16 Ocak 2019 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay fincanı arpa şehriye
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 adet bulyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı nane
  • İsteğe bağlı 6 dal dere otu, pul biber

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi Yapılışı



  1. Tenceremize sıvı yağ ve şehriyeleri alıp ocağımızın altını açıyoruz.
  2. Şöyle bir kavuruyoruz, bir taraftan da 7 su bardağı su kaynatıyoruz.
  3. Kavrulan şehriyelerimizin üstüne döküp, bulyon ve tuz atıp, pişmeye bırakıyoruz.
  4. Bu arada yoğurdun içerisine un, ezilmiş sarımsak ve biraz tuz atıp iyice çırpıyoruz.
  5. Kaynayan çorbamızdan bir kepçe alıp, yoğurla karıştıralım, sonra yavaş, çorbaya ekleyip karıştıralım.
  6. Şehriyelerimiz piştiğinde çorbamızın altını kapatıyoruz.
  7. Bir cezveye tereyağını kızdırıp, nannesini ekliyoruz. Çorbamıza döküyoruz.
  8. İsteğe bağlı olarak dere otu ve pul biberini ekliyoruz çok yakışıyor. Oh mis gibi çorbamız hazır.
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder