6 Eylül 2020 Pazar

Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi

Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram aşurelik buğday
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 200 gram kuru kayısı
  • 200 gram kuru üzüm
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 lt su
  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı karanfil suyu
Üzerine
  • Fındık
  • Tarçın
  • Nar
  • Gül suyu

Bolluk Bereket Aşuresi Tarifi Yapılışı

  1. Nohut ve fasulyeler ayrı ayrı haşlayalım.
  2. Aşurelik buğdayı yıkayalım tencereye koyalım.
  3. Üzerine kaynar su dökelim 10 dakika boyunca kaynatalım. Buğdayın suyunu süzelim ve üzerine tekrardan kaynar su dökelim. Buğdayı 50 dakika kadar haşlayım.
  4. Yumuşayan buğdayımıza haşladığımız nohutumuzu fasulyemizi, doğranmış kayısıyı kuru üzümü, ve yıkadığımız pirinci ekleyelim. 15 dakika daha kaynatalım.
  5. Şeker, tuz, sıcak süt, karabiber, fındık, ve karanfil suyumuzu ekleyelim. 15 dakika daha kaynatalım.
  6. Aşureyi kaselere bölüştürün.
  7. Aşure kaselerde biraz soğuduktan sonra üzerini fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm, kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyelim.
  8. Aşureyi pişirirken yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edin.

Teremyağlı Neşeli Muhallebi Tarifi

Teremyağlı Neşeli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Beyaz muhallebisi için
  • 75 gram teremyağ gurme kaymaklı
  • 4 dolu yemek kaşığı un (1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker (230 ml)
  • 1 litre yarım yağlı süt
Şeftalili muhallebisi için
  • 4 adet olgun ortaboy şeftali
  • 1 .5 su bardağı su
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı teremyağ gurme kaymaklı
  • 1 çay bardağı toz şeker (130 ml)
  • Şeker miktarını şeftalinin tadına göre arttırabilirsiniz.

Teremyağlı Neşeli Muhallebi Tarifi Yapılışı


  1. Termeyağı tencereye alın ve hafif eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Sütü çırpma teli ile karıştırarak pürüzsüz bir görünüm elde edin ve şekeri ekleyin. İki dakika daha pişirin altını kapatım vanilyayı ekleyin.
  3. Ara ara karıştırarak ılıtın ve beş dakika boyunca blender ile köpük köpük olana kadar çırpın. Mikser de olur. O da yıksa hızlıca çırpma teli ile de olur.
  4. Yarım su bardağı su ile şeftalileri irice doğrayıp 15 dk kısık ateşte yumuşatın ve blenderdan geçirin.
  5. Bir bardak su ile nişastayı eritin ve şeftali püresine çırparak ekleyin.
  6. Koyulaşınca şekerini ve teremyağ gurme kaymaklıyı ekleyin ilk harı çıkana kadar tencerede karıştırın. Pütür varsa blenderdan tekrar geçirebilirsiniz.
  7. Servis kabınıza önce yarısına kadar şeftali püresi koyun ve soğuyunca da beyaz muhallebiyi ekleyin.
  8. Oda sıcağına gelince de buzdolabında iki saat kadar bekletin ve istediğiniz gibi süsleyin. Bu ölçülerde 230 ml lik 12 bardak görseldeki gibi hazır oldu.Ek malzemeler ile tat zenginleştirilebilir ama ben en sade halde tarif hazırlamayı tercih ediyorum. Beyaz muhallebisi için damla sakızı ya da beyaz çikolata çok yakışacaktır. Afiyet olsun.

Islaklığı Olay Enfes Sosuyla Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi

Islaklığı Olay Enfes Sosuyla Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram kakao
  • 1 su bardağı+1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için :
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 25 gram kakao
  • Bitter çikolata (İsteğe bağlı)

Islaklığı Olay Enfes Sosuyla Tam Kıvamında Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şeker yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra diğer kek malzemelerini ekleyip çırpalım.
  3. En son bitter çikolata kırıp ekleyelim.
  4. Dikdörtgen borcamın her tarafını sıvı yağ ile yağlayalım.
  5. Kek hamurunu dökelim.
  6. 170 derecede pişirelim.
  7. Kek pişerken sosu hazırlayalım. Bir tencereye şeker süt kakao ve sıvı yağını ekleyip çırpalım.
  8. Bir taşım kaynayınca altını kapatalım.
  9. Bu sırada kekimiz pişmiş oluyor keki dilimleyelim ve her tarafına çatalla delikler açalım. Sos daha güzel çeksin diye.
  10. Sıcak kekle sıcak sosumuzu birleştirelim. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı fasulye
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı fıstık
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 3,5 su bardağı şeker
Üzerini süslemek için
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi
  • Tarçın

Aşure Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak buğdayı bir taşım kaynatıp suyunu süzüyoruz. (bu işlemi yaparsak rengi daha güzel olur aşurenin)
  2. Tekrar su koyup tekrar bir taşım kaynatıp ocaktan alıp sabaha kadar bekletiyoruz bu şekilde.
  3. Nohutu az tuzlu suya ıslatıyoruz.
  4. Fasulyeyi de bir taşım kaynatıp onuda ağzı kapalı şekilde sabaha kadar bekletiyoruz.
  5. Sabah fasulye ve nohutu yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  6. Buğdayın üzerine biraz daha su ekleyip ocağa alıyoruz.
  7. Pirinci de ekliyoruz.
  8. Üzerine 15 dk kaynatıyoruz. Bu arada karanfilin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Uzumu güzelce yıkayıp sıcak suya koyup bekletiyoruz.
  9. Kayısıları yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.
  10. Pişen buğdaya nohut fasulyeyi ekleyip 10 dk kaynatıyoruz
  11. Sonra kayısı ve üzümü ekliyoruz bu aşamada suyu azalırsa sıcak su ilave ediyoruz. 5 dk daha kaynatıp karanfil suyunu süzüyoruz ve ilave ediyoruz.
  12. 1 bardak sütü de bu aşamada ilave edip karıştırıyoruz. 5 dk sonra şekeri ilave edip 10 dk daha kaynatıyoruz ve aşuremiz hazır.Süslemesi tamamen size kalmış. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🍁.Yılın en sevdiğim zamanı aşure ayı 😋çok şükür bu yılda yapıp dağıtmak kısmet oldu🤲

Çikolatalı Biscuit Cake Tarifi

Çikolatalı Biscuit Cake Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör bisküvi 1 tanesi sade
  • 5 su bardağı süt
  • 3 kutu krem şanti
Sosu için:
  • 110 gram sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı kako
  • 1 kahve fincanı süt
Üzeri için:
  • İsteğe göre dövülmüş ceviz veya fındık

Çikolatalı Biscuit Cake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt ve şantiler çırpılır.
  2. Her bisküvinin arasına şantiden bir miktar konur ve dik bir şekilde bir sade bi kakao olarak dizilir.
  3. Bisküviler bitene kadar aynı işleme devam edilir.
  4. Kalan şanti ile pastanın üzeri kaplanır.
  5. Yarım saat dolapta bekledikten sonra soğuyan çikolata sos üzerine gezdirilir.
  6. 5 bir gece dolapta bekledikten sonra ceviz veya fındık üzerine serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun😊.

Dolma Biberi Tarifi

Dolma Biberi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dolma biberi
  • 17 yemek kaşığı pirinç
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Dolma Biberi Tarifi Yapılışı

  1. Dolma biberlerimizi ilk olarak temizleyelim.
  2. Pirinçimizi yıkayalım bir kaba alalım.
  3. Salça ,yağ ,nane, pulbiber, toz biber ,tuz atıp karıştıralım güzelce ardından dolmabiberlerimzi dolduralım
  4. Üzerlerine kesmiş olduğumuz domateslerimizi koyalım ve.
  5. Bir kaba 2 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı domates salçasını 3 -4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz atıp güzelce karıştırıp dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
  6. Kaynamaya başladıktan sora ocağımızın altını kısalım.Afiyet olsun 😊.

Meşhur Dalgona Kahvesi Tarifi

Meşhur Dalgona Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • Bardak sayısı kadar süt ister sıcak ister soğuk
  • Süsleme için ben çikolata sos, çilek ve küçük drajeler kullandım

Meşhur Dalgona Kahvesi Tarifi Yapılışı

  1. Bir bardaklık için öncelikle bir kavanoza kahve, şeker ve suyu koyup çırptım.
  2. Krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Sütü ister sıcak ister soğuk kullanabilirsiniz tamamen size kalmış ben soğuk kullandım malum yaz aylarındayız🤗
  4. Bardağın üstünde 2 parmak boşluk kalacak şekilde sütü koydum ve sonrasında kaşık yardımıyla köpürttüğüm kahve karışımını ekledim.
  5. Son olarak da çikolata sos ile süsledim.Yapacaklara şimdiden afiyet olsun 🤗Benim misafirlerimden tam not aldı ❤️.

Mutfak Robotunda Çiğ Köfte Tarifi

Mutfak Robotunda Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tane kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı isot biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mutfak Robotunda Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyerek 10 dakika ıslanmaya bırakalım.
  2. Süre sonunda mutfak robotuna soğan ve sarımsakları ilave edip robottan çekelim.
  3. Üzerine dinlenmiş bulguru ilave edelim.
  4. Daha sonra bütün malzemeleri robota ilave edip karıştıralım.
  5. Toparlanıp kıvam alana kadar robottan çekelim.
  6. 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirip şekil vererek dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

5 Eylül 2020 Cumartesi

Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 1/2 (yarım) paket dolmalık fıstık
  • 3+1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 2+1/2 (yarım) su bardağı süt + 2+1/2 (yarım) su bardağı su ya da 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Kaymaklı dondurma

Nefis Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İrmik ve fıstık yağ olmadan kısık ateşte renk değiştirene kadar kavrulur.
  2. Ayrı bir kapta ılık süt ve su ile birlikte şeker ve vanilya eritilir.
  3. Elde edilen şerbet tencereye eklenir ve karıştırılır.
  4. Yağ eklenir ve son kez karıştırılarak demlenmeye bırakılır. Helva yenilebilir sıcaklığa geldiğinde servis işlemine başlanır.
  5. İrmik helvası yarısını dolduracak şekilde kaseye doldurulur. Üzerine bir top dondurma konur ve dondurmanın üzeri helva ile kapatılır.
  6. Kase sunum tabağına ters çevrilir ve helva çıkartılır. Dondurmalı irmik helvanız servise hazır. Afiyet olsun 😋.

Nefis Patates Yuvarlama Tarifi

Nefis Patates Yuvarlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 3 dal taze soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1-2 yaprak göbek salata (Marul veya kıvırcık da olur)
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Nefis Patates Yuvarlama Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi soyup doğruyoruz. Üzerini geçecek kadar suda haşlıyoruz.
  2. Soğan, maydanoz ve salatayı ince ince kıyıyoruz; turşuyu da küçük küpler halinde doğruyoruz.
  3. Patateslerimizi ezip püre haline getiriyoruz. 10 dk kadar soğumaya bırakıyoruz.
  4. O sırada yoğurdumuzu bir kaseye alıp üzerine sarımsağımızı rendeleyip iyice çırpıyoruz.
  5. Doğradığımız tüm malzemeleri ve tuzu patatesimize ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  6. Dilediğimiz büyüklükte (ben porsiyonluk yaptım) avucumuzda yuvarlıyoruz.
  7. Çırptığımız yoğurdumuzu patateslerimizin üzerine dağıtıyoruz.
  8. Zeytinyağını kızdırıp pul biber ve naneyi ekliyoruz.
  9. Sosumuzu da yoğurdun üzerinde gezdiriyoruz.Afiyetler olsun.

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üstüne)
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım türk kahvesi fincanı sirke
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • Susam
  • Aldığı kadar un

Kıyır Kıyır Mahlepli Papatya Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Terayağı, sıvı yağ, sirke ve yumurta akını derin bir kapta karıştıralım.
  2. Sonrasında kalan tüm kuru malzemeleri aynı kabın içerisine eleyerek koyalım.
  3. Yeniden karıştırıp biraz da yoğurarak kulak memesi kıvamında yağlı bir hamur elde edelim.
  4. Daha sonra küçük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
  5. Küçük topları birleştirip görseldeki gibi papatya haline getirelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve üzerlerine önce yumurta sarısı sürüp sonra susam serpelim.
  7. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirmek yeterli geliyor. Yine de fırınınızın çeşidine göre kontrollü pişirmeyi unutmayın.
  8. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra muhakkak bir tane deneyin derim, ağızda dağılan nefis bir tadı var :) afiyet olsun 🌹.

Teremyağlı Cevizli Gelin Bohçası Tarifi

Teremyağlı Cevizli Gelin Bohçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ
  • 500 gram nişasta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Yarim çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
İç harcı;
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 tatlı kaşığı hafif sulandırılmış bal

Teremyağlı Cevizli Gelin Bohçası Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu sırasıyla bütün malzemeleri ekleyerek hazırlayalım.
  2. Dolapta yarım saat dinlendirelim.
  3. Hamurdan biraz alıp kakao ekleyelim.
  4. Fiyonklarını bunun yapıyoruz.
  5. Daha sonra, cevizle balı karıştıralım.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdığımız hamuru içli köfte gibi açalım.
  7. İçlerini cevizli harç ile dolduralım.
  8. Kenardaki kakaolu hamuru ince şekilde rulo yapıp şeklini verelim.
  9. 170 derece fırında kızarmayacak şekilde pişirelim. Afiyetle😋😋😋.

Kuru Meyveli Enfes Kurabiye Tarifi

Kuru Meyveli Enfes Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 8-9 adet kuru erik
  • 200 gram mısır nişastası
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kuru Meyveli Enfes Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kuru meyvelerimizi sıcak suda bekletip yumuşamasını sağlıyoruz, yumuşadıktan sonra kuru kayısı ve kuru eriklerimizi küçük küçük doğruyoruz.
  2. Un ve kuru meyveler hariç bütün malzemelerimizi yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.
  3. Azar azar un ilave edip tekrar yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  4. Hamurumuza kuru meyvelerimizi de ilave edip el yordamı ile tekrar karıştırıyoruz. Bu aşamada dilerseniz ceviz veya fındık da ilave edebilirsiniz.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimize şekil verip diziyoruz. Ben şekil verme işlemi için dondurma kaşığı kullandım, dondurma kaşığınız yoksa normal kurabiye şekli verebilirsiniz.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişirme aşamasında dikkatli olalım ki kurabiyelerimiz yanmasın.
  7. Üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz. Bu malzemelerle 2 tepsi kurabiye elde ettim.Afiyet olsun :).