Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi
Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay fincanı arpa şehriye
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 adet bulyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı nane
- İsteğe bağlı 6 dal dere otu, pul biber
Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi Yapılışı
- Tenceremize sıvı yağ ve şehriyeleri alıp ocağımızın altını açıyoruz.
- Şöyle bir kavuruyoruz, bir taraftan da 7 su bardağı su kaynatıyoruz.
- Kavrulan şehriyelerimizin üstüne döküp, bulyon ve tuz atıp, pişmeye bırakıyoruz.
- Bu arada yoğurdun içerisine un, ezilmiş sarımsak ve biraz tuz atıp iyice çırpıyoruz.
- Kaynayan çorbamızdan bir kepçe alıp, yoğurla karıştıralım, sonra yavaş, çorbaya ekleyip karıştıralım.
- Şehriyelerimiz piştiğinde çorbamızın altını kapatıyoruz.
- Bir cezveye tereyağını kızdırıp, nannesini ekliyoruz. Çorbamıza döküyoruz.
- İsteğe bağlı olarak dere otu ve pul biberini ekliyoruz çok yakışıyor. Oh mis gibi çorbamız hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder