20 Aralık 2019 Cuma

Oppo A91 ve A8 tanıtıldı! İşte özellikleri

Reno 3 serisini kullanıcılar ile buluşturmaya hazırlanan Oppo bugün erken saatlerde yeni uygun fiyatlı telefonlarını tanıttı. Tahmin edebileceğiniz gibi A serinin bir parçası olan cihazlar: Oppo A91 ve Oppo A8.
He iki telefon orta seviye bir donanıma sahip olmasına rağmen, rakiplerine kıyasla oldukça uygun bir fiyata sahip. İlk etapta Çin’de piyasaya sürülecek olan bu telefonların diğer pazarlara ne zaman geleceği şu anda bilinmiyor.

Oppo A91 özellikleri ve fiyatı

6.4 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı Full HD+ çözünürlük sunan telefon, aynı zamanda ekrandan parmak izi okuyucuya sahip. Ekranda yer alan çentik 16 Megapiksel çözünürlüğündeki ön kameraya ev sahipliği yapıyor.
12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2.1 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli MediaTek Helio P70 işlemcinin güç verdiği telefon, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip.
Arka tarafta ise 48 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kameraya 2 Megapiksel derinlik algılama sensörü ve 2 Megapiksel makro kamera eşlik ediyor.
Tabi, microSD kart ile hafızayı artırabilmek mümkün. 4000 mAh kapasiteli bataryadan beslenen ve 30W hızlı şarj desteğine sahip olan telefon, Android 9 Pie işletim sistemi ve ColorOS 6.1 kullanıcı arayüzü ile kutudan çıkıyor.
Birden fazla renkte olan telefonun fiyatı 285 dolar olarak belirlendi.

Oppo A8 özellikleri ve fiyatı

Oppo A8 modelinde A91 ile benzer şekilde 20:9 formatında bir ekran yer alsa da, bu ekran 6.5 inç büyüklüğünde ve HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranda yer alan çentik 8 Megapiksel çözünürlüğündeki ön kameraya ev sahipliği yaparken, parmak izi okuyucu cihazın arka tarafında yer alıyor.
Oppo A91 ile benzer şekilde arka tarafta üç kamera bulunuyor.
4 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olan telefon, gücünü MediaTek Helio P35‘den alıyor. 12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen bu işlemci 2.3 GHz hızında çalışıyor ve sekiz çekirdeğe ev sahipliği yapıyor.
Cihaz 4230 mAh kapasiteli bataryası maalesef hızlı şarj desteğine sahip değil. Android 9 işletim sistemi ve ColorOS 6.1 kullanıcı arayüzü ile kutudan çıkan telefon, 170 dolar fiyat etiketine sahip.

Yerli otomobil nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yerli otomobil için tanıtım tarihini 27 Aralık olarak duyurdu. Bu açıklamanın ardından yerli otomobil fiyatı da konuşulmaya başlandı. Biz de bu videomuzda ‘Yerli otomobil fiyatı ne kadar olacak, hangi özelliklerle gelecek?’ gibi sorulara yanıt verdik.

Yerli otomobil fiyatı ne kadar olacak?

27 Aralık günü Gebze’de tanıtılacak olan otomobil ile ilgili merak edilenlere bu videoda yanıt verdik. Yerli otomobil fiyatı ne kadar olacak? En önemlisi yerli otomobil nasıl olacak?

27 Aralık için geri sayım başladı

14 Aralık’ta tanıtılması planlanan otomobil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun takvimi nedeniyle ertelenmişti. Yeni tarih Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 27 Aralık günü asfalta inecek olan yerli otomobil, tamamen elektrikli olacak.
Normal bir priz ile 10 saatte şarj olacak otomobil, DV şarj ünitesi ile 30 dakikada hazır hale gelecek.
Ferrari, Maserati, Alfa Romeo ve Peugeot gibi otomotiv devlerinde imzası bulunan Pininfarina, yerli otomobilde de karşımıza çıkacak. Akıllı asistan ile gelmesi beklenen otomobilin diğer tüm teknik özelliklerini ve tasarım detaylarını tanıtımın yapıldığı gün göreceğiz.
Son olarak, otomobilin fiyatı ile ilgili tahminler 150 bin TL ile 200 bin TL arasında değişeceği yönünde.

Smoothieler’in Vazgeçilmezi Spirulina Nedir? Nasıl Kullanılır?

Biliyorsunuz ki günümüzde sağlıklı ve bilinçli beslenmek, hiç olmadığı kadar önemli. “Süper gıda” dediğimiz gıda çeşitlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken spirulina da bunlardan biri! Binbir faydasıyla dikkat çeken spirulinanın tüm detaylarını sizler için yazdık.

İşte smoothieler’in vazgeçilmezi spirulina hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar...

Spirulina nedir?
Mavi-yeşil algleri, ortaokuldaki fen derslerinden hatırlıyor olabilirsiniz. Aslında tek hücreli canlılar olan mikroalgler, bilinen en eski oksijen kaynaklarından biri. Tek hücreli olmalarına rağmen fotosentez yapabilen, oksijen üretebilen ve denizde ya da karada yaşayabilen bu su bitkileri özel yöntemlerle kurutuluyor ve ortaya spirulina çıkıyor. Gıda takviyesi olarak kullanılan spirulina, son yıllarda oldukça popüler bir protein kaynağı olmuş durumda. %60-70 oranında bitkisel proteine sahip olan bu “süper gıda”nın, aynı gramajlardaki dana etinden %30 daha fazla protein içerdiği öğrendiğinizde şaşırabilirsiniz!

Faydaları nelerdir?

  • Spirulina, antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Düzenli kullanımda yaşlanma belirtilerini azaltır ve kasların güçlenmesine yardımcı olur.
  • Kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin üretiminin artırılmasına destek olur, dolayısıyla kansızlık tedavisinde kullanılır.
  • E vitamini, manganez, çinko, bakır, aminoasit ve gamma linolenik asit yönünden zengindir.
  • Alerjik reaksiyonlara karşı vücudunuzu korur, bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
  • Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteini karşılar. Yağsız bir protein kaynağı olduğu için diyet dönemlerinde tüketilmeye uygundur.
  • İçerisinde önemli miktarda B12 ve D vitamini bulundurur. Bu nedenle demir eksikliği ve unutkanlık tedavilerinde kullanılır.

Nasıl kullanılır?
Spirulinayı hap olarak tüketebileceğiniz gibi büyük marketlerden satın alarak tariflerinizde de kullanabilirsiniz. Toz halinde satılan spirulinayı dilerseniz smoothie’lerinize dilerseniz çaylarınıza ilave edebilirsiniz. Hatta spirulinanın mucizelerinden cilt bakımında yararlanmanız da mümkün! Toz halindeki spirulinayı bir miktar suyla seyrelterek cildinize uygulayabilirsiniz.

Bir tarifle devam edelim: Spirulinalı ve muzlu smoothie kasesi
Bir blender’ın içerisine dondurulmuş 1 adet orta boy muz, dondurulmuş ve dilimlenmiş yarım mango, ½ çay kaşığı mavi spirulina tozu ve ¾ su bardağı badem sütü ekleyin, tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir kaseye aktarın ve üzerini kuruyemiş, granola, yaban mersini ve yer fıstığı ezmesiyle süsleyin. Afiyet olsun!

19 Aralık 2019 Perşembe

Marul Salatası Tarifi

Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 yaprak kıvırcık marul
  • Kırmızı lahana
  • 2 adet domates
  • 1 limon
  • 1 adet turp
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Marul Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Domatesler doğranır, marul ve kırmızı lahana da ince ince doğranır.
  2. Havuç ve turp rendelenir.
  3. Bolca limon suyu, tuz ve zeytinyağı eklenerek salata kabında tüm malzemeler karıştırılır. Afiyet olsun.

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 şişe soda(sade maden suyu)
İçine;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gr kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • maydanoz
  • karabiber
  • tuz
Üzerine;
  • yumurta sarısı

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yağda ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz.
  2. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
  3. Baharat maydanoz ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  4. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
  5. Yufkayı şekildeki gibi serip karışımdan sürüyoruz.
  6. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz.
  7. Kıymalı harctan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
  8. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış yada kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  9. Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  10. Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz.
  11. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

Kereviz Yemeği Tarifi

Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon tuzu ya da 1 adet limon suyu
  • Sıcak su

Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin kabuklarını güzelce soyup yıkıyoruz aynı şekilde kereviz kafalarını ve havuçları da soyalım. Hepsini küp küp doğrayıp orta ateşte yağda kavuruyoruz.
  2. İçerisine yemeklik doğranmış soğanı ilave ediyoruz.
  3. Soğan kavrulduktan sonra kerevizin sap ve yapraklarını ince doğrayıp iyice yıkayıp tencereye alıyoruz.
  4. Bir iki karıştırıp içerisine üzerini kaplayacak şekilde sıcak suyu ve tuzunu koyuyoruz.
  5. Terbiyesi için kavanoza un, limon ve yumurta sarısını koyup iyice çalkalıyoruz. Dilerseniz uygun bir kasede çırpıcı ile çırpabilirsiniz.
  6. Kereviz, havuç ve patatesler  pişip yumuşadıklarına terbiyesini de döküp 5 dk daha kaynatıyoruz.
Yemeğimiz hazır, afiyet olsun

Havuçlu Hanımağa Çorbası (Bağımlılık Yapar) Tarifi

Havuçlu Hanımağa Çorbası (Bağımlılık Yapar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 su bardağı tavuk suyu (yoksa bulyon)
  • 6 su bardağı içme suyu
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Havuçlu Hanımağa Çorbası (Bağımlılık Yapar) Tarifi Yapılışı

Merhabalar, site yazarı sayın Nesli hanımın tarifinden esinlenerek deneyip çok beğendiğimiz bir çorba tarifi ile geldim. deneyip beğenmeniz dileği ile tarifime geçelim;


  1. Çorba tenceremize havuçları, sarımsakları ve soğanı rendeleyip yağları koyup kavuralım. Unu ekleyip kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  3. Naneyi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Tavuk suyunu ve suyu ilave edelim.
  5. Kaynayınca erişte, şehriye, mercimek ve nohutları ekleyelim. baharatlarını ve tuzunu atıp kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Servise hazır, afiyet olsun.

Karnıbahar Mantısı ( Bence Deneyin Ben Çok Sevdim) Tarifi

Karnıbahar Mantısı ( Bence Deneyin Ben Çok Sevdim) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabaharın 1/3’ü
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 50 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığından az tereyağ
  • 1 yemek kaşığından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Karnıbahar Mantısı ( Bence Deneyin Ben Çok Sevdim) Tarifi Yapılışı

  1. Karnıbaharı yıkadım. Karnıbaharın saplarının bir kısmını kestim attım.
  2. Karnıbaharları bir tencereye koydum üstünü aşacak kadar su koyup, ocağa normal ayarda altı açık koydum. 20 dk yaklaşık kaynadı. ( siz kontrol edin daha kısa veya uzun olabilir) Yumuşayana kadar haşladım.
  3. Karnıbahar haşlanana kadar; sarımsakları soydum üstüne tuz ekleyip ezdim. Sonra yoğurdu ekleyip karıştırdım. Biraz su ekleyip cıvıttım.( ben çok cıvık sevmiyorum)
  4. Diğer bir göz de de kıymayı koydum kavurdum.Kıyma kavrulunca salçayı ekledim bir çay bardağı kadar su ekledim.
  5. Tuz, karabiber, toz biber, pul biber ekledim. Bir kere kaynayınca altını kapattım.
  6. Karnıbaharları soğuk su verip süzdüm.Biraz elimle küçük parçalara ayırdım.
  7. Üstüne yoğurt ekledim. Üstüne kıymasını ekledim.
İşte hazır. 😇 Harika bir şey oldu ben tam bir mantı aşığıyım en sevdiğim yemek hiç istisnasız mantıdır. Ama diyette ne yazık ki yasak. 🚫 Bir mantı olamaz benim için ama bir mantı kadar lezzetli kesinlikle denemelisiniz.😋🤪
Desteklerinizi bekliyorum 

Patlıcan Çıldırdı (Çok Pratik) Tarifi

Patlıcan Çıldırdı (Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr kuşbaşı
  • 4 küçük boy patlıcan
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 domates
  • Sıvı yağ
  • Köri
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Patlıcan Çıldırdı (Çok Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
  2. Kuşbaşı etimizi pişirme kapına alalım. Yarım çay bardağı su ile suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Daha sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip, tuzu ve baharatları sıvı yağı ilave edelim.
  4. Küçük doğradığımız soğan, sarımsak ve patlıcanları domatesle beraber ekleyelim.
  5. İsterseniz domatesi rende de yapabilirsiniz. Yemek kıvama gelene dek pişirelim.
  6. Sulu isteyenler biraz daha sıcak su ekleyebilir. Tuz ve baharatlar isteğe göre azaltıp, arttırabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Un Kurabiyesi Tarifi

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 bardak un

Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar.
  1. Öncelikle bir kaba bütün malzemeleri alıp güzelce yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
  2. Elinize portakal büyüklüğünde hamur alın ve yuvarlayıp, bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde kesin.Daha sonra çatalla üzerine bastırıp çatal izini çıkarınız.
  3. Tepsiye yerleştirip 160 derece fırında pişirin. Üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriniz.
  4. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal suyu ve kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 2 3 su bardağı un

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları, şekeriçırpalım.
  2. Köpürene kadar diğer sıvıları ekleyelim. En son un ekleyelip, kek kalıbımıza dökelim.
  3. Kalıbı yağlıyalım. Fırında pişirelim 180 derece.

Patatesli Katlı Ve Rulo Poğaça Tarifi

Patatesli Katlı Ve Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarımçay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 küçük paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 6 orta boy haşlanmış patates
  • Tuz
  • Pul biber
Sosu için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yap
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Üzeri için:
  • Yumurta

Patatesli Katlı Ve Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bi hamur yoğuralım.
  2. Üzerini örtüp mayalandıralım.
  3. Beze haline getirdiğimiz hamurları orta boy yuvarlakta açıp sos sürdükten sonra iki bezeyi üstüste koyalım.
  4. Hamuru üçgen şeklinde kesip iç harcını koyup saralım.
  5. Yağlayarak açtığımız hamurun üzerine patatesi atıp rulo yapalım 2 parmak kalınlığında keselim.
  6. Tepsiye yerleştirip yumurta sürelim.
  7. Önceden ısıttığımız fırında 180-200 derecede kontrollü pişirelim.
    Yumuşacık lezzetli bir poğaça oluyor.
    Afiyet şifa olsun🌸🌸🌸

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2. 5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar.


  1. Öncelikle su ve şekerimizi bir tencereye alıp şerbetimizi hazırlıyoruz.
  2. Aynı zamanda ayrı bir tencerede sütümüzü de kaynatıyoruz.
  3. Şerbetimiz ve sütümüz kaynadıktan sonra bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekliyoruz (normal margarin de kullanabilirsiniz)
  4. Tereyağ eridikten sonra irmiği ekleyip rengi hafif kahverengi olana kadar orta ateşte aralıksız karıştırıyoruz.
  5. İrmiğin rengi döndükten sonra şerbeti ve ardından sütü ekliyoruz.
  6. Karıştırmaya devam ediyoruz. Su çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  7. Kıvama geldikten sonra altını kapatabilirsiniz. İrmik helvası servise hazırdır afiyet olsun.