6 Aralık 2020 Pazar

Sebzeli Yumurta Kapama Tarifi

 

Sebzeli Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kapya biber
  • 2 haşlanmış yumurta
  • Kaşar peynir
  • Maydanoz
  • 4 adet çeri domates
  • Tuz, karabiber, nane

Sebzeli Yumurta Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biberi tereyağında soteleyelim haşladığımız yumurtaları ortadan ikiye kesip tavaya aralıklı yerleştirelim.
  2. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesip yumurtaların aralarında dizelim 1-2 dakika kısık ateşte sotelensinler hiç kaşıkla müdahale etmeyin.
  3. Baharatları ekleyin üzerine kaşar peynir rendeleyin kaşarlar eriyene kadar pişsin en son ince ince doğradığımız maydanoz u serpiştirelim. Yiyenlere afiyet olsun.

Xvorost Kıtır Kıtır Tarifi

 

Xvorost Kıtır Kıtır Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml yoğurt
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı bitki yağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un çokta ola bilir

Xvorost Kıtır Kıtır Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri kaba dökün hamur yoğurun yumuşak hamur olacak elinize çok yapışmasın ama sonra 20 dakika hamur dinlensin.
  2. Masanın üzerine un serpin hamuru ince şekilde yayın istediğiniz gibi kesin daha sonra bir tencere götürün.
  3. Bol yağ dökün kızdırın ve hamurları kızardın tabağa yığdıktan sonra üzerine pudra şekeri sepin afiyet olsun.

Çok Kolay Kurabiye Tarifi

 

Çok Kolay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı bitki yağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Çok Kolay Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hepsini karıştırın yoğurun yuvarlayın.
  2. Üstüne yumurta çekin susam sepin.
  3. Altı üstü kızarana kadar fırında pişsin.
  4. 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Nefis Unsuz Omlet Tarifi

 

Nefis Unsuz Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 3 sivri biber
  • 2 çeri domates
  • Kaşar peyniri
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Nefis Unsuz Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Yağı şöyle bir tavada gezdiriyoruz.
  2. Biberleri dilimliyoruz biraz kavurduktan sonra domatesleri dilimliyoruz.
  3. Yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz yavaş yavaş tavaya döküyoruz.
  4. Üzerine tuzunu isteğe göre ekliyoruz ve bol bir kaşar rendeleyip orta kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Lahmacun Tarifi

 

Fırında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı insitans maya
  • Tuz

İç Harçı İçin

  • Yarım kilo dana kıyma
  • 3 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • Maydanoz
  • Sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Fırında Lahmacun Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak hamurumuzu yoğuralım. Derin kaba un, maya, tuzu ekleyip ılık suyla yoğuralım 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. İç harcımız için; kıymayı bir kaba alalım içine soğanlar, biberleri ve domatesleri küp küp doğrayalım. Sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  3. Hamurumuzu bezelere ayıralım. Yumurta büyüklüğünde bezeyi tezgahta açalım. Yağlı kağıt koyduğumuz görün tepsisine açtığımız hamuru koyalım ve iç harcını ekleyelim.
  4. Tüm hamur bitene kadar bu şekilde işleme devam edelim.
  5. 180 derece fırında alt üst pişirelim afiyet olsun.

Kolay Profiterol Tarifi

 

Kolay Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı ucunda tuz
  • 100 gram tereyağı ve ya margarin

Kreması İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kremsanti tozu

Kolay Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Kreması için ilk önce tencereye süt ve şeker alınır şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Ardından nişasta ilave edilerek karıştırılır tekrardan.
  3. Kıvamı kaşığı yukarı kaldırdığınız vakit kremanın düşmemesi lazım.
  4. Pişen krema ocaktan alınır ilk sıcağı geçtikten sonra vanilin ve krem şanti tozu ilave edilerek mikser ile çırpılır soğumaya bırakılır.
  5. İlk önce tereyağı eritilir ardından tuz, su ve un ilave edilerek 4 dakika ocak üstünde karıştırılır.
  6. Ardından ocaktan alınır ve ılık olduktan sonra yumurta teker teker ilave edilerek karıştırılır mikser ile.
  7. Krem şanti torbasına alınır ve fırın kabına serilmiş yağlı kağıda sıkılır.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
  9. Pişen tatlı ikiye kesilir ve arasına kremadan sıkılır.
  10. Üzerine dilerseniz eritilmiş çikolatadan gezdirilir.

Afiyet olsun.

Bukibar Tarifi

 

Bukibar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf (Ben toz haline getirdim.)
  • 2 yumurta
  • 5-6 tane ceviz(Toz haline getirdim)
  • Yarım çay bardağı süt
  • Ne kadar tatlı olmasını istiyorsanız o kadar çikolata(Ben 2 yemek kaşığı çikolata ve bir çay kaşığı yağı benmari usulü eritip kullandım)

Bukibar Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırın.
  2. Üzerine ceviz serpebilirsiniz ben üzerine çikolata sosu döküp fırına verdim.
  3. 170 derece de yaklaşık 20-30 dakika pişirin.

Lor Peynirli Kurabiye Şorlu Peçenya Tarifi

 

Lor Peynirli Kurabiye Şorlu Peçenya Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 200 gram tereyağ
  • 100gr yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 küçük boy tabak lor peyniri
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Lor Peynirli Kurabiye Şorlu Peçenya Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tereyağını eritin sonra hepsini dökün yoğurun normal hamur olacak.
  2. Daha sonra elinizde yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerini yumurta çekin daha kızarık olsun diye.
  3. Üzerine ne isteseniz sepin susam ola bilir mesela 200 derece altı üstü kızarana kadar pisirin afiyet olsun.

Kahvaltılık Patates Köfte Tarifi

 

Kahvaltılık Patates Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 yumurta
  • Göz kararı galeta unu
  • İsteğe bağlı baharat
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • Soğan

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Kahvaltılık Patates Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış patatesleri ezici ile eziyoruz.
  2. Soğanları hafif kavuruyoruz, patateslerle birleştiriyoruz.
  3. Bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz köfte şekli verip sıvı yağda kızartıyoruz.
  4. Çok hafif yağı içine çekmeyen bir lezzet oluyor.

Mor Lahana Salatasi Tarifi

 

Mor Lahana Salatasi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy mor lahana
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 dış sarımsak
  • Tuz

Mor Lahana Salatasi Tarifi Yapılışı

  1. Mor lahanayı yıkayıp kalın yerlerini çıkartıp minik minik kare kare doğruyoruz.
  2. Tavaya yağımızı koyup üzerine lahanalara koyuyoruz tuzunu da ekleyip kapağı kapalı kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Pişen lahanalar soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine döküyoruz. Sonra servise hazır.
  4. Afiyet olsun 🌼 🌼 🌼.

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet olgun domates
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Beğendisi için;

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşımızı tenceremizde suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Dağılmamasına dikkat edelim. Doğramış olduğumuz soğan, biber, sarımsakları, domatesi ekleyelim.
  3. Biber salçasını ekleyerek biraz su ilave edelim 5-10 dk kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  4. Patlıcanlarımızı ocakta közleyelim. Küp küp doğranıp beğendimizi hazırlamaya başlayalım.
  5. Küçük bir tava içine tereyağı ve unu kavuralım.
  6. Patlıcanları ekleyip üzerine sütümüzü ekleyelim.
  7. Tuz karabiberi ve son olarak kaşar peyniri ilave edip kontrollü olarak karıştıralım.
  8. Servis tabağımıza beğendiyi üzerine hazırlamış olduğumuz kuşbaşılı harcımızı koyalım herkese afiyet olsun 💫🍀.

Mardin Tatlısı (Harire) Tarifi

 

Mardin Tatlısı (Harire) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Ceviz içi(dileyen şeker koyabilir bana ağır geldiği için ben koymuyorum)

Mardin Tatlısı (Harire) Tarifi Yapılışı

  1. Pekmez, su, un ve tarçın ufak bir tencereye alınıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir .
  2. Sıcakken kaselere koyulur üstüne ceviz serpilir.

Yılların Kat Katı Tarifi

 

Yılların Kat Katı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 milföy
  • Yarım bardak chokella
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yumurta

Yılların Kat Katı Tarifi Yapılışı

  1. Milföylerin içine çikolata sürerek önce yumurta daha sonra şekere batırıp tepsiye diziyoruz
  2. 180 derecede pişirilir afiyet olsun ♥️.