Kuşbaşı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 soğan
- 3 – 4 yeşil biber
- 1 domates
- Kuşbaşı doğranmış et
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber, karabiber, tuz
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Kuşbaşı Tarifi Yapılışı
- Önce yağları tavaya koyuyoruz ve yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
- Daha sonra da biberleri ekliyoruz.
- Az daha kavurduktan sonra etleri de tavaya atıp suyunu salana kadar ara ara karıştırıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra en son küp küp doğranmış domatesleri de ekliyoruz. Ara ara karıştırıyoruz.
- Sonra salça ve baharatları da ekleyip ağzını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.