Bulgurlu Tavuk Baget Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 8 tane tavuk baget
- 1 tane domates
- 4 tane biber
- 1 kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 5 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu
- 2 yemek kaşığı salça
Tavuğun üzerine sürmek için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bulgurlu Tavuk Baget Kapama Tarifi Yapılışı
- Öncelikler tavuk bagetleri yıkayıp 2 lt su ile haşlıyoruz. Haşlarken tuz ilave ediyoruz.
- Bagetler haşlanınca pilav için bir tencereye ince doğranmış soğanı ve tereyağını alıyoruz.
- Soğanı biraz kavurup salçayı ekleyip kavuruyoruz.
- Bulguru ve tuzunu da ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Hazırladığımız pilavı su koymadan bir borcam veya fırın kabına alıyoruz.
- Bu aşamada pilava tavuk suyu ekliyoruz.
- Üzerine haşlanmış bagetleri aralıklı olarak diziyoruz.
- Bagetlerin aralarına dilimlenmiş biberleri ve domatesleri yerleştiriyoruz.
- Bagetlerin üzerine fırça yardımıyla hazırladığımız sostan sürüyoruz.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.