21 Ağustos 2020 Cuma

Çıtır Tavuk Tarifi

 

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım şişe madem suyu (100ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)

Bulamak için;

  • Yeterince kahvaltılık mısır gevreği (Mısır gevreği yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz)

Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüsler çok kalın olmayacak şekilde parçalara doğranır.
  2. Ayrı bir kase içersinde bütün sos malzemeleri koyulur ve güzelce çırpılır.
  3. Tavuklar içersine koyulur karıştırır.
  4. Üzeri streçleyip buzdolabında 2 saat bekletilir.
  5. Ayrı bir kapta mısır gevreği elle ufaltılır.
  6. Çok toz şeklinde olmasın aralarında iri parçalar olabilir.
  7. Dinlenen tavuklar teker teker mısır gevreğine bulanır ve kızgın yağda çok yakmadan kızartılır.

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı süt
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağları tencerede eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Tüm sebzeleri küp küp doğrayıp ekleyin ve güzelce karıştırın.
  3. Sarımsağı da ekleyip, suyunu koyup sebzeler pişene kadar kaynatın.
  4. Pişen sebzeleri blenderden geçirin.
  5. Sütünü ve baharatlarını ekleyip bir taşım kaynatın ve ocağın altını kapatın. Enfes çorbanız hazır 😋.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰.

Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (1 yumurta tamamı ve 1 yumurta akı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu ve suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı glutensiz un

Bulamak için:

  • 1 kase pudra şekeri
  • Püf noktası;Buzdolabında en az yarım saat dinlenmesi gerek.Fazla un koymadan oldukça yumusak ve ele yapışan bir hamur olmalı.

Glutensiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeler eklenir. Unun 2 bardağı konur ve karıştırılır.
  2. Üstü yavaş yavaş eklenir. Çünkü un miktarı yumurtanın büyüklüğüne, limonun suyuna göre değişiklik gösterebilir. Oldukça yumuşak ve yapışan bir hamur yapıcaz.
  3. Daha sonra en az yarım saat buzdolabında hamuru dinlendiricez.
  4. Hamur kıvam alıcak ve yuvarlarken yapışmauacak. Süre sonunda dolaptan alıp kaşıkla porsiyonluyoruz.
  5. Hepsini yuvarlayıp pudra şekerine buluyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  6. 180c de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  7. Üstü çatlayıp altı pişince fırından alıyoruz. Sıcakken oldukca yumuşak, soğudukça sertlesecektir.Benim 19 tane kurabiyem cıktı.

Kremalı Patates Graten Tarifi

 

Kremalı Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket sıvı krema 200 ml
  • Rendelenmiş bir kase kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 3 buçuk çay kaşığı tuz

Kremalı Patates Graten Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri kabuklarını soyalım yıkayalım ince ince dilimleyelim.
  2. Dilimlediğimiz patatesleri tuz ve karabiber ile iyice karıştıralım.
  3. Kremaya sütü ilave edip karıştıralım.
  4. Patateslerin üzerine dökelim iyice karıştıralım yağlamış olduğumuz borcama patatesleri koyup kalan sosu üzerine dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Son olarak kaşar rendesini patateslerin üzerine yayıp tekrar fırına verelim.
  7. Kaşarlar eriyince sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun 🔥🔥.

Renkli Pilav Tarifi

 

Renkli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım adet mor lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Renkli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci ilave ederek güzelce kavuralım.
  2. Kavrulmakta olan pirincin üzerine süzgeci yerleştiriniz. (bu arada pirinçin altını kısmayı unutmayın)
  3. Bir adet mor lahanayı ikiye bölünüz. Birini süzgecin üzerine alınız.
  4. Mor lahananın üzerine iki yemek kaşığı kadar sirke döküp rengini vermesini bekleyiniz. Yeterli olacak kadar sıcak suyu ekleyip pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişiriniz.
  5. 10-15 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Cacık Tarifi

 

Kabak Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy taze kabak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Kabak Cacık Tarifi Yapılışı


  1. Kabaklarımı soyup rendeledim.
  2. Yoğurduma ekleyip karıştırdım.
  3. Yoğurduma su, tuz ve sarımsak ekleyip tekrar karıştırdım.

Bruschetta Tarifi

 

Bruschetta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 tost ekmeği
  • 2 domates
  • 5 taze fesleğen
  • 2 taze soğan
  • 10 gr yeşil zeytin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber isteğe göre

Bruschetta Tarifi Yapılışı

  1. Tost ekmeklerini tost makinesinde kızarana kadar bekletin.
  2. Sebzeleri ufak ve ince doğrayın ve hepsini karıştırın.
  3. Tost ekmeklerini ikiye bölün ve domates karışımını üstüne koyun. İsteğe göre yeşil zeytin ile süsleyin.
    🍅ister kahvaltı ister öğle vakti veya gece. Her vakte uygun hafif atıştırmalık lezettli bruschetta tostlar. 🍅.
    Deneyenlere afiyet olsun! 🥪.

Starbucks Cookie Tarifi

 

Starbucks Cookie Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 50 gram damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 300 gram un

Starbucks Cookie Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri biraz çırpın.
  2. Ceviz ve çikolata hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
  3. Elinize yapışmayacak bir kıvam alınca ceviz ve çikolatayı da ekleyip tekrar yoğurun.
  4. Streç filme rulo yapıp sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin. ( ben dondurucuda 15, 20 dk beklettim)
  5. Hamurumuzu 1, 1. 5 cm kalınlığında kesip fırın tepsisine dizelim.
  6. 160° önceden ısıtılmış fırında 15, 16 dk pişirin. Afiyet olsun 💕

Kabak Balığı Tarifi

 

Kabak Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt ve pulbiber

Kabak Balığı Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yıkayıp uç kısımlarını bıçakla kesin.
  2. Kabağın büyüklüğüne göre uzunlamasına 4e yada 6a bölün derin ve geniş bir tencereye suyu alıp kaynatın su kaynamaya başlayınca içine kabakları atın.
  3. 6 dk pişirip hemen çıkarın fazla yumuşak olmasınlar suyunu iyice süzsün.
  4. Geniş bir tabağa iki yumurtayı çırpın.
  5. Diğer bir geniş tabağa mısır unu ,tuz ,karabiber karıştırın.
  6. Kabakları önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızartın.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiber gezdirip servis edebilirsiniz afiyet olsun ☺.

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

 

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kabak çiçeği
  • 1 soğan
  • 1 kase pirinç
  • 1 er silme yemek kaşığı domates biber salçası
  • Zeytinyağ
  • Taze veya kuru nane (1 si de olur)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • Yoğurt veya limon
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Dereotu

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağ ile soğanlarımızı kavuruyoruz.
  2. Sonra salçaları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  3. Sonra pirinci ekliyoruz.
  4. Sonra 1 çay bardağı sıcak su ve baharatları da ekleyip içimizi hazırlıyoruz.
  5. Kabak çiçeğinin kolay açılması için bir kez sıcak suya batırıp çıkarıyorum veya ılık suda bekletebilirsiniz.
  6. Sonra içini doldurup tencere ye diziyoruz. Yaklaşık 2 su bardağı su ile pişiriyoruz. Ama bu dolmada farklı olarak suyu bittikçe üzerine su ekliyoruz. Hepsini birden eklemiyoruz çünkü çiçekler çok narinler. 20 dakikada pişiyor.
  7. Sonra sarımsaklı yoğurt ile veya limon sarımsak sosu ile servis edebilirsiniz.

Taze Fasülye Kızartması Tarifi

 

Taze Fasülye Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasülye
  • Su
  • Tuz
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Sıvı yağ

Taze Fasülye Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. Fasulyelerimi yıkayıp üçe böldüm kaynamış suda çok fazla öldürmeden haşladım suyunu süzdüm.
  2. Mısır unu ve tuz ile karıştırın.
  3. Tavama yağ döktüm ve fasulyelerimi tavama dizdim hepsini bir anda dizmedim tavamın tabanına sığacak kadar dizdim fasulyeleri orta ateşte iki taraflı çevirerek pişirdim.
  4. Tavanızın kapağı varsa tava kapağında çevirin yoksa tavanıza uyacak bir düz yemek tabağıyla çevirebilirsiniz.

Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi

 

Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • Göğsü sarmak için kürdan
  • Yarım paket mantar
  • 1 küçük kase çekirdeği alınmış yeşil zeytin

Köfte için malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • 2 yemek kaşığı suda bekletilmiş pirinç
  • 2 yemek kaşığı galeta unu yada ekmek içi

Yedirdikçe Yediren Tavuk Sarması Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak göğsümüzü elimizle inceltiyoruz ve iyice büyütüyoruz açarak.
  2. Köftemizi malzemeleri koyup hazırlıyoruz.
  3. Cevizden biraz büyük şekilde elimizle yuvarlayıp göğsün içine köfteyi koyuyoruz ve kurdanla bohça şeklini yapıyoruz.
  4. Kalan köfteyi de ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tencerenin içine koyuyoruz.
  5. Yarım paket mantarımızı elimizle bölerek içine koyuyoruz ve zeytinleri de koyup pişiriyoruz.
    Not: pirinç suda beklediği için kırılma kıvamına gelecektir elimizle pirince kiralım ve kıymayla o şekilde buluşturalım.
    Kıymanız yağsız ise çok az yağ koyabilirsiniz.

Dev Cookıe Tarifi

 

Dev Cookıe Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı+2 silme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata

Dev Cookıe Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve şekeri iyice mikserde çırpalım.
  2. İçerisine yumurtayı, unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. En son çikolataları küçük küçük doğrayıp ekleyip elimizle yoğurup düz yuvarlak bir kalıba aktaralım.
  4. 180 derecede 15-18 dakika arası pişirelim.Afiyet olsun.