Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tam karnabahar
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- 5-6 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı ayıklayıp sirkeli suda bekletin.
- Bir tencerede su kaynatın karnabaharları içine atın.
- Bıçakla kesilebilir derecede haşlandıktan sonra süzgeçle süzün.
- Diğer yandan sosu için yumurta, süt, yoğurt, yağı iyice çırpın.
- Üzerine un, kabartma tozu, tuz ve isteğe göre baharatları ekleyin.
- Karnabaharları tek tek sosun içine batırın.Tepsi veya borcama dizin.
- Kalan sosu üzerine dökebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Üstüne çıkarmaya yakın kaşar peynirini dökün ve 3-5 dakika daha üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Afiyet olsun