Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üstüne)
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım türk kahvesi fincanı sirke
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
- Susam
- Aldığı kadar un
Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Terayağı, sıvı yağ, sirke ve yumurta akını derin bir kapta karıştıralım.
- Sonrasında kalan tüm kuru malzemeleri aynı kabın içerisine eleyerek koyalım.
- Yeniden karıştırıp biraz da yoğurarak kulak memesi kıvamında yağlı bir hamur elde edelim.
- Daha sonra küçük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
- Küçük topları birleştirip görseldeki gibi papatya haline getirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve üzerlerine önce yumurta sarısı sürüp sonra susam serpelim.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirmek yeterli geliyor. Yine de fırınınızın çeşidine göre kontrollü pişirmeyi unutmayın.
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra muhakkak bir tane deneyin derim, ağızda dağılan nefis bir tadı var :) afiyet olsun 🌹.