11 Ekim 2020 Pazar

Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi

 

Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 2 yumurta ( 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (Veya margarin)
  • Aldığı kadar un 3-4 bardak

Üzeri İçin

  • Ayrılan yumurta sarısı
  • Fındık kırığı (İsteğe bağlı)

Fındıklı Pastane Kurabiyesi (16 Adet) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklemesi yapılarak yoğurulur.
  2. Un miktarı kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterebilir.
  3. Hamur eşit 16 parçaya ayrılır yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ve isteğe bağlı biraz fındık serpiştirilir.
  5. Eğer yumurta kokusu size baskın geliyorsa içine çay kaşığının ucuyla vanilya ekleyerek sürebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmamış fansız ayarda 170 derecelik fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir.

Afiyetle ☺️

Buharda Sağlıklı Sebze Tarifi

 

Buharda Sağlıklı Sebze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy çiçek brokoli
  • 4 adet orta boy havuç

Sosu için :

  • Zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak

Buharda Sağlıklı Sebze Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli ve havuçlar ayrı ayrı buharda haşlanır.
  2. Daha sonra sos malzemeleri karıştırılıp sebzelerle buluşturulur.Yoğurt ile enfes oluyor yanında ızgara köfte işe çok sağlıklı bir öğün. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Bardak Tatlısı Tarifi

 

Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak az un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 kaşık tereyağı veya margarin

Üzerine

  • Çikolata sosu
  • Kenarlarına
  • Fındık, fıstık veya robota vurulmuş bisküvi

Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Sütünüzü tencereye alıyoruz içine sekerimizi, unumuzu, nisastamızı ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Katılaşmaya başlayan muhallebimizin üzerine 1 kaşık yağımızı ekliyoruz ve vanilyamızı döküyoruz.
  3. Katılaşan muhallebimizi ocaktan alıyoruz ve içlerini ıslattığımız bardakların içine muhallebimizi döküyoruz yaklaşık beş bardak kadar oluyor.
  4. Üzerlerine bardakların sitreçle kapatıp bir saat dolaba atıyoruz.
  5. Bir saat sonra bardakları ters çevirip boşaltıyoruz.
  6. Bir bardağı 3 eşit parçaya bölüyoruz. Fındığa bulayıp tabağımıza alıyoruz.
  7. Son olarak üzerine eritilmiş çikolata veya çikolata sosu ilave ediyoruz.

Fırında Beşamel Soslu Penne Makarna Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Penne Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 6-7 adet sosis
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Fırında Beşamel Soslu Penne Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı haşlıyoruz ikiye bölüyoruz.
  2. Arasına.Biberleri ve soslerı salçayla kavurup.
  3. Domatesi kabuklarını soyup küp doğruyoruz ve sosislere ilave edip pişiriyoruz makarnanın üstüne seriyoruz diğer ayırdığımız makarnayı da üstüne yayıyoruz.
  4. Beşamel sosu için 🌺Yağı tencereye alıyoruz unu ilave edip hafif kavuruyoruz.Sütünü ilave ediyoruz.
  5. 1 çay kaşığı tuz atıyoruz kaynayıp kıvam alınca altını kapatıyoruz ve makarnanın üstüne döküyoruz.
  6. Üzerine yağlı kağıt ve folyo kapatıp önceden ısıttığımız fırına veriyoruz 15 dak. Sonra üstünü açıp kaşar peyniri yayıyoruz üstü kızarınca fırından alıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun 🌺.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 250 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 1 kase bütün fındık içi

Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ve yumurtaları ekleyin.
  • Üzerine azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleştirip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Şerbeti için; toz şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbeti çekene kadar bekleyin.

Denenmiş Şekerpare Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Özellikle tereyağının daha iyi erimesi için önceden çıkartıp bekletin.
  • Hamuru hazırlarken unu eleyerek ilave edin. Kıvamı yumuşadığında üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
  • Şerbeti hazırlarken içerisine az miktarda tarçın da ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe göre şekerpare hamuruna kakao ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Üst kısımlarını fındık, antep fıstığı ya da ceviz içi ile süsleyebilirsiniz.
  • Tatlının şerbeti eşit miktarda çekmesi için; hem tatlının, hem de şerbetin ılık olduğundan emin olun.

1 Porsiyon Şekerpare Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan şekerparenin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir.

Yeşil Sarı Pilav Tarifi

 

Yeşil Sarı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 300 gr ıspanak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı safran
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber 

Süsleme için:

Jülyen doğranmış 1 havuç

Yeşil Sarı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı temizleyip bol suda yıkayın ve doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1.5 kaşık margarini tencerede eritin.
  • Ispanak ve maydanozu ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiber serpin. 
  • Pirinci ayıklayıp yıkayın ve iki ayrı kaba paylaştırın. Birine tuz, diğerine safran ve tuz ekleyip karıştırın. Her ikisini de ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Beyaz pirinci süzüp ıspanaklı karışıma ilave edin. 1 kaşık peynir serpip harmanlayın. Safranlı pirinci süzüp kalan margarin, kalan kaşar peyniri ve 1 tutam tuzla karıştırın. 
  • Ispanaklı pirinci fırın kalıbına döküp safranlı pirinci üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip servis tabağına ters çevirin. Sote edilmiş havuçla süsleyin.

Sebzeli Kebap Tarifi

 

Sebzeli Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 3-4 domates
  • 3 patlıcan
  • 1 büyük patates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.
  • Patates, domates ve soğanların kabuklarını soyun. Soğan ve domatesleri küp küp kesin. Patates ve biberleri iri iri doğrayın.
  • Eti tencereye alıp suyunu salıncaya kadar pişirin. Yarım bardak sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sıvıyağı ekleyip soğan ve biberleri etle birlikte kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Patates, patlıcan, tuz ve karabiber ekleyip kalan sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin.

Domates Çorbası Tarifi

 

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Domates çorbası üzeri için

  • Mozzarella peyniri
  • Fesleğen

    Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak domatesleri rendeleyip geniş bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ve zeytinyağını ilave edin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kaynatın. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
  • Üzerini dilimlediğiniz mozarella peyniri ve ince ince kıydığınız fesleğenle süsleyin.
  • Domates çorbasını, ana yemek olarak sunulan patlıcan kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  • Domates Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

    • Çorbanın kıvamını tutturabilmek için sıcak su kullanmaya özen gösterin. Pişirme esnasında ocağı kısık ateşli bir şekilde kullanın.
    • Çorbanızın fazla tuzlu olduğunu düşünüyorsanız, içerisine bir adet patlıcan doğrayın.
    • Domates çorbasını servis ederken mozzarella yerine rendelenmiş kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
    • Çorbanın aromasını arttırmak için haşlama esnasında tavuk suyu ekleyebilirsiniz.

    1 Porsiyon Domates Çorbası Kaç Kaloridir?

      Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir kasesi, yaklaşık 60 kaloridir. 

    Aromatik Pilav Tarifi

     

    Aromatik Pilav Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı basmati pirinç
    • 3.5 su bardağı su
    • 225 gr mantar
    • 1.5 çay fincanı ayçiçek yağı
    • 1 çay kaşığı Karya kişniş
    • 1 çay kaşığı Karya toz tarçın
    • 8 diş Karya karanfil
    • 2 Karya defne yaprağı
    • 1 tutam Karya karabiber
    • Yeteri kadar tuz

    Aromatik Pilav Nasıl Yapılır?

    Pirinci bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün. Tane tane olması için bir tepsiye yayarak kuruyuncaya kadar bekletin. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin.
    Geniş bir tencerede yağı ısıtıp mantarları ilave edin. Hafif sote edip tüm baharatları ve defne yapraklarını ekleyin. Pirinç, 1 çay kaşığı tuz ve 3.5 su bardağı suyu ilave ederek tencereyi hızlı ateşe alın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Tencereyi ocaktan alıp pilavın üzerini kağıt havluyla örtün ve kapağını kapatın. 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

    Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi

     

    Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi İçin Malzemeler

    • 750 gr dana kuşbaşı
    • 2 çay bardağı arpa şehriye
    • 1.5 su bardağı su
    • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 3 domates
    • 3 sivri biber
    • 5-6 dal taze soğan
    • 1 çay kaşığı toz şeker
    • Tuz
    • Karabiber

    Şehriyeli Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?

    • Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun.
    • Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
    • Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.
    • Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
    • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

    Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

     

    Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 su bardağı süt
    • 2 su bardağı su
    • 25 gr tereyağı
    • Yarım havuç
    • 1 kırmızı biber
    • 1 kabak
    • 100 gr brokoli
    • 100 ml krema
    • Tuz

    Kremalı Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

    • Tereyağını eritip unu kavurun. Su, süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse su ilavesi yapın.
    • Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuç, rendelenmiş kabak, küp doğranmış biber, brokoliyi ilave edip karıştırın.
    • Tuz ile tatlandırıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
    • Kremalı sebze çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Kremalı Sebze Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

    • Tarife başlamadan önce çorba suyunun ılık olmasına özen gösterin. Ardından krema ve sebzeleri ilave edebilirsiniz.
    • Çorbanın aromasını arttırmak için bir adet tavuk bulyon ekleyebilirsiniz.
    • Çorba fazla tuzlu olduysa, içerisine bir adet soyulmuş patates ekleyin. Bu sayede tuzun emilerek azaltılmasını sağlayabilirsiniz.
    • İçerisinde topaklanmalar kalırsa, bir kez mikserden geçirin.
    • Çorbanın malzemelerle karışması için, ocağı kısık ateşte ayarlayın.
    • Dilerseniz, ek olarak kereviz, patates, mevsim sebzeleri, pul biber veya karabiber ilave edebilirsiniz.

     1 Porsiyon Kremalı Sebze Çorbası Kaç Kaloridir?

    Standart malzemelerle hazırlanan sebze çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir.

    Sarımsaklı Köfte Tarifi

     

    Sarımsaklı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

    • 2.5 su bardağı irmik
    • 3 su bardağı bulgur (köftelik)
    • 3 su bardağı su
    • 3/4 su bardağı un
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 2 adet büyük domates
    • 5 adet sarımsak
    • 2 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 demet maydanoz

    Sarımsaklı Köfte Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle bir kabın içerisine irmik, bulgur ve tuzu alın.
    • Ocakta kaynatılıp 5 dakika soğutulan suyu, bulgurlu karışımın üzerine ekleyin. Üzerini kapatarak 10-15 dakika şişmesini bekleyin.
    • Bulgurlar şiştikten sonra içerisine biber salçası ekleyin.
    • Elinizi hafifçe suyla ıslatarak karışımı yoğurun.
    • Üzerine unu ekleyin ve 3 avuç su ilave ederek yoğurmaya devam edin.
    • Hamur çok cıvık ya da sert kıvamda olmamalıdır.
    • Hamur toplanınca istediğiniz büyüklüğü ayarlayarak elinizde yuvarlayın ve ortasına hafifçe bastırın.
    • Tüm köftelere şekil verince tencereye su ve köfteleri alın. 10-15 dakika haşlayın.
    • Köfteler haşlanırken bir tavada yağı ısıtın. Üzerine sarımsakları ekleyin.
    • Rendelenmiş domates ve bir yemek kaşığı salçayı da ekleyin.
    • Köftelerin kaynadığı su fazlaysa, bir kısmını süzün. Dibince az miktarda su bırakın.
    • Süzdüğünüz köfteleri, sarımsaklı sosla birleştirin.
    • Üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Kalan maydanozları servis esnasında serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Sarımsaklı Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • İrmik ve bulgurun üzerine dökeceğiniz bulgurun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde bulgurlar ekşiyecektir.
    • Hamuru yoğururken avuç içinizi normal su ile ıslatabilirsiniz.
    • Köfteleri süzerken dibince az su bırakarak sosun daha yoğun olmasını sağlayabilirsiniz.

    1 Porsiyon Sarımsaklı Köfte Kaç Kalori?

    • Sarımsaklı köftenin bir porsiyonu, yaklaşık 305 kaloridir.

    Abguşt (Dizi) Tarifi

     

    Abguşt (Dizi) Tarifi İçin Malzemeler

    • Kemikli et (4 kişi için kendiniz ayarlayabilirsiniz)
    • 3 patates
    • Yarım bardak ıslanmış nohut
    • 1 büyük boy soğan
    • Baharatlar (Zerdeçal, kara biber, pulbiber, tuz)
    • 2 kaşık salça
    • Et kuyruğu (isteğe göre miktarını ayarlayabilirsiniz)
    • 1 domates

    Abguşt (Dizi) Tarifi Yapılışı

    1. Et kuyruğunu eritiyoruz yağını salsın sonra eti içinde bira kavuruyoruz baharatları tuz hariç ekliyoruz kavuruyoruz güzelce.
    2. Soğanı daha sonra güvecin içine aktarıp üstüne su ekliyoruz ve nohutumuzuda ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz (İran eti çabuk pişmedi için 3. 5 saat dedim sizde çabuk pişen etse süreyi dengeleyin)
    3. 1 saat bitmeye kala patatesi iki doğrayıp içine ekleyin ve son 5 dakika kala domatesi iki doğrayıp üstüne koyun pişmeye bırakın İranın en meşhur yemeği
    4. Bu yemeği yeme şekli farklı piştiği zaman eti patates nohut domatesi güzelce eziyoruz püre şekline gelecek şekilde ayrı bir tabakta ve ekmekle afiyetle yiyoruz.
    5. Soğan ve buradaki yeşilliklerle nefis oluyor tabi bide yanında ayran.