3 Ekim 2020 Cumartesi

Limonlu Parfe (Dondurmadan Farkı Yok) Tarifi

 

Limonlu Parfe (Dondurmadan Farkı Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet limon
  • 1 paket cici bebe

Limonlu Parfe (Dondurmadan Farkı Yok) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri 10 dakika iyice çırpıyoruz, başka bir kapta krem şanti ve sütümüzü de koyu kıvamda çırpıyoruz.
  2. Daha sonra 1 limonun kabuğunu rendeleyip ve hepsinin suyunu sıkıp ekliyoruz bütün malzemeyi karıştırıyoruz.
  3. Kelepçeli kalıbın en büyük boyu yeterli geliyor.
  4. Cici bebelerimizi rondodan geçirip en alt tabanına döküyoruz.
  5. Sonra karışımımızı üzerine döküyoruz isterseniz en üst kısmına da cici bebe ekleyebilirsiniz ben tercih etmedim ama çok yakışıyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifi

 

Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifim İçin Malzemeler

  • 6 orta boy kemikli kuzu eti
  • İç yağ (Ceviz büyüklüğünde ben iç yağı iki sefer robottan çektim)
  • 4 tane patlıcan (Orta boy)
  • 5 tane biber
  • 4 tane domates
  • 4-5 diş sarımsak

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber

Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifim Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletip acısını çıkartmasını sağlıyoruz.
  2. Daha sonra domates, biber ayrı kaplarda doğrayıp hazırlıyoruz.
  3. Sarımsaklarımızı da hazır ediyoruz.
  4. Daha sonra güveç kabına öncelikle iç yağı üstüne etlerimizi ekliyoruz.
  5. Ardından yıkadığımız patlıcanlarımızı, sonra sarımsaklarımızı onun üstüne biber onunda üstüne domatesleri ekleyip son olarak da baharatları ekleyip sosunu hazırlayıp ekliyoruz güveç kabımıza.
  6. Not: Ben her sebzeden sonra göz kararı tuz ekledim tat versin diye. Önce yüksek ateş de kaynayana kadar daha sonra en düşük ateşte pişirmeye bırakıyoruz.

Dereotlu Ve Sosisli Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Ve Sosisli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 2.5 su bardağı un sosis

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Dereotlu Ve Sosisli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın sonra unu da kontrollü bir şekilde ekleyin ve yoğurun.
  2. Minik minik bezeler şeklinde koparıp avucunuzda yuvarlak şekil verin ve sosis içine yerleştirin ve üstünü kapatın.
  3. Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  4. 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Kakaolu, Cevizli, Meyveli Fit Kek Tarifi

 

Kakaolu, Cevizli, Meyveli Fit Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Ben kuru kayısı ve kuru üzüm kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 7 yemek kaşığı bal

Kakaolu, Cevizli, Meyveli Fit Kek Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kapta beyaz beyaz köpürene kadar mikserle çırpalım.
  2. Balı da ekleyip birkaç dakika daha çırpmaya devam edelim.
  3. En son un ve kabartma tozu olacak şekilde tüm malzemeleri ilave edip kaşıkla karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz borcama kek karışımını dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kapak açmadan pişirelim.

Afiyetler olsun ✨

Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi

 

Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Dereotu

Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ince ince doğrayıp tencereye alın, domatesleri küp küp doğrayıp yarısını soğanın üzerine döküp yayın.
  2. Kabakları yıkayıp dilim dilim kesin tencereye ekleyin üzerine geri kalan domatesleri ve sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyin, tuzunu ve pulbiber ekleyin.
  3. Son olarak salçayı yarım su bardağı sıcak suda açın tencereye ekleyin üzerinde sıvı yağ gezdirip ocağa alın.
  4. Bir taşım kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  5. Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın.

Browni Tarifi

 

Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram un
  • 300 gram tereyağ
  • 1 paket kakao
  • 7 yumurta
  • 10 gram kabartma tozu
  • 600 gram şeker
  • 100 gram ceviz ya da fındık (İkisi de olursa 50şer gramdan karıştır)

Browni Tarifi Yapılışı


  1. Tereyağ eritilir, yumurta ve şeker karıştırılır, kakao un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır, tereyağ eklenip karıştırılır.
  2. Tepsiye dökülüp 180 derecede ortalama 1 saat pişirilecek.

Afiyet olsun:)

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema
  • 200gr çikolata (Ben bitter kullandım)
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 cay bardağı damla çikolata

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kremamızı ısıtıp içerisine çikolatalarımızı ekliyoruz karıştırıp erittikten sonra tereyağ ve kakaomuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  2. Kabımızın içerisine bisküvilerimizi 4e 5e bölüyoruz çok küçültmeyelim. Fındık ve çikolatalarımızı da ekliyoruz.
  3. Son olarak çikolata sosumuzu da katip iyice karıştırıyoruz.
  4. Streç film serili tezgaha karışımımızı döküyoruz ve yuvarlıyoruz.
  5. Buzluğa atıp en az iki saat bekliyoruz.

Dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .

Kapya Gondollar Tarifi

 

Kapya Gondollar Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kapya biber
  • 3 adet patates
  • 1 kase doğranmış tam yağlı inek peyniri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kıyılmış maydanoz (Yarısı üzeri için)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım kase doğranmış sucuk
  • Tuz, kırmızı toz biber, kekik

Kapya Gondollar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri soyup parçalara bölelim ve haşlayalım.
  2. Kapya biberleri uzunlamasına keserek ikiye ayıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  3. Yaklaşık 10-15 dakika fırına verip hafif közleyelim. Fırından çıkardığımız biberlerin üzerine bir fırça yardımıyla tereyağı sürelim.
  4. Patatesler haşlanınca bir kaba alıp güzelce ezelim. Tuz, ve 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar karıştıralım.
  5. Ardından peynir, sucuk, maydanozun yarısını ve istediğimiz baharatları ilave edip son kez karıştıralım.
  6. Hazırladığımız harcı tüm biberlerin içine kaşıkla yerleştirelim.
  7. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave edelim ve tekrar fırına verelim.
  8. Kaşar peynirleri tamamen eriyene kadar fırında kalsın.
  9. Çıkarınca da üzerlerine kalan maydanozlardan serpiştirelim. Afiyet olsun 

Tuzlu Kek Tarifi

 

Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Büyük ise 1 adet patates küçük ise 2 adet patates
  • Kaşar peyniri
  • 1 adet kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım demet kıyılmış dereotu (İsteğe bağlı olarak )

Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurt yumurta sıvı yağ ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
  2. Sonra patatesleri çok küçük küpler şeklinde doğrayın.
  3. Daha sonra soğanları iyice doğrayın, havucu ve kaşar peyniri rendeleyin ve bunları kaptaki karışıma ekleyin ve yine karıştırın.
  4. Ardından tuzu naneyi ve toz kırmızı biberi ekleyin ve karıştırın ardından kontrollü olarak unu ekleyin.
  5. Kek için hazır kıvama gelince fırın tepsisine dökün ve derecelik fırında 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Etli Sebze Yemeği Türlü Tarifi

 

Etli Sebze Yemeği Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 4,5 adet biber
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 avuç taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Etli Sebze Yemeği Türlü Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri çiğden koyuyoruz.
  2. Bütün sebzelerimizi etin boyutunda doğruyoruz baharatlarimızı ekliyoruz.
  3. Salçalı su hazırlayıp karıştırıyoruz.
  4. Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-55 dakika pişiriyoruz.
  5. Dikkat edin ara ara kontrol edin suyunu çekebilir.
  6. Pişen yemeğimizi pilavla servis ediyoruz.

Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi

 

Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane sarmalık lahana
  • Yarım kg pirinç (Lahananın büyüklüğüne göre ölçü değişebilir)
  • 3 tane soğan
  • Yarım kavanoz domates sosu
  • Yarım demetten az maydanoz
  • Yarım demetten az yaş nane
  • Yarım demetten az yeşil soğan
  • Yarım demetten az dereotu
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Zeytinyağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kuru nane
  • Sumak

Üzerine

  • Salça
  • Su

Lahana Sarması (Lezzetli Mi Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. Lahanaları kesip sıcak suda arkalı önlü haşlıyoruz.
  2. Pirinci yıkayıp malzemeleri doğrayın ekleyin, domates sosunu, üzerine baharatları yağı ve salçayı katıp güzelce karıştırın.
  3. Sonra sarmayı sarıp tencereye dizin, sıcak suyun içinde salçayı ezin ve lahanaların üzerini geçecek kadar dökün.
  4. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun 

Fransız Tostu Tarifi

 

Fransız Tostu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Fransız Tostu Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına toz şeker ve yumurtaları alıyoruz.
  2. İyice çırptıktan sonra süt ve vanilya ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Tost ekmeklerini ikiye bölüyoruz karışıma buladığımız ekmekleri tavada az yağ ile kızartıyoruz.
  4. Dilerseniz üzerine tatçın, bal vs ekleyebilirsiniz.

Pratik Tiramisu Tarifi

 

Pratik Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu kedidili bisküvi (24 adetten 22 sini kullandım)

Kedidili Bisküviyi Islatmak İçin

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Kreması İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu sıvı krema

Pratik Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Kreması için sütü, unu nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını tencereye alalım. Koyulaştıktan sonra ılımaya bırakalım.
  2. Sıvı kremayı ilave edip mikserle çırpalım, baton kek kalıbının tabanına kremadan dökelim.
  3. Kedidili bisküvileri sütle kahveyi karıştırdığımız karışımla ıslatarak kalıba dizelim.
  4. Üstüne tekrar krema daha sonra ıslatılmış kedidili yaparak kat çıkalım.
  5. Tatlımızı bir gün buzdolabında dinlendirelim. Üstüne kakao serptikten sonra servise hazır 😍

Afiyet olsun 😋