21 Ekim 2020 Çarşamba

Nar Gibi Bütün Tavuk Tarifi

 

Nar Gibi Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 bardak su
  • Tuz
  • 4 adet patates
  • 4 adet kapya
  • 6 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Nar Gibi Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuru soğanı iri iri doğrayıp düdüklüye atıyoruz .
  2. Tavuğu bi kaç yerden delik atıp(kanını versin diye)soğanla birlikte 45 dk haşlıyoruz .
  3. Ardından tepsiye yağlı kağıt koyup tavuğu içine alıyoruz.
  4. Sebzeleri iri şekilde doğrayıp sos malzemeleriyle karıştırıyoruz .
  5. Artan sosu tavuğa fırça yardımıyla sürüyoruz.
  6. 200 derece fırında 1 saat kızartıyoruz afiyet olsun.

Aşırı Pratik Pasta Tarifi

 

Aşırı Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • 2.5 su bardağı süt (1 bardak krem şantiler için kalanı da çikolata sosu için)
  • 2 paket bebe bisküvisi
  • 1 paket çikolata sosu

Aşırı Pratik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Krem şantileri bir genişce kaba alıyoruz ve üzerine 1 su bardağı soğuk süt ilave edip 5 dakika kadar aralıklı çırpalım. Mikseri dinlendirerek duraksatarak çırpın ki mikseriniz bozulmasın.
  2. Üzerine 2 paket bebe bisküvisini elimizde kırarak ilave ediyoruz. Çok ufalamamaya dikkat edin. Güzelce karıştırıp ıslattığımız bir borcama boşaltın, ve düzeltip buzluğa atın en az 2 saat dinlendirin.
  3. Çikolata sosunu hazırlayalım ve soğumasını bekleyip dolaba atalım sık sık karıştırıp kıvam aldırın.
  4. Son olarak çikolata sosunu bisküvili karışımın üzerine gezdirin. Pasta hazır 😄 afiyet olsun.

Çorbamı Yemekmi Nev-i Şahsına Münhasır Yoğurtlu Patates Tarifi

 

Çorbamı Yemekmi Nev-i Şahsına Münhasır Yoğurtlu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • Yarım bardak nohut
  • 3 adet patates
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık sadeyağ
  • 1 kaşık haspir veya kuru nane
  • Tuz, karabiber

Çorbamı Yemekmi Nev-i Şahsına Münhasır Yoğurtlu Patates Tarifi Yapılışı


  1. Et 2 litre 1 saat pişirilir ara ara kefi alınır, geceden ıslanmış nohut eklenerek 35-40 dakika daha pişirilir (bu süre düdüklü tencere ile kısaltabilirsiniz. )
  2. Soyduğunuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve biraz tuzlu suda beklettikten sonra pişirdiğiniz et suyunda yumuşayana kadar pişirin.
  3. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın.
  4. Kaynayan et suyundan kepçe ile azar azar ilave ederek yoğurdu ılıştırın.
  5. Daha sonra kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ilave edin, 1 taşım kaynatın.
  6. Servis için üzerine sadeyağında hafif yaktığınız haspiri yoksa kuru naneyi gezdirin.

Falafel (Lübnan Köftesi) Tarifi

 

Falafel (Lübnan Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bir gün önceden ıslatılmış nohut
  • 1 küçük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un

Falafel (Lübnan Köftesi) Tarifi Yapılışı

  1. Robotumuza önceden ıslatılmış nohut doğranmış soğan, maydanoz, sarımsak, karabiber, kimyon ve tuzu koyarak çalıştıralım.
  2. Köfte harcı kıvamına gelen malzemelerimizin üzerine unu ve kabartma tozunu da ekleyelim ve elimizle güzelce yoğuralım.
  3. Harcımızdan parçalar kopartarak elimizde ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
  4. Kızgın yağda kızartarak servis edelim. 🌸afiyet olsun🌸.

Tavuklı Erişteli Salata (Tereyağında Kavrulmuş Ceviz Eşliğinde) Tarifi

 

Tavuklı Erişteli Salata (Tereyağında Kavrulmuş Ceviz Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi erişte
  • Yarım kg tavuk biftek
  • Tuz
  • Yoğurt
  • Mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gram tereyağ
  • Az sıvı yağ
  • 1 küçük kase dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşık pulbiber

Tavuklı Erişteli Salata (Tereyağında Kavrulmuş Ceviz Eşliğinde) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar yıkanarak haşlanır.
  2. Eriştede ayrı bir tencerede tuzlu sıcak suda haşlanır süzülür.
  3. Tavuklar didilir.
  4. Soğuyan erişte ile buluşturulur.
  5. Sarımsaklı mayonezli yoğurt hazırlanır.
  6. Yoğurdun içine tavuklu erişte boşaltılıp harmanlanır.
  7. En son tereyağı eritilerek ceviz ve pulbiberle bir iki tur döndürdükten sonra yoğurdun üstüne boşaltılır. 

Nohutlu Yaprak Sarma (Tokat Yöresi) Tarifi

 

Nohutlu Yaprak Sarma (Tokat Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • Salamura yaprak (önceden suda bekletilir tuzu çıksın diye)

İç malzemesi;

  • 1 su bardağı aşlık
  • 2 tane büyük kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 kase nohut (bakla ile de çok lezzetli oluyor)
  • Kuru nane, kuru reyhan
  • Kuru dereotu, pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı su

Sos için;

  • 2 tane büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tereyağ zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

Nohutlu Yaprak Sarma (Tokat Yöresi) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle aşlığı güzelce yıkayalım üzerine gelecek kadar sıcağa yakın su koyalım ve yarım saat bekletelim biraz şişecektir .
  2. Bekleme süresinde soğanı ve biberi yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  3. Aşlığın üzerine sağanı, biberi ,nohutu ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
  4. İç malzemesi hazır olduğuna göre önceden tuzu çıkarılmış salamura yaprağımızı alarak artık sarmaya başlayabiliriz.
  5. Yaprağımızı sap kısmını kopartıp iç malzemeden bir tatlı kaşığı kadar koyalım ve yanından yöresinden kapatarak saralım.
  6. Sarma işlemini fotolardan daha rahat anlayabilirsiniz pek anlatamadım sanki😍.İç harç bitene kadar hepsini saralım.
  7. Kemikli et bu sarmaya çok yakışıyor ama yemiyorsanız et koymadan da pişirebilirisiniz.
  8. Tenceremizin tabanına bir parça kemik koyarak üstüne sarmaları yerleştirelim.
  9. Üzerine tereyağ koyalım ve sarmalardan bir iki parmak aşağısına kadar su koyalım.
  10. Büyük ocakta kaynadıktan sonra en küçük çay ocağına alarak suyunu çekene kadar pişirelim ara ara kontrol edelim ki dibi yanmasın 🤪
  11. Sarmalar suyunu çekerken biz de sosunu hazırlayalım.
  12. Uygun bir tavaya soğanları biraz iri olacak şekilde küp küp doğrayalım, yağınıda ekledikten sonra yumuşayana kadar pişirelim .
  13. Soğanlar yumuşayınca salçasını koyalım ve bir iki dakika salça ile soğanı kavuralım .
  14. Üzerine suyunu ekleyelim ,sosumuz kaynadıktan sonra sarmaların üzerine boca edelim ve pişirmeye devam edelim.
  15. Bir iki saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyelim.

👉her sarmaya bir tane nohut gelmesine özen gösterelim.

👉biz salçayı çok seviyoruz o yüzden bol kullanıyorum ama siz çok sevmiyorsanız iç harcındaki salçayı yarım kaşık koyabilirsiniz.

👉 hazırlamış olduğum sarmaların ilk suyunu çektikten sonra sosununda ki suyla beraber pişmesi yeterli oldu ama her yaprak kolay pişmediği için kontrol ettikten sonra su ilavesi yapabilirsiniz.

👉 büyük ocakta pişmemesinin sebebi hızlı kaynadığında sarmalar açılacaktır o yüzden küçük ocakta yavaş yavaş dağılmadan pişirmeliyiz. Pişme süresi de küçük ocakta olduğu için uzun sürüyor.

👉 yeşillikleri ben hep kurutulmuş kullandım ama elinizde yoksa tazesini de kullanabilirsiniz.

👉 baharatları bol kullanmanız önemli çok yakışıyor lezzet veriyor.

👉 sarmamızı pişirip dinlendirdikten sonra tencerenin kulplarından ve kapağını tutarak bir kaç kez sallayalım ki soğanlı salça sosu sarmaların her yerine gelsin.

Sezar Salata Tarifi

 

Sezar Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı küp doğranmış ekmek
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 demet endivyen
  • 4 parça ançuez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı hardal
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Sezar Salata Nasıl Yapılır?

  • Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır?

  • Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe göre hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra, servis esnasında sosu salataya ilave edin. İyice özdeşleşene kadar karıştırın.


Bahar Pilavı Tarifi

 

Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 gr tarçın
  • 5 gr badem
  • 1 taze soğan
  • 5 gr kuru üzüm
  • 1 yaprak bebek pazı
  • 10 gr et bulyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Frenk soğanı
  • Tuz

Bahar Pilavı Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Bir tencerede suyun içine et bulyonu atıp kaynatın. Pirinci yarım saat suda bekletip içine tuz atın.

Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 8 dakika kadar kavurun. Tarçın ve tuzu ilave edin. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın.

Üzerine kuru üzüm, ince doğranmış pazı, badem ve kıyılmış taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. Frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.

Mantarlı Strogonof Tarifi

 

Mantarlı Strogonof Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana strogonof
  • 400 gr mantar
  • 200 gr soya filizi
  • Yarım demet taze soğan
  • 1.5 çorba kaşığı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Strogonof Nasıl Yapılır?

Bu özel yemeği yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Dana strogonofları tenceyere alın. 1.5 çorba kaşığı susamyağı ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Diğer tarafta mantarları dilimleyin. Soğanı 5’er cm uzunluğunda verev doğrayın. Soya filiziyle birlikte tuz, karabiber ilave ederek harmanlayın. Hafif pişen etlere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak tekrar 25 dakika daha pişirin. Son iki dakika kala 1 çorba kaşığı susam ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın. Yemeği servis tabağına aktarıp biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Glutensiz Ekmek Tarifi

 

Glutensiz Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı glutensiz un
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı süt (laktozsuz)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker

Glutensiz Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz hamur için; Ilık su ve kuru mayayı bir kabın içerisinde karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
  • Derin bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki yumurta, tuz, toz şeker, zeytinyağı ve laktozsuz sütü ekleyerek karıştırın.
  • Glutensiz unu karışıma eleyerek ilave edin. Maya köpürmeye başladığında onu da karışıma ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Mayanın aktifleşmesi için hamuru yoğurun. Isıya dayanıklı dikdörtgen bir kalıbı zeytinyağı ile yağlayın.
  • Hazırladığınız hamuru bu kalıba alarak üzerini nemli bezle kapatın ve 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Fırını önceden açarak ısınmasını sağlayın. Bu sürenin sonunda hamurun üzerine bıçakla çizik atın. İsteğe göre yağlı tohum serpiştirin.
  • Fırının içindeki nem dengesini sağlamanız gerekiyor. Bunun için, ısıya dayanıklı bir kaba su doldurun ve fırının taban kısmına yerleştirin.
  • Hazırladığınız hamuru, 200 dereceli fırına atarak 45 dakika kadar pişirin. 
  • Pişen ekmeği fırından çıkartın ve üzerini pamuklu bir bezle örtün. 
  • Glutensiz ekmeği dilimledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Glutensiz Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ekmek yapımında kullandığınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Yalnızca su, ılık olmalıdır.
  • Glutensiz una, mısır unu da ekleyebilirsiniz.
  • Mayalandırma işlemi için verilen sürelere mutlaka uyun.
  • Fırını önceden ısıtarak, hamurun eşit bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Glutensiz ekmekleri poşette veya kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

1 Dilim Glutensiz Ekmek Kaç Kalori?

  • Glutensiz ekmeğin bir dilimi, yaklaşık 75 kaloridir.

Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Tarifi

 

Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 7 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
  • Bir tutam tuz
  • 4 adet yumurta

Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Nasıl Yapılır?

  • Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin.
  • Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin. Unu spatula yardımıyla ezin.
  • Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin.
  • Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın.
  • Fırını fansız programa alın ve 190 dereceye ayarlayın.
  • Hamur iyice soğuduktan sonra karıştırma kabına alın ve üzerine yumurtaları teker teker ekleyin.
  • Tüm yumurtaları ekleyip karıştırdıktan sonra, hamuru sıkma torbasına alın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sıkma torbasının ucuna küçük delik açın.
  • Torbadaki karışımı ceviz büyüklüğünde olacak şekilde tepsiye sıkın.
  • Baş parmağınızı ıslatın ve hamurların üzerine hafifçe sürün.
  • Hamurları fırında 10-12 dakika, iki katına çıkana kadar, pişirin. Pataşu hamurunu dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pataşu Hamuru Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pataşu hamurunun ununu, elekten geçirerek ekleyin.
  • Unu spatula yardımıyla güzelce ezin.
  • Karışımın boyutlarını ceviz büyüklüğüne göre ayarlayın. Çok büyük olursa, şekilleri bozulabilir.
  • Topların düzgün halde çıkması için, fırını mutlaka fansız programda çalıştırın.

Glaze Parlak Sos Tarifi

 

Glaze Parlak Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2/3 su bardağı şekerli yoğunlaştırılmış süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı jelatin tozu
  • 150 ml su
  • Jel gıda boyası
  • 2 su bardağı beyaz çikolata parçaları
  • 1/2 su bardağı su (farklı yerde kullanılacak)

Glaze Parlak Sos Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye şekerli koyulaştırılmış süt, yarım su bardağı su ve toz şekeri ekleyin.
  • Orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Ayrı bir kabın içinde 150 ml su ve toz jelatini karıştırın. Şişmesi için kenarda bekletin.
  • Sütlü karışım kaynamaya başladığında, şişen jelatini içerisine ekleyin ve jelatin eriyene kadar karıştırın.
  • Beyaz çikolatayı metal veya cam kavanoza alın. Tenceredeki karışımı çikolataların üzerine ekleyin ve 5 dakika erimesi için bekleyin.
  • Çikolata tamamen eriyene kadar spatulayla karıştırın. Ardından jel gıda boyasını ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Hazırladığınız glaze sosu, soğuyana kadar bekletin.
  • Sos soğuduğunda, pastanızı tezgaha alın ve üzerine sosu dökün.
  • Pastayı servis etmeden önce 1-2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Glaze Sos Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Glaze sosu pastaya dökerken, sosun sıcaklığı 28-30 derece aralığında olmalıdır. Aksi takdirde katılaşır.
  • Glaze sosu yaparken dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise karıştırma işlemidir. Çırpma teli ile yapılması önerilir. Hava kabarcığı oluşumu minimuma düşürülmelidir.
  • Artan malzemeyi buzdolabında 1-2 gün kadar saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman oda sıcaklığında bekletin.
  • Glaze sosu pastaya döktükten sonra, pasta sıvama bıçağıyla sıvayabilirsiniz.

Pırasa Çorbası Tarifi

 

Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr pırasa
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Terbiye için:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün.
  • Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.
  • Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın ve tereyağını eritip üzerine gezdirin.
  • Pırasa çorbasını, yanına çok yakışan fırında mücver ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pırasa Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız pırasaların, kalık kabuklu olmamasına özen gösterin.
  • Çorbanın içerisine bir tutam toz şeker ekleyin. Bu sayede tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Çorbayı hazırlarken et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamı çok sıvı olursa, koyulaştırmak için azar azar un ilave edin.
  • Tortuları gidermek için, terbiyesini eklemeden önce bir kez mikserden geçirin.

1 Porsiyon Pırasa Çorbası Kaç Kaloridir?

Pırasa çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir.