4 Ekim 2020 Pazar

R Harfi Pasta Tarifi

 

R Harfi Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Krema malzemeleri;

  • 5  su bardağı süt
  • 4 buçuk yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti ( kremayı iki ölçü yaparsanız krem şantiyi tekrar eklemenizi gerek yok).

R Harfi Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Süt, un, nişasta, şeker tencereye alınarak pütürlü kalmayana kadar karıştırılır.
  2. Ocağa alınır kaynayana kadar karıştırılır.
  3. Kaynamaya başlayınca altı kısılır iki üç dakika daha karıştırılarak kaynatılır.
  4.  Ocaktan alınır içine margarin ve vanilya eklenir.
  5.  Soğuduktan sonra krem şanti eklenir 2, 3 dakka mikserle çırpılır.
  6.  Beklemeden pastanizda kullanabilirsiniz.
  7. Pasta için; iki paket kedidili.
  8. Süsleme şekerleri; muz,  çikolata.
  9. Dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz🙂.
  10. Kedidili biskuvileri süte batırıp istediğiniz sekilde sıralayın.
  11. Kremayi krem şanti torbasına koyup üstüne ekleyin.
  12.  Tekrar kedidili ıslatıp ikinci katını yapın kremayı sürün.
  13. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyin.

Umarım beğenirsiniz çok lezzetli oluyor ve görüntüsü muhteşem

Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi

 

Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram et
  • 1 su bardağı pirinç(1.5 şu bardağı su)
  • 2 tane et suyu
  • 2 orta boy patates
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Maklube (Çıtır Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. 🧚‍♀️Eti küçük küçük doğrayıp kısık ateşte pişmeye bırakın yaklaşık 1 saat. Tuzunu kızarmaya başlayınca ekleyin.
  2. 🧚‍♀️Pirinçleri 30 dk sıcak suda beklettikten sonra nişastası gidene kadar yıkayıp süzelim.
  3. Sıvı yağ döktüğümüz tencerede birbirine yapışana kadar kavurup 1. 5 şu bardağı sıcak suyu, et suyunu ve tuzu ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın.
  4. 🧚‍♀️Kibrit kalınlığında doğradığımız patatesleri kızgın yağda kızartın.
  5. 🧚‍♀️İçi çukur bir kasenin altına önce eti sonra pilavı ekleyip sunum tabağına ters çevirin.
  6. Üzerine kızarttığımız patatesleri koyup, yanında salatayla servis ediniz.

🤤Afiyet olsun 🤤.

Balon Pişi Tarifi

 

Balon Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Balon Pişi Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yumurta, su, zeytinyağı, yumurta, sirke, tuz bütün malzemeleri alalım.
  2. Üzerine kabartma tozu ve yavaş yavaş un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  3. Un ekledikçe hamur elinizi bırakıyor. Avuç içinizle bastırarak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  4. Biraz un ile merdane ile hamuru açın. Çok ince yada çok kalın olmazsa daha güzel olur.
  5. Hamuru çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar halinde keselim. Kalan hamurları toplayıp aynı işlemi tekrarlayalım.
  6. Çok çabuk kızaran bir hamur olduğu için hepsine şekil verelim. Ve ondan sonra kızartmaya başlayalım.
  7. Tavaya ya da tencereye sıvı yağı koyalım. Ve oldukça kızdıralım ki pişilerimiz puf puf olabilsin😊. Alt üst ederek pembeleşinceye kadar kızartalım.
  8. Puf puf nefis pişilerimiz hazır. Kahvaltı için çok uygun.

Afiyet olsun👐.

Mısır Unlu Poğaça Tarifi

 

Mısır Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı lor peyniri kaşar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1-5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu

Mısır Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurtayı kırıp karıştıralım
  2. Zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip karıştırıp, peynirlerini koyalım baharatlarınıda ilave edip un ilavesi yapıp yoğuralım tepsiye dizelim.
  3. 15-20 dakika kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişirelim.

Tarhana Yapımı Tarifi

 

Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 baş sarımsak
  • 2 kg domates
  • 2 kg kapya biber
  • 2 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane
  • 1 çay bardağı kuru nane
  • 1 kg yeşil biber
  • 2 demet dereotu
  • Aldığı kadar un
  • 2 çay bardağı tuz

Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı


  1. Tarhana için malzemeler sırasıyla küçük küçük doğranır.
  2. Tencerede kaynamaya çıktıktan sonra 20 dk pişirilir.
  3. Daha sonra suyu süzülür.
  4. Tarhana’nın posası blender ile çekilir.
  5. Tarhanaya un eklenir.
  6. Mayalanması için bekletilir.
  7. Ardından temiz bir sofra bezine tek tek serilir.
  8. Kuruması için serin bir yerde bekletilir. Kuruyana kadar avuç içinde ufalanır. Elekten geçirilen tarhana kuruması için tekrar temiz bir bez üzerinde kurutulur.
  9. Pişirme önerisi tencereye bir miktar sıvı yağ konur.
  10. Ardından 1 çay bardağı tarhana eklenir. Tarhana bir süre kavurulur. Arzuya göre kıyma eklenip kavurulur.
  11. 2 lt soğuk su eklenip kaynayana kadar karıştırılır.
  12. Tavaya sıvı yağ konur. 1 çay kaşığı kuru nane eklenip tarhanaya eklenir.Nefis tarhana çorbası servise hazır artık deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kajun Baharatlı Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Kajun Baharatlı Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr Tavuk göğsü
  • 4 orta boy Patates
  • 2 yemek kaşığı Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı Kajun baharatı

Üzeri İçin

  • Yoğurt (1 porsiyon için 2 yemek kaşığı)

Kajun Baharatlı Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri mümkün olduğunca ince ince doğrayalım ve sonrasında kızartalım.
  2. Tavukları julyen doğrayıp az sıvı yağ ile hafif kızarana kadar pişirelim.
  3. Piştikten sonra kajun baharatı ekleyelim ve bu şekilde 3-4 dakika daha pişirelim.
  4. Patatesleri dizip üzerlerine yoğurt ve son olarak da hazırladığımız tavuklarımızı dizelim.

Afiyet olsun.

Ekmek Pizzası Tarifi

 

Ekmek Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • Salam
  • Sucuk
  • Kaşar
  • Mısır
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Kekik

Ekmek Pizzası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle salçamızı az bir suyla açıyoruz.
  2. Zeytinyağı ve kekik ekliyoruz.
  3. Ekmeklerimizin üzerine sosu sürüp malzemeleri küçük kestikten sonra sırayla ekliyoruz.
  4. 200derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun ❤️

Minik Eller Kıyır Kurabiye Tarifi

 

Minik Eller Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık sirke
  • 2 yumurta (Bir sarı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Minik Eller Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin yağ ve yumurtayı bir kaba alıp harmanlıyoruz.
  2. Daha sonra yoğurt sirke tuz ve toz şekeri ekliyoruz.
  3. Azar azar un alıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz hanımlar unu azar azar ekleyelim.
  4. Yumuşak bir hamur olunca dilediğimiz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.
  5. 180 derece de üzeri kızarınca servise hazır😋😛

Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk fileto
  • Hazır garnitür

Marinesi İçin

  • Süt
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Pulbiber

Beşamel Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Az tuz

Üzerine

  • Kaşar rendesi

Mantarımız İçin

  • 1 paket mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Yarım paket krema

Beşamel Soslu Tavuk Fileto Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklarımızı yıkayıp marine sosunda en az 2 saat bekleyelim.
  2. Tavamıza az yağ alıp tavamızı kızdıralım ve tavuklarımızı arkalı önlü pişirelim.
  3. Pişen tavuklarımızı borcamımıza alalım.
  4. Beşamel sos için tereyağ ve unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavrulan unumuza süt baharat ve tuzumuzu koyup kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Beşamel sosumuz hazır olunca tavuklarımızın üzerine birazını yayalım.
  6. Garnitürümüzüde tuzlayıp baharatlayalım. Tavuklarımızın üstünden paylaştıralım. Üzerine tekrar beşamel sosumuzu döküp. Kaşar rendesi ekleyip 150 derecelik fırınımıza verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Mantarımız için soğanlarımızı uzun keselim az yağda kavuralım.
  8. Kavrulan soğanlarımıza sarımsak ve mantarımızı ekleyelim öldürelim.
  9. Tereyağ ve tuzumuzu baharatımızı ekleyelim. En son kremamızı ekleyip kaynatalım.
  10. Fırından çıkan tavuklarımızla birlikte sıcak servis edelim. Ben püre yapıp servis ettim. Dilerseniz makarnada yapabilirsiniz. Afiyet olsun🥰.

Elmalı Damla Çikolatalı Kek Tarifi

 

Elmalı Damla Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • ½ (Yarım su bardağı) sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 2 adet elma (Rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (3 su bardağı kadar)
  • ½ çay bardağı damla çikolata

Elmalı Damla Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı


  1. Çırpma kabında yumurta ve esmer şeker iyice çırpılır.
  2. Üzerine önce sıvı malzemeler eklenerek karıştırılır. Daha sonra kuru malzemeler ve azar azar un eklenir.
  3. En son damla çikolatalar serpiştirilir.
  4. Önceden ısıtılmış 170° fırında kontrollü olarak 40dk pişirilir.

Afiyet olsun 💟

Çilekli Milkshake Tarifi

 

Çilekli Milkshake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak soğuk süt
  • 9-10 tane
  • 4 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
  • 1 tatlı kaşığı bal veya şeker (Azaltıp artırılabilir)

Üzerini Süslemek İçin

  • Kremşanti

Çilekli Milkshake Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak çilek süt şeker ve dondurmayı derin bir kaba alarak blendırdan geçirelim.
  2. Bardaklara dolduralım üzerine krem şantiyi sıkalım istediğimiz gibi süsleyelim.
  3. Kremşantiyi evde de hazırlayabileceğiniz gibi hazır da kullanabilirsiniz tercih sizlerin

Dalgona Kahvee Tarifi

 

Dalgona Kahvee Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kişilik
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2 tatlı kaşığı şeker (şeker azaltılıp artırılabilir)
  • 3-4 tatlı kaşığı su
  • Bardağın boyutuna göre süt ve buz

Dalgona Kahvee Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak granül kahve şeker ve suyu kıvam alıncaya kadar mikserle çırpalım .
  2. Daha sonra sütü ve buzu bardağa alalım üzerine hazırladığımız köpüğü ilave edelim.
  3. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun 🌊⛅🌅.

Çorbanın Yanına Kıtır Ekmek Tarifi

 

Çorbanın Yanına Kıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • Varsa 4-5 dilim bayat ekmek
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • İsteğe bağlı kekik

Çorbanın Yanına Kıtır Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Bayat ekmeği önce ince dilimler elde edip sonra küp küp doğruyoruz.
  2. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsinin üzerine dağıtıyoruz üzerine zeytin yağı ve baharatları gezdiriyoruz.
  3. Fırına 250 derede 5-10 dk kızarıyor dikkat edin yanmasın. İşte hazır.