5 Eylül 2020 Cumartesi

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üstüne)
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım türk kahvesi fincanı sirke
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • Susam
  • Aldığı kadar un

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Terayağı, sıvı yağ, sirke ve yumurta akını derin bir kapta karıştıralım.
  2. Sonrasında kalan tüm kuru malzemeleri aynı kabın içerisine eleyerek koyalım.
  3. Yeniden karıştırıp biraz da yoğurarak kulak memesi kıvamında yağlı bir hamur elde edelim.
  4. Daha sonra küçük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
  5. Küçük topları birleştirip görseldeki gibi papatya haline getirelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve üzerlerine önce yumurta sarısı sürüp sonra susam serpelim.
  7. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirmek yeterli geliyor. Yine de fırınınızın çeşidine göre kontrollü pişirmeyi unutmayın.
  8. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra muhakkak bir tane deneyin derim, ağızda dağılan nefis bir tadı var :) afiyet olsun 🌹.

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ve sıvı yağı bir kapya iyice karıştırın.
  2. Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve unu kontrollü şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  3. İstenilen kıvama gelince hamurlara istediğiniz gibi kalıpla şekil verebilirsiniz.Yumurtanın sarısını sürüyoruz susam ekiyoruz.
  4. 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Fırında Özel Soslu Patates (Cips Gibi) Tarifi

Fırında Özel Soslu Patates (Cips Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 15-20 adet bebe patates veya 5 adet orta boy elma dilim kesilmiş patates
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı silme kekik
  • 1 tatlı kaşığı silme nane
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber(isteğe bağlı)
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Fırında Özel Soslu Patates (Cips Gibi) Tarifi Yapılışı

Herkese Merhabalar☘️
Çok keyifli ve kullanım alanı çok geniş bir tarif geliyor.
👉Bu tarifi mutlaka bir yere not edin. ✨✔️
Etlerin, balıkların, sunum tabaklarınızın yanında. isterseniz cips gibi dip soslarla tüketebileceğiniz; hem lezzetiyle hemde görseliyle göz dolduracak bir aperatif💕✨
  1. Hemen başlayalım;
  2. Bebe patatesler kabukları soyulmadan güzelce yıkanır. Kesimleri ne çok ince nede çok kalın olmamalıdır. ✔️👇
  3. Normal patates kullanacaksanız ve kabuklar kalınsa soymanızda fayda var. İnceyse iyice temizleyip, Soymadan da kullanabilirsiniz. 😉
  4. Derin bir kaba yoğurt, sıvı yağ ve baharatlar eklenip; patatesler ilave edilir. Sarımsak isteğe bağlı ezilerek konuya dahil olur. 😁😁
  5. Güzelce karıştırıldıktan sonra; yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yayılarak, üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirilir. ⭐️✨
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar kontrollü pişirilir. 🌼
👌Nefissss patateslerimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun. 💫

Nefis Nohut Salatası Tarifi

Nefis Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 3 kaşık zeytin yağı veya sıvı yağ
  • 1 kaşık nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • Pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Maydanoz

Nefis Nohut Salatası Tarifi Yapılışı


  1. 1 kase nohutu 1 gece önceden sıcak suda bekletelim. Ertesi sabah tencereye su koyup yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Büyük bir kaseye haşlanmış nohutu ekleyelim.
  3. Sosu için ayrı bir kasede 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 kaşık nar ekşisi, yarım limon suyu, isteğe göre pul biber ekleyip karıştıralım.
  4. Bu sosu nohutların üzerine dökelim. Sonra yarım tatlı kaşığı tuzu ilave edelim.
  5. 1 adet soğan, 1 adet domates ve bir tutam maydanozu güzelce doğrayıp içine ekleyelim.
Nohut salatamız servise hazır :) herkese afiyet olsun.

Közlüce Menüsü Tarifi

Közlüce Menüsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram sotelik doğranmış tavuk göğsü
Tavuğu marine etmek için;
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme yemek kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
  • Yarım paket penne makarna
  • Makarna suyuna 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz fesleğen veya nane
  • Yarım paket krema (100 ml)
Sosu için;
  • 4 adet közlenmiş kapya biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kutu (100 ml) krema

Közlüce Menüsü Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları marinasyon sosuyla güzelce harmanlayıp üzerini streç filmle kapatarak dolapta 1-2 saat bekletin.
  2. Sosunu süzmeden kızgın tavada sürekli karıştırarak güzelce pişirin.
  3. Harlı ateşte pişirirseniz suyunu salmadan pişecek, içine hapsolan su sayesinde sulu sulu ve yumuşacık olacak.
  4. Kapya biberleri közleyip 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte pürüzsüz kıvam alana dek blender’dan geçirin.
  5. Bu sosu tavukların üzerine ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra ocağın altını kısıp kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  6. Diğer tarafta makarnaları zerdeçal eklenmiş suda pişirip yıkamadan süzün.
  7. Makarna tenceresinde tereyağ̆ı ile birlikte fesleğen veya naneyi kavurup makarnaları ekleyin, altını kısıp kalan yarım kutu kremayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  8. En son bu ikiliyi güzel bir salata ile buluşturun, menü hazır. Deneyenlere afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 (yarım) soğan
  • 1 patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük çarliston biber
  • 1/2 (yarım) kapya biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, nane, karabiber, pulbiber

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği iyice yıkayıp, süzüp derin bir tencereye alalım.
  2. İçine küp doğranmış patates, soğan, sarımsak, havuç, kapya biber ve yeşil biberi alıp 1 litre su ilave edip orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  3. Kaynadıkça oluşan köpükleri mutlaka alalım.
  4. Sebzeler ve mercimek pişince ocaktan alıp blenderdan geçirelim.
  5. Tel süzgeçte tekrar süzüp köpüklerden kurtulalım. Derin bir tencereye tereyağını ekleyelim orta ateşte ocağa koyalım.
  6. Yağ erir erimez unu ilave edelim.
  7. Çırpıcı ile unun kokusu çıkıp rengi pembe olana kadar kavuralım.
  8. Ocağın kenarına alıp salça, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırıp tekrar ocağa alalım.
  9. Salçayı da hafif yakmadan kavurup yavaş yavaş süzdüğümüz mercimeği ilave edelim. Koyulaşınca azar azar su ilave edip kaynayana kadar dibini tutturmadan karıştıralım. Çorbanın kıvamı olunca altını kısıp 5 dakika kendi halinde pişirip ocaktan alalım. Afiyet olsun 😋.

Kupta Sütlü Tatlı Tarifi

Kupta Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tane vanilya
Sosu için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
Süslemek için
  • Fındık

Kupta Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Bi tencerede öncelikle paket eritilir.
  2. Unumuzu ekleyip kavuruyoruz.
  3. Ardından süt şeker vanilya ekleyip sürekli karıştırıyoruz.
  4. Kaynayınca altını kapatıyoruz kenara beklemeye alıyoruz başka bi tencerede çikolata sosumuzu hazırlıyoruz
  5. Süt, su, kakao, toz şeker, un hepsini ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz ve ardından kuplarımıza önce çikolata sosu sonra beyaz muhallebi ve tekrar çikolata sosu döküyoruz.
  6. En son üzerine fındık serpip buzdolabında bi saat bekletiyoruz ve afiyetle tüketiyoruz 😌.

Patates Salatası Tarifi

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 4 tane havuç
  • 6 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Üzeri için
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 tane sarımsak
  • Pul biber
  • Nane
  • Nene

Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp tereyağıyla püre haline getirelim.
  2. Havuçları rendeleyip tavada hafiften kavurup patatesin üzerine ekleyelim.
  3. Tuzunu koyup yeşillikleri de ekliyelim görselde olduğu gibi tart kalıbına koyalım.
  4. Soğuduktan sonra ters çevirip ortasına yoğurt ,mayonez ve ezilmiş sarımsağı koyup baharatlarla süsleyip aralarına haşlanmış mısırları koyalım. Afiyet olsun.

Sosisli Milföy Tarifi

Sosisli Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kare milföy
  • 15 adet sosis
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörekotu veya susam

Sosisli Milföy Tarifi Yapılışı

  1. Kare milföy’ün hepsini 3 eşit parçaya bölüyoruz.
  2. Sosislerin başlarını + (artı) şeklinde çiziyoruz.
  3. Çizdiğimiz sosisleri milföye sarıyoruz, sardığımız kısımlar altta kalacak şekilde tepsimize diziyoruz.
  4. Üzerine yoğurtlu yağ karışımından sürüyoruz ve çörekotu koyuyoruz.
  5. 175-180 derecede 20 dk pişirmemiz yeterli olacaktır.Afiyet olsun. 🥰.

Tek Hamurdan Dört Çeşit Kurabiye Tarifi

Tek Hamurdan Dört Çeşit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1, 5 su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı fındık

Tek Hamurdan Dört Çeşit Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabın içerisine yağ, kabartma tozu, vanilya, yumurta ve pudra şekeri konularak karıştırılır.
  2. Daha sonra nişasta ve un azar azar ilave edilirken yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hazırlanan hamur dört eşit parçaya bölünür.
  4. İlk parçanın içerisine damla ilave edilip yoğrulup rulo yapılıp bir kenara konulur.
  5. İkinci parçaya kakao ilave edilerek rulo yapılır.
  6. Üçüncü parçaya zerdeçal ve fındık konularak yoğrulup rulo yapılır.
  7. Ve son parçaya ceviz konulup yoğrulup rulo yapılır.
  8. Hazırlanan rulolar bıçakla bir parmak aralıklarla kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  9. Önceden ısıtılmış 176 derecelik fırında pişirilir.Afiyet olsun ☺️.

Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağını doldurmadan şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket burçak bisküvi
  • Dilimlenmiş muz
Üzerini süslemek için ;
  • Damla çikolata
  • Ceviz

Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Margarini tencereye alıyoruz ve eritiyoruz,.
  2. Üzerine unumuzu ekliyoruz ve kavuruyoruz. Kokusu çıkınca sütü ekliyoruz.
  3. Ardından nişastayı ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Kıvam alınca ocaktan alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
  4. Ilınınca toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Dilimlediğimiz muzları kasemize dik şekilde diziyoruz.
  6. Burçak bisküvileri de rondodan geçirip kaşık yardımıyla kaselere koyuyoruz.
  7. Üzerine muhallebimizi koyuyoruz.
  8. En üste tekrar bisküvileri serpiştiriyoruz.
  9. Cevizimizi ve damla çikolatamızla süslüyoruz. Dolapta 1 gece dinlendirseniz daha iyi olacaktır. Afiyet olsun:).

Etli Biber Dolma Tarifi

Etli Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 kg dolma biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet soğan
  • 350 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1, 5 su bardağı su domates

Etli Biber Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Dolma biberleri yıkayıp içini çıkaralım. Derin kasede pirinci yıkayıp soğanı ince ince doğrayıp ilave edelim
  2. Diğer malzemeleri ilave edelim.
  3. Sonra içine 1, 5 su bardağı su ilave edip iyice karıştıralım.
  4. Sonra biberleri dolduralım.
  5. Domatesleri ince ince dolmaların üzerine kapak yapacak şekilde doğrayıp üzerine kapatalım.
  6. Sonra dolma tenceresine 3-4 kaşık yağ koyalım.
  7. Sonra bir kaşık salça ilave edip kavurun.
  8. Biberleri dizelim.
  9. Bir çay kaşığı tuz ve 2 su bardağı su ilave edip pirinç ve biberler pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Kreması için
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • Vanilya

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı (Görüntüsü Ve Lezzetiyle Kendine Hayran Bırakacak) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tart kalıbımızı margarinle yağlayıp biraz un serpiyoruz.
  2. Daha sonra şerbetimizi hazırlıyoruz suyu ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alın.
  3. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika kaynatın ocaktan alın ocaktan aldığınız şerbete bir paket vanilya ekleyip karıştırın bi kenarda soğumaya bırakın.
  4. Daha sonra kekimize gelelim keki için yumurtamızı ve şekerimizi iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  5. Daha sonra üstüne diğer malzemelerimizi ekleyip iyice karıştırıyoruz ve yağladığımız kalıbımıza alıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü olarak 20 dakika pişiriyoruz.
  6. Fırından fırına fark gösterebilir benim fırınım 20 dakikada pişirdi kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım
  7. Kremamız için sütü nişasta ve şekerimizi bir tencereye alalım ve karıştıralım.
  8. Ocağa alalım koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  9. Ocaktan alıyoruz pişen kremamıza 1 paket krem şanti ekleyip iyce çırpıyoruz.
  10. Fırından çıkardığımız kekimizi ılıması için bir kenara alın ilk sıcağı çıkan kekimizi kalıptan servis tabağına yada borcama ters çevirip kalıptan çıkarın.
  11. Kekimizin üstüne ve kenarlarına yaptığımız şerbeti gezdiriyoruz.
  12. Daha sonra üstüne kremamızı güzelce yayıyoruz.
  13. Daha sonra üstüne bolca hindistan cevizi serpiyoruz ve tatlımız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.