3 Temmuz 2019 Çarşamba

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ayıklanmış bezelye
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • Tuz, pul biber, kimyon
  • Sıvı yağ

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tencereye sıvı yağ alarak küpler halinde doğranmış soğanı alalım.
  2. Ardından tavuk göğsünü de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  3. İstediğiniz boyutlarda doğrayabilirsiniz. Ben tavuğu iri, diğer malzemeleri küçük tercih ettim.
  4. Rengi dönünce patates ve havuçları da ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım.
  5. Arada karıştırın ki yapışma olmasın. Kavrulunca salça ve baharatları ilave edip karıştıralım.
  6. Son olarak bezelye ve üzerini biraz fazla geçecek kadar su ilave edip düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
  7. Kaynadıktan sonra altını kısarak pişmeye bırakalım.
    Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder