1 Ekim 2020 Perşembe

Hamburger Ekmeği Tarifi

Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • Alabildiğince un
Üzerine
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Hamburger Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Süt su sıvı yağ şeker tuz maya koyup karıştırıyoruz.
  2. Tereyağında koyuyoruz.
  3. Unumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Ben fırını 50°’de ısıtıp yarım saat fırında mayalandırdım sonra bezelere ayırdım.
  4. Bezeleri de fırının sıcaklığıyla mayalandıktan sonra 180°’de 40 dakika kadar pişirdim.
  5. İlk sıcaklığı geçtikten sonra içine köfte peynir marul domates turşu koyabilirsiniz.Afiyet olsun😇.

Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi

Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sote için:
  • 400 gram tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet rende domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Karabiber, pulbiber, az köri, tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli katman için:
  • 2 adet büyük boy ve ya 3 adet küçük boy patates
  • 400 gram kaşar peyniri
  • Pulbiber, karabiber, kekik
  • Az sıvı yağ
Pişirmek için:
  • Yağlı fırın kağıdı

Tavuk Soteli Patates Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk sote yapımı ile başlayalım.Sıvı yağ ilave ettiğimiz tencerenin içerisine küçük doğradığımız tavuk etini ilave edip suyunu salıp sonra geri çekinceye kadar pişirelim.
  2. Peşinden önce soğanı sonra biberleri ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirelim.
  3. Sonra içerisine 1 adet rende domates ve baharatları ilave edip kapağı kapalı şekilde domates suyunu çekinceyedek pişirelim. Ve ilk aşama hazır.
  4. 2 ci aşamada patatesleri ince yuvarlaklar şeklinde keselim.
  5. Üzerlerine az kekik pulbiber ve sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
  6. Diktörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  7. Üzerine rende kadar peyniri serpiştirip patatesleri kiremit şeklinde dizelim.
  8. Tekrardan üzerlerine kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncayedek pişirelim.
  9. Fırından çıkan patatesin ilk sıcaklığı geçince üzerine tavuk soteyi yayalım. Yavaş ve sıkı bir şekilde fırın kağıdından destek alarak yemeğimizi rulo yapalım.
  10. Dilerseniz bu şekilde kalabilir dilerseniz üzerine kadar peyniri koyup tekrardan 180 derece fırında pişire bilirsiniz. Fırından çıkan yemeğiniz ilk sıcaklığı geçince servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.

Deneme Garantili Elmalı Kurabiyem Tarifi

Deneme Garantili Elmalı Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler

Elmalı harç için
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tarçın
  • Yarım çay bardağı ceviz (Kırılmış)
  • 3 orta boy rendelenmiş elma
Hamuru için
  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı içine (Akı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı un (kontrolü olarak ekleyin)
Üzeri için
  • 1 yumurta akı
  • Pudra şekeri

Deneme Garantili Elmalı Kurabiyem Tarifi Yapılışı

  1. Harcımızı pişireceğimiz tavaya rendelenmiş elma, toz şeker alınıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Sonra üzerine tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  3. Elmalı kurabiye hamuru için öncelikle un hariç tüm malzemeler karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.D
  4. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın su bardağı ile şekil çıkarıp birer tatlı kaşığı elmalı harçtan ilave edip ağzı açık kalacak şekilde kapatalım ve tekrar hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında merdane ile açıp üçgen şeklinde hamuru kesip elmalı harçtan koyup saralım ve hamur şekillendirici aparat ile de şekil verebilirsiniz( ben hamur şekillendirici aparat ve patates dilimleyici aparatlar ilede şekil verdim)
  6. Siz istediğiniz şekili verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Yumurta akı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir yaklaşık 15- 20 dk.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 

Kremasız Köri Soslu Harika Bi Makarna Tarifi

Kremasız Köri Soslu Harika Bi Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 çay bardağı süt(100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kremasız Köri Soslu Harika Bi Makarna Tarifi Yapılışı

Not;
Makarnayı kişi sayısına göre ayarlayabiliriz
📌Süt yoksa 1 çay bardağı makarnanın suyundan veya normal su da kullanabilirsiniz. makarna suyuyla kıvam biraz katı olabilir.
  1. Öncelikle makarnayı haşlayalım.
  2. Tavayı ısıtıp tereyağını erittikten sonra unu ekleyip biraz kavuralım.
  3. Sütü ekleyip üzerine baharatları da ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  4. Kıvam yoğunlaştıktan sonra 2 yemek kaşığı kaşar peynirini ekleyelim .
  5. 2 dk sonra da makarnayı ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.
  6. Makarnanın üzerine biraz kaşar peyniri, susam, doğranmış yeşil soğan ve maydanoz serpiştirelim. Makarna servise hazır.


Afiyet şifa olsun🍃.

Minnie Mouseli Yaş Pasta Tarifi

Minnie Mouseli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

24 cm kalıp için;
  • 8 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Tuz
  • 3 yemek kaşık nişasta
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşık tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • 1 kutu sıvı krema
Dışının kaplaması;
  • 1, 5 su bardağı süt krem şanti için
  • 2 paket orman meyveli krem şanti
  • 1 tane Minnie mouseli karton kapak

Minnie Mouseli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pandispanyasını yapalım.Yumurta ve şekeri 7 -8 dk yüksek devirde kabarana kadar çırpın.
  2. Sonra bütün kuru malzemeleri eleyin ve 3 kademede ekleyin.
  3. Yumurtayı söndürmeden alttan yukarıya doğru karıştırın.
  4. Kek kalıbına yağlı kağıt serin 160 dereceli fırında fansız 45 dk pişirin.
  5. Çıkarır çıkarmaz telin üzerine ters çevirin birgün beklesin streçleyin.
  6. Kreması için; Krema, vanilya ,tereyağı hariç hepsini koyun karıştırın .
  7. Ocağa alın orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın .
  8. Sonra altını kapatın ,üzerine tereyağını ve vanilyayı ekleyin karıştırın.
  9. Ilıdıktan sonra 2 saat buzdolabında bekletin dinlensin.
  10. Bekleyen krema mikserde 5 -6 dk çırpın.
  11. Kremanın üzerine biraz sıvı krema ilave edin çırpın eğer katıysa biraz daha krema ekleyin ta ki krem şanti kıvamı gibi olacak onuda bir kenara alın.
  12. Krem şantiyi de çırpın hazırlayın.
  13. Bir gün önce hazırladığız pandispanyayı 3 veya 4 bölün ben 3 böldüm sonra sütle ıslatın .
  14. Arasına kremayı sürün, isterseniz kavrulmuş fındık içi, damla çikolata ,muz da koyabilirsiniz tercih sizin.
  15. Sonra kenarlarını krem şanti ile kapatın süsleyin.
  16. Karton tabağı yuvarlak kesin pastanın üzerine tabak boyutunda streç kesin koyun pastanın üzerin ve kağıt tabağı koyun yanlarınıda kremsanti ile süsleyin.
  17. Buzdolabında dinlendirin. Yapanlara afiyet olsun:).

Patlıcanlı Volovan Tarifi

Patlıcanlı Volovan Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 12 milföy hamuru
  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
Süslemek için
  • Taze kekik

Patlıcanlı Volovan Nasıl Yapılır?

  • Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
  • 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
  • Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  • Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  • İçine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Soya Filizi Salatası Tarifi

Soya Filizi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr konserve Meksika fasulyesi
  • 200 gr soya filizi
  • 1 su bardağı mısır tanesi
  • 1 kırmızı biber
  • 10 kornişon turşu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Soya Filizi Salatası Nasıl Yapılır?

Fasulye, soya filizi ve mısırı geniş bir kaseye alın. Kornişon turşuları ince doğrayıp ekleyin. Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyin ve küçük kare şeklinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Kasede hepsini harmanlayın.
Zeytinyağı, tuz, limon suyu ve sirkeyi küçük bir kasede karıştırıp salataya gezdirin. Karıştırarak servis tabağına alın. Servis yapın.

Sakızlı Muhallebi Tarifi

Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2~3 parça damla sakızı

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Ardından damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?
  • Muhallebi kıvamının koyu olmasını istiyorsanız, içerisinde bir parça tereyağı eritebilirsiniz.
  • Kıvamı sulu olduysa azar azar elenmiş un ekleyin.
  • Kıvamını açmak için muhallebiyi ocağa alın ve tekrar ısıtın. İçerisine süt ilave ederek karıştırın.
  • Damla sakızlarının tadını alabilmek için dövülmüş olması gerekir. Sakızları bir poşetin içine alıp sert bir cisimle vurarak toz haline getirebilirsiniz.
1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?
  • Temel malzemeleri un ve süt olan muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan sakızlı muhallebiyi diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. 

Mantarlı Bonfile Tarifi

Mantarlı Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 3 hamburger ekmeği
  • 6 bonfile
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr mantar
  • 1 soğan
  • 150 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
Marine için
  • 1 diş sarımsak
  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik

Mantarlı Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Marine işlemi için, cam bir kaseye soğanları ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağı, süt, kekik ekleyip karıştırın. Etleri bu karışıma ilave edip 3-4 saat bekletin.
  • Hamburger ekmeklerini enine ortadan ikiye kesin ve fırın ızgarasında kızartın. Mantarları küçük doğrayın ve limonlu suda bekletin.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Mantarları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kremayı ekleyin.
  • Bonfileleri sosuyla yapışmaz bir tavada yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin. Kremalı mantarı kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın.
  • Bonfileleri üzerlerine yerleştirin. Taze biberiye yapraklarıyla pişirilmiş elma dilim patates ile sıcak servis yapın.

Zencefil Suyu Tarifi

Zencefil Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 1 adet limon
  • 1 adet salatlık
  • 1 adet lime
  • 700 ml su
  • 2-3 adet nane yaprağı

Zencefil Suyu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle salatalığın kabuklarını soyun ve ince dilimlere ayırın.
  • Ardından limon, lime ve zencefili de aynı şekilde dilimleyin.
  • Bir şişenin içerisine 2 litre su koyun ve nane yapraklarını ekleyin.
  • Dilimlediğiniz malzemeleri de suya koyarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Hazırladığınız zencefil suyunu, gün içerisinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zencefil Suyu Nasıl Kullanılır?
  • Zencefil suyunu günde 2-3 bardak aç karna olacak şekilde tüketin.
  • Özellikle sabah aç karna tüketmek, zencefil suyunun yağ yakıcı etkilerini hızlandırır.
  • Tat vermek için, bir tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.
  • Karışımı soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz.

Levrek Külbastı Tarifi

Levrek Külbastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet levrek balığı
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 paket krema (220 ml)
  • 4 diş sarımsak
  • 200 ml. süt
  • 2 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Domates sosu (isteğe göre)

Levrek Külbastı Nasıl Yapılır?

  • Levrekleri fileto şeklinde kesip, derisinden tamamen ayırın.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Kızgın yağda levrekleri önlü arkalı pişirin.
  • Pişirdiğiniz balıkları bir kenara alın ve bekletin.
  • Balık tavasına ince ince kıyılmış sarımsakları atın ve kavurun.
  • Ardından üzerine süt ve kremayı ilave edin.
  • Sos kaynamaya başladığında içine balıkları yerleştirin.
  • Balıklara kapari ve karabiber serpiştirin. Kapari turşusu tuzlu olduğu için, yemeğin tuzunu iyi ayarlayın.
  • Bu şekilde 6-7 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın.
  • Levrek külbastıyı patates püresi, havuç ve biber eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Levrek Külbastı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • İşi kolaylaştırmak için, levrekleri balıkçıdan fileto şeklinde alabilirsiniz.
  • Balıkları yağda kızarttıktan sonra, kağıt havluda fazla yağını çektirin.
  • Patates püresi yerine patatesleri kibrit şeklinde dilimleyebilirsiniz.
  • Krema sosu yerine rendelenmiş domates kullanarak domates sosu da hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Pasta Tarifi

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 300 gram ıspanak
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı labne peyniri
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı krem şanti (toz halinde)
Süslemesi için:
  • 10-15 adet yaban mersini

Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Krem şanti, labne peyniri, süt ve pudra şekerini geniş bir kaseye aktarın.
  • Malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar güzelce çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı buzdolabına koyun ve bekletin.
  • Pandispanya için; Ispanakları yıkayıp temizleyin. Tencereye su koyun ve kaynatın.
  • Ispanakları kaynar suyun içerisine atarak 20 saniye kadar bekletin. Ardından ıspanakları çıkartıp suyunu süzün.
  • Ispanakları bir kaseye koyduktan sonra üzerine buzlu su koyun. Bu sayede rengi canlı kalacak.
  • Ispanaklar soğuduktan sonra rondoya alın ve üzerine süt ekleyin.
  • Püre haline gelinceye kadar rondodan geçirin.
  • Derin bir kasenin içine şeker ve yumurtayı ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtalı karışımın içine ıspanak püresi ve sıvı yağ koyarak karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı mikserden geçirdikten sonra, yağlanmış kelepçeli kalıbın içerisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Ardından kürdanla pişip pişmediğine bakın.
  • Eğer pişmediyse kapağı kapatarak 10-15 dakika daha pişirin.
  • Pandispanya piştikten sonra, üst kısmını traşlayın. Bu kısımdan çıkarttığınız kek parçalarını rondodan geçirip kenarda bekletin.
  • Pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve ortasına krema sürerek her tarafa yayın.
  • Diğer pandispanyayı üzerine ekledikten sonra tekrar krema sürün.
  • Üzerine rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını serpiştirin.
  • Mevsim meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ispanaklı Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarifte kullanacağınız ıspanakları güzelce temizleyin.
  • Ispanakları rondoya eklemeden önce ince ince kıyın.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pişirme işleminin ilk 20 dakikasında fırın kapağını açmayın.

Sumak Çayı Tarifi

Sumak Çayı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 fincan su
  • 1 dilim limon
  • 1 dilim elma (isteğe göre)

Sumak Çayı Nasıl Yapılır?

  • Bir fincan suyu çaydanlığa koyun ve içerisine 3-4 damla limon sıkın.
  • Kısık ateşte kaynatılan çaya elma dilimi ekleyin.
  • Su kaynadıktan sonra bardağa dökün ve içine bir tatlı kaşığı sumak ekleyip demlemeye bırakın.
  • 5-7 dakika sonra demlenen çaydan sumağı süzün ve çayın içerisine bir limon atarak için.
Sumak Çayı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Sumak çayını demledikten sonra, içinde sumak kalmayacak şekilde süzmeye özen gösterin.
  • Eğer sumağı tek başına tüketmek istemiyorsanız, salataların içerisine koyarak da tüketebilirsiniz.
  • Sumak çayını tok karna tüketebilirsiniz.
  • Sumak çayının faydalarından yararlanmak için haftada 2 fincan içmeniz yeterlidir.