10 Mayıs 2020 Pazar

Kovid-19 sürecinde siber saldırılar 3 alanda yoğunlaşacak

Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Aktepe, "Kovid-19 sürecinde siber saldırılar, veri ihlalleri (sızıntıları), DDoS ve fidye saldırıları olmak üzere üç tipte yoğunlaşacak." dedi.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde siber saldırılardan korunmak için "siber güvenlik ekosistemi" oluşturulmasını önererek, siber saldırıların üç alanda yoğunlaşacağı uyarısında bulundu.
Aktepe, dünya saran Kovid-19 salgınından tüm sektör ve yaşamların farklı şekilde etkilendiğini söyledi.
Bu süreçte insanların ve kurumların dijital alana daha fazla yöneldiğinin altını çizen Aktepe, kısa zamanda yeni bir yaşam biçiminin ortaya çıktığına dikkati çekti.
Aktepe, sonraki süreçte dijital uygulamaların ve internetin insan hayatında daha fazla olacağını belirterek, "Bu durumda bir geriye dönüş beklenemez. İnternetin getirdiği kolaylık ve yararları kullanırken diğer yandan güçlü tedbirler alarak siber güvenlik ekosistemimizi pekiştirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.
'Evde Kal' kampanyası kapsamında sosyal hayatın, ödemelerin, eğitim ve iş hayatının evden sabit ve mobil internet ağları üzerinden sürdürüldüğünü anımsatan Aktepe, bu süreçte hem vatandaşların hem de kurumların siber saldırganların odağında olduğunu vurguladı.Bu süreçte siber saldırılardan korunmaları için kişilerden tedbirli olmalarını isteyen Aktepe, "Kişisel hayatımızı, haftalık rutinlerimizi, nerede yaşadığımızı, çalıştığımızı ve kiminle etkileşimde bulunduğumuzu paylaşmayalım. Bunlar potansiyel siber zorbalara sizinle ilgili bilgiler verecektir. 'Kovid-19 Salgın Araştırması' şeklinde gönderilen maillere cevap veren veya sadece maili açan binlerce kişinin kişisel bilgilerinin siber saldırganlar tarafından çalındığı biliniyor. Bu nedenle kaynağına güvenmediğiniz e-postaları açmamaya özen gösterin, açarsanız da e-posta içerisinde yer alan linklere kesinlikle tıklamayın." uyarısında bulundu.
Aktepe, kurumları hedef alan sert siber saldırıların da büyük çaplı sorunlara neden olduğunun altını çizerek, şirketlerin kullandığı uzaktan erişim ve video-telekonferans sistemlerindeki veri sızıntısıyla ilgili olası güvenlik risklerin azaltılmasının önemine değindi.

"Siber saldırılar 3 tipte yoğunlaşacak"

Kovid-19 sürecinde siber saldırıların yoğunlaşacağını dile getiren Aktepe, bu saldırıların, veri ihlalleri (sızıntıları), DDoS ve fidye saldırıları olmak üzere üç tipte yoğunlaşacağına dikkati çekti.
Aktepe, söz konusu saldırıların önüne geçilmesi için erken önlem yöntemlerinin kullanılması gerektiğini belirterek, sistemleri her an gözlem altında tutacak bir güvenlik ekibinin bulundurulması ve siber istihbarat analizi yapılması gerektiğini bildirdi.
Uç nokta güvenlik çözümlerinde makine öğrenmesi ve derin öğrenmeye dayalı tehdit algılama, aktif saldırı önleme ve davranışsal analiz yeteneklerinin kullanılmasının önemine vurgu yapan Rahmi Aktepe, şöyle konuştu:
"İnternete açık olan kullanılmayan uzak erişim hizmetlerini kapatın. Uzaktan erişim etkin ve güvenliği sağlanmış kanallar üzerinden gerçekleştirilmeli. Çok katmanlı güvenlik ve kimlik yönetimi çözümlerini kullanın. İnternete açık ve uzaktan erişimi olan tüm sunucuların güncel ve koruma altında olmalı. Beklenmeyen giriş denemeleri ve olağan dışı davranışları algılayıcı mekanizmalar kullanılmalı. Uzaktan erişim yetkisi olan kullanıcıların yetkileri sadece yaptıkları işlerle sınırlı tutulmalı. Sistemlerin kullanımına devam etmek için veri merkezleri ve felaket kurtarma merkezlerinin sürekliliği sağlanmalı."
Haber Yorumlarını Göster

Koronavirüsün görülmediği tek kıta: Antarktika

Dünyanın en soğuk yeri olarak bilinen Antarktika, koronavirüs salgınında aynı zamanda dünyanın en güvenli yeri oldu. Çoğu araştırmacı beş bin kişinin yaşadığı kıtada şimdiye kadar tek bir koronavirüs vakası bile görülmedi.

Covid-19 salgını bölgeyi ziyaret eden cruise gemilerinin seferlerini bitirmek üzere olduğu bir dönemde çıktığı için virüs donmuş kıyalara ulaşamadı. Ardından kışın geldiği kıtanın dünyayla bağlantısı tamamen kesildi.
Penguen, fok ve albatrosların dışında daimi bir nüfusu olmayan kıtada araştırmacılar 80 kadar üste yaşıyor.

'Ay'da yaşıyor gibiyiz'

Anvers Adası'ndaki ABD üssü Palmer İstasyonu'nun koordinatörü Keri Nelson, bu kişilerden biri.
Keri Nelson, CNN Televizyonu'na "Burada olduğu için mutlu olmayan bir kişinin bile olduğunu sanmıyorum" dedi. 
Nelson, "Bazı insanlar evlerine dönmeye hazır. Sevdikleri insanlara yardım etmek, tarihin bu döneminde insanlara başka yollarla yardımcı olmak için. Ama hepimiz hem hastalık hem de hastalığın sağlık ve yaşam tarzına hiçbir etkisinin görülmediği böyle bir yerde yaşadığımız için müteşekkiriz" diye konuştu.
2007'den beri yaz ve kış sezonlarında burada çalışan Nelson, dünyanın geri kalan kısımlarından tecrit edilmiş halde yaşamalarına karşın gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.İngiliz Rothera Araştırma İstasyonu'nda rehber olarak çalışan 29 yaşındaki İskoçya vatandaşı Robert Taylor ise Ocak başında Çin'den salgınla ilgili ilk haberler gelmeye başladığında durumun ciddiyetinin farkına varamadıklarını belirterek, "Ailem özellikle de büyükannem için endişeleniyorum. Sanki Ay'dasınız ve aşağı bakıyorsunuz. Ne olup bittiğini görebiliyorsunuz ama çok uzaktasınız" dedi.

2018-2019 sezonunda 56 bin turist

Antarktika'ya son yıllarda turistlerin ilgisi arttı. Antarktika Uluslararası Tur Operatörleri Birliği'nin verilerine göre 2018-19 sezonunda kıtayı 56 bin 168 kişi ziyaret etti. Bu bir yıl öncesine göre yüzde 40'lık bir artışı temsil ediyor.
2019-2020 sezonunda ise kıtayı 78 bin 500 kişinin ziyaret etmesi bekleniyordu. Ama salgın nedeniyle bu yıl tüm ziyaretler iptal edildi. Kıtanın turizm sezonu Kasım'la Mart ayları arasında.
Yeni Zelanda ve Avustralyalı turistleri taşıyan bir cruise gemisi 15 Mart'ta Antarktika için yola çıkmıştı. 217 kişi taşıyan gemi Nisan başlarında, Uruguay açıklarında mahsur kalmıştı.
Yolcu ve mürettebatın yüzde 60'ının koronavirüse yakalandığı gemiden şimdiye kadar sadece durumu ağır altı kişi tahliye edildi.

Facebook ve Google evden çalışmayı yıl sonuna kadar uzattı

Facebook ve Google, Kovid-19 salgını nedeniyle işçilerinin yılın geri kalanında evden çalışmasına izin vereceğini açıkladı.

Facebook ve Google, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle işçilerinin yılın geri kalanında evden çalışmasına izin vereceğini bildirdi.
BBC'nin haberine göre, Google Üst Yöneticisi Sundar Pichai, görevlerini evlerinden yerine getirebilecek personelin yıl sonuna kadar evden çalışabileceğini açıkladı.
Pichai, ofise dönmek zorunda olanların da genişletilmiş güvenlik önlemleri çerçevesinde temmuzdan itibaren iş yerlerinde çalışmaya başlayacağını söyledi.
Facebook da "Bugün, yıl sonuna kadar işlerini uzaktan yürütebileceklerin bunu tercih edebileceklerini duyurduk." açıklamasını yaptı.
Facebook, hangi çalışanların ofise dönmesinin isteneceğine ise henüz karar verilmediğini bildirdi.
Daha önce ofislerini 6 Temmuz itibarıyla açacağını açıklayan Facebook, Kovid-19 salgınında evden çalışma ve çocuk bakımı masrafları için işçilerine 1000 dolar ikramiye vermişti.
Google da evden çalışma uygulamasını, 1 Haziran'a kadar sürdüreceğini duyurmuştu.

Çin'in deneysel uzay aracı başarıyla Dünya'ya indi

Çin'in uzaya gönderdiği "insan taşıyacak deneysel uzay gemisi" başarıyla iniş yaptı.

Çin'in uzaya gönderdiği "insan taşıyacak deneysel uzay gemisi" başarıyla iniş yaptı.
Şinhua ajansının haberine göre, insansız olarak uzaya gönderilen deneysel u m zay aracı, ülkenin İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Dongfıng bölgesine yerel saatle 01.49'da indi. 
Uzay aracındaki astronotların taşınması için geliştirilen kapsülün hasar görmediği bildirilirken, araç yörüngede 2 gün 19 saat kaldı.
Ayrıca deneysel görev sırasında geminin atmosfere girişi ve kontrolü, ısınma durumu, çoklu paraşütlerin kullanımına ilişkin gözlemler yapıldı.

5 Mayıs'ta gönderilmişti

Çin, söz konusu uzay aracını, ülkenin güneyindeki Haynan Adası kıyısındaki Vınçang Uzay Fırlatma Merkezi'nden 5 Mayıs'ta, Long March-5B roketiyle yerel saatle 18.00'de yörüngesine göndermişti.
Çin'in inşa etmeyi planladığı uzay istasyonuna "insanlı uzay görevleri" kapsamında astronot taşıyacak roket, fırlatmanın ardından 6 dakika 8 saniye sonra önceden ayarlanan yörüngesine girmişti.
İlgili uzay aracı ve Long March-5B roketi, Çin'in 2022'de kurmayı planladığı kendi uzay istasyonunun önemli basamaklarından birini oluşturuyor.

2022'de açılması planlanıyor

Çin İnsanlı Uzay Programı Baş Tasarımcısı Cou Cienping, geçen yıl kasım ayında yaptığı açıklamada, uzay istasyonunu 2022 gibi kullanıma açmayı planladıklarını açıklamıştı.
Çin uzay istasyonunun 100 ton ağırlığında olacağını ve 3 astronota ev sahipliği yapacağını belirten Cou, istasyonun inşasının asıl amacının, Çin'i Dünya'ya yakın uzay görevlerinde kısa vadede kendi teknolojisini bağımsız olarak geliştiren bir ülke haline getirmek, uzun vadede ise uzay kaynaklarının kullanımı ile uzay alanında bilimsel deneyler gerçekleştirmek olduğunu kaydetmişti.
Çin, halen aktif olan Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 2024'te misyonunu tamamlamasıyla yörüngedeki tek daimi uzay istasyonuna sahip ülke konumuna gelecek.

Virüsün kökenini tespit etmek en az bir yıl sürer'

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) , koronavirüsün kökenlerini tam olarak tespit etmenin en az bir yıl sürebileceğini açıkladı.

Cenevre'de konuşan WHO'nun bir hayvan orijinli virüs uzmanı, eldeki kanıtların yarasalara işaret ettiğini ve başka bir hayvanın ara taşıyıcı olduğunu vurguladı.
Uzmanlar, salgının tam olarak ne zaman başladığından emin değil. Eldeki kanıtlar Çin'in Vuhan kentindeki bir pazarı gösteriyor, ancak ilk 41 vakanın sadece 27'sinin söz konusu pazarla doğrudan teması tespit edildi.
Mers virüsü 2012'de ortaya çıktığında, develerden kaynaklandığını bulmak bir yıl sürmüştü.
WHO, ABD yönetiminin virüsün laboratuardan çıktığı iddialarının temeli olup olmadığı sorulduğunda ise, çok sayıda uzmanın sunduğu kanıtlar incelendiğinde, virüsün doğal yollarla ortaya çıktından emin olduklarını açıklamıştı.

9 Mayıs 2020 Cumartesi

Somon Fileto Tarifi

Somon Fileto Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram somon fileto
  • 1 adet patates
  • Yarım soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım limon

Somon Fileto Tarifi Yapılışı

  1. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, göz kararı limonu bir kaseye alıp karıştırıyoruz daha sonra somonu bu sos ile marine edip yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Borcama en alta patateslerimizi tuzlayıp bir yemek kaşığı yağ koyarak karıştırıyoruz ve alt taban olarak yerleştiriyoruz.
  3. Üzerine dolaptan çıkarıp somonumuzu koyuyoruz soğan ve sarimsaklarimizi de ekleyip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dk pişiriyoruz.

Not: Balık çok çabuk pişiyor yumuşacık oluyor. Patatesler sert kalmasın istiyorsanız on dk önceden patatesleri fırınlayip daha sonra somonu üzerine koyarak pişirmeye devam edebilirsiniz.

Kahveli Mantı Tarifi

Kahveli Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı tepeleme un (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1, 5 yemek kaşığı kahve
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su

İçi için:

  • 100 gram kıyma
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 dal ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Servis esnasında :

  • Pul biber ve nane

Kahveli Mantı Tarifi Yapılışı

Herkese sağlıklı, güzel günler diliyorum. Bugün size herkesin çok beğeneceği, biraz zahmetli olmasına rağmen, sofrada anında tüketilen, ailecek yapacağınız, kahveli mantının tarifini vermek istiyorum. Kahvenin virüse ve hastalıklara karşı dirençli olduğu belirtiliyor. Kırk yıl hatırı olan kahvenin ömür boyu hatırı olacak galiba. Bu mantı kızımın tarifi, yerken lezzetiyle birlikte kahvenin de tadını alıyorsunuz. Biz çok beğendik, eminim sizinde hoşunuza gidecek.

  1. Öncelikle hamuru için yoğurma kabımıza un, kahve, irmik, sıvı yağ, tuz, yumurta koyup, suyu ilave ederek sert özlü bir hamur yapalım, tek pazı yaparak üzerini kapatarak 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
  2. Bu arada içi için kıymamızı bir kaba alalım, rendelediğimiz soğanı, ince kıyılmış maydanozu, salça, baharatları ve tuzunu koyarak iyice karıştıralım.
  3. Dinlenen hamur pazımızdan, hazır yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde un serperek oklavayla açalım. Açmakta zorluk çekenler, pazıları çoğaltıp küçük açıp yapabilirler. Açtığımız yufkayı 2 cm. Genişliğinde kesme aparatı veya bıçakla dikey ve yatay olarak keselim, küçük kareler oluşturalım.
  4. Hazırladığımız kıymamızdan karelerin içine koyalım. İki elimizin baş ve işaret parmaklarıyla 4 köşesinden kaldırarak ortada birleştirelim.
  5. Bütün parçaları aynı şekilde yapalım ve tepsiye dizelim. Mantımız pişmeye hazır. Arzu eden bu şekilde derin dondurucuda dondurup poşetleyerek buzluğuna koyabilir.
  6. Tenceremize 1, 5 litre kadar su koyup ocağa koyalım. Kaynadıktan sonra içine bir tatlı kaşığı tuz, biraz sıvı yağ ilave edelim. Mantıları koyarak 15 dakika kadar pişirelim.
  7. Biz bu arada sarımsakları soyup dövelim, yoğurdumuzu ilave edelim. Tavamızı ocağa alıp yağları koyarak, salçamızı ilave edip kavuralım.
  8. Pişen mantımızın üzerine yarım su bardağı kadar su koyup karıştıralım (lapa olmasını önleyecek mantılar diri kalacaktır) suyu çoksa süzelim. Biz mantıyı sulu seviyoruz. Herkes kendi arzusuna göre yapabilir.
  9. Tabaklara aldığımız mantının üzerine yoğurt koyalım, bolca sosumuzdan gezdirelim. Pul biber ve nane ile harika tat ve kokusuyla afiyetle yiyelim. Bu güzel ve değişik lezzet herkesin sofrasında olmalı diyorum. Ailecek yapıldığı zaman lezzetine lezzet katacak.

Deneyeceklere afiyet olsun.


Hasanpaşa Köfte Tarifi

Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz .tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber👈🏻ölçü dama zevkinize göre

Patates püre için:

  • 4 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 avuç rendelenmiş kaşar
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı 👆🏻
  • Yumurta sarısı şart değil kuşatması amaçlı kattım isterseniz üzerine siz kaşar rendeleyebilirsiniz.

Üzerine;

  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı salça

Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Önce patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  2. Üzerine soğuk su ve tuz atıp haşlamaya bırakın.
  3. Ardından köfte için soğanları rendeleyip suyunu sıkın, kıyma, yumurta ,sıvı yağ, doğranmış maydanozu ve baharatları katıp iyice birbirine yedirin.
  4. En son ekmek içi ve galeta ununu ekleyip yoğurun.
  5. Avucunuzla küçük çanak şekli verip tepsiye dizin salçalı su döküp biraz kızarması için fırına verin.
  6. Diğer yandan patatesler haşlandı ise hiç su dökmeden süzün ve içine süt ,yumurta, tereyağ kaşar ve tuzu ilave edip ezici yardımı ile iyice püre yapın.
  7. Kıymalarınızı fırından çıkarın ve üzerine patatesleri koyup iyice kızarana kadar tekrar 180 derecede fırına verin. Afiyet olsun.

Mantarlı Havuçlu Bademli Pirinç Pilavı Tarifi

Mantarlı Havuçlu Bademli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı badem
  • 2 adet havuç
  • 6 adet büyük mantar
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Mantarlı Havuçlu Bademli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Doğranan soğan yağ ile kavrulur.
  2. Hafif pembeleşince suda bekletilip kabuğu soyulmuş bademler ilave edilir.
  3. Uzun uzun rendelenen havuçlar ilave edilir.
  4. Mantarda ilave edilerek biraz daha kavrulur.
  5. Güzelce kavrulan malzemelerin üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek tuzu, baharatı ve suyu dökülerek kapağı kapatılır.
  6. Kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekmeye yakın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar.


Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ince doğranmış kızartmalık patates
  • 1 kg julyen doğranmış tavuk göğsü
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sosu için;

  • 1 su bardağı kadar sarımsaklı yoğurt

Salçalı sos için;

  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler doğranır ince olacak şekilde tuzlu suda 1 2 saat bekletelim.
  2. Bolca yıkayıp suyu süzülür ve kurulayalım.
  3. Daha sonra bol yağda az az eklenerek kızartalım.
  4. İster porsiyonluk isterseniz de borcama alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  5. Tavuklar 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğimiz tavada iyice kızartalım.
  6. Baharatları da ekleyip  patateslerin üzerine dökelim .
  7. Son olarak salçalı sosumuz için tüm malzemeler pişirelim.
  8. Ve tavuklarımızın üzerine ekleyelim.
  9. Gayet doyurucu lezzetli bir yemek.

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Güllaç
  • 2 buçuk litre süt
  • 2 buçuk şu bardağı şeker
  • Fındık veya ceviz

Güllaç Tarifi Yapılışı

  1. Süt ile şekeri tencereye koyup kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz güllaçları.
  2. Hazırlamış olduğumuz şerbete batırıp tepsiye alıyoruz her kata şerbet dökerek devam ediyoruz.
  3. Ortasına fındık ilave edip güllaç yapraklarını dizmeye devam ediyoruz.
  4. Sütünü çekince kesme ve süsleme işlemini yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsunnn 😻.

Fındıklı Güllaç Tarifi

Fındıklı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 1 litre (5 su bardağı) süt
  • 1 paket vanilya

Arasına

  • İnce kıyılmış fındık

Üstüne

  • Nnar, çilek vs

Fındıklı Güllaç Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce süt ve şekeri kaynatıyoruz. Vanilyalı ekleyip kaynamaya devam ediyoruz.
  2. 1 tepsiye güllaç yapraklarını diziyoruz. 1 yaprak 1 yada 1, 5 kepçe süt şeklinde devam ediyoruz yarısına gelince de fındığı serpiyoruz. Sonra yine devam(1 güllaç 1 kepçe süt şeklinde) ediyoruz.
  3. Kuru yer kalmayacak şekilde son düzenlemeyi yapıp en az 2 saat dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Servis ederken de meyveleri üstüne ekliyoruz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Limonata Tarifi

Ev Yapımı Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet limon
  • 2 adet portakal
  • Şeker miktarı isteğe bağlı ben 1.5 su bardağı kullandım
  • 2.5 lt su

Ev Yapımı Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Limon ve portakal iyice yıkanır ve hazırlanacak kaba rendelenir.
  2. Kalan limonun ve portakalın suyu sıkılır.
  3. Toz şeker rendelenmiş kabukların üzerine eklenerek 10 dk boyunca ovulur.
  4. Rengi çıkan karışıma limon ve portakal in suyu eklenir ve ovma işlemine devam edilir.
  5. Suyu eklenerek güzelce karıştırılır ve kabin tencere vs kapağı kapatılarak yarım saat bekletilir.
  6. Yarım saatin sonunda süzülerek dolaba kaldırılır.
  7. İsteğe bağlı içerisine limon tuzu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.