14 Ocak 2018 Pazar

Yemek tarifleri - Frambuazlı ve sakızlı muhallebi

Frambuazlı ve sakızlı muhallebi tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 650 gr frambuaz
  • 1.5 su bardağı tozşeker
Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 parça damla sakızı                                                                                                                     
  • Frambuazlı ve sakızlı muhallebi hazırlanışı
  • Frambuazları ve şekeri sos tenceresine alın. Orta ateşte frambuazlar eriyip sos kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • Damla sakızını havanda dövün. üt, un, şeker, vanilya ve damla sakızlarını bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun.

  • Servis yapacağınız kupların 1/3 kadarını frambuaz ile doldurun. Üzerine muhallebi ilave edip tekrar frambuaz ile tamamlayın. Buzdolabında soğutun. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

12 Ocak 2018 Cuma

Yemek tarifleri - Kaşar peynirli köfte

Kaşar peynirli köfte tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 80 gr dana kıyma
  • 80 gr kuzu kıyma
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş
  • kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeğiyağı
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 tırnak pide
Raita sos için
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Yenibahar
  • Tuz                                                     
  • Kaşar peynirli köfte hazırlanışı
  • Kıyma, baharatlar, rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştırıp köfte harcı elde edin ve şişe geçirin. Köfteleri, dörde böldüğünüz domatesi ve sivri biberi ızgarada pişirin.

  • Raita sos için, yoğurt, toz kırmızı biber, kimyon, yenibahar ve tuzu bir kapta karıştırın. Köfteyi sos, bulgur pilavı, pide, biber ve domates ile servis yapın.
  •    

9 Ocak 2018 Salı

Yemek tarifleri - Şehriyeli kuzu güveç

Şehriyeli kuzu güveç tarifi için malzemeler
  • 750 gr dana kuşbaşı2 çay bardağı arpa şehriye1.5 su bardağı su4 çorba kaşığı sıvıyağ 3 domates 3 sivribiber 5-6 dal taze soğan 1 çay kaşığı tozşekerTuz
  • karabiber                                                                                                                                            Şehriyeli kuzu güveç hazırlanışı                                     
  •  Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. 



  • Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. 



  • Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin. 



  • Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



  • Afiyet olsun.
  •                

                                                                                                                              

8 Ocak 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri - Ezogelin çorbası

 Ezogelin çorbası
1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 buçuk litre sıcak tavuk suyu
  • 1 havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 15 gr tereyağı
  • Kırmızı pulbiber
  • Nane
  • Tuz                                                                                                                                                    
  •                                        Ezogelin çorbası hazırlanışı
  • Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

  • Soğanı soyup rendeleyin. Havucu temizleyip rendeleyin. Mercimek ve bulguru ayrı kaplarda bol suyla yıkayıp süzün. Salçayı 1-2 çorba kaşığı su ile ezin.

  • Tereyağını geniş bir tencerede eritin. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Havuç, salçalı su ve sıcak tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Mercimek, bulgur ve tuzu ilave edin. Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızıbiber ve nane serpiştirip sıcak servis yapın.

7 Ocak 2018 Pazar

Yemek tarifleri - Tül böreği

Tül böreği tarifi için malzemeler
  • 2 hazır yufka 2.5 su bardağı süt 5 yumurta 125 gr margarin 100 gr kaşarpeyniri Tuz                 
  •           Tül böreği hazırlanışı
  • Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

  • Rendelenmiş peynir, çırpılmış yumurta, bir tutam tuz ve yufka parçalarını süte ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

  • Afiyet olsun.

Yemek tarifleri - Kayısılı sürpriz tatlı

Kayısılı sürpriz tatlı tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 6 kayısı
  • 3 su bardağı süt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 paket vanilya
  • 1.5 çay bardağı toz fındık
  • 60 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Üzeri için

  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık 
  •                                                                                                                        Kayısılı sürpriz tatlı hazırlanışı                                           
  • Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Süt, şeker, un, tereyağı ve vanilyayı tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp içine hindistan cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.

  • Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirip çikolata eriyinceye kadar bekletin. Toz fındığı bir kasede eritilmiş çikolata ve krema ile karıştırın. 15 dakika bekletin.

  • Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Fındıklı karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp kayısıların arasına yerleştirip kapatın.

  • Elinizi su ile hafifçe ıslatın ve katılaşmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Avucunuzda düzleştirip içine birer kayısı yerleştirin ve kapatın. Dövülmüş fındığa bulayın ve en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın


6 Ocak 2018 Cumartesi

Yemek tarifleri - KAYISILI SÜRPRİZ TATLI

Kayısılı sürpriz tatlı tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 6 kayısı
  • 3 su bardağı süt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 paket vanilya
  • 1.5 çay bardağı toz fındık
  • 60 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema
Üzeri için
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık                                                                                                        Kayısılı sürpriz tatlı hazırlanışı                                

  • Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Süt, şeker, un, tereyağı ve vanilyayı tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp içine hindistan cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.

    Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirip çikolata eriyinceye kadar bekletin. Toz fındığı bir kasede eritilmiş çikolata ve krema ile karıştırın. 15 dakika bekletin.

    Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Fındıklı karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp kayısıların arasına yerleştirip kapatın.

    Elinizi su ile hafifçe ıslatın ve katılaşmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Avucunuzda düzleştirip içine birer kayısı yerleştirin ve kapatın. Dövülmüş fındığa bulayın ve en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

5 Ocak 2018 Cuma

Yemek tarifleri - KAZANDİBİ

Kazandibi tarifi için malzemeler
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr tereyağı
  • 4 çorba kaşığı pudraşeker                                                                                                                               Kazandibi hazırlanışı
    Pirinç unu ve nişastayı çok az sütle ezin. Orta boy bir tencereye aktarıp sütü ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Şekeri ilave edip bir kaç dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip karıştırın.
    Isıya dayanıklı dikdörgen bir (30x15cm) kabın tabanını yağlayıp pudraşeker serpin. Hazırladığınız koyu kıvamdaki muhallebiyi yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pudra şekerin iyice eriyip kahverengileşmesini sağlayın.
    Pişirdiğiniz tatlıyı fırından alıp içi soğuk su ile doldurulmuş (daha düzgün dilimlenmesi için) geniş bir tepsinin içine yerleştirin. Tatlının bulunduğu kaba su girmemesine dikkat ederek soğutun. Soğuyunca buzdolabına aktarın. Bir kaç saat beklettikten sonra dilimleyip, isteğe göre dondurma ve meyve şekerlemesi ile servis yapın.

4 Ocak 2018 Perşembe

Yemek Tarifleri - YOĞURT TATLISI

Yoğurt tatlısı tarifi için malzemeler
  • 4 yumurta3 kahve fincanı yoğurt1 kahve fincanı sıvıyağ3 kahve fincanı tozşeker4.5 kahve fincanı un1 paket kabartma tozuŞerbet için: 2.5 su bardağı su3 su bardağı tozşeker1 tatlı kaşığı limon suyu                                                                                                                                                                 Yoğurt tatlısı hazırlanışı
     Şekerle yumurtayı bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu, yoğurt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. 

    Bir tencerede şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti sıcak hamurun üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun.

3 Ocak 2018 Çarşamba

Yemek tarifler - Çikolatalı irmik tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 1 litre süt
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • Rendelenmiş portakal kabuğu                                                                                                       Çikolatalı irmik tatlısı hazırlanışı                                                            Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.                            

2 Ocak 2018 Salı

Yemek tarifleri - Şekerpare

Şekerpare tarifi için malzemeler
  • 250 gr margarin 1 su bardağı pudraşeker 5 çorba kaşığı irmik 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 kase bütün fındık içiŞurup için: 3 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyuÜzeri için: Hindistan cevizi Antep fıstığı içi                                                                                          Şekerpare hazırlanışı
    Hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudraşeker, irmik, bir tutam tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yumurtaları ekleyin. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

    Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

    Şerbet için şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

    Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbetin çekmesi için soğumaya bırakın. Servis yapın.
    Afiyet olsun.
                  

20 Aralık 2017 Çarşamba

yemek tarifleri - TEPSİ KEBABI

Tepsi kebabıTepsi kebabı tarifi için malzemeler
  • Yarım kg orta yağlı kıyma (Kıymayı birkaç kez kıyma makinesinde çektirirseniz daha lezzetli olur)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • ¾ demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
Üzerini Süslemek İçin
  • 1 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 tane çarliston biber
Sosu İçin
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ  Tepsi kebabı hazırlanışı
    • Evinizde robot varsa mutfaktaki en iyi yardımcınız yanınızda demektir. Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekiniz. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayınız.
    • Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.
    • Bu harcı iyice yoğurun. Kebabınızın şekli bozuk olsun istemiyorsanız yoğurma işlemine dikkat edin.
    • Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın.
    • Üzerini süslemek için domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.
    • Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.
    • Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.
    • Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin.
    • Daha önceden ısıttığımız fırında, 200 derecede pişirin. 4o dakika gibi bir sürede tepsi kebabımız hazır olacaktır. Afiyet olsun.
    • Kebap keyfini evinizde yaşamanın en güzel hallerinden olan tepsi kebabı yapımı çok kolay. Görüntüsü ve lezzetiyle dışarıda yediğiniz tepsi kebabından hiçbir farkı yok.  Çok pratik bu tarif ile özel misafirlerinizi ağırlamak hiç de zor olmayacak.

yemek tarifleri - ISIRGAN OTLU SUCUK VE BÖĞÜRTLENLİ MANDA YOĞURDU

Isırgan otlu sucuk ve böğürtlenli manda yoğurduIsırgan otlu sucuk ve böğürtlenli manda yoğurdu tarifi için malzemeler
  • 1 kg taze ısırgan otu
  • 1 kilo patates
  • 100 gram manda kaymağı
  • 150 gram manda tereyağı
  • 200 cc süt
  • 1/2 soğan
  • 1 kangal sucuk
  • 200 gram kuyrukyağı
  • Tuz, karabiber
Tatlı Malzemesi
  • Manda yoğurdu, manda kaymağı
  • Böğürtlen
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • Taze nane   Isırgan otlu sucuk ve böğürtlenli manda yoğurdu hazırlanışı
    • Patatesleri soyup, küçük parçalar halinde kesin, haşlayın. Bir kaba alarak ezmeye başlayın. Tereyağını bir kapta erittikten sonra üstüne süt ekleyin, kaynatın ve ezdiğiniz patatesleri ekleyerek karıştırın.
    • Tuz ve karabiberi ekleyin. Isırganları yaprakların altından tutarak saplarından ayırın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi manda tereyağı ve kuyrukyağı ile soteleyin. Üstüne, ısırgan otlarını ekleyerek kavurun. Ardından patatesleri ekleyerek karıştırın.
    • Ortadan kestiğiniz sucukları tavada pişirin. Servis tabağına aldığınız ısırgan otlu patatesin yanına dizin. Manda kaymağıyla birlikte servis yapın.

      Tatlı: Manda yoğurdunu ve kaymağını çırpın. 5 büyük kaşığı bir kaba koyun. Vanilya, şeker ve böğürtleni ekleyerek karıştırın. Üstüne biraz nane ve birkaç büyük böğürtlenle süsleyerek servis edin.