25 Kasım 2018 Pazar

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 1 tane patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dileyen bulyon kullanabilir

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak bir çorba:) Muhakkak denemenizi öneririm hem sağlıklı hem lezzetli;)
  1. Soğan, havuç ve patatesi küçük küçük doğrayalım.
  2. Sıvıyağı tenceremize alıp soğanları üzerine ekleyelim.
  3. Pembeleşene kadar kavrulan soğana unu ekleyip bir kac dk kavurmaya devam edelim.
  4. Üzerine patates ve havucu ekleyip bir kaç tur karıştırıp sütü ekleyelim.
  5. Son olarak tuzunu ,karabiberini ekleyip suyunu koyalım.
  6. Kaynayan çorbamızı kontrol edip sebzeler yumuşadıysa altını kapatalım.
  7. Çorbamızı blenderda çekelim ve pürüzsüz bir kıvama getirelim.
    Not; Süt kullanmak istemeyenler krema da tercih edebilirler.
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder