2 Ekim 2020 Cuma

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşatılmış margarin ( Tereyağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 3.5 su bardağı un

İçi için;

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle içi için elmaları güzelce yıkayalım ve soyup rendeleyelim.
  2. Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Sonra tarçını ilave edip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra cevizlerimizi ilave edelim.
  5. Hamuru için; kabımıza un hariç tüm malzemeleri koyalım ve güzelce karıştıralım.
  6. Unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım.
  7. Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurumuz.
  8. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğün de parçalar alalım ve tezgahımıza çok az un serpelim ve merdaneyle hamurumuzu açalım ve şekillendirici ile hamura şekil verip elmalı harcımızdan koyup kapatalım. Siz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
  9. Hamurumuz bitene kadar şekil verme işlemine devam edelim.
  10. Hepsi bittikten sonra fırın tepsinize yağlı kağıt serelim ve kurabiyelerimizi dizelim önceden ısıttığımız 200 ° olan fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  11. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım.
  12. Soğuduktan sonra da üzerine pudra şekeri serpelim ve afiyet olsun ❤️😊.

Tavuk Şinitzel Tarifi

 

Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça ince dilimlenmiş tavuk göğüs (kemik ve derisi alınmış)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağına yakın un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. 3 ayrı tabağa un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu koyun.
  2. Filetoları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.
  3. Orta ateşte arkalı önlü bir tavada kızartın.

Afiyet olsun 😋.

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşatılmış margarin ( Tereyağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 3.5 su bardağı un

İçi için;

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle içi için elmaları güzelce yıkayalım ve soyup rendeleyelim.
  2. Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Sonra tarçını ilave edip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  4. Soğuduktan sonra cevizlerimizi ilave edelim.
  5. Hamuru için; kabımıza un hariç tüm malzemeleri koyalım ve güzelce karıştıralım.
  6. Unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım.
  7. Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurumuz.
  8. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğün de parçalar alalım ve tezgahımıza çok az un serpelim ve merdaneyle hamurumuzu açalım ve şekillendirici ile hamura şekil verip elmalı harcımızdan koyup kapatalım. Siz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
  9. Hamurumuz bitene kadar şekil verme işlemine devam edelim.
  10. Hepsi bittikten sonra fırın tepsinize yağlı kağıt serelim ve kurabiyelerimizi dizelim önceden ısıttığımız 200 ° olan fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  11. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakalım.
  12. Soğuduktan sonra da üzerine pudra şekeri serpelim ve afiyet olsun ❤️😊.

Parmak Yedirten Soslu Tavuk Ve Patates Tarifi

 

Parmak Yedirten Soslu Tavuk Ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk but
  • 3 adet patates
  • 4 adet biber

Sosu için;

  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber

Parmak Yedirten Soslu Tavuk Ve Patates Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları yıkıyoruz kenara alıyoruz.
  2. Patatesleri soyup elma dilim doğruyoruz.
  3. Diğer yandan sosumuzdaki malzemeleri bi kaba alıp iyice karıştırıyoruz.
  4. Yumurta sürme kaşığıyla tavuk ve patatesleri sosluyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız fırında 1 saat pişiriyoruz.

Deneyeceklere afiyet olsun :).

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 bardak irmik
  • 1 bardak şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz
  • 2 bardak su
  • Dondurma

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tencerede eritin.
  2. İçine irmiği koyun.
  3. Rengi değişmeye başlayana kadar iyice kavurun.
  4. Sonra cevizi ve şekeri ekleyin. Devamlı karıştırın.
  5. Rengi yeterince kızardıysa suyu ekleyin. Biraz kaynasın. Ocağı söndürün.
  6. Hemen tencerenin kapağını kapatın. Dinlensin.İyice çeksin içini.
  7. Ardından bir kaseye biraz irmik helvası (sıcak olmalı) koyup ortasına 1 kaşık dondurma koyun.
  8. Üstünü yine irmik helvasıyla kapatın.
  9. Kaseyi bir tabağa ters çevirip kapatın şeklinizi vermiş olursunuz. Afiyet bal şeker olsun. 🙂🙃.

Yulaf Ezmeli Ve Nohut Unlu Poğaça Tarifi

 

Yulaf Ezmeli Ve Nohut Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) su bardağı nohut unu
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • Peynir

Yulaf Ezmeli Ve Nohut Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Önce yulaf ezmesini robottan çekiyoruz.
  2. Peynir miktarını ve cinsini tamamen size bırakıyorum.
  3. Peyniri küçük küçük doğrayın yada doğranmayacak bir peynirse çatal yardımıyla ezin.
  4. Bütün malzemeyi bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz.
  5. Ben mahlepi nohut unu kokusunu bastırsın diye koyuyorum, siz istemezseniz koymayabilirsiniz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kaşık yardımıyla hamurumuzdan parçalar koyuyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Kıyır kıyır lezzetli poğaçalarınız hazır. Afiyet olsun :).

Patlıcan Tava Tarifi

 

Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 -3 adet yeşil biber
  • 6-7 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı ette kullanılabilir
  • Tuz
  • 5 adet domates

Patlıcanı kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Patlıcan Tava Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları soyalım ,julyen şeklinde doğrayalım.
  2. Tuzlu suya ıslayalım kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
  3. Ayrı bir tavada yağı alalım.
  4. Kapya biberi ,yeşil biberi, julyen doğrayıp kavuralım .
  5. Domatesleri de atalım.
  6. En son sarımsağı atalım.
  7. Patlıcanları dökelim hiç su dökmeden 6/7 dakika bu şekilde kavuralım. Afiyet olsun.

Giotto Pastası Tarifi

 

Giotto Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket giotto
  • 600 g sıvı krema (schlagsahne)
  • 150 gram margarin (rama)
  • 4 tane yumurta
  • 160 gram şeker
  • 250 g fındık
  • 250 gram öğütülmüş fındık taneleri
  • 1 paket krem sert ( sahnesteif)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gram un

Giotto Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 4 yumurtlar ve 160 gram şeker köpük oluncaya kadar çırpılır.
  2. Sonrada kabartma tozu dökülür, ardından öğütülmüş fındık taneleri ve un yavaşça çırpılarak kabın içine boşaltılır.
  3. Sonrada pasta kalıbına dökülür .
  4. 230 derece fırına 25 dakika verilir .
  5. O sırada gene bir kap alınıp sıvı krema ve krem sert çırpılır .
  6. Sert olana kadar devam edilir.
  7. Daha sonra üç paket giotto ezilerek ufalanır kremanın içine atılır.
  8. Kalan 1 paket üzeri süslemek için daha sonra kek fırından çıkartılıp ortadan ikiye kesilip alt kısma krema sürülür.
  9. Daha sonra üstüne öteki kek kapatılıp onun üzerinede kalan krema sürülüp süslenilir.
  10. İsteğe bağlı çok lezzetli kolay bir pasta tarifi herkese afiyet olsun 🍰👍.

Nefis Pratik Gözleme Tarifi

 

Nefis Pratik Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 50 gram kaşar peyniri
  • 100 gram sucuk

Nefis Pratik Gözleme Tarifi Yapılışı

  1. Kaşarı ister rendeleyin ister ince ince kesin .
  2. Sucukları ince küp küp doğrayın ve yufkanın ortasına serpiştirin.
  3. Yufkayı dört bir yanını katlayın .
  4. Katlanan tarafı sadece tavada yağda pişirin.
  5. Sonra pişen tarafı içe gelecek şekilde ikiye katlayın afiyet olsun🌸

Cevizli Ve Tahinli 10 Dakika Kurabiyesi Tarifi

 

Cevizli Ve Tahinli 10 Dakika Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 3-3, 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Ceviz

Cevizli Ve Tahinli 10 Dakika Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  2. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Üzerlerine ceviz batırın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkınca soğuyana kadar ellemeyin, dağılır. Afiyet olsun.

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi

 

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için ;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un hepsi tepeli şekilde
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 kaşık 50 gram margarin
  • 1 paket krem şanti

Diğer malzemeler ;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • Muz
  • Yarım paket kadar da kakaolu petibör kullandım (isteğe bağlı)

En Kolay Haliyle Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebi için margarin, vanilya ve krem şanti hariç tüm malzeme ocağa alınır .
  2. Kıvam koyulaşınca margarin ve vanilya katılır.
  3. 10 dk sonra krem santi eklenerek 2-3 dakika çırpılır .
  4. Daha sonra kavanozlara altına muhallebi bir kepçe ,sonra muz kenarlara ve rondodan geçirdiğimiz bisküvi eşit şekilde koyulur .
  5. Tekrar bir kat muhallebi ,bisküvi konulur ,en üste ben kakaolu bisküvi koydum ve muz koydum .
  6. Dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Hazırların Tadını Unutturacak Kıymalı Pide Tarifi

 

Hazırların Tadını Unutturacak Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için;

  • 4 bardak su
  • 1 paket maya
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta

Hazırların Tadını Unutturacak Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru mayalayalım, iki bardak ılık su ,2 bardak soğuk su ,bir paket maya , 1 yemek  kaşığı şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ katıp karıştırın .
  2. Üzerine azar azar un ilave edin ,tuzu ilave edin .
  3. Orta sertlikte bir hamur olcak .
  4. 30 dakika mayalayın.
  5. Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım.
  6. Kıymamıza soğanımızı küp küp doğrayalım.
  7. 1 kapya biber doğrayalım, baharat ve yağını katıp karıştıralım.
  8. Elimizle mandalina büyüklüğünde hamurlar alıp merdaneyle açalım.
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım .
  10. Sonra iç harcını koyup şeklini verelim.
  11. Yumurta sarısı ve yağ karışımı sürelim kenarlarına.
  12. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim .
  13. Arzuya göre üzerine yumurta katılabilir fırından çıkan pidelerimize bir tatlı kaşığı tereyağ sürdüm ben isteğe bağlı sürebilirsiniz temiz bir beze saralım az yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Fincanda Sufle Tarifi

 

Fincanda Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Fincanda Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
  2. Sırayla sıvı yağ ,süt ,un ,kakao, kabartma tozu eklenir iyice çırpılır.
  3. Fincanlarımızın içi yağlanır.
  4. Hazırladığımız karışımı fincanların üzerinde 1parmak kalacak şekilde dökülür.
  5. Fincanların ortasına 1tatlı kaşığı kadar donmuş çokokrem veya 3parça çikolata katabilirsiniz.
  6. Uygun bir tencerede fincanların yarısına gelecek şekilde kaynamış su katıyoruz.
  7. Tenceremize kaynamış su içerisine fincanları yerleştirip kapağını kapatıyoruz. 8dk pişiriyoruz(dk önemli 🤗).
  8. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.