2 Kasım 2020 Pazartesi

Karışık Turşu Tarifi

 

Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet salatalık
  • 10 adet küçük karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet biber
  • 1 lahananın 4/1 i
  • 2 adet limon
  • 10 adet nohut
  • 1 avuç limon tuzu
  • Kalın tuz 10 kaşık
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 avuç sarımsak
  • 1 bağ maydanoz
  • Yeteri kadar su

Karışık Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri önceden yıkayıp suyunu süzüp bekletiyoruz.
  2. Kavanozların dibine nohutlarımızı yerleştirip doğradığımız lahanaları yerleştiriyoruz.
  3. Geriye kalan malzemeleri karışık olarak kavanozumuza koyup en üste maydanoz ve limon tuzunu yerleştiriyoruz.
  4. Sirke ve suyumuzu karıştırıp kavanozlara döküyoruz.
  5. Ben bu malzemelerle 2 kavanoz karışık turşu yaptım.
  6. Kavanozlarınızın ağzını sıkıca kapatıp gölge ve serin bir yerde muhafaza ediniz.
  7. 15 gün sonra turşularınız ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Mini Elmalı Tart Tarifi

 

Mini Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Mini Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyelim. Şekeri ekleyip ocağa alalım.
  2. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Sonrasında cevizi ve tarçını ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  3. Hamurumuz için un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştıralım.
  4. Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim kıvam alana kadar yoğuralım.
  5. Küçük muffin kalıplarımıza hamuru yerleştirelim elmalı harcımızı koyalım ve üzerini ince bir şekilde kestiğimiz hamurumuzu yerleştirelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun 🤍🍎.

Tahinli Cevizli Anne Kurabiyesi Tarifi

 

Tahinli Cevizli Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker (250ml bardak)
  • 1 su bardağı tahin
  • 250 gram margarin (yumuşak)
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çekilmiş ceviz
  • Yumurta akı

Tahinli Cevizli Anne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Önceden yumuşamış olan margarin, yumurta sarısı, şeker, vanilya ve tahini elimizle karıştıralım.
  2. Unumuzu kontrol ederek ekleyelim.
  3. Hamurumuzun yumuşak olup sekilleniyor olması gerekiyor.
  4. Elde ettiğimiz hamuru ister yuvarlak isterseniz küp şeklinde keserek sekiller verebilirsiniz.
  5. Son olarak şekil verdiğiniz kurabiyelerimizi önce yumurta akı daha sonra cevize bulayınız.
  6. Önceden ısıttıgımız 170 derece fırında kontrollü olarak 20 25 dakika pişiriniz.
  7. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun :))).

Beyaz Çikolatalı Pratik Pasta Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak süt
  • 1 kahve fincanı tepeleme un
  • 1 kahve fincanı tepeleme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Vanilya (isteğe bağlı, ben kullanmadım)
  • 45 gram Antep fıstıklı beyaz çikolata (ben Antep fıstıklı olduğu için onu kullandım, sade de kullanabilirsiniz)
  • 9-12 adet kedidili bisküvi (kabınızın tabanına bağlı sayıda kullanabilirsiniz )

Kedi dillerini ıslatmak için ;

  • 1bardak soğuk süt
  • Hindistan cevizi (üstünü süslemek için)

Beyaz Çikolatalı Pratik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Süt un şeker i bir tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Pişen kremamızı ocaktan alıp tereyağımızı ve beyaz çikolatamızı ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
  3. Kedidili bisküvileri pastayı yapacağımız borcamımızın tabanına dizip üzerlerine döktüğümüz süt ile hepsinin ıslanmasını sağlıyoruz ve sütü hepsinin çekmesini bekliyoruz.
  4. Hazırladığımız kremamızı üzerine döküyoruz ve bir streç film ile üzerini kapatıp buzdolabında soğuması için en az 1-2 saat bekliyoruz.
  5. Servis yaptığınızda üstünü Hindistan cevizi ile süslemeyi unutmayın çok yakışıyor 💛.
  6. Eşim ve ben çok beğendik şimdiden sizlere de afiyet olsun.

Enfes Sosuyla Muhallebili Tart Kek Tarifi

 

Enfes Sosuyla Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebi için;

  • 2çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 kaşık margarin

Çikolatalı sosu için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)

Enfes Sosuyla Muhallebili Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce kekimiz için yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri ekliyoruz.
  2. Karıştırıp yağlayıp unladığımız tart kalıbına döküp tezgaha vurarak havasını alıyoruz. 180° derece de 30 dk pişiriyoruz.
  3. Kekimiz pişerken muhallebimizi hazırlıyoruz.
  4. Un, süt, şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp içine margarini ve şekerli vanilya döküyoruz.
  5. Ve soğumaya bırakıyoruz. Fırından aldığımız keki de çıkarıp soğuttuktan sonra kekin çukur kısmına muhallebimizi döküp dolaba bırakıyoruz.
  6. Bir paket sıvı kremayı uygun bir tava da altı kısık ateşte kaynatmadan sadece ısıtıyoruz.
  7. Ocaktan alıp içine bitter çikolataları koyuyoruz ve eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  8. Sosumuzu da oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  9. 10 dk sonra muhallebinin üstüne çikolatalı sosumuzu döküyoruz.
  10. Üzerine toz fıstık/ kakao/Hindistan cevizi ceviz dökerek süsleyebilirsiniz. 2 saat dinlendirip soğuk servis edelim.

Afiyet olsun.

Ratatuy Tarifi

 

Ratatuy Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 3 patates

Sosu için;

  • 3 veya 4 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Ratatuy Tarifi Yapılışı

  1. Sos için yemeklik doğradığımız soğan biber ve sarımsaklarımızı soluncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Ardından kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri ve baharatları ekleyip pişiriyoruz.
  3. Ben kare borcam da yaptım. Sosu borcama döküyoruz.
  4. Yuvarlak doğradığımız sebzelerimizi tuz ve zeytinyağı ile karıştırıp belirli bir sırada tepsimize düzüyoruz.
  5. Borcamın en üstüne önce yağlı kağıt daha sonra folyo ile kaplıyoruz.
  6. Önceden ısıttığımız 190° derecede  fırında pişiriyoruz.
  7. Pişmeye yakın folyoyu açıp üzerine kaşar peyniri rendeleyip tekrar fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiye olsun.

Puf Puf Kabaran Sodalı Fındıklı Kuru Üzümlü Kek Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Sodalı Fındıklı Kuru Üzümlü Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı tepeleme şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soda
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardak fındık
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 3 su bardağı un( takriben)

Puf Puf Kabaran Sodalı Fındıklı Kuru Üzümlü Kek Tarifi Yapılışı

  1. 3 yumurta ve şekeri mikserle 3 dk kadar çırpıyoruz. Sıvı yağ ve sodamızı ekliyoruz.
  2. Vanilya, kabartma tozu ve unumuzu ekliyoruz.
  3. Dikkatli ekleyelim 3 su bardağı fazla gelebilir.
  4. En son unladığımız kuru üzüm ve fındığımızı ekleyip cup kek kalıplarımıza pay ediyoruz.
  5. Kontrollü olarak 180 derecede pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Lotus Biscoff Cheesecake Tarifi

 

Lotus Biscoff Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Cheesecake için;

  • 600 gram labne peyniri
  • 200 ml krema (1 kutu)
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Çay kaşığı ucuyla tuz

Üzeri için;

  • Lotus sürülebilir karamelize bisküvi

Lotus Biscoff Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 26 cm kelepçeli kalıbımızı tabanına yağlı kağıt seriyoruz.
  2. Etrafını da alüminyum folyo ile kaplıyoruz çünkü pişerken kekimizin kenarları yanabilir.
  3. Fırınımızın içine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyup fırınımızı ısıtıyoruz.
  4. Burçak bisküviyi, erittiğimiz tereyağı ile birlikte rondodan geçirip kalıbımızın tabanına yayıyoruz ve bir kaşık yardımıyla düzeltip kalıbı buzdolabına kaldırıyoruz.
  5. Bir kapta kremayı sertleşip hacim alıncaya kadar mikserle çırpıyoruz.
  6. Başka bir kapta ise labne peynirleri çırpıyoruz. (bu aşamaya üşenmeyelim ve ayrı çırpalım mutlaka. Sonuç çok fark ediyor :)
  7. Daha sonra çırptığımız labne peynirleri ve kremayı birleştirip üzerine toz şekeri yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  8. Şekerin tamamını ekledikten sonra yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz.
  9. Son olarak un, nişasta, vanilya ve tuzu ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  10. Buzdolabından çıkardığımız kalıba karışımı döküp kekimizi fırına veriyoruz.
  11. İlk 10 dk 200 derce de piştikten sonra dereceyi 160’a düşürüyoruz ve en az 1 saat de bu şekilde pişiyor.
  12. Tüm bu süre boyunca fırının kapağını asla açmıyoruz.
  13. 1 saat sonunda pişip pişmediğini kontrol etmek için fırını açabiliriz.
  14. Fırının içindeyken kalıbı salladığınızda kenarları sallanmıyor ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir.
  15. Ben 1 saat 20 dk kadar tuttum fırında.
  16. Pişmişse fırının kapağını hafif açıp (ben tamamen kapattım) en az 1 saat de bu şekilde içinde bekliyoruz.
  17. Bu aşama da çatlamaması açısından çok önemli. Bu sürede içini çeke çeke küçülecek ve çatlamayacaktır.
  18. İyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
  19. Ben üst dolgusunu ertesi gün yaptım.
  20. Bunun için sürülebilir lotus kremasını benmari usulü eritip cheesecakein üzerine döktüm.
  21. Siz ganaj yapabilir, ya da istediğiniz meyveli sosla hazırlayabilirsiniz.

Deneyeceklere afiyetler olsun 😍.

Kuru Meyve Tatlısı Tarifi

 

Kuru Meyve Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz miktarda meyve ilave edebilirsiniz
  • 1 kase kuru kaysı
  • 1 kase kuru elma
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 50 gram margarin
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Kuru Meyve Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kaysı elma üzüm güzelce yıkanır kaynamış şu ilave edilip 10 dakika suda bekletilir .
  2. Çok dağılmasın vitamini gitmesin diye haşlamıyoruz suda bekletmek yetecektir.
  3. Sonrasında tavaya yağı alıp eritelim içine pekmezi ilave edip kaynamaya başlayınca süzdüğümüz meyveleri de ilave edelim.
  4. 5 dakika kaynatalım ve sonra üzerine ceviz servis edip soğuduktan sonra afiyetle yiyelim .
  5. Yapacaklara şimdiden afiyetler olsun o kadar hafif doğal bir tat.

Leziz Şalgam Dolması Tarifi

 

Leziz Şalgam Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy şalgam
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıcak su

Kıyma harcı için

  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 400 gram kıyma
  • 1 avuç pirinç
  • Damak zevkine göre tuz
  • Pul biber
  • Reyhan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Leziz Şalgam Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Şalgamları soyup ince halka şeklinde dilimliyoruz.
  2. İç harç için soğanları rondodan geçirip, pirinçleri yıkıyoruz.
  3. Daha sonra tüm malzemeyi yoğuruyoruz.
  4. Salça sosu için tencerede yağla salçayı kavuruyoruz.
  5. 1 su bardağı kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Salça tamamen eriyince ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Bir şalgam halkasının üzerini kıymalı harçla kaplıyoruz.
  8. Şalgamların kalınlığı kadar kıymalı harç koyuyoruz.
  9. Üzerine bir şalgam halkası daha kapatıp salçalı tencereye yerleştiriyoruz.
  10. Tüm kıyma harcı bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
  11. En sonunda dizdiğimiz şalgam dolmalarının arasından su ekliyoruz.
  12. Üzerini çok örtmeyecek kadar su ekliyoruz.
  13. Orta ateşte şalgamlar iyice pişene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Tahinli Cevizli Anne Kurabiyesi Tarifi

 

Tahinli Cevizli Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker (250ml bardak)
  • 1 su bardağı tahin
  • 250 gram margarin (yumuşak)
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çekilmiş ceviz
  • Yumurta akı

Tahinli Cevizli Anne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Önceden yumuşamış olan margarin, yumurta sarısı, şeker, vanilya ve tahini elimizle karıştıralım.
  2. Unumuzu kontrol ederek ekleyelim.
  3. Hamurumuzun yumuşak olup sekilleniyor olması gerekiyor.
  4. Elde ettiğimiz hamuru ister yuvarlak isterseniz küp şeklinde keserek sekiller verebilirsiniz.
  5. Son olarak şekil verdiğiniz kurabiyelerimizi önce yumurta akı daha sonra cevize bulayınız.
  6. Önceden ısıttıgımız 170 derece fırında kontrollü olarak 20 25 dakika pişiriniz.
  7. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun :))).

Bulgurlu Brüksel Lahana Tarifi

 

Bulgurlu Brüksel Lahana Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Brüksel lahana
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

Bulgurlu Brüksel Lahana Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı doğruyoruz zeytin yağda pişiriyoruz, biberleri kesip soğanla birlikte kavuruyoruz.
  2. Brüksel lahanayı ikiye kesip onu da tenceremize atıp 5 dk kavuruyoruz.
  3. Salçayı da koyup karıştırarak pişiriyoruz .
  4. 5 yemek kaşığı bulgurumuzu ilave edip 2 domatesimizi de doğrayıp içine koyuyoruz .
  5. Biraz karıştırıp tuz ve kara biber ekliyoruz .
  6. Sonra sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatıp pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Beyaz Çikolatalı Pratik Pasta Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak süt
  • 1 kahve fincanı tepeleme un
  • 1 kahve fincanı tepeleme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Vanilya (isteğe bağlı, ben kullanmadım)
  • 45 gram Antep fıstıklı beyaz çikolata (ben Antep fıstıklı olduğu için onu kullandım, sade de kullanabilirsiniz)
  • 9-12 adet kedidili bisküvi (kabınızın tabanına bağlı sayıda kullanabilirsiniz )

Kedi dillerini ıslatmak için ;

  • 1bardak soğuk süt
  • Hindistan cevizi (üstünü süslemek için)

Beyaz Çikolatalı Pratik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Süt un şeker i bir tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Pişen kremamızı ocaktan alıp tereyağımızı ve beyaz çikolatamızı ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
  3. Kedidili bisküvileri pastayı yapacağımız borcamımızın tabanına dizip üzerlerine döktüğümüz süt ile hepsinin ıslanmasını sağlıyoruz ve sütü hepsinin çekmesini bekliyoruz.
  4. Hazırladığımız kremamızı üzerine döküyoruz ve bir streç film ile üzerini kapatıp buzdolabında soğuması için en az 1-2 saat bekliyoruz.
  5. Servis yaptığınızda üstünü Hindistan cevizi ile süslemeyi unutmayın çok yakışıyor 💛.
  6. Eşim ve ben çok beğendik şimdiden sizlere de afiyet olsun.