4 Ekim 2020 Pazar

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (1 parmak eksik)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Kakaolu İçin

  • 1 yemek kaşığı kakao

Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Tüm malzemeleri karıştırın yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurun yarısını başka bir kaba alıp kakao ekleyin.
  3. Şekil verilen hamurları yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizin.
  4. 175 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun :)

Fincan Tatlısı Sütlü Muhallebi Tavuk Göğsü Tarifi

 

Fincan Tatlısı Sütlü Muhallebi Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Fincan Tatlısı Sütlü Muhallebi Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ve vanilya hariç tüm malzemelerimizi tencereye alıp koyuşana kadar karıştırıyoruz.
  2. Koyulaştıktan sonra üstüne margarini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  4. Muhallebimizin fincandan kolayca çıkması için fincanımızı ıslatıyoruz.
  5. Daha sonra üstüne kepçe yardımıyla muhallebimizi döküyoruz.
  6. İsteğe göre muhallebiyi kaseye de doldurabiliriz.
  7. İlk sıcaklığı gittikten sonra bozdolabına koyuyoruz ve 2 saat kadar bekletiyoruz.
  8. Ardından tatlımızı fincandan çıkarıp servise hazır hale getiriyoruz.

Evde Döner Tarifi

 

Evde Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğanın suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızıbiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Kuru nane

Servis İçin

  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • 2 adet domates
  • Kornişon turşu

Evde Döner Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kıyma bir yoğurma kabına alınır. Üzerine rendelenmiş olduğunu soğanın suyu sıkılır, 2 diş sarımsak rendelenir, tuz karabiber, kimyon, kekik, toz kırmızı biber atılıp güzelce yoğurulur.
  2. Daha sonra yoğurmuş olduğumuz kıyma bir streç film üzerine alarak silindir şekli verilir ve sıkı bir şekilde sarılarak kenarlarından buzdan kaldırdı.
  3. Buzlukta en az 4-5 saat dondurulur (Bir gün önceden yapılırsa daha iyi olur)
  4. Servis için gerekli olan patatesler kızartmalık şekilde doğuralım kızartılır.
  5. Soğanlar piyazlık doğranır, maydanozlar temizlenir.
  6. Kornişon turşular ince ince doğranır ve yine aynı şekilde domateslerde doğranıp servis için hazır hale getirilir.
  7. Daha sonra dolapta dondurmuş olduğumuz dönerim iz alınır ve keskin bir bıçak yardımıyla ince ince kesilir ve teflon tavada güzelce arkalı önlü kızartılarak pişirilir.
  8. Not: Biraz buzlu oluyor pişirmeye başladığımızda iyice piştikten sonra çevirdiğimiz zaman dağılma olmuyor teflon tava ya çok az yağ damlatabilir siniz zaten etin kendi yağı çıkıyor yağ olmasa da olur.

Çocuklar İçin Sebze Çorbası +1 Yaş Tarifi

 

Çocuklar İçin Sebze Çorbası +1 Yaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük soğan
  • 2 küçük patates
  • Çeyrek kapya biber
  • 1 küçük havuç
  • Kırık pirinç (İsterseniz bulgur, pirinç, şehriye de kullanabilirsiniz )
  • Sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber (Opsiyonel)

Çocuklar İçin Sebze Çorbası +1 Yaş Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı doğrayıp yağda kavurmaya atalım.
  2. Ardından havucu yuvarlak doğrayıp soğanlara ekleyelim.
  3. Birlikte biraz öldürdükten sonra kapya biberi ve patatesleri de küçük doğrayıp ekleyelim.
  4. Biraz daha kavuralım ve göz kararı sıcak suyumuzu ekleyelim. Tuzu ve karabiberi ekleyelim.
  5. Ne kadar katmak isterseniz o kadar pirinç yada türevini yıkayıp tencereye ekleyelim.
  6. Sebzeler yumuşayıp pirinçler pişene kadar pişirelim.
  7. Sonrasında isterseniz blendırdan geçirip püre şeklinde, isterseniz de olduğu gibi servis edelim.

Afiyet olsun 🥰

Güveçte Palamut Tarifi

 

Güveçte Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy palamut (600 gr)
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 6-7 adet sivri biber
  • 2 tane kapya biber
  • 3 tane iri domates
  • 5 diş sarımsak
  • Dere otu, maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ, sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Üzeri İçin

  • Bir kase kaşar rendesi

Güveçte Palamut Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce balığın içini temizleyip yıkıyoruz. Sonra kılçıklarını temizleyerek iri küpler halinde doğuyoruz.
  2. Daha sonra tavamızın içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz.
  3. Soğanları yarım piyaz doğrayıp ekliyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri kısa şeritler halinde kesip ekliyoruz.
  4. Doğranmış sarımsağı ve rendelediğimiz domatesleri ekleyip beş dakika biraz suyunu çektiriyoruz.
  5. Kılçıklarını ayıklayıp doğradığımız palamutları ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Tuzu ve baharatlarını istediğimiz miktarda ekleyebiliriz. Baharat bu yemeğe çok yakışıyor.
  7. 5 dakika daha pişirip ocaktan almaya yakın sirke ve tereyağını ekleyip bir dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
  8. Güveç kapılarımıza yemeğimizi pay edip üzerine doğranmış yeşillikler ve en üste rendelenmiş kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar fırında pişiriyoruz.

Not: Bu ölçülerden 4 güveç çıkıyor. Benim gibi balıkla arası olamayanlar için harika bir tarif. Çok lezzetli ve o balığın kokusunu hissedemediğiz bir yemek.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Lezzeti Efsane Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Lezzeti Efsane Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker

Kreması İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı (İsteğe bağlı çok yakışıyor)
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi

Lezzeti Efsane Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp 7-8 dakika kaynatıyoruz ve ılıması için bir kenara alıyoruz.
  2. Kekimiz için önce yumurtaları iyice çırpıyoruz ve şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz.
  3. Sıvı yağ katıp karıştırıyoruz daha sonra galete unu hindistan cevizi ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Son olarak kırılmış cevizi ekleyip kek hamuruna benzemeyen katı bir karışım elde etmeliyiz.
  5. Karışımımıza kare borcama yayıp 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkınca ılık olan şerbeti döküyoruz.
  7. Kreması için vanilya hariç tüm ürünleri iyice karıştırarak kaynatıyoruz ve kaynayınca içine vanilya ekliyoruz.
  8. Krema ılıyınca kekin üzerine boşaltıp yayıyoruz. Üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz.

Afiyet olsun.

Bademli Yabanmersinli Kurabiye Tarifi

 

Bademli Yabanmersinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 60 gram esmer şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un (Yaklaşık & kontrollü)
  • 1/2 (yarım) su bardağı yaban mersini
  • 1/3 su bardağı badem

Bademli Yabanmersinli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bademler sıcak suda bekletilir ve kabukları soyulur. Hafif dişe gelir şekilde dövülür.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağ ile şeker krema kıvamına gelene kadar (2-3 dk) mikserle karıştırılır.
  3. Diğer malzemeler eklenir ve hamur yoğurulur.
  4. Elde edilen hamur pişirme kağıdı üzerinde açılır. İstenilen kalıp ile şekil verilir. (kalıp yoksa el ile de şekil verilebilir).
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-9 dakika pişirilir. Fırından alınır ve tepside ılınması için bekletilir.
  6. Esmer şeker renk ve yatta farklılık yaratıyor ama yoksa pudra şekeri 1 su bardağı olarak kullanılabilir.
  7. Un kontrollü eklenmelidir, hafif yumuşak bir kıvam olması beklenmelidir.
  8. Pişirme süresi uzun tutulmamalıdır. Pişmemiş gibi gelse de soğurken içinin çekileceği unutulmamalıdır. Altı hafif kızarınca pişmiş demektir.

5 Dakikada 3 Malzemeli Muhteşem Atıştırmalık Tarifi

 

5 Dakikada 3 Malzemeli Muhteşem Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • Puding
  • Petit beurre bisküvi
  • Toz hindistan cevizi

5 Dakikada 3 Malzemeli Muhteşem Atıştırmalık Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 paket pudingi tarifine göre pişirin ve soğumaya bırakın.
  2. Bisküvileri boydan üçe bölün ve önce soğuyan pudingin içine sonra toz hindistan cevizinin içine batırın.
  3. Tabağa dizdikten sonra dilerseniz pudingle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 😚

Selver Paşa Tatlısı Tarifi

 

Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 200 gr ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı file antep fıstığı

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın. 
  • Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın. Afiyet olsun.

Karidesli Dip Sos Tarifi

 

Karidesli Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ayıklanmış karides
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • Birkaç damla

Tabasco sosu:

  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1 yeşil elma
  • 6 dilim tost ekmeği
  • Birkaç nane yaprağı

Karidesli Dip Sos Nasıl Yapılır?

  • Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
  • Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.
  • Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın. 
  • Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Elmayı kabuğuyla dilimleyin.
  • Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın.
  • Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi

 

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4

5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Nasıl Yapılır?

Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.

Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.

Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.

Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.

Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Midye Çorbası Tarifi

 

Midye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr ayıklanmış midye
  • 25 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süt kreması
  • 3-4 dal maydanoz
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Midye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.
  • Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

 

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane tavuk budu
  • 6 su bardağı su
  • 1 tane kuru soğan (isteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım havuç (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • Yarım limon

Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sarımsak ve soğanı soyup yıkayın. Ardından duruladığınız soğanı küçük olmayan parçalara bölerek sarımsak ile birlikte tencereye koyun. Tavuk göğsü ve tavuk budunu yıkayıp tencereye ekleyin. Dilerseniz tavukları da birkaç parçaya bölebilirsiniz.
  • Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyerek tencereyi ocağa alın. Tavuklar pişene kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatın. Pişen tavukları bir tabağa alarak soğumasını bekleyin. Etler soğuyunca kemikleri ayıklayıp, tavukları küçük küçük parçalar halinde didin.
  • Başka bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Unun çiğ kokusu çıktıktan sonra tavuk suyu ile birleştirin. Topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek tavuk suyunu blenderdan geçirin.
  • Sonuç olarak tavuk suyunun pürüzsüz bir kıvama ulaşması gerekiyor. Kaynayıp kıvamı tuttuğunda tavuk suyuna tel şehriye, rendelenmiş havuç ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Üzerine limon, ince kıyılmış maydanoz ve pul biber serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
  • Tavuk suyu çorbasını, imam bayıldı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tavuk Suyu Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın daha aromalı olması için, içerisine bir parça bulyon ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamı koyu olduysa azar azar su ekleyerek açabilirsiniz.
  • Soğanları durulamadan önce bir süre suda bekletebilirsiniz. Böylece acılıkları daha çabuk gidecektir. Tavuk suyu çorbasını zeytinyağlı sos ile tatlandırabilirsiniz.

1 Porsiyon Tavuk Suyu Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Baharatlar ile sunulan çorbanın bir porsiyonu yaklaşık 115 kaloridir.