17 Ekim 2020 Cumartesi

Sura Tarifi

 

Sura Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 kg kuzu eti (kaburga veya sağ ön kol)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 12 su bardağı ılık su

Sura Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak etin üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpiştirin ve her tarafını ovun.
  • Kaburga kısmını koltuk altına kadar açın. İçini pilavla dolduracağımız için tamamen açmayın.
  • Pirinci ılık su ile yıkayarak suyunu süzdürün. Bir kabın içerisine alın.
  • Pirincin üzerine kimyon, tuz ve karabiber ekleyerek harmanlayın.
  • Hazırladığınız pilavlı harcı, kaburga boşluğunun içine doldurun ve üzerine 12 bardak ılık su ekleyin.
  • Açık kısımları kalın iplikle dikin ve kaburgayı sura tepsisine yerleştirin.
  • Etin üzerine karabiber ve kimyon serpiştirin. Sura tepsisine de 2 bardak su ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, hazırladığınız yemeği yaklaşık 1-1.5 saat pişirin.
  • Pişirme işleminin ardından kaburganın içini açın ve servis tabaklarına pilavı koyun.
  • Pişen eti de kesin ve pilavın üzerine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Sura Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yemeğe ismini veren sura tepsisini, bu tarifte kullanmak oldukça önemlidir.
  • Eti mutlaka tuzla ovalayın. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.
  • Pilavı ılık suda 5-10 dakika bekleterek fazla nişastasını akıtabilirsiniz.
  • Sevdiğiniz baharatları da pilav harcına ekleyebilirsiniz.

Bigadiç Güveci Tarifi

 

Bigadiç Güveci Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo oğlak eti
  • 50 gram kuzu eti
  • 100 gram kuzu yağı
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber
  • Sevdiğiniz baharatlar

Bigadiç Güveci Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak oğlak etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Domates ve biberleri de orta büyüklükte doğrayın.
  • Güveç kabının tabanına doğradığınız domates ve biberleri yerleştirin.
  • Kuşbaşı oğlak etini, domates ve biberlerin üzerine ekleyin ve güveç kabına yayın.
  • Kuzu yağı ve kuzu etini birlikte harmanlayın. Bu karışımı, oğlak etinin üzerine yaydırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yemeğinizi pişirin.
  • Bigadiç güvecini, servis tabaklarına koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Bigadiç Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kasaptan eti alırken, kişi sayısını söyleyerek uygun ölçülerde alabilirsiniz.
  • Eti kekik, nane gibi sevdiğiniz baharatlarla harmanlayabilirsiniz.
  • Her fırının pişirme süresi farklılık gösterir. Bu yüzden yemeğinizi pişirirken sık sık kontrol edin.

Susurluk Ayranı Ve Tostu Tarifi

 

Susurluk Ayranı Ve Tostu Tarifi İçin Malzemeler

Susurluk Tostu için:

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 2 dilim mihaliç peyniri
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Salam, sucuk (isteğe göre)

Susurluk Ayranı için:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı soğuk su
  • 1/4 su bardağı süt
  • Tuz

Susurluk Ayranı Ve Tostu Nasıl Yapılır?

  • Susurluk tostu için; İlk olarak ekmek dilimlerini tost makinesine yerleştirin ve 30 saniye kadar bastırın.
  • Ardından bir dilimin üzerine domates salçasını sürün.
  • Salçanın üzerine mihaliç peynirlerini yerleştirin ve diğer tost ekmeğini üzerine kapatın.
  • Bu şekilde peynirler eriyinceye kadar kızartın.
  • Susurluk ayranı için; Yoğurt ve soğuk suyu robota koyarak karıştırın.
  • Üzerine süt ve tuzu ekleyerek köpüklenene kadar karıştırın.
  • Ardından ayranı bardağa dökün ve köpükleri üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Susurluk Ayranı ve Tostunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Susurluk tostunu hazırlarken, içerisine salam, sosis, sucuk gibi sevdiğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
  • Ayranı yaparken mutlaka soğuk su ve soğuk süt kullanın.
  • Malzemeleri blenderdan geçirirseniz, daha fazla köpük elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Susurluk Tostu Kaç Kalori?

  • Susurluk tostunun bir porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir.

Tavuklu Yaprak Sarma (Yılların Lezzeti) Tarifi

 

Tavuklu Yaprak Sarma (Yılların Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kadar salamura yaprak

İç malzeme için;

  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı limon tuzu, kimyon

Tavuklu Yaprak Sarma (Yılların Lezzeti) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle salamura yapraklarınız sıcak suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Süresini belirtmedim, siz yaprağınızın kıvamına göre ayarlayın yumuşaklığını.
  2. İç malzeme için yarım tavuk göğsünü robottan çekip, içine tarifte yazmış olduğum iç malzemelerini bırakalım.
  3. İyice karıştıralım, su koymanıza gerek yok zaten tavuğun göğsünden olduğu için cıvık bir iç harç oluyor.
  4. Güzelce saralım yapraklarımızı😊 hazırladığımız içi tek tek yaprakların içine doldurup hepsini sarıyoruz sararken sıkı bir şekilde sarmaya özen gösterin gevşek sarıldığında pişerken dağılmasın.
  5. Pişirmek için 2 su bardağı suyu 1 tatlı kaşığı salça ile karıştırıp üzerine gezdirin ilk kaynama geldikten sonra altını kısıp pişmeye bırakalım.
  6. Dolmanın pişimine göre tekrar su ekleyebilirsiniz. Suyunu çekmeye yakın bir miktar zeytinyağı ekleyin.
  7. Etli yaprak sarma kadar lezzetli oluyor siz misafir sayınıza göre iç malzemesini arttıra bilirsiniz. Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun 😊😊😊.

Magma Kek Tarifi

 

Magma Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı fındık kırığı

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Pudra şekeri (isteğe bağlı )

Magma Kek Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebisi için:tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alın orta göz ocakta koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırın .
  2. Muhallebi koyulaşınca tereyağ, vanilyayı koyup ocağı kapatın ve iyice karıştırın ılımaya bırakın.
  3. Kek için:yumurta, tozşekeri mikserle 4/5 dakika çırpın süt, sıvı yağ ekleyip mikserle karıştırın elenmiş kabartma tozu, vanilya, kakao mikserle güzelce çırpın son olarak elenmiş un ekleyin karıştırın fındıkları ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
  4. Kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin kalıbın kenar kısımlarını tereyağ sürün veya pişirme kağıdı ile kapatın kek harçını kalıbın içine dökün.
  5. Kek harçın tam ortasına ılıyan muhallebiyi dökün dikkatlice yavaş dökün tezgaha bir kaç kere vurun.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişirin fırından fırına pişirme şekilli fark ediyor siz kürdan yardımıyla kekinizi pişip pişmediğini kontrol edin kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  7. Magma kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın soğuyunca kekin üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyip servis edebilirsiniz veya buzdolabına kaldırıp 1 gün dinlenmeye bırakın🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋.

Not:fırının kapağını ilk 30 dakika açmayın ki kekimiz kabarsın

Pandispanyasız Kolay Rulo Pasta Tarifi

 

Pandispanyasız Kolay Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin

Arası için;

  • 2 paket krem şanti
  • Krem şanti için 1 çay bardağı süt

Üzeri için;

  • 100 gram çikolata
  • 1 paket krema(çikolata sosuda kullanabilirsiniz)

Pandispanyasız Kolay Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 1 çay bardağı süt ile krem şantimizi çırpıp dolapta donması için bekletiyoruz.
  2. Kakaolu bisküvilerimizi robottan geçirip un haline getiriyoruz.
  3. Bir tencerede süt, şeker, kakao ve margarini ısıtıp un haline getirdiğimiz bisküviye ekleyip yoğuruyoruz.
  4. Streç film serdiğimiz tezgâhımıza bisküvimizi alıp merdane ile açıyoruz ve kenarlarını bıçak ile düzeltiyoruz.
  5. Dolapta soğuttuğumuz krem şantimizi üzerine sürüp streç film yardımıyla güzelce rulo şekli verip buzdolabında 10 dakika kadar bekletiyoruz.
  6. Bu sırada üzeri için çikolata sosumuzu hazırlıyoruz.
  7. Çikolatalarımızı benmari usulü eritip yarım paket krema ile karıştırıp dolaptan çıkarttığımız rulo pastamızın üstüne döküyoruz şimdiden herkesin ellerine sağlık❤

Tatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Tatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı çörek otu
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta sarısı içine (akı dışına)
  • Alabildiğince un

Tatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler geniş bir kaba koyularak yoğurulur.
  2. Kulak memesi kıvamına gelmesi gerekiyor.
  3. Kıvama gelince istenilen şekil verilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyulur pişince servis edilir. Afiyet olsun 🥰.

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencerede tereyağını eritin.
  2. Eriyen tereyağına arpa şehriyeyi ilave edip kavurun.
  3. Rendelenmiş domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Et suyu kuru nane tuz ve karabiberi de ekleyin.
  5. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Pişen pilavı dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun💜🤗.

Mis Gibi Tereyağlı Yıldız Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Mis Gibi Tereyağlı Yıldız Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı yıldız şehriye
  • Göz kararı tuz

Mis Gibi Tereyağlı Yıldız Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pilavımızı pişirmeden önce mutlaka sıcak suya ıslatalım.
  2. Yarım saat yeterli daha sonra güzelce yıkayalım pirinçimizi o süzüle dursun.
  3. Uygun bir tavada yağımızı kızdıralım.
  4. Şehriyemizi kavuralım .
  5. Şehriyeler pembeleşince pirinçimizi ilave edelim.
  6. Tuzunu ilave edelim.
  7. Orta ateşte güzelce kavuralım. Not ( pirinç ler birbirine yapışması gerekiyor )
  8. Daha sonra 3 bardak kaynar su ilave edip orta ateşte pişirelim.

Guacamole (Avokado Ezmesi) Tarifi

 

Guacamole (Avokado Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet olgun avokado
  • 1 adet domates (büyük ise yarım)
  • Yarım meksika biberi veya jalapeno turşusu
  • Kişniş (sevmeyenler maydanoz kullanabilir)
  • 1 adet lime suyu
  • 1/4 (çeyrek) kırmızı soğan
  • Zeytinyağı tuz karabiber

Guacamole (Avokado Ezmesi) Tarifi Yapılışı

  1. Avokadoları ezin.
  2. Kararmaması için lime suyu ilave edin.
  3. Domatesleri küp küp (çekirdeklerini alıp)doğrayın. Almazsanız suların.
  4. Meksika biberini, soğan ve kişnişi çok minik doğrayın.
  5. Tuz ,karabiber, zeytinyağını de ilave edip servis yapın.

Tiramisu Tarifi

 

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniri (1 paket)

Islatmak için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3’ü bir arada hazır kahve

Üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
  3. Biraz ılıyınca labne peyniri eklenip güzelce çırpılır ki iyice pürüzsüz olsun.
  4. Sonra sıcak su içine hazır kahve atılıp karıştırılır hazırlanır ve ılınması beklenir.
  5. Uygun bir kap yada tabağa pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
  6. Üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısı eklenir kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
  7. Kalan muhallebi pastanın üzerine güzelce dökülüp yaydırılır.
  8. Muhallebinin tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra en üzerine kakao serpilir ve buzdolabında dinlendikten sonra servis edilir.

Manisa Kebabı Tarifi

 

Manisa Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 diş sarımsak
  • 500 gram kıyma
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber (köfteye şekil verdikten sonra 1 saat buzdolabında bekletin)

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet tırnak pide
  • 5 yemek kaşığı yoğurt ve biraz tereyağ

Manisa Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğan robottan çekilir.
  2. Galeta unu hariç tüm malzemeler karıştırılır sonra galeta unuda eklenip güzelce yoğurulur.
  3. Yoğurmak için acele etmeyin.Yoğurduğunuz harcınızı dolapta 2 saat dinlendirin.
  4. 2 saat sonunda dolaptan çıkartın ve görseldeki gibi uzun uzun şekil verip kızgın yağda kızartın.
  5. Pidelerinizi küp küp kesip tereyağında güzelce kavurun.
  6. Uygun bir tabağa önce pidelerinizi alın ve üzerine tereyağlı salçalı sos kızdırıp dökün.
  7. Sonra üzerine çırptığınız yoğurdu ilave edip köftelerinizide üzerine ekleyin.
  8. En üzerinede dilerseniz tekrar pul biberli yağ kızdırıp dökebilirsiniz.

Fırında Palamut Tarifi

 

Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane palamut kullandım
  • 1 adet limon
  • 1 adet soğan
  • Defne yaprağı
  • Tane karabiber
  • Tuz

Sos için;

  • Kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Fırında Palamut Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları dilimlenmiş aldım değilse dilimliyoruz.
  2. Yağ ,kekik, sarımsak ,tuz sosunu hazırlayıp balıkları marine ediyoruz.
  3. 1 saat sonra fırın tepsisine dizip limonları dilimliyoruz.
  4. Soğanı dilimliyoruz.
  5. Karabiber tane atıyoruz.
  6. Defne yaprağı koyuyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 30 dak pişiriyoruz üstü kızarana kadar.

Afiyet olsun 🌺.