Sebzeli Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kapya biber
- 2 haşlanmış yumurta
- Kaşar peynir
- Maydanoz
- 4 adet çeri domates
- Tuz, karabiber, nane
Sebzeli Yumurta Kapama Tarifi Yapılışı
- Kapya biberi tereyağında soteleyelim haşladığımız yumurtaları ortadan ikiye kesip tavaya aralıklı yerleştirelim.
- Çeri domatesleri ortadan ikiye kesip yumurtaların aralarında dizelim 1-2 dakika kısık ateşte sotelensinler hiç kaşıkla müdahale etmeyin.
- Baharatları ekleyin üzerine kaşar peynir rendeleyin kaşarlar eriyene kadar pişsin en son ince ince doğradığımız maydanoz u serpiştirelim. Yiyenlere afiyet olsun.
Xvorost Kıtır Kıtır Tarifi İçin Malzemeler
- 500 ml yoğurt
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı bitki yağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un çokta ola bilir
Xvorost Kıtır Kıtır Tarifi Yapılışı
- Malzemeleri kaba dökün hamur yoğurun yumuşak hamur olacak elinize çok yapışmasın ama sonra 20 dakika hamur dinlensin.
- Masanın üzerine un serpin hamuru ince şekilde yayın istediğiniz gibi kesin daha sonra bir tencere götürün.
- Bol yağ dökün kızdırın ve hamurları kızardın tabağa yığdıktan sonra üzerine pudra şekeri sepin afiyet olsun.
Çok Kolay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı bitki yağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Çok Kolay Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Hepsini karıştırın yoğurun yuvarlayın.
- Üstüne yumurta çekin susam sepin.
- Altı üstü kızarana kadar fırında pişsin.
- 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Nefis Unsuz Omlet Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 3 sivri biber
- 2 çeri domates
- Kaşar peyniri
- Sıvı yağ
- Tuz
Nefis Unsuz Omlet Tarifi Yapılışı
- Yağı şöyle bir tavada gezdiriyoruz.
- Biberleri dilimliyoruz biraz kavurduktan sonra domatesleri dilimliyoruz.
- Yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz yavaş yavaş tavaya döküyoruz.
- Üzerine tuzunu isteğe göre ekliyoruz ve bol bir kaşar rendeleyip orta kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamur İçin
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı insitans maya
- Tuz
İç Harçı İçin
- Yarım kilo dana kıyma
- 3 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet kapya biber
- Maydanoz
- Sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Fırında Lahmacun Tarifi Yapılışı
- İlk olarak hamurumuzu yoğuralım. Derin kaba un, maya, tuzu ekleyip ılık suyla yoğuralım 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
- İç harcımız için; kıymayı bir kaba alalım içine soğanlar, biberleri ve domatesleri küp küp doğrayalım. Sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Hamurumuzu bezelere ayıralım. Yumurta büyüklüğünde bezeyi tezgahta açalım. Yağlı kağıt koyduğumuz görün tepsisine açtığımız hamuru koyalım ve iç harcını ekleyelim.
- Tüm hamur bitene kadar bu şekilde işleme devam edelim.
- 180 derece fırında alt üst pişirelim afiyet olsun.
Kolay Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta boy yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı ucunda tuz
- 100 gram tereyağı ve ya margarin
Kreması İçin
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremsanti tozu
Kolay Profiterol Tarifi Yapılışı
- Kreması için ilk önce tencereye süt ve şeker alınır şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Ardından nişasta ilave edilerek karıştırılır tekrardan.
- Kıvamı kaşığı yukarı kaldırdığınız vakit kremanın düşmemesi lazım.
- Pişen krema ocaktan alınır ilk sıcağı geçtikten sonra vanilin ve krem şanti tozu ilave edilerek mikser ile çırpılır soğumaya bırakılır.
- İlk önce tereyağı eritilir ardından tuz, su ve un ilave edilerek 4 dakika ocak üstünde karıştırılır.
- Ardından ocaktan alınır ve ılık olduktan sonra yumurta teker teker ilave edilerek karıştırılır mikser ile.
- Krem şanti torbasına alınır ve fırın kabına serilmiş yağlı kağıda sıkılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
- Pişen tatlı ikiye kesilir ve arasına kremadan sıkılır.
- Üzerine dilerseniz eritilmiş çikolatadan gezdirilir.
Afiyet olsun.
Bukibar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yulaf (Ben toz haline getirdim.)
- 2 yumurta
- 5-6 tane ceviz(Toz haline getirdim)
- Yarım çay bardağı süt
- Ne kadar tatlı olmasını istiyorsanız o kadar çikolata(Ben 2 yemek kaşığı çikolata ve bir çay kaşığı yağı benmari usulü eritip kullandım)
Bukibar Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri karıştırın.
- Üzerine ceviz serpebilirsiniz ben üzerine çikolata sosu döküp fırına verdim.
- 170 derece de yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
Lor Peynirli Kurabiye Şorlu Peçenya Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 200 gram tereyağ
- 100gr yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 küçük boy tabak lor peyniri
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
Lor Peynirli Kurabiye Şorlu Peçenya Tarifi Yapılışı
- İlk önce tereyağını eritin sonra hepsini dökün yoğurun normal hamur olacak.
- Daha sonra elinizde yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerini yumurta çekin daha kızarık olsun diye.
- Üzerine ne isteseniz sepin susam ola bilir mesela 200 derece altı üstü kızarana kadar pisirin afiyet olsun.
Kahvaltılık Patates Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 yumurta
- Göz kararı galeta unu
- İsteğe bağlı baharat
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1 tutam maydanoz
- Soğan
Kızartmak İçin
Kahvaltılık Patates Köfte Tarifi Yapılışı
- Haşlanmış patatesleri ezici ile eziyoruz.
- Soğanları hafif kavuruyoruz, patateslerle birleştiriyoruz.
- Bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz köfte şekli verip sıvı yağda kızartıyoruz.
- Çok hafif yağı içine çekmeyen bir lezzet oluyor.
Mor Lahana Salatasi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük boy mor lahana
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 2-3 dış sarımsak
- Tuz
Mor Lahana Salatasi Tarifi Yapılışı
- Mor lahanayı yıkayıp kalın yerlerini çıkartıp minik minik kare kare doğruyoruz.
- Tavaya yağımızı koyup üzerine lahanalara koyuyoruz tuzunu da ekleyip kapağı kapalı kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişen lahanalar soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine döküyoruz. Sonra servise hazır.
- Afiyet olsun 🌼 🌼 🌼.
Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet olgun domates
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Beğendisi için;
- 4 adet orta boy patlıcan
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşımızı tenceremizde suyunu çekene kadar pişirelim.
- Dağılmamasına dikkat edelim. Doğramış olduğumuz soğan, biber, sarımsakları, domatesi ekleyelim.
- Biber salçasını ekleyerek biraz su ilave edelim 5-10 dk kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Patlıcanlarımızı ocakta közleyelim. Küp küp doğranıp beğendimizi hazırlamaya başlayalım.
- Küçük bir tava içine tereyağı ve unu kavuralım.
- Patlıcanları ekleyip üzerine sütümüzü ekleyelim.
- Tuz karabiberi ve son olarak kaşar peyniri ilave edip kontrollü olarak karıştıralım.
- Servis tabağımıza beğendiyi üzerine hazırlamış olduğumuz kuşbaşılı harcımızı koyalım herkese afiyet olsun 💫🍀.
Mardin Tatlısı (Harire) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- Ceviz içi(dileyen şeker koyabilir bana ağır geldiği için ben koymuyorum)
Mardin Tatlısı (Harire) Tarifi Yapılışı
- Pekmez, su, un ve tarçın ufak bir tencereye alınıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir .
- Sıcakken kaselere koyulur üstüne ceviz serpilir.
Yılların Kat Katı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 milföy
- Yarım bardak chokella
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yumurta
Yılların Kat Katı Tarifi Yapılışı
- Milföylerin içine çikolata sürerek önce yumurta daha sonra şekere batırıp tepsiye diziyoruz
- 180 derecede pişirilir afiyet olsun ♥️.