Mısırlı,Havuçlu Ve Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi

Mısırlı,Havuçlu Ve Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yarma (dövme)
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1-2 havuç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz

Mısırlı,Havuçlu Ve Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 1 çay bardağı yarmayı 5 bardak suyla haşlayın, haşlanan yarmanın ağzını kapatıp iyice kabarması için bekletin.
  2. Tencereye biraz sıvı yağ koyun, küçük küçük ve küp küp doğradığınız havuçları da ekleyip birkaç dakika pişirin.
  3. Pişen yarmayı suyuyla birlikte tenceredeki havucun üzerine ekleyin.
  4. Kaynayınca mısırı da ekleyin.
  5. Suyu çok azsa birkaç bardak sıcak su ilave edin. Bu şekilde biraz orta ateşte pişirin.
  6. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu çırpma teliyle tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.
  7. Yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave edin, dökerkende çorbayı sürekli karıştırın.
  8. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  9. Çorba kaynayınca ocağın altını kısın ve pişirmeye devam edin.
  10. Küçük bir tavaya sıvı yağ koyup ısıtın, 1-2 tatlı kaşığı nane ekleyin, yakmadan ocaktan alın ve ocaktaki çorbanın üzerine dökün. Çorbanın tuzunu da ekleyin.
  11. NOT: Yarmayı çorbayı yapmadan birkaç saat önce kaynatın ve kapağını kapatıp kabarmasını bekleyin. Bekledikçe daha güzel kabarıyor. Acil yapmanız gerekiyorsa bu aşamayı es geçebilirsiniz.
  12. Havucu isterseniz rendeleyebilirsiniz.
  13. İsteyen çorbaya haşlanmış nohut da ilave edebilir.
  14. Yoğurtlu karışımı çorbaya ilave etmeden önce çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyin ve çorbaya ilave edin. Böylelikle karışım ılır ve çorbanız kesilmez.
  15. Tuzu en son ekleyin.
😊AFİYET OLSUN

Yorumlar