23 Ekim 2020 Cuma

Kuşbaşı Tarifi

 

Kuşbaşı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 soğan
  • 3 – 4 yeşil biber
  • 1 domates
  • Kuşbaşı doğranmış et
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası

Kuşbaşı Tarifi Yapılışı

  1. Önce yağları tavaya koyuyoruz ve yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
  2. Daha sonra da biberleri ekliyoruz.
  3. Az daha kavurduktan sonra etleri de tavaya atıp suyunu salana kadar ara ara karıştırıyoruz.
  4. Suyunu çektikten sonra en son küp küp doğranmış domatesleri de ekliyoruz. Ara ara karıştırıyoruz.
  5. Sonra salça ve baharatları da ekleyip ağzını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Süt Reçeli (Karamelize Olmadan) Tarifi

 

Süt Reçeli (Karamelize Olmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağından 3 parmak eksik şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • İsteğe bağlı vanilin

Süt Reçeli (Karamelize Olmadan) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt ile şekerimizi güzelcene eritelim.
  2. Ocağa alalım kaynatalım.
  3. Kaynamaya başlayınca içerisinde kabartma tozu ekleyip hızlıca karıştıralım.
  4. Bu arada köpürecektir,o inecek .
  5. Tekrardan ve orta ateşte kaynatmaya başlıyorum.
  6. Hemen karamelize olmasını istemiyorsanız yarım saatten sonra sürekli karıştırmaya devam edin ,ara ara karıştırırsanız bir anda karamelize oluyor.
  7. Yaklaşık 45 -50 dakika içerisinde bu rengi alacak .
  8. Koyuluğunu ayarladıktan sonra altını kapatın ve kavanozlara doldurun.
  9. Kavanozlara koyduktan sonra karıştırmayın.
  10. Kendi halinde soğumasını bekleyin .
  11. Soğuduğu zaman kendi katılaşacaktır .
  12. Ertesi gün kıvamı daha da katılaşacak ,ben vanilin kullanmadım bu tarifte koymak isteyen kabartma tozu ekledikten sonra onda ekleyebilir.

Bebek Ve Çocuk Çorbası (6+) Tarifi

 

Bebek Ve Çocuk Çorbası (6+) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kabak
  • Yarım patates
  • 1 küçük arpacık soğan
  • Yarım havuç
  • 1 -2 tatlı kaşığı pirinç
  • 3 su bardağı su

Bebek Ve Çocuk Çorbası (6+) Tarifi Yapılışı

  1. Önce kabak, havuç, soğan ve patateslerimizi rendeleyoruz.
  2. Küçük küçük doğrayadabilirsiniz, fakat blendrden bile geçirsek, içinde gözden kaçan bir büyüklükte kalır .
  3. Bu ayda henüz sadece 2 ve ya 3 ay dışı olan bebeklerin daha iyi hazmı için rendeliyoruz.
  4. Sebzelerimizi tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirip blendrden geçiriyoruz.

Ben pirinçleri azcık diri kaldıysa öyle de kaşığın ucunda veriyorum, bebeğin 2 olan dişi ile çiğneme gelişimi için.

7 . ayını bitirip 8 e geçen bebekler için de yapılır, ama bu zaman ben büyük oğlumda fındık kadar tereyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak, çok az yeşil biber, kırmızı biber, havuç ( vaz geçilmez dörtlüm) ve parmağımın ucunda tuz ilave ettim. Yemeği tatlandırsın ki çocuk iştahla yeşin ve bol bol vitamin alsın.

Su az gelirse ilave ede bilirsiniz. Az katı olması gerekli.

Fırın Sütlaç (Yumurtalı) (Pirinci İdeal Şekeride Katılaşmıyor) Tarifi

 

Fırın Sütlaç (Yumurtalı) (Pirinci İdeal Şekeride Katılaşmıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı pirinç

Pirinçi haslamak için ;

  • 2, 5 su bardağı su

Üzeri için ;

  • Fındık

Fırın Sütlaç (Yumurtalı) (Pirinci İdeal Şekeride Katılaşmıyor) Tarifi Yapılışı

  1. Önce pirinçlerimizi suda haşlayalım ve kenarı alan ılık olan sütümün içerisine şekeri pirinçi koyup kaynatalım .
  2. Kaynayınca fokurdamaya başlayınca kenarda nişastanın biraz su yardımı ile açalım.
  3. İçerisine fokurdayan sütümüzden de ekleyelim.
  4. Yumurta sarısı nişasta ile karıştıralım.
  5. Güzelce ve fokurdayan sütümüzü ekleyelim.
  6. Kıvam almasını sağlayalım.Kıvam aldığı zaman hazır olacaktır .
  7. Sütlaçlardan kaselere alalım, fırın tepsisini yarısını su dolduralım .
  8. 200 derece fırında üzerlerini kızartalım.

Hünnap Reçeli Tarifi

 

Hünnap Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo hünnap
  • Yarım kilo şeker
  • 2 su bardağı su

Hünnap Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Hünnapları doğrayalım.
  2. Üzerine şekeri döküp karıştırıp 2 gün bekletelim.
  3. İki gün sonra ocağa alıp pişirelim.
  4. Ağda kokusu gelince içine 1 bardak su dökelim iyice karıştıralım.
  5. Biraz daha pişince 1 bardak daha su dökelim.
  6. Kıvam alna kadar pişirelim çok uzun sürmüyor.

Not: hünnap susuz meyve olduğu için şekerde çok sulanmıyor.

Bal gibi bir tadı ve görüntüsü oluyor. Afiyet olsun🙂.

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 3 yumurta (küçükse 4)

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye su ve margarin koyup kaynatalım.
  2. Daha sonra un eklenir. İyice 2-3 dk karıştırılır.
  3. Ocağı kapatarak 10-15 dk hamurun soğumasını bekleyelim.
  4. Hamur dinlendikten sonra yumurtalar koyulur. Ama burada dikkat etmemiz gereken şey yumurtaları tek tek kırıp iyice yedirmeden diğerini kırmamak.
  5. Yumurtalar iyice karıştıktan sonra 10 dk daha dinlendirilir.
  6. Yağlanmış tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk kalmasına dikkat ederek dökelim.
  7. Hamuru elimizle şekillendirmeyelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirelim.
  9. Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
  10. Krema piştikten sonra ocaktan alınıp vanilya eklenip iyice karıştırılır.
  11. Pişen hamurları ikiye bölerek içlerini krema dolduruyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  12. Son olarak ise üstlerine çikolata sosumuzu gezdiriyoruz.

Afiyet olsun.

Donut Tarifi

 

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Donut Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini karıştırın.Hamurumuzu güzelce yoğurup, 40 dakika kadar mayalandıralım.
  2. Kolay şekil alan bir hamur.
  3. Oklava ya da merdane ile açıp, şekilde ki gibi keselim.
  4. Kızgın yağda kızartalım.
  5. Kızarma esnasında ısıyı düşürmekte fayda var, içi hamur kalmasın.
  6. Üstüne çikolata eritip, süsledik biz. Süsleme kısmı sizde😊
  7. Tarçın ve şeker karışımı da çok yakışıyor. Tam haftasonuna yakışır bir lezzet.

Tahinli Çörek Tarifi

 

Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 2 yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

Tahinli karışım (iç harcı);

  • 1.5 su bardağı tahin
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı


  1. Ilık su süt karışımına 3 kaşık toz şeker ve maya eklenerek maya eriyene kadar karıştırılır.
  2. Tereyağı zeytinyağı, yumurta beyazları ve tuz eklenir karıştırılır.
  3. Sıvı malzemenin üzerine hafif ele yapılır kıvam alana kadar un eklenir güzelce yoğurulur.
  4. 1 saat mayalanmaması için uygun bir kapta bekletilir.
  5. Hamur katlarının arasına sürmek için tahin ve toz şeker karıştırılır.
  6. Mayalanan hamur 8 eşit parçaya ayrılarak bezeler oluşturulur.
  7. Elle avuç içi kadar açılan bezenin üzerine 2 yemek kaşığı tahinli şeker karışımı sürülüp üzerine diğer beze konulur.
  8. 4 beze üst üstte tahinli şeker hamur sırasıyla konulduktan sonra en üst katına tahinli şeker karışımı sürülüp merdane ile eşit şekilde inceltilerek açılır.
  9. 2 parmak genişliğinde kesilerek burkarak çörek şeklinde sarılır.
  10. Aynı işlem diğer kalan 4 bezeylede uygulanır.
  11. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında kızartılır. Afiyetler olsun.

Sezar Salata Tarifi

 

Sezar Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı küp doğranmış ekmek
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 demet endivyen
  • 4 parça ançuez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı hardal
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Sezar Salata Nasıl Yapılır?

  • Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır?

  • Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe göre hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra, servis esnasında sosu salataya ilave edin. İyice özdeşleşene kadar karıştırın.

Bahar Pilavı Tarifi

 

Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 gr tarçın
  • 5 gr badem
  • 1 taze soğan
  • 5 gr kuru üzüm
  • 1 yaprak bebek pazı
  • 10 gr et bulyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Frenk soğanı
  • Tuz

Bahar Pilavı Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Bir tencerede suyun içine et bulyonu atıp kaynatın. Pirinci yarım saat suda bekletip içine tuz atın.

Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 8 dakika kadar kavurun. Tarçın ve tuzu ilave edin. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın.

Üzerine kuru üzüm, ince doğranmış pazı, badem ve kıyılmış taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. Frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.

Mantarlı Strogonof Tarifi

 

Mantarlı Strogonof Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana strogonof
  • 400 gr mantar
  • 200 gr soya filizi
  • Yarım demet taze soğan
  • 1.5 çorba kaşığı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Strogonof Nasıl Yapılır?

Bu özel yemeği yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Dana strogonofları tenceyere alın. 1.5 çorba kaşığı susamyağı ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Diğer tarafta mantarları dilimleyin. Soğanı 5’er cm uzunluğunda verev doğrayın. Soya filiziyle birlikte tuz, karabiber ilave ederek harmanlayın. Hafif pişen etlere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak tekrar 25 dakika daha pişirin. Son iki dakika kala 1 çorba kaşığı susam ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın. Yemeği servis tabağına aktarıp biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Jajangmyeon (Siyah Fasulyeli Erişte) Tarifi

 

Jajangmyeon (Siyah Fasulyeli Erişte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tavuk veya kuzu eti
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 paket jajang sosu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket noddle/spagetti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu koyulaştırmak için:

  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı su

Jajangmyeon (Siyah Fasulyeli Erişte) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patates, soğan ve kabağı soyun. Ardından yıkayarak küçük küpler halinde doğrayın.
  • Wok tava veya teflon tavaya sıvı yağ ekleyip ısıtın. Yağ ısındığında içerisine tavuk lardonu ekleyin.
  • Tavukları karıştırarak kızartın. Kıtır bir kıvam aldığında patatesleri de üzerine ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
  • Ardından soğan ve kabakları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Jajang sosunun yarısını sebzelerin üzerine ilave edin. Ardından 1 su bardağı suyu ekleyin ve kapağını kapatarak 10 dakika pişirin.
  • Sosu için; Toz şeker, nişasta ve suyu bir kabın içerisinde karıştırın.
  • 10 dakika sonunda sebzeleri de sosun içerisine aktararak karıştırın. 
  • Birkaç taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  • Başka bir tencerede makarna veya noddle'ı haşlayın. Makarnalar piştikten sonra süzerek servis tabağına alın.
  • Makarnaların üst kısmına hazırladığınız sebzeli sosu dökün. Afiyet olsun.

Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi

 

Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 adet japon turpu
  2. 1 adet çin marulu
  3. 5-6 dal yeşil soğan
  4. 2 adet havuç
  5. 1 adet pırasa
  6. 5 cm kadar zencefil
  7. 1 adet kuru soğan
  8. 2 yemek kaşığı toz şeker
  9. 2 yemek kaşığı pirinç unu
  10. 2 yemek kaşığı pul biber
  11. 2 tatlı kaşığı tuz
  12. Yarım bardak balık sosu (isteğe göre)

Kimchi (Kore Turşusu) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak Çin marulunu iyice yıkayın ve dörde bölün. Ardından bu yaprakları da büyük parçalara bölün.
  • Daha sonra marul yapraklarını tuzlayıp 30 dakika bekletin.
  • Havuç ve turpları ince uzun olacak şekilde kesin. Pırasa ve soğanı da ince ince doğrayın.
  • Marulları bol su ile duruladıktan sonra doğradığınız sebzelerle birlikte kabın içine alın.
  • Pirinç lapası için; 2 yemek kaşığı pirinç ununa, 2 bardak su ve 2 yemek kaşığı şeker ekleyin.
  • Ocakta pişene kadar kaynatın. Kaynayan pirinç lapasına 2 yemek kaşığı pul biber ekleyin.
  • Sarımsak, kuru soğan ve zencefili robottan geçirin. Ardından pirinç lapasının içerisine ekleyin.
  • Pirinç lapasına 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırdıktan sonra, soğuması için kenarda bekletin.
  • Bu aşamada isteğe göre balık sosu da ekleyebilirsiniz.
  • Doğradığınız sebzeleri pirinç lapasına ekleyip karıştırın.
  • Karışımı kavanoza doldurun ve kapağını kapatın. Serin bir yerde 1 hafta muhafaza ettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kimchi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte mutlaka taze sebzeler kullanın. Çürük kısımları kesin.
  • Acı seviyorsanız, 2 kaşık yerine 4 yemek kaşığı pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Kullanacağınız kavanozları sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.