Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kekik
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
Köftesi için;
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2, 5 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfte için yazılı olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatarak buzdolabına kaldıralım.
  2. Patlıcanı alacaklı olarak soyup, küp küp doğrayalım ve acısı çıkması için tuzlu suda on beş yirmi dakika bekletelim.
  3. Bu arada bizde diğer sebzelerin hepsini küp küp doğrayıp fırın kabının içine alalım.
  4. Patlıcanların da suyunu sıkıp onuda fırın kabına koyalım.
  5. Sebzelerin üzerine baharatları ve tuzu döküp hepsini güzelce karıştıralım.
  6. Sosu için salçayı suyu ve sıvı yağı karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirelim.
  7. Kıymayı dolaptan çıkartıp içinden küçük parçalar alarak elimizde yuvarlayalım ve sebzelerin arasına yerleştirelim.
  8. Yağlı kağıdı suda ıslatalım ve suyunu biraz sıkalım fırın kabının üzerine yanları da dahil her tarafını kapatalım.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180°de sebzeler yumuşayıp köfteler de pişince yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarması için on beş yirmi dakika daha kontrollü olarak pişirip fırından çıkartalım.
    Yemeğimiz hazır kolay gelsin afiyet olsun💐

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?