Tam Ölçüsünde Açma Ve Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta(akı içine sarısı dışına)
- Yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- Alabildiği kadar un (hamurumuz biraz ele yapışması gerek)
İçini yağlamak için:
- Margarin yada tereyağ(ben teremyağ kullanıyorum)
Tam Ölçüsünde Açma Ve Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sütün yarısını şekeri ve mayayı kaba koyup karıştırın ağzını 5 dk kapatın maya aktifleşsin.
- Sonra geriye kalan süt, su ve sıvı yağı çok az ısıtın parmağınızla kontrol edin ılındıysa tamamdır.
- Çok ısıtmayın çünkü maya ve yumurta içinde pişirecek derecede olursa açmanız güzel olmaz.
- Sonra tüm malzemelerinizi kaba koyup iyice karıştırın daha sonra ununu azar azar kontrollü şekilde dökün .
- Hamurumuz biraz ele yapışması gerek. Öyle olunca kabin ağzını kapatın mayalanması için üzerini örtüyle kapatın.
- Ben çabuk mayalansın diye fırınımı bir 5 dk 200 dereceye açıp kapatıyorum .
- Fırının içi hafif ısınıyor ve hamurumu koyuyorum çabucak mayalanıyor.
- 15 dk mayalanması yeterli sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın açıp içini margarin veya tereyağla yağlayın iki bezeyi birleştirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizin.
- 9 tane bırakın ve aralıklı olsun daha sonra üzerini bir bezle kapatın tepsi mayalanması en önemli.
Püf noktasıdır mayalandıktan sonra üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.