İskender Tadında Pideli Köfteli Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yağsız dana kıyma
- 1 orta boy rendelenmiş soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı kimyon, yenibahar, karabiber
- Tuz
- 2 pide
- 7-8 adet çeri domates, yeşil biber, kapya biber
Kızartmak için ;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pideleri kızartmak için ;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Yoğurtlu sos için ;
- 1 kase katı yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
Domatesli sos için ;
- 1 su bardağı domates sosu veya rendesi
Üzeri için ;
- 3 yemek kaşığı tereyağ
İskender Tadında Pideli Köfteli Kebap Tarifi Yapılışı
- Köfte malzemelerini bir kaba alıp 5 dakika yoğurarak üzerini streçleyip dolapta bir saat dinlendiriyoruz.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak istenilen şekli verip kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz. ( ben yarısını parmak köfte yarısını yuvarlak köfte olarak hazırladım. )
- Kızaran köfteleri peçete serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz.
- Pideleri küp şeklinde doğrayarak tavada erittiğimiz tereyağına ilave ediyoruz.
- Kısık ateşte 5-10 dakika karıştırarak kızartıyoruz.
- Ekmekleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.
- Domates sosunu kaynara çıktıktan sonra altını kapatarak ılındıktan sonra yoğurdun üzerine gezdiriyoruz.
- En üste köfteleri, kızarttığımız sebzeleri ise etrafına yerleştiriyoruz.
- Kızdırdığımız tereyağını da gezdirerek servis ediyoruz. 🥘🍴.
Evdeki bayat pideleri değerlendirebileceğiniz şık sunumlu ve lezzetli bir kebap. 👍.
Benim kullandığım kıyma yağsız olduğu için içine bir miktar yağ ekledim sizin kıymanız yağlıysa eklemenize gerek yok. Ayrıca benim ölçüm kalabalık misafirler için isteğe göre malzemeleri yarı yarıya azaltabilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.