8 Ekim 2020 Perşembe

Kalan Malzemelerden Lezzetli Parfe Tarifi

 

Kalan Malzemelerden Lezzetli Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kek (İster hazır alın ister kalan kek parçalarından yapın ben kalan keklerden yaptım)
  • 4-5 tane üzüm
  • 2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket krem şanti (Ben yine kalan pasta kremasından kattım varsa kalan pasta kremanız onu ekleyebilirsiniz.)

Kalan Malzemelerden Lezzetli Parfe Tarifi Yapılışı

  1. 1 tane keki önce rondodan geçirin (Ben geçenki tariften kalan kek parçalarından yaptım)
  2. Daha sonra rondodan geçirdiğimiz kekin üzerine hindistan cevizi atıp karıştırın.
  3. 1 paket krem şantiyi çırpın ve kekle güzelce karıştırın. İçerisine birkaç tane üzüm atın ve tekrar karıştırın.
  4. Son olarak streç film serili herhangi bir kaba bu harcı koyup buzluğa atın 4-5 saat sonra tüketebilirsiniz.

Not: Ben bu gibi tatlılara şeftali ya da vişneyi de yakıştırıyorum. Üzüm yerine bir alternatif olabilir.

Afiyet olsun 🍮

Kozalak Mantı Tarifi

 

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 3 tane biber
  • 1 tane domates
  • Salça
  • Tuz, biber, karabiber
  • İsteğe bağlı maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için

  • Bir kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Yufkaları üçgen şeklinde kesin.
  2. Önce yufkayı 8 e sonra her parçayı 4 e kesin.
  3. Bir yufkadan 24 adet çıkıyor. Pipet yardımıyla sarın.
  4. Uçlarını suya batırın açılmaması için. Sıvı yağda kızartın.
  5. Soğan ve biberi yağda kavurun.
  6. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Domatesi de ilave edin.
  8. Salçayı ve baharatları ilave edip karıştırın.
  9. Kızarttığımız yufkaları servis tabağına dizin.
  10. Üzerine yoğurdu ve kıymayı koyup servis yapın.

Enginar Kızartması Tarifi

 

Enginar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane enginar
  • 1 kahve fincanı un
  • 2 dilim ekmek
  • 1 ufak yumurta
  • Haşlamak için su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı knor tencere yemekleri için baharat

Enginar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Enginarları yıkayıp haşlayalım ve kurulayalım.
  2. Ekmekleri baharatla beraber rondodan çekelim.
  3. Tuz ve unu karıştıralım.
  4. Bir kasede yumurtayı çırpalım.
  5. Önce una sonra yumurtaya bulayalım.
  6. Tekrar una ve yumurtaya bulayalım.
  7. En son ekmek ufaklarına bulayıp kızartalım.Afiyet olsun.

Protein Deposu Pazı Kavurması Tarifi

 

Protein Deposu Pazı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ pazı
  • 2 küçük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Protein Deposu Pazı Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Önce geniş bir tencereye suyumuzu alıp altını yakalım. Su ısınırken pazılarımızı güzelce yıkayıp yemeklik doğrayalım.
  2. Doğradığımız pazıları ısınan suya atalım.
  3. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve pazıların sap kısımları yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Haşlanan pazıları süzün fakat üzerinden su geçirmeyin. 10 dakika kadar ilk sıcağının geçmesini bekleyin.
  5. Ilıyan pazıları iki avucunuza kartopu yapar gibi alın ve sıkarak iyice suyunu çıkarın.
  6. Zeytinyağını tencereye alın yemeklik küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin.
  7. Yağ tüm soğana ulaşsın diye biraz karıştırıp tencerenin ağzını kapatın.
  8. Soğan pembeleşip yumuşayınca önce yumurtaların beyazını kırıp biraz pişirin
  9. Sonra sarılar ve baharatı da ekleyin.
  10. Yumurta biraz pişince pazıların tekrar suyunu sıkarak tencereye alın.
  11. Yumurtalı harcın tüm pazıya eşit yayıldığını anlayana kadar yumuşak bir şekilde karıştırın.
  12. Ağzını kapatıp altını kısın. 5 dakika sonra altını kapatıp son bir kez karıştırın.Yumurtanın bu şekilde pişiyor olması ön yarı oluşturmasın sizde, gerçekten çok leziz bir yemek. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Zeytinyağlı İstiridye Mantarı Tarifi

 

Zeytinyağlı İstiridye Mantarı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram istiridye mantarı
  • 10 -15 dal maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Zerdeçal
  • Tuz

Zeytinyağlı İstiridye Mantarı Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları ıslak bezle silelim veya arzu ederseniz yıkayalım.
  2. İnce uzun olacak şekilde doğrayalım.
  3. Maydanozları ince ince kıyalım.
  4. Tavaya zeytinyağını alalım, zerdeçalı serpelim.
  5. Üzerine mantarları ekleyelim.
  6. Kısık ateşte suyunu salana kadar kavuralım.
  7. Suyunu biraz çekince maydanozları ekleyelim biraz daha kavuralım.
  8. Suyunu çekince hazır. Afiyet olsun. Resimde maydanoz fazla ben tariftekinden fazla koydum :).

Yufkadan Çıtır Börek Tarifi

 

Yufkadan Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • Zeytinyağı
  • Un
  • Üzeri için yumurta sarısı, susa

İç Harcı İçin

  • 4 tane haşlanmış patates
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber

Yufkadan Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. 3 adet yufkayı geniş bir yere yufkayı açıyoruz iç harcını ayrı bir yerde hazırlıyoruz yufkanın her yerine unla zeytinyağını karıştırıp sürüyoruz.
  2. Tek bir kenarını katlayıp hazırladığımız iç harcıda sürüp katlıyoruz ufak ufak kareler şeklinde kesip eğer hemen yapacaksan dolapta 2 saat bekletiyoruz ve çıkarıp yumurta sarısını ve susamı sürüyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  4. Eğer hemen yapmayacaksak aralarına poşet koyarak bir saklama kabına dizip buzluğumuza atabiliriz dilediğimizde çıkarıp pişirebiliriz umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun :).
  5. Not: İçine istediğiniz harç ama buzluğa atacaksanız patates ben patates kullandım 3 adet yufka için 4 tane patates yetti.

Türk Kahvesi Tarifi

 

Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 fincan su
  • 4 çay kaşığı türk kahvesi
  • 2 çay kaşığı şeker

Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri cezbede karıştırın.
  2. Kısık ateşte köpürene kadar pişirin.
  3. Köpüğünü fincanlara paylaştırarak dökün.

Afiyet olsun.

Brokoli Sevmeyen Kalmayacak Tarifi

 

Brokoli Sevmeyen Kalmayacak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 baş brokoli
  • 1 büyük havuç
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • Pul biber (İsteğe göre)

Brokoli Sevmeyen Kalmayacak Tarifi Yapılışı

  1. Brokoliyi 8-10 dk kadar haşlayın. Fazla haşlamayın vitamini ölmesin.
  2. Tavaya az bi sıvıyağ koyun julyen doğradığınız havuçları kızartın.
  3. Sonra ay şeklinde doğradığınız soğanları da birlikte kavurun ama biraz diri olsun.
  4. Sonra brokoliyi de için atın baharatları da atın bir iki tur çevirdikten sonra servise hazır 😍.

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

 

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kilo mantar (Hazır satılan paketlerden 3 paket )
  • 2 adet kırmızı biber
  • 7-8 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3 adet soğan
  • Kaşar peyniri ( Üzeri için )

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Mantarların kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
  2. Önce mantarları suyunu bırakana kadar pişiriyoruz.
  3. Daha sonra domates hariç tüm malzemeleri doğruyoruz ve suyunu bırakıp çekmiş mantarların üzerine ekliyoruz.
  4. Tüm malzemeler piştikten sonra kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekliyoruz.
  5. Son olarak hepsi piştikten sonra dilimlenmiş kaşarları koyuyoruz ve kapağını kapatıp erimesini bekliyoruz.Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun :)).

Mantar Sote Tarifi

 

Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet kil biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Sarımsak ve soğanı küp, küp doğrayıp tavada kavurun.
  2. Biberleri ince ince doğrayıp ilave edip hafif kavurun.
  3. Mantarları yıkayıp ince, ince dilimler halinde doğrayıp ilave edin.
  4. Son olarak baharatlarıda ekleyip sebzeler pişene kadar kavurun.

Şeker Helvası Tarifi

 

Şeker Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 4-5 ceviz içi

Şeker Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Pembeleşmeye başlayınca çekilmiş ceviziçini ilave edip 15-20 dakika daha kavurun. Tozşeker ve sütü ekleyin. 5 dakika daha sürekli karıştırarak kavurup ateşten alın. 

Pişen helvayı düz bir servis tabağına veya tepsiye bastırarak yayıp soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekilde dilimleyip her dilimin ortasına yarım ceviziçi yerleştirin. Tabağın çevresini çekilmiş ceviz serperek süsleyip soğuk veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dereotlu Pilav Tarifi

 

Dereotlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çilav (yasmin türü kokulu pirinç)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 100 gr ceviz içi
  • Tuz

Dereotlu Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pilavı bol suda yıkayıp iyice süzün. Az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu temizleyip kıyın.
  • Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • İnce kıyılmış dereotunu ilave eduup harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin.
  • Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevrisini yarım ceviz içleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi

 

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 16 tavuk kanadı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı acı sos
  • 2 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Susam

Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede acı sos, zeytinyağı, soya sosu, tuz, kırmızı biberi, tuz, karabiber, kimyonu karıştırın.
  • Sarımsak ve soğanları çok küçük doğrayıp sosa ekleyin. Tavuk kanatlarını sosun içine karıştırıp üzerini örtün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Kanatları sostan çıkartıp ızgaraya dizin ve iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üzerine susam serpiştirin. Kızarmış patates, soğan halkası ve acı sos ile birlikte sıcak servis yapın.