20 Kasım 2017 Pazartesi

yemek tarifleri ( Padişah Lokumu )

Padişah Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
Alt tabanı için;
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
2ci katı için;
  • 1 kutu (2 paket) sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Arası için;
  • Fındık antep fıstığı yada ceviz kırığı (Ben hiçbirini kullanmadım)

Padişah Lokumu Tarifi Yapılışı

Öncelikle sütü tencereye alalım. Ardından margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri de ekleyelim muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Pişince ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıp hindistan cevizi serptiğimiz fırın kabına boşaltalım iyice yayalım tepsinin içerisine. Buzdolabında soğumaya bırakalım. O soğurken biz krem şantiyi çırpalım. Onu da koyalım. Dolaba 1 saat dinlensinler. 1 saat sonra tepsideki muhallebinin üzerine krem şantiyi eşit miktarda yayalım ben kullanmadım ama siz isterseniz krem şantinin üzerine fındık kırığı serpiştirebilirsiniz. Sonra istediğimiz büyuklükte dilimleyip rulo şeklinde saralım. Servis tabağına alıp buzdolabında bir gece dinlendirip servis edebilirsiniz. . Afiyet Olsun 😊😊😉😉💖💖💖

yemek tarifleri ( Fırında Nar Gibi Kızaran Baget )

Fırında Nar Gibi Kızaran Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına göre tavuk but
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Ve arzuya göre tuz

Fırında Nar Gibi Kızaran Baget Tarifi Yapılışı

Tavuğumuzun moduna göre haşlayalım yada haşlamayalım. Ben başlamayı tercih ettim ayrıca suyunu kullanabilmek için :) 5 dk başladığım budları sudan çıkartıp süzülmeye bıraktım. Derin bi kaba sosumuzu hazırlayalım. Hazırladığımız sosa bulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim 180 derecedeki fırında 20 dk pişirelim. Yapanlara afiyet olsun :)

19 Kasım 2017 Pazar

yemek tarifleri ( Tavuk Kapama )

       

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk haşlama için:
  • Tavuk parça et yada Baget
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • Tuz
Pilavı için ;
  • 2 su bardağı şehriyeli bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası tavukların üzerine sürmek için
  • Bol değirmen karabiberi

Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı

Bakmayın tarifin uzun gibi durduğuna yoksa çok basit ve lezzetli. Tavuğu bütün de alabilirsiniz Baget yada incik de olabilir. Ben kemiksiz incik Tavuğu temizleyip havuç soğan koyup 20 dak kadar yarı haşlıyoruz. Daha fırında da pişecek. Pilavı için: Tencereye sıvı yağ koyup soğanı kuşbaşı doğrayıp kavuruyoruz. Domatesi küp küp yapıp soğana ekliyoruz ,biraz pişiriyoruz. Bulguru yada pirinçi ekliyoruz. Seçmesi size kalmış.
Üzerine haşlanmış tavuk etlerini koyuyoruz. Tavuk suyundan tavuk etlerinin üzerine kadar koyuyoruz. 2 bardak bulgura 5 bardak tavuk suyu 1 bardak su koydum. Fırında çekebilir 1 bardağa 3 bardak su kararı ile. 1 bardak fazla tavuk suyu da tavukların pişmesi için ekledim. Önce çok sulu geldi ama fırında da çekince tam geldi. Salçayı biraz yağ ile inceltip etlerin üzerine sürüyoruz. Bol çekilmiş karabiber serpiyoruz. Üzerini kapatmadan 180 derece fırına veriyoruz. Suyunu çekip tavuk etleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını 20 dak açmıyoruz. Pilav demlensin. Tepsi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.                                   

18 Kasım 2017 Cumartesi

yemek tarifleri ( Sütlaç )

sütlaç görselleri ile ilgili görsel sonucu

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı sut
  • 1 buçuk çay bardağı pirinç
  • 1 vanilya
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın

Sütlaç Tarifi Yapılışı

Merhaba Dostlar .:)
İlk önce pirinçleri yıkayıp 5 su bardağı su ile pirinçler şişene kadar pişiriyoruz. 5 su bardağı sütün 1 bardağını ayırarak 4 su bardağını pişen pirinçlerin üzerine ekliyoruz. Süt ve pirinçimiz kaynayana kadar ayırdığımız 1 su bardağı süte 2 yemek kaşığı pirinç ununu ekleyip karıştırıyoruz ve kaynayan sütümüzden 1-2 kaşık karıştırdığımız pirinç ununa ekliyoruz .Ilıması için. Ilıttığımız karışımı sütlacımızın içine ilave edip 10 dakika kaynatıyoruz daha sonra vanilyamızı  ve 8 kaşık şekerimizi ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp altını  kapatıyoruz. (Bu arada kısık ateşte kaynatalım sütümüzün taşmaması için) Kaselere paylaştırıp soğuk servis ediyoruz. AFİYET OLSUN.

yemek tarifleri ( Harika Soslu Tavuk Kanat )

Harika Soslu Tavuk Kanat

Harika Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk kanadı
  • 1 adet küçük boy soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)

Harika Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐 🌈🎈
Yapımı çok pratik ama lezzetine doyum olmayan, nefis soslu tavuk kanadı tarifim için;👇👇
Sıvı yağ hariç, tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve tavuk kanatlarınızı güzelce bu sosla harmanlayın.
En az 4-5 saat kadar, üzerini örterek buzdolabında dinlenmeye alın. 👉En önemli kısmı dinlenme aşamasıdır, ne kadar beklerse, tavuk kanatlarınız o kadar lezzetli ve yumuşacık olur. Hatta mümkünse bir gece önceden sosa yatırıp, ertesi gün pişirirseniz daha da güzel olacaktır. 😉
Dinlenme aşamasını tamamlayan tavuk kanatlarını, derin olmayan yağda çevirerek pişene kadar güzelce kızartın.
Harika soslu ve leziz tavuk kanatlarınız servise hazırdır. 😋😍
Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍴🍗

17 Kasım 2017 Cuma

yemek tarifleri ( Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote )

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote 

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2-3 yemek kaşığı kadar az bi sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça ( salçaya göre değişebilir ölçüsü )
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • Kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Tavuk göğsünü temizce yıkayıp küp küp doğrayalım ve tenceremizde haşlayalım .Daha sonra haşlanan tavuklarımızı tavaya alıp yağda 2-3 dakika kavuralım daha sonra soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi de katıp iyice kavuralım. Sonra salçamızı ve baharatlarımızı katıp iyice karıştıralım ve hazır olunca alıp güveç taslarımıza pay edelim.  Bu malzemelerden tam 3 kase çıkıyor ve kaselere pay ettikten sonra en son bol kaşar rendesini tavuklarımızın üzerine katıp 200 derecelik fırında kaşarlarımız eriyene denk kızartalım ve daha sonra fırından alalım. Yemeğimiz hazır oldukça kolay ve lezzetli bir ana yemek oluyor arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim. :)
Not; Tuz ve karabiberi kendi damak tadınıza göre daha da arttırabilirsiniz ben bu ölçülerde yaptım ,tuzu da baharatı tam damak tadımıza göre çok iyi oldu ve misafirlerim tarafından da çok beğenildi.
Herkese şimdi den kolay gelsin :)
Afiyet olsun.

16 Kasım 2017 Perşembe

yemek tarifleri (Hünkar Muhallebisi )



Hünkar Muhallebisi 

Hünkar Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 1 su bardağı meyve şekerlemesi

Hünkar Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Süt, nişasta ve şeker devamlı karıştırılarak pişirilir. 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır. Bu sırada içine fıstık ve meyve şekerlemesi eklenir. Altı kapatılarak vanilyası ve margarini de ilave edilip karıştırılır. Suyla ıslatılmış kek kalıbına dökülür. Dolapta 3-4 saat soğutulduktan sonra servis edilir.

yemek tarifleri(Fırında Neffis Patates Tavuk)

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet biber
  • 1 adet baş soğan
  • Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuk patates biberi doğruyoruz. Soğanları da yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sosunu hazırlayıp hepsini karıştırıyoruz. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 250 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.😊Afiyet olsun.

15 Kasım 2017 Çarşamba

yemek tarifleri(Fırında Neffis Patates Tavuk)



Fırında Neffis Patates Tavuk  

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet biber
  • 1 adet baş soğan
  • Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuk patates biberi doğruyoruz. Soğanları da yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sosunu hazırlayıp hepsini karıştırıyoruz. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 250 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.😊Afiyet olsun.

yemek tarifleri (Susamlı Fındıklı Krokan Harika Atıştırmalık)

Susamlı Fındıklı Krokan (Harika Atıştırmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı bütün fındık
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 2 yemek kaşığı su
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 damla limon
  • 1 yağlı kağıt (Hem altı hem üstü için gerekli)
  • Merdane

Susamlı Fındıklı Krokan (Harika Atıştırmalık) Tarifi Yapılışı

İlk kez krokan yaptım, sonuç beklediğimden de güzel çıktı😊 çay, kahve yanına tek başına da harika bir atıştırmalık😄Gelelim yapımına;
1 su bardağı şeker küçük bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştırılmadan erimesi beklenir.
Kenardan kızarmaya başlayan şekerin altı kısılır, tencerenin kulpu yardımıyla sallayarak karıştırılır.
Şeker tam eridikten ve koyu karamel rengini aldıktan sonra hemen yarım tatlı kaşığı tereyağı ve 4 damla limon eklenip hızlıca tahta kaşık yardımıyla karıştırılır ve altı kapatılır.
Kavrulmuş susam ve fındıklar eklenip hızlıca karıştırılır
Yağlı kağıda ekleyip diğer bir yağlı kağıt üzerine kapatılıp merdane yardımıyla inceltilir. Dikkat edin çok sıcak elinizi yakmayın. Ne kadar hızlı olursanız o kadar güzel sonuç alırsınız. Ben hemen kare dilimler olacak sekilde bıcakla kestim, belki soğuduktan sonra kırılır diye😊
Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz😊😌 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😌

14 Kasım 2017 Salı

yemek tarifleri(Muzlu Magnolia)

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker ( Şekerli sevdiğim için bu ölçüde kullandım isterseniz ölçüyü azaltabilirsiniz. )
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 tane yumurta ( sadece sarısı kullanılacak )
  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 3 tane muz
  • Damla çikolata (Olmasa da olur ama olursa daha güzel olur 😄🤗🤗)

Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı

Tencereye önce toz şeker, un ve nişastayı koyup kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından süt ve yumurta sarılarını ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırın. Orta ateşte kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyulaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilıyan karışıma krema ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın. Bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Servis yapmak istediğiniz kap veya bardağın içine önce kremadan (tamamen soğuduktan sonra) sonra bebe bisküvisinden bırakın. Dilerseniz her ara kata da muz koyabilirsiniz. (Ben ara katlara muz koymadım, hemen karardığı için ara katlarda damla çikolatayı tercih ettim. 😉) En üst kata bisküvi gelecek şekilde bırakın. Sonra da muz ile süsleyin. 2-3 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
!! Muz hemen karardığı için servis etmeden önce dilimlerseniz daha güzel olacaktır. 😉😉)Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

yemek tarifleri(Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava)

Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava 

Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi (isteğe bağlı az yada çok yapabilirsiniz)
  • Mısır unu
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • Az miktar sıvı yağ
  • Tuz

Tereyağlı Çıtır Hamsi Tava Tarifi Yapılışı

Balıkların temizledikten sonra iyice yıkayalım. Hamsileri tabağa alıp ayrı bir tabağa mısır unu ve tuzu karıştırıp balıkları bulayın. Tavaya az miktarda sıvı yağ ve tereyağını koyalım ,yağ kızdıktan sonra balıkları dizip kızartalım. Her iki yüzünü kızartıp servis tabağına alalım. Balıklarımız hazır Afiyet olsun:).

13 Kasım 2017 Pazartesi

yemek tarifleri

Çikolata Soslu Muzlu Pasta  

Çikolata Soslu Muzlu Pasta (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
Muhallebisi için:
  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
Üzeri için :
  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet kremşanti
  • 4 adet muz (1 paket hazır çikolata sosu+2 su bardağı süt)

Çikolata Soslu Muzlu Pasta (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı

Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp iyice çırpın. Ardından yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpın daha sonra yağlanmış dikdörtgen borcama dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında keki pişirin. üzerine çatalla delikler açıp kek ılındıktan sonra 1 su bardağı sütü her tarafına dökerek keki ıslatıp. bir kenarda bekletip, muhallebiyi hazırlayın. Muhallebisi için bütün malzemeleri tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğuyan kekinizin üzerine ılınan muhallebinizi dökerek her tarafına yayın. daha sonra ince ince dilimlediğiniz muzları üzerine döşeyin. sonrasında 1 su bardağı soğuk sütle çırparak soğuttuğunuz krem şantiyi. Muzların üzerini kapatacak şekilde yayın. daha sonra buzdolabında 1, 2 saat kadar soğutun. Soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle pişirip soğuttuğunuz çikolata sosunu krem şantinin üzerine koyun. (sıcak olarak sakın koymayın krem şanti eridiği için çikolata sosuna karışıyor) sonrasında fıstık hindistan cevizi yada damla çikolatayla süsleyip iyice soğuduktan sonra, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.