8 Eylül 2020 Salı

Konserve Bamya Tarifi

Konserve Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • Dilediğiniz kadar bamya

Konserve Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Bamya yemeğini pişirdikten sonra sıcak sıcak temiz kuru kavanozlara doldurun.
  2. Üzerine kapağını oturtup 2 geri 1 ileri olacak şekilde sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirelim k
  3. Kımıldatmayacağınız bir yere koyup üzerini örtüp bir gece bekletelim. Kapaklar tutmuş ise serin ve karanlık bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Dilediğiniz de aç, ısıt ve ye 👍bukadar pratik kurtarıcı bir fikir. Hersene yapıp iyiki yapmışım derim. 👍😊.

Fırında Beşamel Soslu Kızartma Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 patlıcan
  • 3-4 patates
  • 1 soğan
  • 1 büyük kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • (isteğe bağlı kabakta koyabilirsiniz bende yoktu)
Beşamel sos;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1-2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz

Fırında Beşamel Soslu Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sebzelerin hepsi yıkanır.
  2. Patates ve patlıcanlarınızı küp küp doğradıktan sonra kızartma işlemi yapılır.
  3. Soğan, biber ve kapya biberi yemeklik doğradıktan sonra yağda sotelenir. ( önce soğanı atıp 5 dk kadar soteleyin sonra biberleri atın).
  4. Salçayı ve toz biberi ekledikten sonra kızartılmış olan patates ve patlıcanları da atıyoruz içine ve sıcak su koyuyoruz.
  5. Tuzunu ve karabiberini de ekleyip 10 dk kadar özdeşmesini sağlıyoruz.
  6. Beşamel sosun hazırlanışı;.Tereyağını erittikten sonra içine unumuzu koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  7. İçine sütünü yavaş yavaş dökerek çırpıyoruz.
  8. Fokurdamaya başlayınca altını kısıp içine kaşar peynirlerini, tuzunu ve karabiberini atıyoruz.
  9. Harcı fırın kabına döküp üzerine beşamel sosu ve üzerine kaşar peynirini de ekleyip fırına atıyoruz.
  10. Fanlı ayarda 25-30 dk kaşarların üzeri kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz.
Şimdiden afiyet olsun💐.

Teremyağlı Kıymalı Rulo Patates Tarifi

Teremyağlı Kıymalı Rulo Patates Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;
  • 3 adet patates
  • 2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 er tutam tuz, kırmızı tozbiber, karabiber
Kıymalı harç için;
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 1 er tutam tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Teremyağlı Kıymalı Rulo Patates Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri rendeleyerek suyunu sıkalım.
  2. Bir kaba taban için tüm malzemeleri alarak yoğuralım.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dikdörtgen olacak şekilde harcımızı yayalım.
  4. Ne kalın ne de ince olacak şekilde ve birbirine yapışması için arada boşluklar kalmamasına özen gösterelim.
  5. Fırının alt rafında 200 derecede pişmeye bırakalım.
  6. O olurken kıymalı harcı hazırlayalım.
  7. Tencereye kıymayı alarak kavuralım.
  8. Ardından küp doğranan soğan ve biberi ekleyelim.
  9. Onlarda kavrulunca salça teremyağ ve baharatları ekleyelim.
  10. Son olarak domatesi ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  11. Pişen patatesli tabanın üzerine kıymalı harcı güzelce yerleştirelim.
  12. Yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde saralım.
  13. Üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek, eriyene kadar pişirelim.
    Afiyet olsun.

Starbucks Usulü Buz Gibi Cool Lime Limonata Tarifi

Starbucks Usulü Buz Gibi Cool Lime Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dal taze nane
  • 1 limon
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 bardak soğuk su
  • Buz

Starbucks Usulü Buz Gibi Cool Lime Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Nane yapraklarını geniş bir kaseye ayırın.
  2. Limonun tüm kabuklarını beyaz kısımlarını almadan soyacak yardımıyla kaseye soyun.
  3. 2 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve iyice ovun.
  4. Şekerler ezilip naneler parçalanıncaya kadar ovduktan sonra kalan limonun suyunu sıkın.
  5. 1 su bardağı soğuk suyu ekledikten sonra karışımı süzün.
  6. Buzları bir poşette iyice küçülttükten sonra bardağı buzla doldurup karışımı üstüne dökün.
Afiyet olsun. 🥳.

Süt Çorbası Tarifi

Süt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sıvıyağ
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet tavuk bulyon
  • Nane
  • Tuz

Süt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağını koyduktan sonra arpa şehriyeyi koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından unu ekleyip rengi dönmeden 2 karıştırdıktan sonra hemen yavaş yavaş sütünü ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
  3. Topaklanmaması için sürekli karıştırmak önemli .
  4. Bir adet tavuk bulyon atıp ardından suyunu ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısarak içindeki arpa şehriyelerin pişmesini kontrol ediyoruz.
  6. Arpa şehriyeler piştikten sonra çorba olmuştur.
  7. Ayrı bir tava da nane ve yağı yakıyoruz çorbanın üzerine döküp karıştırıyoruz.
(koyu kıvam alabilir çorbanız su ekleyerek açabilirsini).

Supangle Tarifi

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 su bardağından iki parmak eksik soğuk su
  • Kek parçaları

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye süt, yumurta sarısı, un, kakao ve şeker alınarak ocağa koymadan önce el çırpıcısıyla iyice karıştırılır.
  2. Ocağa koyulur ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
  3. Pişen muhallebi ocaktan alınır içine çikolata ve tereyağ eklenerek pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırılır.
  4. Yaklaşık 10 dk karıştırılarak soğuması(tam net soğumasına gerek yok ılık olsa yeterlidir)sağlanır.
  5. Ardından içine soğuk su ilave edilerek mikser yardımıyla su muhallebiye iyice karışana kadar çırpılır.
  6. Her bir kasenin yada kupun içine kek parçası konur ve üzerine muhallebi pay edilir.

Alinazik Tarifi

Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet közlenmiş patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 kaseden biraz fazla süzme yoğurt
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 adet tatlı yeşil biber
  • 3,4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Alinazik Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlarımızı bıçak yardımıyla delip fırında közleyelim.
  2. Daha sonra kabuklarını soyup bıçakla küçük küçük doğrayalım.
  3. Tenceremize tereyağımızı koyup patlıcanları tereyağıyla kavuralım.
  4. Biraz kavurduktan sonra sarımsaklı yoğurdumuzu üzerine döküp karıştıralım.Bir köşede bekletelim.
  5. Diğer tencereye sıvı yağı ve soğanları alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  6. Biberleri de ekleyelim, biraz kavurduktan sonra kıymamızı ilave edelim.
  7. Biraz kavurduktan sonra salça ,tuz ve karabiberimizi ekleyelim .
  8. Borcama aldığımız patlıcanın üzerine kıymamızı  dökelim.
Deneyenlere afiyet olsun 😊.

Muhteşem Salatam Ve Sosu Tarifi

Muhteşem Salatam Ve Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 domates
  • 2 biber
  • 1 soğan
  • Bir tutam maydanoz
Sosu için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu

Muhteşem Salatam Ve Sosu Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak domatesleri küp küp doğrayın.
  2. Biberleri ve soğanları doğrayın.
  3. Maydanozu iri kıyım doğruyoruz.
  4. Daha sonra hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim deniyeceklere afiyet olsun inşallah 🌹.

Tavuk Çorbası Tarifi

Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kart tavuk
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon

Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce kart tavuğu 50 dk haşlıyoruz.
  2. Haşlanmış tavuğu küçük parçalara ayırdıktan sonra tencereye tereyağı unu alalım.
  3. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Sonra salçayı ilave edelim.
  5. Salçada kavrulunca tavuk suyunu ilave edelim su kaynadıktan sonra tavukları ilave edelim.
  6. Limon ve isteğe göre baharatları ekleyip servis edelim.

Yaş Tarhana Çorbası Tarifi

Yaş Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dolu yemek kaşığı yaş tarhana
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 3, 5-4 su bardağı su
  • Tuz
  • Nane

Yaş Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tarhanayı bir su bardağı suyla açın.
  2. Ayrı bir tencereyi ocağa alıp tereyağı, salça ve sarımsağı rendeleyip kavurun.
  3. Bir bardak soğuk su koyup karıştırın.
  4. Tarhanayı ekleyip karıştırın.
  5. Kalan suyu kaynar su ekleyip istediğiniz kıvamını ayarlayın .
  6. Ben 3, 5 su bardağından fazla su ekledim.
  7. Tuz ekleyin beş dakika kaynatıp ocaktan almadan naneyi ekleyip karıştırıp ocaktan alın çorbamız hazır.
Not; isterseniz nane yerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu da ekleyebilirsiniz çok güzel oluyor.

Teremyağlı Erişteli Mercimek Tarifi

Teremyağlı Erişteli Mercimek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım kg erişte
  • Göz kararı gurme şişe kaymaklı teremyağ
  • İsteğe bağlı tuz
  • İsteğe bağlı ceviz veya badem

Teremyağlı Erişteli Mercimek Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimekler haşlayıp suyu süzülür .
  2. Eriştelerde aynı şekilde haşlanır süzülür .
  3. Derin kaba her ikisi de dökülür .
  4. Teremyağ kaymaklı içine sıcakken ilave edilir .
  5. Son olarak tuz eklenip karıştırılır ( ezilmiş ceviz içi ezilmiş badem de karıştırabilirsiniz isteğe bağlı).

Aşure (Tuzsuz) Tarifi

Aşure (Tuzsuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 100 gr kuru kayısı
  • 100 gr kuru incir
  • 100 gr kuru üzüm
  • 1 su bardağı  kavrulmuş fındık
  • 1 paket kuş üzümü
  • 2 su bardağı  toz şeker
  • 1.5 litre su
  • (100gr badem, 100gr kestane de ekleyebilirsiniz, evde olmadığı için ekleyemedim)

Aşure (Tuzsuz) Tarifi Yapılışı

  1. Buğday, nohut, kuru fasulye akşamdan kaynar suda beklemeye bırakılır.
  2. Kuru incir, kuru kayısı küçük küpler halinde doğranır. (kuru meyveleri de geceden suda bırakan oluyor ama ben biraz daha diri sevdiğim için onları bekletmiyorum, çok eriyor yoksa, siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz)
  3. Buğday süzülür, yıkanır, kaynar suya atılıp 15dk kaynatılır ve tekrar süzdürülür.
  4. Fasulye ve nohut haşlanıp kenara alınır.
  5. Bu kez aşure hazırlanmaya başlanır, 1. 5litre kaynar su, buğday ve şeker tencereye koyulur, 15dakika kaynatılır, fındık ve incir hariç tüm malzemeler eklenir, 10dk daha kaynatılır.
  6. En son fındık ve incir eklenir, 5dk daha kaynatılır ve ocak kapatılır.
  7. Kaselere bölüştürülür, durdukça kıvam alacaktır.
  8. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. (ben içine koyduğum fındıkları bütün olarak değil de iri parçalar halinde koyuyorum) oda sıcaklığına gelince buzdolabında saklayın.

Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi

Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy domates
  • 3 büyük boy kapya biber
  • 3 büyük boy yeşil biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
  • 1 buçuk tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri yıkayıp süzdürerek robota alıp ince bir şekilde çekiyoruz.
  2. Sulanacağı için kevgire alıp kaşık yardımıyla iyice bastırarak suyunun süzdüğünden emin oluyoruz.
  3. Bir kaba süzülen malzemeyi alıp zeytinyağ hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz.
  4. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirerek servis ediyoruz. 🥗🍅🍋🌶.
Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan şefinden alınmış orjinal kebapçı ezmemizi bu şekilde hazırlayıp kavanoza yerleştirerek dolapta muhafaza edebilirsiniz. 😍.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.