10 Ekim 2020 Cumartesi

Bereket Salatası Tarifi

 

Bereket Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 göbek marul
  • 1/4 kırmızı marul
  • 1 küçük kereviz
  • 1 yeşil elma
  • 1 narın taneleri
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tutam zencefil
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

Sos için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • Tuz

Bereket Salatası Nasıl Yapılır?

  • Bulguru yıkayıp küçük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Süzün. Tuz ve zencefil ekleyip harmanlayın.
  • Elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan jülyen doğrayın. Kararmaması için limon suyunun yarısını dilimlerin üzerine gezdirerek dökün.
  • Marulun göbek bölümünden faydalanmak için parçalamadan ceviz büyüklüğünde ayırın. Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin ve kalan limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Sos için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırın.
  • Geniş bir salata kasesine salata malzemesini harmanlayın. Sosu servise sunmadan hemen önce ekleyip karıştırın. Servis yapın.

Lor Peynirli Top Börek Tarifi

 

Lor Peynirli Top Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un1 yumurtaYarım paket kabartma tozuYarım su bardağı süt kreması3 çorba kaşığı süzme yoğurt60 gr margarinYarım çay kaşığı tuzİç malzeme: 2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz180 gr lor peyniri1 yumurta2 çorba kaşığı süzme yoğurt2 çorba kaşığı süt kreması1 tutam kişnişKarabiberÜzeri için: 1 yumurta sarısı

Lor Peynirli Top Börek Nasıl Yapılır?

Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, süt kreması, yoğurt, margarin ve tuz ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

İç malzemeyi hazırlamak için; sarımsağı ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kâsede karıştırın. Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın. Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4?er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın. Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin.

Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi

 

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça)
  • 30 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurtanın sarısı

Kuzu Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

  • Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin.
  • Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
  • Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Karnabahar Çorbası Tarifi

 

Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 patates
  • 700 ml sebze suyu
  • 400 ml süt
  • Kırmızı pulbiber
  • Kekik
  • Tuz

Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pulbiber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.

Damla Sakızlı Erik Marmelatı (Düdüklü Tencerede) Tarifi

 

Damla Sakızlı Erik Marmelatı (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo erik
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker (Şart değil toz şeker de olur şekeri az geldiği için sonradan ekledim)
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yaklaşık 10 adet damla sakızı dövülecek, çok minikler zaten 10 adet olduğuna bakmayın

Damla Sakızlı Erik Marmelatı (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkardım.
  2. Düdüklü tencereye aldım ve üzerine bir kahve fincanı şekeri serpip karıştırdım ve bir gece beklettim. Sabah kendi suyunu bıraktı üzerine dövdüğüm damla sakızın ekledim.
  3. Bir taşım kaynatıp şekerine baktım. Az gelince 3 yemek kaşığı esmer toz şeker ekledim. Neden esmer şeker demeyin😊evdeki esmer şekerin tarihi geçmeden arada tatlılar koyuyorum. Neyse sonra düdüklüde 5 – 10 dakika kontrollü pişirdim.
  4. Kapağını açtım el blenderi ile dırtt yaptım. Ve kevgirden geçirdim.
  5. Tekrar tencereye alarak karıştıra karıştıra koyu kıvam alana kadar pişirdim. İndirmeden limon suyunu ekledim.
  6. Hemen yiyeceksiniz buzdolabına, kış içinse sıcak olarak kavanozlayıp kaldırın. Bu arada marmelat parlak olsun diyorsanız kaynatırken bir çay kaşığı tereyağ ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuşburnu Şurubu (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

 

Kuşburnu Şurubu (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kurutulmuş kuşburnu
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 2 çok küçük boy zencefil
  • 15 adet karanfil
  • 10 adet badem
  • 5 adet kakule
  • 2 adet kabuk tarçın
  • 8 litre su

Kuşburnu Şurubu (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Kuşburnunu temiz bir beze veya buzdolabı poşetine koyup çatlatın.
  2. Diğer malzemeleri ve suyu ekleyip 45 dakika pişirin. (ben düdüklü tencerede pişirdim. )
  3. Süre sonunda soğuyunca kevgir yardımı ile süzün. Ve kapaklı bir şişeye doldurun. Buzdolabında 5-6 gün saklayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.Not: dilerseniz bir gün önceden kuşburnunu suda bekletebilirsiniz.O’ zaman daha kırmızı bir renk alacaktır.

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi

 

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 büyük boy patates
  • 1 havuç
  • Biraz maydanoz
  • Pulbiber
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • Susam

Patatesli Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı yağı çırpıyoruz.
  2. Ardından tuzu, pulbiberi, yoğurdu ekliyoruz.
  3. Küp küp doğradığımız patateslerimizi, rendelediğimiz havucu, ince ince doğradığımız maydanozu da ekliyoruz.
  4. En son kabartma tozu ile unu ekliyoruz.
  5. Borcamı yağlamayı unutmayın. Kıvamına göre azar azar ekleyin. Fanlı ayarda 150°c de 40-45 dakika pişirdim. Afiyet olsun😋

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi

 

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125gr tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (Ben koymadım)
  • 3 su bardağı un (Kontrollü koyalım, kıvamı videoda gösterdim)
  • Mavi haşhaş

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. Şerbetimizi önce yapıyoruz. Su ve şekeri tencereye alıyoruz.
  2. Şekerle suyu arada karıştırıyoruz dibe çökmesin şeker. Kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatıyoruz. Limon suyunu sıkıp ocaktan alıyoruz.
  3. Hamuru yoğuruyoruz. Fazla un koyarsanız şekerparemiz şerbeti çekemez, sert olur. Dikkatli un koyalım.
  4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp haşhaşa buluyoruz.
  5. Üzerine kepçenin sapıyla minik bir delik yapıyoruz. Ben aslında o deliğe eritilmiş̧ çikolata döküp üzerine fındık koyacaktım ama üşendim😃.
  6. 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Tatlı fırından çıkınca iki dakika bekleyelım ılık şerbeti dökelim. 2 saat dinlendirelim afiyetle yiyelim.Ben yarım ölçü yaptım kafanız karışmasın😃👏🏼👍.Haşhaşlı şekerpare🥮Çıtır çıtır, tam kıvamında bir tatlı.baklava olsa böyle sevilmez 😃

İrmikli Cheesecake Tarifi

 

İrmikli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için

  • 2 tane burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı ceviz

Muhallebi için

  • 3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • Vanilya
  • Yarım çay bardağı eritilmiş beyaz çikolata

İrmikli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı için bisküvi rondodan geçirilir.
  2. Tereyağ ve ceviz eklenir.
  3. 24 cmlik kalıba döşenir ve kenarları da kaşıkla bastırılarak şekil verilir.
  4. Buzdolabında muhallebi olana kadar bekletilir.
  5. Ocağa tencere alınır vanilya ve beyaz çikolata hariç malzemeler koyulaşana kadar pişirilir.
  6. Altı kapatılınca vanilya ve beyaz çikolata eklenip karıştırılır.
  7. İlk sıcaklığı çıkınca kalıba dökülür, bir gece dolapta bekletilir çıkarılınca istediğiniz şekilde süslemesini yapabilirsiniz ☺️. Afiyet olsun.

Cacık Tarifi

 

Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet salatalık
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Soğuk su

Cacık Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıklar rendelenir.
  2. Üzerine yoğurt, nane, zeytinyağı ve damak zevkine göre tuz eklenip karıştırılır.
  3. Dilediğimiz yoğunluğa göre suyu da eklenip karıştırılır.Afiyetler olsun.

Erişte Pilavı Tarifi

 

Erişte Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Sıcak su

Erişte Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yağlar kızdırılıp erişteler istediğimiz renge gelince dek kavurulur.
  2. Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ve tuzu atılıp kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.Afiyetler olsun.

Muhteşem Poğaça Tarifi

 

Muhteşem Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı kadar un
  • 2 yumurta (sarıları üzeri için)
  • Çörekotu

İçi için:

  • 1 kase lor peyniri
  • Bir tutam maydanoz
  • 2-3 adet yeşil biber
  • Pulbiber

Muhteşem Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kabın içinde ılık süt ile şekeri ve mayaları karıştıralım.
  2. Sıvı yağı tuzu ve yumurta aklarını ilave edelim tekrar karıştıralım.
  3. Üzerine elenmiş unu yavaş yavaş ilave edelim karıştıralım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim.
  5. Üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  6. İçinin peynirli harcını hazırlayalım.
  7. Küçük bezeler yapalım.
  8. Elimizle açıp 1 tatlı kaşığı dolusu peynir koyalım ve yuvarlayalım.
  9. İçi boşta yapabilirsiniz.
  10. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  11. Üzerine bir bez örtüp yarım saat dinlendirelim.
  12. Yumurta sarısı sürelim.
  13. (ben yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı kadar pekmez ekledim, üzerleri daha iyi kızarsın diye).Çörekotu serpelim.
  14. Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun 

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi

 

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sade bisküvi (Petibör)
  • 1 paket kakaolu bisküvi

Kreması için

  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi Yapılışı


  1. Tereyağı hariç tüm krema malzemelerini ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra ocaktan alıyoruz tereyağımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Dikdörtgen servis tabağımıza bisküvileri bir sade bir kakaolu olacak şekilde aralarına krema sürerek sıralıyoruz.
  4. Üzerine ve kenarlarına da kalan kremamızı sürüp buzdolabında 3 -4 saat bekletiyoruz.
  5. Üzerini hindistan cevizi serpip dikey olamayacak yani çapraz şekilde kesiyoruz ve servis ediyoruz.