6 Aralık 2020 Pazar

Tam Ölçüsünde Açma Ve Poğaça Tarifi

 

Tam Ölçüsünde Açma Ve Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta(akı içine sarısı dışına)
  • Yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Alabildiği kadar un (hamurumuz biraz ele yapışması gerek)

İçini yağlamak için:

  • Margarin yada tereyağ(ben teremyağ kullanıyorum)

Tam Ölçüsünde Açma Ve Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütün yarısını şekeri ve mayayı kaba koyup karıştırın ağzını 5 dk kapatın maya aktifleşsin.
  2. Sonra geriye kalan süt, su ve sıvı yağı çok az ısıtın parmağınızla kontrol edin ılındıysa tamamdır.
  3. Çok ısıtmayın çünkü maya ve yumurta içinde pişirecek derecede olursa açmanız güzel olmaz.
  4. Sonra tüm malzemelerinizi kaba koyup iyice karıştırın daha sonra ununu azar azar kontrollü şekilde dökün .
  5. Hamurumuz biraz ele yapışması gerek. Öyle olunca kabin ağzını kapatın mayalanması için üzerini örtüyle kapatın.
  6. Ben çabuk mayalansın diye fırınımı bir 5 dk 200 dereceye açıp kapatıyorum .
  7. Fırının içi hafif ısınıyor ve hamurumu koyuyorum çabucak mayalanıyor.
  8. 15 dk mayalanması yeterli sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın açıp içini margarin veya tereyağla yağlayın iki bezeyi birleştirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizin.
  9. 9 tane bırakın ve aralıklı olsun daha sonra üzerini bir bezle kapatın tepsi mayalanması en önemli.

Püf noktasıdır mayalandıktan sonra üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.

Çok Pratik En Pratik Mis Gibi Arabaşı Çorbası Tarifi

 

Çok Pratik En Pratik Mis Gibi Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 lt su
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Çok Pratik En Pratik Mis Gibi Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce tavuğun pişmeyen kısımlarını kesip atalım, kanatların uç kısmı ve kuyruğunu ben atıyorum.
  2. Üzerinde kıl vs. Varsa temizleyelim güzelce yıkayıp uygun bir düdüklü tencereye koyalım.
  3. Ben tavuğun üzerini geçecek kadar su ilave ettim yaklaşık 2 lt oluyor.
  4. Ve pişmeye bırakalım. 40 dk pişirdikten sonra tavuğun eti kemiğinden kolayca ayrılmalı.
  5. Tavuğu ayıklamak için bir kaba alalım, tencerede kalan suyu çorba için uygun bir tencereye alalım.
  6. Başka bir kapta un ve salçayı karıştıralım. Bu karışımı açmak için 1 su bardağı oda ısısında su koyarak karıştıralım.
  7. Daha sonra tenceredeki tavuk suyundan bir kepçe alıp karışıma ilave edip karıştıralım.
  8. Bunu yapmaktaki amaç çorbamızın kesilmemesidir.
  9. Un ve salça karışımının sıcaklığı tenceredeki tavuk suyuna yakın olunca karışımın hepsini tencereye ilave edelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
  10. Kaynadıktan sonra üzeri köpük köpük olacaktır, bu köpükleri alalım.
  11. Ayıkladığımız tavukları kaynayan çorbaya ilave edelim.
  12. Tuzunu da ekleyip bir taşım daha kaynatalım. Ve sonuç lezzetine doyum olmaz nefis bir arabaşı.
  13. Sunum için tereyağında kırmızı biber yakalım.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Peynirli Kabak Rulo Tarifi

 

Peynirli Kabak Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram beyaz peynir
  • 4 adet orta boy kabak

Izgara marinasyonu için:

  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı hardal

Servis için:

  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet fesleğen

Peynirli Kabak Rulo Nasıl Yapılır?

  • Kabakları bol su ile yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan uzunlamasına kesin. Ruloların ince olmasına özen gösterin.
  • Kabakları kenara alın ve ızgarayı ısıtın. Izgara yoksa, yapışmaz tava da kullanabilirsiniz.
  • Küçük bir kasede sirke, hardal, karabiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın.
  • Izgaraya kabak dilimlerini yerleştirin. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız marine sosunu kabakların üzerine sürün.
  • 2-3 dakika sonra kabakların diğer tarafını çevirin ve aynı işlemi bu tarafına da uygulayın.
  • Izgarada pişirdiğiniz kabakları bir kenara alın. Beyaz peyniri, dikdörtgen şeklinde dilimlere ayırın.
  • Kabakların içine dilimlediğiniz peyniri koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Sardığınız kabakları, servis tabağına diklemesine koyun.
  • Zeytinyağını tavada kızdırın ve içine çam fıstıklarını ekleyin. Fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun.
  • Servis tabağındaki kabak ruloların üzerinde bu sosu gezdirin.
  • Fesleğeni küçük küçük doğrayın ve kabakların üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Peynirli Kabak Sarma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabakları dilimledikten sonra tuzlu suda bekleterek kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Tarifte beyaz peynir yerine labne de kullanabilirsiniz.
  • 1 adet kabaktan ortalama 4-5 dilim elde edilmektedir.
  • Servis için kabakları yan yatırıp üzerine kürdan batırabilirsiniz.

Kaşar Kroket Tarifi

 

Kaşar Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 250 gram kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

Kaşar Kroket Nasıl Yapılır?

  • Üç adet kase çıkartın. Bir kaseye yumurtaları, diğerine unu, sonuncuya ise galeta unu dökün.
  • Yumurtaları kaşık yardımıyla çırpın. Kaşar peynirini uzunlamasına doğru kesin.
  • Kaşar peynirini önce yumurtaya, sonra una batırın.
  • Ardından tekrar yumurtaya ve galeta ununa batırarak bir tabağın içine yerleştirin.
  • Üzerini streç film ile örterek buzdolabında dinlendirin.
  • Tavaya sıvıyağ ekleyerek kızdırın. Dinlenen peynirleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
  • Kızarttığınız kaşar kroketleri, ev yapımı ketçap ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kaşar Kroket Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız kaşarların soğuk olmasına özen gösterin.
  • Boyutlarını istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.
  • Kaşar kroketleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.

Sebze Kroket Tarifi

 

Sebze Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet pırasa (beyaz kısmı)
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Sosis (isteğe göre)
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
  • Mısır unu
  • 1 adet yumurta

Sebze Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patates, havuç ve kabağı rendeleyerek bir kabın içerisine alın.
  • Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Sebzelerin üzerine çok az su koyun ve haşlayın.
  • Sebzeler haşlanırken kaşar peyniri de rendeleyin.
  • Sebzeler haşlandıktan sonra suyunu süzün.
  • Sosis ekleyecekseniz, sosisi de rendeleyin.
  • Tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Üzerini streç film ile örtün, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Yumurtayı bir kaseye kırın ve çırpın. Dinlenen karışıma yoğurarak şekil verin.
  • Sebzeli karışımı uzun ince veya yuvarlak bir şekilde toplara ayırın.
  • Sebzeli topları önce yumurtaya, ardından mısır ununa batırarak tabağa alın.
  • Sıvıyağı kızdırdıktan sonra, hazırladığınız topları arkalı önlü kızartın.
  • Sebzeli kroketleri yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sebze Kroket Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sebzeleriniz orta boyutlardaysa, un miktarını azaltabilirsiniz.
  • Harç ilk önce yumuşak bir kıvamdadır. Mısır ununa batırdıktan sonra kıvamı yerine gelir.
  • Eğer kroketleriniz arttıysa, yumurta ve mısır unu karışımına bulayarak buzdolabı poşetine koyun. Hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Sebze kroketleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin.

1 Adet Sebze Kroket Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir adet sebze kroket, yaklaşık 50 kaloridir.

Kırmızı Orman Meyveli Magnolia Tarifi

 

Kırmızı Orman Meyveli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krema
  • 1 paket cici bebe veya kakaolu bisküvi
  • Meyve (çilek, yaban mersini, frambuaz, böğürtlen)

Kırmızı Orman Meyveli Magnolia Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için, süt, yumurta sarısı, toz şeker ve nişastası bir tencereye koyarak pişirin.
  • Karışım kaynamaya başladığında 1 paket kremayı ekleyerek karıştırın.
  • Bu esnada cici bebeyi rondodan geçirerek toz haline getirin.
  • Magnolia kaplarını hafifçe sudan geçirin. Kağıt havlu ile silerek hafif nemli bırakın.
  • Kapların en altına bisküvi, muhallebi ve meyve dilimlerini ekleyin.
  • Üzerine tekrar muhallebi ve bisküvileri ilave edin.
  • En üst kısma ise orman meyvelerini yerleştirin. Dilerseniz, rulo kat ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Orman Meyveli Magnolia Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Magnolia yapımında tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra ocağa alın.
  • Magnolia pişerken, devamlı karıştırın. Topaklanma oluşursa, karışımı blenderdan geçirin.
  • Rondonuz yoksa, bisküvileri poşete koyup ağzını bağlayın. Sert bir cisimle vurarak bisküvileri toz haline getirin.

1 Porsiyon Orman Meyveli Magnolia Kaç Kalori?

  • Meyveli magnolia tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 375 kaloridir. 

Aussie Pie Tarifi

 

Aussie Pie Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • Kestane mantarı
  • 500 gram dana bonfile
  • 1 su bardağı su (et suyu da olabilir)
  • 2 adet domates
  • 1/4 su bardağı domates salçası
  • 2 çay kaşığı worhcestire sosu
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Tart hamuru için:

  • 215 gram un
  • 125 gram soğuk tereyağı
  • Pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz

Üzeri için:

  • Ketçap

Aussie Pie Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları ince ince doğrayın. Etleri ise küp şeklinde doğrayın.
  • Et ve soğanları tencerede kavurun. Ardından dilimlenmiş mantar ve havucu ekleyerek karıştırın.
  • Daha sonra domates salçasını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Salçanın kokusu çıktıktan sonra domatesleri ilave edin.
  • Hepsini birlikte kavurduktan sonra marmite ve worhcestire sosunu ekleyin.
  • Et suyunu da ilave ettikten sonra düdüklü tencerede pişirin.
  • Tart hamuru için; Tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve yoğurun.
  • Hamur kıvam aldığında streç ile örterek buzdolabında dinlendirin.
  • Hamur dinlendikten sonra kör pişirme yöntemiyle yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Ardından hamurları küçük porsiyonlara ayırın. Harcın üzerine tart hamuru sererek baklava deseni verin.
  • Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kahverengi olana kadar pişirin.
  • Aussie pie tarifini, ev yapımı ketçap ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kör Pişirme Yöntemi Nedir?

  • Kör pişirme, tart hamurunun kıtır kıtır olması için uygulanan bir yöntemdir.
  • Kör pişirme yönteminde, hazırlanan tart hamuru ön pişirmeden geçer.
  • Hamur, iç harç ile doldurulmadan önce fırında 15 dakika kadar pişirilir.
  • Bu sayede hem daha çıtır, hem de lezzetli bir hamur elde edilir.
  • Kör pişirme için hamuru kelepçeli bir kalıba yerleştirin. Üzerinde çatal ile delikler açın.
  • Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve kağıdın üzerine nohut, fasulye gibi bakliyatlar serin.

5 Aralık 2020 Cumartesi

Pizza Tadında Gözleme (Tavada) Tarifi

 

Pizza Tadında Gözleme (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • Sucuk (istenilen ölçüde)
  • 3 tane sivri biber
  • 3 tane domates
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (istenilen miktarda)
  • Tavayı yağlamak için sıvı yağ yarım çay bardağı

Pizza Tadında Gözleme (Tavada) Tarifi Yapılışı

  1. Birinci yufkayı seriyoruz.
  2. Ortasına kare olacak şekilde önce minik minik doğranmış sucukları, ardından minik minik doğranmış sivri biber, domates ve rendelenmiş kaşar peynirini koyup, önce iki kenarını daha sonra diğer kenarlarını kare olacak şekilde kapatıyoruz.
  3. Geri kalan diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp az yağ ile tavada her iki yönü kızarana dek pişiriyoruz.
  4. Sıcak sıcak servis yapıyoruz harika bir lezzet kahvaltıların vazgeçilmez pizza tadında gözlemesi. 💪 afiyet olsun 🙋.

Pizza Tadında Gözleme (Tavada) Tarifi

 

Pizza Tadında Gözleme (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • Sucuk (istenilen ölçüde)
  • 3 tane sivri biber
  • 3 tane domates
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (istenilen miktarda)
  • Tavayı yağlamak için sıvı yağ yarım çay bardağı

Pizza Tadında Gözleme (Tavada) Tarifi Yapılışı

  1. Birinci yufkayı seriyoruz.
  2. Ortasına kare olacak şekilde önce minik minik doğranmış sucukları, ardından minik minik doğranmış sivri biber, domates ve rendelenmiş kaşar peynirini koyup, önce iki kenarını daha sonra diğer kenarlarını kare olacak şekilde kapatıyoruz.
  3. Geri kalan diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp az yağ ile tavada her iki yönü kızarana dek pişiriyoruz.
  4. Sıcak sıcak servis yapıyoruz harika bir lezzet kahvaltıların vazgeçilmez pizza tadında gözlemesi. 💪 afiyet olsun 🙋.

Sosisli Mini Poğaçalar Tarifi

 

Sosisli Mini Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk çorba kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yeterince un

Üzeri İçin

  • Dilimli sosis
  • Yumurta sarısı

Sosisli Mini Poğaçalar Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabınıza mayayı ve ılık sütü koyun mayayı açın.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyin yoğurun yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamuru mayalanmaya bırakın mayalanan hamuru küçük küçük koparın.
  4. Üzerlerine sosisleri dizin çay bardağı ile ortalarına bastırın.
  5. Kenarlarına yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.

Afiyet olsun 🙏

Dana Pöç Tarifi

 

Dana Pöç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg dana pöç
  • 2 büyük soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tereyağ
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Dana Pöç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanları soyup kalın halka halka doğradığımız soğanları tencerenin en altına koyuyoruz.
  2. Sonrasında pöçümüzü yerleştiriyoruz.
  3. Sarımsağın dişlerini tek tek aralara yerleştiriyoruz.
  4. Bir kasenin içinde 1 su bardağı sıcak suya tuz, kekik, salça, kırmızı biber, kekik ve karabiberimizi ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Bu karışımı pöçlerin üzerinde gezdiriyoruz.
  6. Tereyağları da dilimleyip pöçlerin üzerine bırakıyoruz.
  7. Ocakta yüksek ateşte 10 dk ısıttıktan sonra düdüklünün kapağını kapatıp kısık ateşe alarak yaklaşık 2 saat yavaş ve kontrollü et yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  8. Pöçler piştikten sonra düdüklüyü kontrollüde açıyoruz havucu ve patatesleri iri iri doğrayıp tencereye pöçlerin üstüne koyuyoruz düdüklüyü tekrar kapatıp ocağı açıyoruz.
  9. Havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Çok lezzetli pamuk gibi olan pöç yemeğini afiyetle yiyoruz 

Beşamel Soslu Tavuk Mantar Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuk Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket mantar
  • 1 paket tavuk göğsü (3 adet)
  • 2 tane havuç
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Kaşar peynir

Beşamel Sosu İçin

  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 2 bardak süt
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Soslu Tavuk Mantar Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk (Küp şeklinde) mantar ve havuçlar ayrı ayrı zeytinyağı ile sotelenir.
  2. Daha sonra borcama hepsini koyduktan sonra üzerine beşamel sosu dökülür üzerine dilim.
  3. Kasar peynir koyup 180 derecede kaşar eriyene kadar pişirilir.
  4. Afiyet olsun.

Kakaolu Kek Tarifi

 

Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2-3 yemek kaşığı süt (kakaolu kısım için)
  • 2,5 su bardağı un

Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Fırını 175 dereceye ayarlayalım ve ısınması için açalım.
  2. Yumurtaları çırpma kabına alalım ve kısa bir süre köpürene kadar çırpalım.
  3. Toz şekeri ilave ederek, 5-10 dakika arası iyice beyazlayana kadar yüksek devirde çırpalım.
  4. Mikserin devrini düşürerek, sıvı yağ ve süt ilavesini yapalım.
  5. Sıvı malzemeler karıştıktan sonra; vanilya, kabartma tozu ve un ilavesini yapalım ve karışmalarına yetecek kadar kısa bir süre çırpıp mikseri kapatalım.
  6. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alalım ve üzerine kakao ilavesini yaparak, bir spatula yardımıyla karıştıralım.
  7. Kakaolu kısım için hazırladığımız sütü kontrollü şekilde hamura ekleyerek, sade hamurla kıvamının aynı olmasını sağlayalım.
  8. Yağladığımız kalıbımıza önce bir miktar sade hamurdan dökelim. Ardından üzerine gezdirerek kakaolu hamurdan ekleyelim. Hamurlar bitene kadar bu şekilde kat kat ilerleyelim.
  9. Kekin pişmesi için, önceden ısınmış 175°c fırınımıza verelim ve yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  10. İlk 30 dakika kapağını açmadan, kürdan testi temiz çıkana kadar kontrollü olarak pişirelim.
  11. Fırından çıkan keki soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servise hazırlayalım.