Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 5 orta boy domates
- 3 büyük boy kapya biber
- 3 büyük boy yeşil biber
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
- 1 buçuk tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi Yapılışı
- Sebzeleri yıkayıp süzdürerek robota alıp ince bir şekilde çekiyoruz.
- Sulanacağı için kevgire alıp kaşık yardımıyla iyice bastırarak suyunun süzdüğünden emin oluyoruz.
- Bir kaba süzülen malzemeyi alıp zeytinyağ hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz.
- Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirerek servis ediyoruz. 🥗🍅🍋🌶.
Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan şefinden alınmış orjinal kebapçı ezmemizi bu şekilde hazırlayıp kavanoza yerleştirerek dolapta muhafaza edebilirsiniz. 😍.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.