Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1,5 su bardağışeker
- 5 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 1 su bardağıdövülmüş fındık
- 1 yemek kaşığıkuru üzüm
- 3 adetyumurta
Püf Noktası
Hamura kıvam aldırmak için ekstra un ilave etmeyin. Hamurun şekilsiz olması ve özelliği itibariyle cıvık bir hamur hazırlanmalıdır. Kurabiyeleri fazla kızartmayın. Aksi takdirde çok sert kurabiyeler elde edersiniz.
Pişirme Önerisi
Dilerseniz fırının fansız programında daha uzun süre pişirebilirsiniz. Böylece kurabiyenizin içi daha yumuşak kalacaktır.
Nasıl Yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Margarini eritin ve erimiş margarini oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.
- Unu, şekeri, yumurtayı, kabartma tozunu, fındığı ve kuru üzümü ekleyip karıştırın.
- En son ılınmış margarini ekleyin ve karıştırın.
- Bu aşamada tahta kaşık kullanabilirsiniz, hamur cıvık bir hal alacaktır. Kıvam için daha fazla un eklemeyin.
- Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yemek kaşığıyla düzgün aralıklar olacak şekilde yerleştirin.
- Fırın gücünüze göre değişmekle beraber yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından almadan önce pembeleşmesine özen gösterin. Fazla kızartmadan fırından çıkartın ve ızgara üzerine soğutarak servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun.
Servis Önerisi
Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.