Yumuşacık Pofuduk Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (1 sarısı üstüne sürülecek )
 - 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gr)
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı süt
 - 3 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 paket yaş maya (42 gr)
 - Yarım bardak ılık su
 - Aldığı kadar un
 
İç malzemesi
- Peynir maydanoz
 - İsteğe bağlı patatesli veya kıymalı da yapabilirsiniz
 
Yumuşacık Pofuduk Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yarım bardak ılık su ile mayamızı yaklaşık 10 dk açıyoruz.
 - Ardından yoğurma kabımıza sırasıyla tüm malzemelerimizi ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
 - Hamurumuzu en az 10 dk yoğuralım.
 - Hamur ne kadar yoğurulursa lezzeti o kadar artar.
 - Ardından üstünü temiz bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat mayalamaya bırakıyoruz
 - Hamurumuz kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğimiz şekli vererek tepsiye diziyoruz.
 - Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsi de yaklaşık 10 dk mayalanmaya bıraktık tan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırın da altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
 - İlk sıcaklığı çıktıktan sonra temiz bir bez üzerine alıp üstüne kapatalım yumuşak pofuduk poğaçalarımız yenmeye hazır :)
afiyet olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder