Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça tavuk göğsü
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- Yarım şişe madem suyu (100ml)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)
Bulamak için;
- Yeterince kahvaltılık mısır gevreği (Mısır gevreği yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz)
Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüsler çok kalın olmayacak şekilde parçalara doğranır.
- Ayrı bir kase içersinde bütün sos malzemeleri koyulur ve güzelce çırpılır.
- Tavuklar içersine koyulur karıştırır.
- Üzeri streçleyip buzdolabında 2 saat bekletilir.
- Ayrı bir kapta mısır gevreği elle ufaltılır.
- Çok toz şeklinde olmasın aralarında iri parçalar olabilir.
- Dinlenen tavuklar teker teker mısır gevreğine bulanır ve kızgın yağda çok yakmadan kızartılır.