Sarımsaklı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber, kimyon
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet domates püresi
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı haşlama suyu
- 1/2 (yarım) adet limon suyu (isteğe bağlı)
Sarımsaklı Köfte Tarifi Yapılışı
- Köftelik ince bulgur ve irmik karıştırma kabının içerisine alınır, sıcak suyla ıslatılır.
- Kabın ağzı bir bez ile kapatılarak 15 dakika beklenir. Salça ve baharatlar eklenir, yoğurulur.
- Ardından un eklenir. Ara ara el ıslatılarak 15 dakika boyunca yoğurulur.
- Hamurdan küçük parçalar koparılır ve yuvarlanır, parmağın ucuyla ortasına hafif bastırılarak şekil verilir.
- Bu sırada bir tencerede su kaynatılır. Şeklini almış köfteler kaynayan suyun içine atılır. 6-7 dakika sonra ocaktan alınır.
- Sosu için sarımsaklar ezilir ve bir tencerenin içine alınır. Zeytinyağ, biber salçası ve domates salçası eklenir, biraz kavrulur.
- Domates püresi eklenir ve kaynamaya bırakılır. Sarımsaklı köfte hamurlarının haşlama suyundan 1 su bardağı kaynamakta olan sosun içine eklenir.
- Karıştırılır ve tekrardan kaynamaya bırakılır.
- Haşlanan köfteler servis tabağına alınır. Üstüne yapılan sıcak sos dökülür, maydanozla süslenir.