20 Ekim 2020 Salı

Aromatik Pilav Tarifi

Aromatik Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3.5 su bardağı su
  • 225 gr mantar
  • 1.5 çay fincanı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı Karya kişniş
  • 1 çay kaşığı Karya toz tarçın
  • 8 diş Karya karanfil
  • 2 Karya defne yaprağı
  • 1 tutam Karya karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Aromatik Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün. Tane tane olması için bir tepsiye yayarak kuruyuncaya kadar bekletin. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin.
Geniş bir tencerede yağı ısıtıp mantarları ilave edin. Hafif sote edip tüm baharatları ve defne yapraklarını ekleyin. Pirinç, 1 çay kaşığı tuz ve 3.5 su bardağı suyu ilave ederek tencereyi hızlı ateşe alın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp pilavın üzerini kağıt havluyla örtün ve kapağını kapatın. 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi

 

Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 2 çay bardağı arpa şehriye
  • 1.5 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 domates
  • 3 sivri biber
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Şehriyeli Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun.
  • Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  • Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

 

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 25 gr tereyağı
  • Yarım havuç
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kabak
  • 100 gr brokoli
  • 100 ml krema
  • Tuz

Kremalı Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip unu kavurun. Su, süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse su ilavesi yapın.
  • Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuç, rendelenmiş kabak, küp doğranmış biber, brokoliyi ilave edip karıştırın.
  • Tuz ile tatlandırıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kremalı sebze çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Sebze Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce çorba suyunun ılık olmasına özen gösterin. Ardından krema ve sebzeleri ilave edebilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için bir adet tavuk bulyon ekleyebilirsiniz.
  • Çorba fazla tuzlu olduysa, içerisine bir adet soyulmuş patates ekleyin. Bu sayede tuzun emilerek azaltılmasını sağlayabilirsiniz.
  • İçerisinde topaklanmalar kalırsa, bir kez mikserden geçirin.
  • Çorbanın malzemelerle karışması için, ocağı kısık ateşte ayarlayın.
  • Dilerseniz, ek olarak kereviz, patates, mevsim sebzeleri, pul biber veya karabiber ilave edebilirsiniz.

 1 Porsiyon Kremalı Sebze Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan sebze çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir.

Ali Nazik / Gaziantep Tarifi

 

Ali Nazik / Gaziantep Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 4 diş sarımsak
  • 50 ml süzme yoğurt
  • 30 g Bizim Yağ
  • 900 g orta yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 sivri biber
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Ali Nazik / Gaziantep Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yıkayın ve üst kısımlarını çatalla delip fırında ya da ocakta közleyin.
  • Közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra, ince ince doğrayın ve bir servis tabağına alın.
  • Sarımsakları ezip süzme yoğurdun içine ekleyin. Bizim Yağı bir sos tenceresinde eritin.
  • Kıyma, salça ve önceden doğradığınız biberleri ekleyin. Kıymanın rengi dönene kadar iyice kavurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Bir servis tabağına sırasıyla közleyip doğradığınız patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harçtan koyup sıcak servis yapın.

Pişirme ve Servis Önerileri

  • Pişirme esnasında ocağınızın kısık ateşte olduğundan emin olun. Suyunu çekebilmesi için bir kaç dakika kapağı kapatarak bekleyin.
  • Servis tabağına ilk olarak patlıcanlı yoğurt karışımını dökün. Orta kısmını çukur şeklinde açın. Etleri ise bu çukurun içerisine ilave edin.
  • Üzerine tereyağı ve toz biberden bir sos hazırlayabilirsiniz. Bu sosu etlerin üzerine dökerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Üst kısmına ufak maydanozlar ekleyerek görünümünü de güzelleştirebilirsiniz.
  • Ana yemek olarak sunulan Ali Nazik tarifini, pirinç pilavı ve acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz.

Ali Nazik Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Közleme işleminden sonra patlıcanları sıcakken bir kap içine alın ve kabın kapağını kapatın. Bu sayede kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz.
  • Kıyma yerine farklı bir et kullanacaksanız, pişirme işlemini kısık ateşte ağır ağır yapın.
  • Patlıcanlı yoğurdun üzerine etleri eklerken ılık olmasına dikkat edin. Çok sıcak etler, yoğurdun tadını bozacak ve sulanmasına neden olacaktır.
  • Yemeğiniz hazır hale geldiğinde üzerine bir parça tereyağı eklemeniz lezzetini arttıracaktır.

1 Porsiyon Ali Nazik Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık Ali Nazik yemeği, yaklaşık 95 kaloridir. 1 porsiyon Ali Nazik ise, ortalama 405 kaloridir. 

Etimek Tatlısı Tarifi

 

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır kızarmış ekmek

Şerbeti için:

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 1 lt süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Tercihinize göre meyve

Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Büyük boy dikdörtgen bir cam kaba ekmekleri dizin. Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika sonra şerbeti ekmeklerin üzerine dökün.
  • Başka bir tencereye 1 litre sütü dökün. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve orta ateşli ocağın üzerine koyun.
  • Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını da ekleyin.
  • Muhallebi hazır olunca şerbetli ekmeklerin üzerine dökün, düzgünce yayın ve soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi, üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın. Soğumuş olan ekmeklerin üzerine dökün ve tatlıyı buzdolabında 4-10 saat arası bekletin.
  • Üzeri için, sevdiğiniz meyve dilimleri ve ufalanmış fındıkları kullanabilirsiniz. Dilerseniz ev yapımı çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Etimek Tatlısı Püf Noktaları Nelerdir?

  • Krem şantinin kıvamlı olması için mikser kullanabilirsiniz. Bu sayede daha yoğun bir tat elde edilir.
  • Muhallebinin kıvamını tutturabilmek ve kokusuz olmasını sağlamak için mutlaka tereyağı kullanın. Topaklanmalar oluşursa mikser ile çırpabilirsiniz.
  • Muhallebiyi hazırladıktan sonra kabuklanmaması için, ara sıra tahta kaşık ile karıştırın.
  • Krem şantinin canlı kalması için, muhallebinin soğuduğundan emin olun.
  • Etimeklerin yumuşaması ve erimesi için muhallebiyi sıcakken tepsiye yayın ve şekil verin.

1 Porsiyon Etimek Tatlısı Kaç Kaloridir?

Etimek tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. 

Pırasa Çorbası Tarifi

 

Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr pırasa
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Terbiye için:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün.
  • Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.
  • Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın ve tereyağını eritip üzerine gezdirin.
  • Pırasa çorbasını, yanına çok yakışan fırında mücver ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pırasa Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız pırasaların, kalık kabuklu olmamasına özen gösterin.
  • Çorbanın içerisine bir tutam toz şeker ekleyin. Bu sayede tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Çorbayı hazırlarken et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamı çok sıvı olursa, koyulaştırmak için azar azar un ilave edin.
  • Tortuları gidermek için, terbiyesini eklemeden önce bir kez mikserden geçirin.

1 Porsiyon Pırasa Çorbası Kaç Kaloridir?

Pırasa çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir.

Saray Sarması Tarifi

 

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

İç Dolgusu İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt (koyu kıvam istemeyenler 1 su bardağı soğuk süt kullanabilir)

Dış Katmanı İçin

  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Saray Sarması Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un ve kakao eklenerek iyice karıştırılır. Un ve kakaonun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli.
  • Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
  • İçerisine tereyağ ve vanilya eklenir. Böylece aroma katılmış olur.
  • Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
  • Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.
  • Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.
  • Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır)
  • 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.
  • Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.
  • Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.
  • Hem şekliyle hem lezzetiyle etkileyici bir tatlı olan saray sarması çok hafif bir lezzettir.
  • Dilerseniz, tam kıvamında saray sarmasını ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kırılmadan Sarılan Saray Sarmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız tepsinin orta kalınlıkta olmasına özen gösterin. Bu sayede kremanın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz.
  • Kremada topaklanmalar olursa, bir kez mikserden geçirin.
  • Kremayı tepsiye sıcakken dökün. Ve kaşığın tersi ile pürüzsüz bir şekilde yayın.
  • Saray sarmasını rulo haline servis etmeden önce getirin. Aksi takdirde bekledikçe çatlamalar oluşacaktır.
  • Sarmanın hindistan cevizini en son ekleyin. Böylece içine karışmadan daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Saray Sarması Kaç Kaloridir?

Orta boyutlarda bir adet saray sarması, yaklaşık 250 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ve diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Mozaik Kek Tarifi

 

Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sut
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Mozaik Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kalıbımızı yağlayalım unlayalım fazla ünü döküp dolaba koyalım dönsün. Bu şekilde fırından çıkınca kalıptan daha kolay çıkar.
  2. İlk olarak yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikser ile çırpalım.
  3. Daha sonra süt sıvı yağ ve kabartma tozunu vanilini ekleyelim ve çırpıcı yardımıyla çırpalım. Unu kontrollü şekilde eleyerek ekleyelim kek harcımızdan yarısından biraz az başka bi kaba alıp kakaoyu ekleyelim.
  4. Onu da karıştıralım kalıbımızı dolaptan alıp önce sade kek harcının yarısını daha sonra kakaolu kekin hepsini ve üzerine kalan sade keki de döküp 180° önceden ısıtılmış fırına koyalım.
  5. 15- 20 dk içinde pişen kekimiz yemeğe hazır. Deneyenlere şimdiden kolay gelsin🙂.

Tost Makinasında Waffle Yapımı Tarifi

 

Tost Makinasında Waffle Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Waffle hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ

Üzerimi süslemek için isterseniz evden isterseniz de dışarıdan alıp kullanabilirsiniz

  • Muz
  • Kivi
  • Çilek
  • Bonibon
  • Nutella
  • Çikolata sos, çilekli sos
  • Fındık
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi (Dilerseniz kullanabilirsiniz)

Tost Makinasında Waffle Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yumurtaların beyazları ve sarılarını ayırıyoruz.
  2. Yumurtanın beyazını vanilyanın yarısıyla köpürene kadar iyice çırpıyoruz.
  3. Yumurtanın sarılarını ise toz şekerle beraber çırpıyoruz.
  4. Yumurtanın beyazıyla, vanilya karışımın üzerine bu karışımı ve diğer malzemeleri döküp iyice karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra tost makinasını ısıtıp yağlıyoruz.
  6. Yağladığımız makinanın boyutuna göre hamurumuzdan biraz döküyoruz ve bastırıyoruz.
  7. Pişen waffle hamurumuzu alıp çikolata sürüyoruz.
  8. Üzerine istediğimiz meyveleri koyuyoruz. Ben katlı yapmayı tercih ettim. Siz isterseniz katlamadan da yapabilirsiniz.Afiyet olsun❤️.

Klasik Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Klasik Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı robottan çekilmiş ıspanak yaprakları
  • 2 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 kutu krem şanti ve arkasında yazan miktarda süt

Klasik Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yıkayıp suyunu süzen ıspanak yapraklarını robottan çekelim. Ben haşlama gereği duymuyorum.Ispanak bir kenarda hazırda dursun.
  2. Oda ısısında olan yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Ardından ıspanak püresini ekleyip çırpalım. Ispanağın ne kadar olacağını siz belirleyin. Bir su bardağı koyan da oluyor. Miktarına göre un miktarı değişir.
  5. Hemen arkasından kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın ve en son unu ekleyelim ve iyice çırpalım. Klasik su bardağı kullandım.
  6. Büyük boy dikdörtgen borcamin tabanına uyacak şekilde yağlı kağıt kesip yerleştirin ve kek hamurunu üzerine yayın.
  7. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika sürede pişirdim. Arada kontrol etmekte fayda var.
  8. Pişen keki fırından çıkaralım.
  9. Kek soğurken krem santiyi arkasındaki tarife göre hazırlayıp dolapta 10 dakika bekletelim.
  10. Soğuyan kekin kenarlarını kesip robottan un haline gelene kadar çekelim.
  11. Kekimiz iyice soğuyunca krem santiyi üstüne yanlarına güzelce yayıp un haline getirdiğimiz keki üstüne serpelim.
  12. Bir kaç saat dolapta dinlendirelim.Klasik ama tadına doyum olmayan ıspanaklı pastamız hazır ❤️Şifa olsun.

Cupta Magnolia Tarifi (Meyveli)

 

Cupta Magnolia Tarifi (Meyveli) İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket süt kreması

Üzeri için;

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 2 adet muz (boyutuna göre değişir)
  • Çilek
  • Damla çikolata

Cupta Magnolia Tarifi (Meyveli) Yapılışı

  1. İlk önce petibör bisküvileri ben blenderdan geçirdim. İyice ufak olması için.
  2. Daha sonra muhallebi yapımına başladım. Muhallebi malzemelerinin hepsi bir tencereye alınıp karıştırılır.
  3. Krema hariç onu piştikten sonra koyacağız. Sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Pişirilen muhallebi biraz ılıdıktan sonra kremayı da koyunuz.
  5. Cuplara blenderdan geçirdiğimiz bisküvi parçalarından bir kaşık alıp en alt tabanına koyuyoruz. (cupun büyüklüğüne göre daha fazla kaşık koyabilirsiniz isteğe bağlıdır. )
  6. Muhallebiyi dökmeden önce ben meyvelerini kesip bardağa koydum kenarlarına yapıştırır gibi. Daha sonra muhallebisini döktüm.
  7. Son olarak da süsleme kısmı. Üzerine dilerseniz koyduğunuz meyvelerden süsleme yapabilirsiniz.Sizin için 2 farklı şekilde yapıp koydum.Afiyet olsun 🥰

Kolay Ve Tadına Doyum Olmayan Tepsi Börek Tarifi

 

Kolay Ve Tadına Doyum Olmayan Tepsi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 hazır yufka
  • 1 litre süt
  • 5 yumurta (2 tanenin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç harcı:

  • 350 gram lor peynir (Tuzsuz çökelek )
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 dilim peynir

Kolay Ve Tadına Doyum Olmayan Tepsi Börek Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı harç için süt, yumurta ve sıvı yağı bir kapta iyice çırpıyoruz.
  2. İç harç için:peynir, çökelek ve maydanoz karıştırıyoruz.
  3. Tepsimizi yağlıyoruz.
  4. Birinci yufkanızı tepsiye seriyoruz.
  5. Sıvı harcımızla ıslatıyoruz.
  6. İkinci yufkamızı 6 parçaya bölüyoruz ve tepsimize seriyoruz.
  7. Sonra sıvı harcımızla ıslatıyoruz ve peynir harcımızın yarısını bu kata seriyoruz.
  8. Daha sonra 3. Ve 4. Katlar içinde yufkaları parçalayıp seriyoruz her katın arasına sıvı harç döküyoruz. Geriye kalan peynir harcını 4. Katın üzerine serpiyoruz. Ve 5. Ve 6. Kat içinde yufkaları parçalayıp sıvı harçtan döküyoruz.
  9. Son kat içinde aynı işlemi yapıyoruz. Böreğimizi dilimliyoruz.
  10. Geriye kalan sıvı harcı döküyoruz ve 45 dk bekletiyoruz yufkaların sıvı harcı çekmesi için.
  11. Son olarak böreğimizin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
  12. Ve önceden ısıttığımız 160 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Muhteşem Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

 

Muhteşem Köfteli Patlıcan Sarma Tarifim İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patlıcan
  • 500 gram dana kıyma
  • 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı dolusu beyaz un
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • 1 çay kaşığı dolusu köri
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz kullandım
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Sosu ı̇çı̇n
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1.5 su bardağı soğuk su (320 ml)
  • Yarım çay kaşığı tuz kullandım.

Muhteşem Köfteli Patlıcan Sarma Tarifim Yapılışı

  1. Soğan ve sarımsağı mutfak robotu ile püre şeklinde kıyıyoruz.
  2. Kıyma, unlar, baharatlar ve tüm yazılı olan malzemeyi yoğurma kabında birleştirip el ile güzelce kıymayı 2-3 dk yoğuruyoruz. Katı kıvamda bir harç olmuyor buda lezzetine lezzet katan bir faktör oluyor.
  3. Etin, ağzını kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Patlıcanların sap ve uç kısımlarını kesip, ilk baştan incecik kabuğunu tek dilim halde soyuyoruz.
  5. Boydan uzunlamasına ince şeritler halinde bütün patlıcanları dilimliyoruz.
  6. Geniş tava içerisine bolca sıvı yağ̆ ekleyip en yüksek ateşte kızdırıyoruz.
  7. Patlıcanları arkalı önlü olarak hafifçe kızartıp bitiriyoruz (kızarıklık olmayacak) patlıcanları kesme tahtası üzerine sığdığı kadarıyla yan yana dizip, kalın kısım taraflarına uçlardan biraz boşluk bırakarak, kıymamızdan parmak şeklinde uzun rulolar yuvarlayıp içlerine koyuyoruz.
  8. Patlıcanın ucundan tutarak köfte üzerine sarıp rulo şeklinde kıvırıyoruz.
  9. Tepsiye yan yana dizip aralara domates biberle dekor veriyoruz.
  10. Salçaları su ve tuzuyla iyice çırpıp tepsiye eşitçe yayarak döküyoruz.
  11. Önceden ısınmış alt üst ayar fansız fırında 200° alttan ikinci rafta, 30-35 dakika pişiriyor.
  12. Daha sonra fırından alıp üzerlerine biraz kaşar rendesi serpip tepsiyi orta rafa çıkarıp 10 dakika daha pişiriyoruz.
  13. Servis aşamasında köftelerin üzerine tepsideki sosundan kaşıkla bolca gezdirip ikram ediyoruz. Afiyet şifa olsun.