4 Ekim 2020 Pazar
Minik Eller Kıyır Kurabiye Tarifi
Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi
Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk fileto
- Hazır garnitür
Marinesi İçin
- Süt
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Pulbiber
Beşamel Sos İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Karabiber
- Az tuz
Üzerine
- Kaşar rendesi
Mantarımız İçin
- 1 paket mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Yarım paket krema
Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi Yapılışı
- Tavuklarımızı yıkayıp marine sosunda en az 2 saat bekleyelim.
- Tavamıza az yağ alıp tavamızı kızdıralım ve tavuklarımızı arkalı önlü pişirelim.
- Pişen tavuklarımızı borcamımıza alalım.
- Beşamel sos için tereyağ ve unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavrulan unumuza süt baharat ve tuzumuzu koyup kıvam alana kadar karıştıralım.
- Beşamel sosumuz hazır olunca tavuklarımızın üzerine birazını yayalım.
- Garnitürümüzüde tuzlayıp baharatlayalım. Tavuklarımızın üstünden paylaştıralım. Üzerine tekrar beşamel sosumuzu döküp. Kaşar rendesi ekleyip 150 derecelik fırınımıza verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Mantarımız için soğanlarımızı uzun keselim az yağda kavuralım.
- Kavrulan soğanlarımıza sarımsak ve mantarımızı ekleyelim öldürelim.
- Tereyağ ve tuzumuzu baharatımızı ekleyelim. En son kremamızı ekleyip kaynatalım.
- Fırından çıkan tavuklarımızla birlikte sıcak servis edelim. Ben püre yapıp servis ettim. Dilerseniz makarnada yapabilirsiniz. Afiyet olsun🥰.
Elmalı Damla Çikolatalı Kek Tarifi
Elmalı Damla Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı esmer şeker
- ½ (Yarım su bardağı) sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 2 adet elma (Rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (3 su bardağı kadar)
- ½ çay bardağı damla çikolata
Elmalı Damla Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı
- Çırpma kabında yumurta ve esmer şeker iyice çırpılır.
- Üzerine önce sıvı malzemeler eklenerek karıştırılır. Daha sonra kuru malzemeler ve azar azar un eklenir.
- En son damla çikolatalar serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında kontrollü olarak 40dk pişirilir.
Afiyet olsun 💟
Çilekli Milkshake Tarifi
Çilekli Milkshake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bardak soğuk süt
- 9-10 tane
- 4 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
- 1 tatlı kaşığı bal veya şeker (Azaltıp artırılabilir)
Üzerini Süslemek İçin
- Kremşanti
Çilekli Milkshake Tarifi Yapılışı
- İlk olarak çilek süt şeker ve dondurmayı derin bir kaba alarak blendırdan geçirelim.
- Bardaklara dolduralım üzerine krem şantiyi sıkalım istediğimiz gibi süsleyelim.
- Kremşantiyi evde de hazırlayabileceğiniz gibi hazır da kullanabilirsiniz tercih sizlerin
Dalgona Kahvee Tarifi
Dalgona Kahvee Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kişilik
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 tatlı kaşığı şeker (şeker azaltılıp artırılabilir)
- 3-4 tatlı kaşığı su
- Bardağın boyutuna göre süt ve buz
Dalgona Kahvee Tarifi Yapılışı
- İlk olarak granül kahve şeker ve suyu kıvam alıncaya kadar mikserle çırpalım .
- Daha sonra sütü ve buzu bardağa alalım üzerine hazırladığımız köpüğü ilave edelim.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun 🌊⛅🌅.
Çorbanın Yanına Kıtır Ekmek Tarifi
Çorbanın Yanına Kıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- Varsa 4-5 dilim bayat ekmek
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- İsteğe bağlı kekik
Çorbanın Yanına Kıtır Ekmek Tarifi Yapılışı
- Bayat ekmeği önce ince dilimler elde edip sonra küp küp doğruyoruz.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsinin üzerine dağıtıyoruz üzerine zeytin yağı ve baharatları gezdiriyoruz.
- Fırına 250 derede 5-10 dk kızarıyor dikkat edin yanmasın. İşte hazır.
Soslu Patlıcan Tarifi
Soslu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy kemer patlıcan
- 4 adet orta boy biber
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için ;
- 3 adet iri domates
- 1 orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için ;
- Kekik
Soslu Patlıcan Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğruyoruz ve tuzlu suda bir süre 10 dk. Bekletiyoruz acısı gitsin diye.
- Biberleri, domatesleri, soğanı küçük olacak şekilde küp doğruyoruz. Sarımsakları da çok küçük doğruyoruz. Doğrama işlemi bitikten sonra;.
- Tavaya 1 çay bardağı sıvı yağın 3/4 ünü ( yarısından fazlasını) döküyoruz.
- İlk önce biberleri 5 dk kadar kızartıyoruz ardından patlıcanları ilave edip yaklaşık 15-20 dakika biberle birlikte rengi dönünceye kadar kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanlara 1 yemek kaşığı tereyağını da ilave edip bir kaç kez karıştırıyoruz kızaran patlıcanlarımızı soğuması için ayrı bir kaba döküyoruz.
- Sosu için ince doğranmış soğanları kalan sıvı yağ ile karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Doğradığımız domatesleri da ilave ettikten sonra küçük doğranmış sarımsakları da ekleyip karabiber, kimyon ve tuzunu da atarak domates suyunu hafif salıp çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz.
- Kızarttığımız patlıcanları servis tabağına alarak sosumuzu her tarafına gezdiriyoruz.
- Üzerine arzu ederseniz kekik serpiştirebilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır.
Muzlu Kek Tarifi
Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane olgun muz
- 2 tane yumurta
- 120 gram tereyağı (Yumuşak)
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1, 5 su bardağı un
- 1 avuç ceviz içi
- 1 tatlı tarçın
- İstediğiniz kadar damla çikolata
Muzlu Kek Tarifi Yapılışı
- Muzları çatalla iyice ezin🍌
- Tereyağını ve şekeri mikserle iyce karıştırın🍌
- Yumurtayı ve muzları ekleyip karıştırın🍌
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatulayla karıştırın🍌
- Ceviz, çikolata ve tarçını ekleyerek yavaş yavaş karıştırıp kalıba dökün🍌
- Önceden ısıtılmış 180° pişirin🍌
Afiyet şifa olsun😊💐
Nefis Portakallı Kurabiye Tarifi
Nefis Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket tereyağ ya da margarin (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 portakal rendesi
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Alabildiği kadar un (Ele yapışmayacak kıvama gelen bir hamur olmalı)
Şerbeti İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
Üzeri İçin
- Hindistan cevizi
Nefis Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tenceremize suyu ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırdım sonra portakal suyunu ekleyip ocağı kapatın.
- Şeker erirken suyun kaynamasına gerek yok oağa almamızın nedeni suyu biraz ısıtmak ve şekeri daha kolay eritmek.
- Hamuru hazırlayıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım 180 derecede pişirelim.
- Biraz soğuyunca şerbete koyup 1 dakikaya yakın ıslatalım.
- Sonra çıkarıp hindistan bulayalım.
- Kurabiyeler hazır. Deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık😍
Kaşık Salatası Tarifi
Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı kamber biber
- 4-5 adet sivri biber
- 1 adet salatalık
- 7-8 sap maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Kaşık Salatası Tarifi Yapılışı
- Genişçe bir kaba domatesi rendeliyoruz.
- Kamber biberi, yeşil sivri biber, salatalık maydanozu çok ince doğruyoruz ve domatesle birleştiriyoruz.
- İçerisine salçayı ,yağı, nar ekşisini ve baharatlarıda katıp karıştırıyoruz.
Afiyet olsun 😋.
Barbunya Pilaki Tarifi
Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi barbunya
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Yarım limonun suyu
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
- Barbunyayı bir gece önceden ıslatıyoruz.
- Haşlayıp suyunu süzüyoruz.
- Zeytinyağını tencereye alıp içerisine kabukları soyup küçük küçük doğradığımız havuçları ilave ediyoruz.
- 5 dakika kadar soteliyoruz.
- Ezilmiş sarımsağı ve salçayı da katıp biraz daha kavuruyoruz.
- Barbunyayı küçük bir şekilde doğradığımız patatesi ve baharatları da katıp üzerini geçinceye kadar soğuk su ilave ediyoruz.
- Pişip kıvamını alınca pilakimiz hazır, üzerine arzuya göre limon suyu ve 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdiriyoruz.
- Tencerenin ağzı kapalı olarak soğumaya bırakıyoruz.
Domatesli Şehriye Çorbası (Tavuk Suyu İle) Tarifi
Domatesli Şehriye Çorbası (Tavuk Suyu İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağından iki parmak eksik arpa şehriye
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet rendelenmiş domates
- Tuz
- Karabiber
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı sıcak su
Domatesli Şehriye Çorbası (Tavuk Suyu İle) Tarifi Yapılışı
- Çorba tencerenize tereyağını alın ve eritin.
- İçerisine soğanı ve sarımsağı koyup kavurun.
- Arpayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
- Rendelenmiş domatesi ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından tavuk suyunu ve sıcak suyu ilave edip karıştırın.
- Tuzu ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın ve arpa şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.Çorbamız servise hazırdır afiyet olsun
Fırında Palamut Tarifi
Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet palamut
- 1 adet soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates
- 5-6 dal maydanoz sapı
- Tuz
- İstenilen baharatlar
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Balığı Soslamak İçin;
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Fırında Palamut Tarifi Yapılışı
Bizim evde balık çok sevilir. Malum balık sezonu açıldı, bizde palamutla yaptık açılışı bende tarifi paylaşmak istedim.
- Balıkçılar palamutu temizleyip doğradığı için bize güzelce yıkamak kalıyor. Öncelikle yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz balığı bir kasenin içerisine alarak üzerine tuz, karabiber, pul biber, kekik, limon suyu ve zeytin yağını ekleyerek ezilmeyecek şekilde karıştırıyoruz ve diğer malzemeleri hazırlayana kadar bir kenarda bekletiyoruz.
- Bu arada soğan ve domatesleri halka halka doğrayarak fırın tepsimizin tabanına diziyoruz biraz tuz ve istediğimiz baharatları da ekerek üzerine balıkları diziyoruz, aralara yeşil biberleri, 5-6 dal maydanoz sapını ve tereyağını aralara yerleştirerek üzerine küçük bir çay bardağı kadar su ekleyerek ( benim başka bir yemek yaparken ayırdığım domates suyu vardı onu kullandım) üzerini yağlı kağıt yada alüminyum folyoyla kapatarak 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz.
- 15 dakika kadar piştikten sonra üzerini açarak 15-20 dakika kadar daha pişirerek üzeri kızarınca fırından alıyoruz ve servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.😃😃
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)