Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram aşurelik buğday
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 200 gram kuru kayısı
- 200 gram kuru üzüm
- 1 su bardağı fındık
- 3 lt su
- 2 su bardağı süt
- 4 su bardağı toz şeker
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı karanfil suyu
Üzerine
- Fındık
- Tarçın
- Nar
- Gül suyu
Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi Yapılışı
- Nohut ve fasulyeler ayrı ayrı haşlayalım.
- Aşurelik buğdayı yıkayalım tencereye koyalım.
- Üzerine kaynar su dökelim 10 dakika boyunca kaynatalım. Buğdayın suyunu süzelim ve üzerine tekrardan kaynar su dökelim. Buğdayı 50 dakika kadar haşlayım.
- Yumuşayan buğdayımıza haşladığımız nohutumuzu fasulyemizi, doğranmış kayısıyı kuru üzümü, ve yıkadığımız pirinci ekleyelim. 15 dakika daha kaynatalım.
- Şeker, tuz, sıcak süt, karabiber, fındık, ve karanfil suyumuzu ekleyelim. 15 dakika daha kaynatalım.
- Aşureyi kaselere bölüştürün.
- Aşure kaselerde biraz soğuduktan sonra üzerini fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm, kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyelim.
- Aşureyi pişirirken yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edin.