10 Ağustos 2019 Cumartesi

Etli Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • Dondurulmuş taze bamya (mevsiminde ise 300g taze bamya)
  • 250g kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limon
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • pulbiber
  • karabiber
Hazırlanışı
  1. Tencereye sıvı yağ alınarak yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edilir.
  2. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış etler eklenir ve etler 4-5 dk rengi dönene kadar kavrulur.
  3. Daha sonra biberler ilave edilir karıştırılarak 1-2 sotelenir.
  4. Kabuklarını soyup doğradığınız domates eklenerek tekrar karıştırılır.1-2dk daha pişirilir.
  5. Son olarak domates salçası, pulbiber ve karabiber de ilave edilerek karıştırılır ve yemeğin üzerine sıcak su eklenerek yemeğimiz 4-5dk kaynamaya bırakılır.
  6. Kaynayan yemeğimize limon suyu eklenir.
  7. Yazdan hazırladığımız dondurulmuş bamyalar çözdürülmeden tencereye alınarak yemeğin tuzu ilave edilir, karıştırılıp tencerenin kapağı yarım olarak kapatılır.
  8. Yemeğimiz kısık ateşte etler ve bamyalar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder