13 Mart 2020 Cuma

DeepFake ile Robert Pattinson, Batman oldu!

Yakında Robert Pattinson‘u The Batman‘da Bruce Wayne olarak göreceğiz. Peki ya Alacakaranlık filmindeki halini Batman’de görseydik? Bu soru Pattinson’la birlikte yeni bir “DeepFake” videosunda canlanıyor.
Geçen yıldan bu yana, DeepFake teknolojisi sürekli gelişiyor ve ünlüleri içeren daha fazla video görmeye başlıyoruz. Christopher Nolan‘ın Dark Knight üçlemesinin ilk bölümünde Christian Bale‘in yerini alan Pattinson’a ilk bakıldığında DeepFake videosunda bile iyi bir performans sergiliyor.

Pattinson, DeepFake ile Bruce Wayne oldu 

Yeni Batman Robert Pattinson
DeepCaked tarafından düzenlenerek YouTube’da paylaşılan 2 dakikalık sahne Bruce Wayne ve Lucius Fox arasındaki bir sohbet. Bu başarılı montajın yanı sıra Wayne’nin seslendirmesi bile farklı. Ancak biraz dikkatli bakınca Robert Pattinson’un yüzünün yerinden biraz çıktığını fark edebilirsiniz. Bununla birlikte, Pattinson’ın yüzü ve Christian Bale’nin saçları oldukça iyi uyuşmuş.

12 Mart 2020 Perşembe

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su (bulgurların üzerini biraz geçecek kadar)

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimek 3 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca altı kısık olarak 5 dakika).
  2. Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir.
  3. Bulgur ve tuz eklenip karıştırılır.
  4. Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip karıştıralım.
  5. Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
  6. Dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun…

10 Dakikada Püf Noktalarıyla Nefis Brüksel Lahana Salatası Tarifi

10 Dakikada Püf Noktalarıyla Nefis Brüksel Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg Brüksel Lahanası
Sosu için;
  • 1 adet limon
  • 2 çay kaşığı silme tuz
  • Zeytinyağı ( çay bardağının yarısına yakın )

10 Dakikada Püf Noktalarıyla Nefis Brüksel Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Lahanalar temizlenir.
  2. Temizlenen brüksel lahanaları yıkanır.
  3. Tencereye su koyup kaynaması beklenir.
  4. Kaynayan suya yıkanan lahanalar konur ve yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Pişen brüksel lahanalarının suyu süzülür ve servis tabağına alınır.
  6. Sosu için limon sıkılır bir kaseye konur.
  7. Üzerine tuz ve zeytinyağı da eklenerek karıştırılır.
  8. Salatanın üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür.
    İşte bu kadar kolay ve pratik 👍🏼 deneyeceklere şimdiden kolay gelsin🤗

Muhteşem Un Çorbası Tarifi

Muhteşem Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı un
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tepeli Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet bulyon( isteğe bağlı)
  • 7 su bardağı su
  • Tuz

Muhteşem Un Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba sayfama çok kısa sürede evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz hafif ve lezzetli bir çorba tarifi ekliyorum 😋😋 denemek isteseniz buyurun efendim.👇👇👇👇👇👇👇👇
  1. Yağları tencereye alıp orta ateşte eritin unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Salçaları ilave edip iki üç tur eze eze karıştırın, üzerine suyu yavaşça döküp hızlı bir şekilde topak kalmayacak biçimde karıştırın.
  3. Bu aşamada buhar çıkacağından dikkat edin eliniz yanmasın ve baharatları tuzu ezilmiş bulyonu ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Çorba kaynamaya başlayınca karıştırarak 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.
Not; çorba pişinceye kadar karıştırma işlemini bırakmayın.7 bardak su tam geliyor ama siz daha koyu kıvamlı seviyorsanız 6,5 su bardağı kullanın.

Cafe De Paris Soslu Bonfile / Biftek / Tavuk Tarifi

Cafe De Paris Soslu Bonfile / Biftek / Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram istenilen herhangi bir et çeşidi bonfile/biftek/tavuk (etler en az 3-4 saat  zeytinyağ/ süt/kekik karışımı için de dinlendirilecek)
Sos malzemesi;
  • 100 gram tereyağ
  • 1 adet kuru soğan rendesi ( rendenin ince yeri ile rendeleyin ve suyunu sıkın)
  • 4 diş sarımsak ( rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı eski kaşar rendesi yoksa taze kaşar
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1  çay kaşığı karabiber ( silme)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber yada pul biber ( tercih sizin)
  • Tuz ( atmadan önce  sosun tadına bakarak tuzu istediğiniz oranda siz ekleyin)
  • 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz isteyen maydanoz yerine  2-3 tutam  dereotu kullanabilir  ( biz dereotunu pek sevmiyoruz o nedenle ben maydanoz kullandım)
  • 1 paket süt kreması ( 200 ml)

Cafe De Paris Soslu Bonfile / Biftek / Tavuk Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
Sosumuz 1930 lu yıllarda ilk olarak Cenevre’de bulunan Cafe de Paris adındaki restoran da icat ediliyor … Cafenin sahibi  Arthur François Dumont’ un kayınpederi Mr. Boubier  bu sosun mucidi olarak biliniyor… 1940 lı yıllar da ise restoranın tren istasyonunun hemen dibinde yer alması nedeni ile sos iyice ünleniyor…  Evde hazırlayacağımız  Cafe de Paris sos gerçek lezzete benzese de tamamen aynısı değildir. Sosun orijinalinin  için de 24 adet baharatı içeren 41 ayrı tat var ve bu sos lisanslı ve gizli bir sos o nedenle içindekiler tam bilinemiyor… evde hazırlayacağımız sos ile orijinal sosun  aynısını yapma şansımız ne yazık ki  yok  ….Tercih ettiğiniz et her ne olursa olsun bu hazırlayacağımız bu  sos etinize çok güzel  bir lezzet katacaktır. Genelde bonfile ile hazırlanan yemeğimizi isteyenler biftek ,enine  ince dilimlenmiş tavuk göğüs eti ile yada küp küp doğranmış istenilen bir tavuk eti ile de yapabilirler…
  1. Kullanacaksanız etlerinizi derince bir saklama kabına alın ….etlerin üstüne  yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağ  çok az da kekik ekleyin ve etleri harmanlayın….
  2. etleri bu şekil  de 3-4 saat ağzı kapalı olarak  buzdolabında bekletin ,dinlendirin..vaktiniz var ise bir gece bekletirseniz daha güzel olur…
  3. Yemeğinizi hazırlayacağınız  zaman..derince bir sos tenceresinde tereyağı eritin içine rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin … kokuları çıkana kadar yakmadan malzemeyi tencere de biraz kavurun…
  4. Soğan ve sarımsaklar hafif kavruldu ocağın altını iyice  kısın….şimdi kremayı ve hardalı ekleyin karıştırın..
  5. Şimdi hızlıca ketçap, zerdeçal ve kekiği ekleyin ve yine  karıştırın sonrasında karabiber,kırmızı biber ve  köriyi ekleyin karıştırın …
  6. Kaşar peynirini ve kıyılmış maydanozu ekleyerek  hepsini kısa sürede  iyice karıştırın..
  7. En son olarak sosunuzun  bir tadına bakın arzu ettiğiniz miktarda sosunuza  tuzu siz  ekleyin.
  8. Tencerede ki malzemeyi kıvamlı bir sos olana kadar karıştıra karıştıra çok kısık ateşte pişirin..
  9. Tencere de ki sos kaynadığı an 2 dakika kaynatmanız yeterli…sosu yüksek ateşte çok kaynatırsanız sosunuz kesilebilir çünkü için de krema ve tuz var…..unutmayın ! sos kısık ateşte pişirilecek kaynadığı an 1-2 dakika kaynatılıp ateş kapatılacak…
  10. Sos hazırlanırken siz  kızmış döküm yada teflon tavada etlerinizi arkalı önlü güzelce mühürleyin..
  11. etlerin ızgara olma  pişme kıvamını siz kendiniz ayarlayın ..et pişme kıvamı size kalmış kimi eti çok pişmiş sever kimi az….ama lütfen unutmayın etlerinizi ne kadar çok pişirirseniz etleriniz o kadar sert olur..o nedenle bence çok da pişirmeyin.. (bana göre) az, orta ve çok pişmiş et  kıvamlarının  resimlerinin hepsini  paylaştım tercih sizin….
  12. Pişen etleri  servis tabağına alın ve 1′ er parmak kalınlığında  dilimleyin ..dilimlenmiş sıcak etlerin üstüne sıcak sos dan bolca dökün..yemeğiniz hazır….yemeğinizi  sıcak sıcak servis yapın…yemeğinizi misafirlerinize   patates kızartması ve mevsim yeşillikleri ile hazırlanmış  salata  ile sunmanızı öneririm…
Afiyetler  olsun…

Fındıklı Kurabiye Tarifi

Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • Aldığı kadar un

Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri sırasıyla karıştırın.
  2. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan azar azar alın silindir şekli verin.
  4. Daha sonra küçük kareler halinde kesin.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. 180 derecede altı ve üstü hafif kızarana kadar pişirin.
  7. En son üstüne pudra şekeri gezdirin afiyet olsun.

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı nohut
  • 2 adet kapya biber
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 su bardağı mısır
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon
  • Karabiber ,pul biber ,tuz

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış nohutu ve mısırı bir kaba alıyoruz.
  2. İnce kıyılmış maydanoz, soğanı ve küp küp doğranmış kapya biberi ekliyoruz.
  3. Baharatı ve tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz .
  4. Yağı ve limon suyunu da ekleyip servis edebilirsiniz.

Elsalı Pasta Tarifi

Elsalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı az sıcağa yakın su
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşık dolusu buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ara kat için;
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • İstenilen çeşit meyve (Ben muz ve damla çikolata kullandım)
Üstü için;
  • 2 paket krem şanti
  • 1. 5 su bardağı soğuk süt
  • Mavi renk gıda boyası
  • 1 adet elsalı fotoğraf çıkartırdım (Pastanelerden yenilebilir de alabilirsiniz)
  • İnci şekerlemeler (İsteğe bağlı)

Elsalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Pandispanyası için yumurtaların sarısı ve aklarını ayrı ayrı çırpma kaplarına alalım.
  2. Beyazların olduğu kaba bir fiske tuz ekleyelim ve mikser ile köpükleşene kadar çırpalım.
  3. Yumurta sarılarının olduğu kaba şekeri ilave edelim mikserle çırpalım. Sıcak suyu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  4. Unu, nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek kaba aktaralım.
  5. Unu ve diğer malzemeleri spatula ile alttan üste hareketlerle iyice yedirelim.
  6. Köpük halde olan yumurta beyazlarını da kaba aktaralım ve yine spatula ile alttan üste hareketlerle iyice karıştıralım.
  7. Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
  8. Kelepçeli kalıbı açalım yağlı kağıt serelim kelepçeyi kapattıktan sonra kenarda kalan fazlalıkları keselim.
  9. Pandispanya hamurunu dökelim. Fırına koyalım. Fırının kapağını hiç açmadan 35-40 dk ara ara kontrol edip Piştikten sonra fırından alabilirsiniz.
  10. Pandispanya soğurken kremayı üzerinde yazdığı şekilde hazırlayalım.
  11. Üstü için krem şantiyi de süt ile çırpalım.
  12. İkiye ayırıp ve mavi gıda boyasından birine az diğerine biraz daha çok koyu renk verecek şekilde ekleyip karıştıralım.
  13. Pandispanya pişip soğuduktan sonra ortadan 2 ya da 3 e bölelim.
  14. Kremayı sürüp meyve parçalarını dizelim.
  15. Üst katını kapatalım ve kremadan sürelim.
  16. Tam ortasına resimi yerleştirelim.
  17. Kenarlarını krema aparatıyla yıldız uç takıp süsleyelim. Biten pastamızı dolaba kaldıralım 2-3 saat dinlendirelim.
    Afiyet olsun.

8 Aylık Bebeklere Karnabahar Köftesi Tarifi

8 Aylık Bebeklere Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük bir karnabahar
  • 1 yumurta (sadece sarısını kullanacağım )
  • 1 küçük soğan
  • 1 kaşık un (daha fazlada alabilir)
  • Az nane ,az karabiber, az kimyon (azdan kastım bir çay kaşığının ucuyla başka baharatta ekleyebilirsiniz)
  • Arzuya göre tuz (ben karnabahar haşlarken 1 çay kaşığı attım)

8 Aylık Bebeklere Karnabahar Köftesi Tarifi Yapılışı

Evet çocuklu anneler babaanneler anneneler malum artık bebeklere kendi yiyebildikleri şekilde yemek yapmaya uğraşıyoruz. Bende nacizane torunuma yaptığım ek gıda tariflerini sizlerle paylaşmak istedim. Tabiki yukardakilerin hiç birine alerjisi yoksa deneyebilirsiniz.
  1. Öncelikle karnabahar az tuzla haşlanır.
  2. Besin değeri kaybolmasın diye buharda da haşlayabilirsiniz.
  3. Diğer tarafta yumurta, soğan ,un ve baharatlar bir kabın içine katılır.
  4. Haşlanan karnabahar soğuk sudan geçirilir süzülür ve püre haline getirilir.
  5. Diğer malzemelerle karıştırılarak ele yapışmayacak şekilde köfte haline getirilir.
  6. Karnabahar haşlandığı için biraz sulu oluyor o yüzden un miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  7. Elinizle köfte şekli verip yağsız tavada arkalı önlü kızartıp yoğurtla bebeğinize yedirebilirsiniz.
Besinler için doktorunuz başvurmayı unutmayın. Afiyet olsun.

Kıymalı Patlıcan Rulo (Yağsız) Tarifi

Kıymalı Patlıcan Rulo (Yağsız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı domates sosu ( yoksa yerine 1 adet domates rendeleyip koyabilirsiniz )
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak

Kıymalı Patlıcan Rulo (Yağsız) Tarifi Yapılışı

Merhabalar😊
Ben musakkayı aşırı severim ama çok yağlı olduğundan ve sağlıklı beslenmeyi tercih ettiğimden bu şekilde yaptım ve şeklini de birazcık değiştirdim harika oldu ❤️
Tarife geçelim;
  1. İlk olarak patlıcanları ince ince dilimleyip tost makinesine basalım. Üzerlerine tuz serpelim.
  2. Izgara izi çıkınca ve patlıcanlar yumuşayınca alalım.
  3. Kıymayı yağsız tavaya alalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  4. Ardından soğanı minik doğrayıp kıymaya ekleyip kavuralım.
  5. Soğanlar yumuşayınca biberleri doğrayıp karabiber tuz ve pulbiberi ekleyip kavuralım.
  6. İçine 2 yemek kaşığı domates sosunu ekleyip 3 -4 dakika o şekilde pişirelim.Bu esnada tava ocağın küçük gözünde olsun. Bunu yapmamızın nedeni kıymanın kurumaması için.
  7. Altını kapatalım ve patlıcanları tek tek açıp içine kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı koyup rulo yaparak saralım.
  8. Ben iki tane de kabak kullandım.
  9. En son salçayı 1 bardak sıcak suyla eritip içine de sarımsağı ezip üstüne gezdirelim.
  10. Yemeğimizi 180 derece fırında kontrollü pişirelim.
  11. Yemeğimizde yağ olmadığı için patlıcanlar ölmesin diye suyundan kaşıkla alıp üzerlerine gezdirelim.
  12. 5 dakka daha pişirip fırını kapatalım.
Herkese afiyet olsun 😋

Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 adet 4 parçaya bölünmüş soğan
  • 5-6 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 150 gr kuşbaşı et
  • 500 gr kurutulmuş bamya
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Bamyalar bir tencereye alınır üzerini geçecek şekilde su eklenir ve dörde bölünmüş soğanda içine atılıp kaynatılır.
  2. Bamyalar yumuşayana kadar kaynatılır.
  3. Bamyalar yumuşayınca süzülüp soğuk suya alınır ve şoklama yapılır.
  4. Soğuduktan sonra süzgeçte alınır iyice suyu süzülür.
  5. Et pişireceğimiz tencereye alınır suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında zeytinyağı eklenir. Birazda yağ ile sotelenir.
  6. Soğan ve biber eklenir ve biraz yumuşadıktan sonra salçada eklenip iyice kavrulur.
  7. Salçamız kavrulduktan sonra bamya eklenir ve üzerini geçecek kadar su eklenir ve tahta kaşıkla sık olmamak kaydıyla karıştırılır.
  8. Baharatı ve tuzu eklendikten sonra kaynamaya bırakılır. Yaklaşık yarım saatte yemeğimiz hazır.


Enfes Kakaolu Revani Tarifi

Enfes Kakaolu Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Enfes Kakaolu Revani Tarifi Yapılışı

  1. Üç yumurta ve bir bardak tozşekeri beş dakika kadar çırpın.
  2. Yoğurt, sıvı yağ ekleyip biraz daha çırpın.
  3. Un, irmik, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
  4. Unlu malzemeyi yumurtalı karışıma ilave edin ve hepsini karıştırın.
  5. Yağlanmış tepsiye dökün.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25, 30 dakika kadar kontrollü pişirin.
  7. Şerbeti için toz şeker ve suyu tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynamaya bırakın.
  8. 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin beş dakika sonra ocaktan alın.
  9. Pişen keki fırından çıkarın,, ilk sıcağı çıkınca üzerine şerbetini dökün ve çekinceye kadar biraz dinlendirin.
  10. Şerbetini çekince üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
    Afiyetler olsun

Zayıflatan Mucize Kahve Tarifi

Zayıflatan Mucize Kahve Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 fincan hazır soğuk su
  • 1,5 tatlı kaşığı kahve
  • Yarım çay kaşığına yakın tarçın

Zayıflatan Mucize Kahve Tarifi Yapılışı

  1. Fincanla ölçtüğümüz suyumuzu cezveye koyalım.Sonra kahvemizi ve tarçınımızı ekleyelim ve 15-20 saniye karıştıralım.
  2. Karıştırdıktan sonra kahveyi ocağımızın en küçük gözünde en kısık ayarda pişirelim ama karıştırmayalım.
  3. Hafif kenarlardan köpüklenip kabarmaya başladığında ocaktan alabiliriz.
Not: Biraz acımsı bir tat oluyor evet oda şekersiz ve tarçınlı olmasından dolayı normal ama yanında şekerli herhangi bir şey tüketmeyelim. Az da olsa kahvemize şeker eklemeyelim lütfen.Yanında birkaç tane fındık, badem ya da kuru üzüm tüketebiliriz.Sürekli ve düzenli tükettiğinizde gerçekten farkı görebilirsiniz.Yemeklerden yarım saat önce içmenizi öneririm. İştahınız azalacaktır ve tatlı krizlerinizi önleyecektir. 👍😌😌😌