9 Aralık 2020 Çarşamba

Evde Daha Ucuz Ve Lezzetli Kfc Tavuğu Tarifi

 

Evde Daha Ucuz Ve Lezzetli Kfc Tavuğu  Tarifi İçin Malzemeler

Sos için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 buçuk kilo tavuk göğsü
  • 350-400 gram kahvaltılık mısır gevreği

Evde Daha Ucuz Ve Lezzetli Kfc Tavuğu Tarifi Yapılışı

  1. Dışarıda yediklerinizden çok daha lezzetli olan bu çıtır tavuk tarifini denedikten sonra şimdiye kadar dışarıda yediğinize pişman olacaksınız.
  2. Malzemeleriniz hazırsa tarife geçiyorum.
  3. Sos malzemeleri geniş bir kaseye alıp çırpalım.
  4. Yoğurdunuz suluysa bir iki yemek kaşığı un ilavesi yapabilirsiniz.
  5. Tavuk göğüslerini üç parmak kalınlığında keselim yıkayıp süzelim.
  6. Sosla buluşturup üzerini streç filmle kaplayıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  7. Kahvaltılık mısır gevreğini elimizle ufalayalım.
  8. Tavukları sostan alıp mısır gevreğine bulayalım.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisi ne dizelim.
  10. Önceden ısıttığımız fırında pişmeye gönderelim.
  11. Güzel bir renk alıp hafif pembeleşince fırından alalım.
  12. 200 derecelik fanlı ayarda pişirelim.

Trilice Tarifi

 

Trilice Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

Üstü için;

  • Krem şanti

Karemelizesi için;

  • 1 çay bardağı şeker (büyük boy )
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 tane kutu krema

Trilice Tarifi Yapılışı

  1. Önceden 170 derece fırınımızı ısıtalım.
  2. Kekimiz için yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpalım. (4-5 dakika).
  3. Un kabartma tozu ve vanilyayı süzerek ekleyelim.
  4. Spatula yardımı ile güzelce karıştıralım mikser kullanmayınız.
  5. Yağladığımız dikdörtgen borcamımıza kek harçımızı dökelim.
  6. Fırına atalım 170 derecede 10 dakika pişirdikten sonra dereceyi 150 ye çevirip 10-15 dakika da öyle pişirelim.
  7. Şerbeti için ocağa tenceremizi alalım şekeri ilave edip kaynatalım kaynayan sütü ılımaya bırakalım.
  8. Krem şantimizi yapalım ve dolaba koyalım. Fırından çıkan kekimizi kürdan yardımı ile delelim.
  9. Kekimiz ılık şerbetimiz ılık olucak şerbetimizi kekimizin üzerine dökelim.
  10. Şerbeti güzelce çektikten sonra dolabımızda 1-2 saat dinlendirelim.
  11. Dinlendikten sonra krem şantimizi spatula yardımıyla sürdürelim her yanına.
  12. Üzeri için biraz kremşanti ayıralım.
  13. Karamelimiz için şekeri eritelim eriyince tereyağını koyalım fokurdamaya başlayınca kremamızı ilave edelim ve karıştırma devam edelim.
  14. Kremayı attığımızda şekerimiz sertleşicek panik yapmayalım  krema ile tekrar karıştırarak eritelim.
  15. Şekerimiz iyice eriyince ılımaya bırakalım karıştırarak soğutursanız üstü kaymak tutmaz daha güzel olur.
  16. Ilık soğumaya yakın olan karemelizemizi üzerine yaydıralım.
  17. En üst için ayırdığımız krem şantiyi poşete koyup bir yanını delip yatay çizgiler yapalım.
  18. Yaptığımız yatay çizgileri dikey olarak kürdan yardımı ile çizelim.
  19. Dolaba dinlenmeye atalım 1 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🌺🧁.

Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram mantar
  • 1 ince kıyılmış kuru soğan
  • 1 limon suyu
  • 1,5 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı soğuk su
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil (tercih)
  • Tuz
  • Karabiber

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün.
  2. Ardından mantarları ufak ufak doğrayarak yağda ince doğranmış kuru soğanla 5-6 dakika soteleyin. Bu arada limon suyunu ekleyin.
  3. Mantarlar suyunu salıp çekip kavrulunca unu, mantar soteye ilave edip kavurun.
  4. Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar soğuk sütü ve suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kaynatın.
  5. Zencefil bu miktarda baskın tad vermez tercih ederseniz ekleyebilirsiniz.
  6. Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın.
  7. Üzerini ince ince kıydığınız dereotu veya maydanoz ile süsleyin.
  8. Mantar çorbasını, balık yemekleri veya benim yaptığım gibi kıymalı börek ile birlikte servis edebilirsiniz.

Biber Dolması Tarifi

 

Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy dolmalık biber

İç malzemesi için;

  • 1 su bardağı yıkanmış pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • Bir tutam doğranmış maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane

Sosu için;

  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı salça

Üzerine gezdirmek için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Domates

Biber Dolması Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle dolmalık biberlerimizin üst kısmını çıkartıyoruz.
  2. Ardından pirinç, salça, maydanoz, soğan, sıvı yağ ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  3. Doldurmak için hazırladığımız biberlerimizin içerisine yarısına kadar harcımızdan koyuyoruz ve pişireceğimiz tenceremize diziyoruz.
  4. Ardından üzerine kesmiş olduğumuz domateslerimizi koyuyoruz.
  5. Sosu için olan malzemelerinizi karıştırıp, üzerine döküyoruz ve sıvı yağımızı gezdiriyoruz.
  6. Tenceremizin kapağını kapatarak kısık ateşte pirinçler ve biberler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Biber dolmalarımız servise hazır, afiyet olsun ♥ :).

Elmalı Crumble Tarifi

 

Elmalı Crumble Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 4 elma
  • Yarım limonun suyu
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya

Hamur için

  • 125 gr tereyağı (küp doğranmış)
  • 1+1/4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 tutam tuz

Elmalı Crumble Nasıl Yapılır?

Meyve olarak her gün her öğün keyifle tüketebileceğiniz elma ile hazırlayacağınız tarifler. Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın ve geniş bir kaba alın. Limon suyu ekleyip harmanlayın. Şeker, vanilya, tarçın ilave edip iyice karıştırdıktan sonra fırın kabına yayın.

Hamur için tereyağı, un, şeker, tuzu mutfak robotunda kısa aralıklarla çalıştırarak kırıntı kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamur parçalarını elmaların üzerine yayın. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi

 

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr fıstıklı dondurma150 gr kaymaklı dondurma50 gr iri çekilmiş antepfıstığı50 gr rendelenmiş çikolata

Yeşil Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

Birer porsiyonluk 2 metal sufle kalıbının içini streç folyo ile kaplayın. Fıstıklı dondurmayı her iki kalıba paylaştırıp bastırarak yerleştirin ve ortasını çukurlaştırın.

Kaymaklı dondurmayı boşluklara paylaştırıp bastırarak doldurun. Streç folyonun sarkan kısımlarını üzerine katlayıp kapatın ve kalıpları buzlukta bekletin.

Kalıpları buzluktan çıkarıp birkaç dakika bekletin. Folyoyu açıp kalıbı servis kâsesine ters çevirerek kapatın ve dondurmayı çıkarın. Folyoyu yavaşça üzerinden alın. Antepfıstığı ile süsleyip hemen servis yapın.
Afiyet olsun.

Maskolin Salatası Tarifi

 

Maskolin Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 10 bebek mısır
  • 5 küçük turp
  • 100 gr soya filizi

Sos için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz

Maskolin Salatası Nasıl Yapılır?

  • Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp suyunu süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Soya filizlerini ekleyip harmanlayın.
  • Turpları yıkayıp kabuğunu alacalı soyun. İnce dilimleyerek salataya ekleyin. Üzerine mısırları dizin.
  • Tost ekmeklerini küp şeklinde doğrayın. Bir tepsiye alarak fırın ızgarasında her iki tarafını da kızartın.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, balzamik sirke ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Ekmekleri yerleştirip bekletmeden tüketin.
  • Maskolin salatasını, kadınbudu köftenin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Maskolin Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce; Akdeniz yeşilliği, turp ve mısırları bol suda durulayın. Ardından kağıt havlu üzerinde kurutun.
  • Malzemeler uzun zamandır buzdolabında kaldıysa, bir kaba buzlu su koyun ve sebzeleri bu kapta bekletin.
  • Dilerseniz, bebek mısır yerine haşlanmış süt mısır taneleri de kullanabilirsiniz.
  • Salatayı yemeğin hemen öncesinde yapın. Aksi takdirde suyunu salar.
  • İsteğe göre servis ederken, üzerinde bir tatlı kaşığı nar ekşisi gezdirebilirsiniz.

1 Porsiyon Maskolin Salatası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan maskolin salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. Lif değeri yüksek olan bu tarife, diyet listelerinde yer verebilirsiniz.

Kaşarlı Köfte Tarifi

 

Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr koyun ve dana karışımı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 küçük dilim bayat ekmek içi
  • 150 gr kaşar peyniri
  • Yeteri kadar kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için; Kuru soğanı ince ince rendeleyin. 
  • Maydanoz yapraklarını ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
  • Bir karıştırma kabına kıyma, soğan, ufalanmış bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Avcunuzun içine bir miktar harç alın, orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Daha sonra hafifçe bastırarak kapatın ve şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış tavada köfteli arkalı önlü olarak kızartın.
  • Hazırladığınız kaşarlı köfteyi, piyaz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Kaşarlı Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Köfte harcını buzdolabında dinlendirmek istiyorsanız, yumurta eklemeyebilirsiniz.
  • Bayatlayan ekmekleri elinizle ufalayın veya rondodan geçirin.
  • Artan köfte harcını şekil verdikten sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
  • Kaşar peynirini rendelemek yerine, küçük küpler halinde de kesebilirsiniz.
  • Kızarttığınız köfteleri, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 25 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Üzeri için

  • 20 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve ince ince rendeleyin.
  • Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun.
  • Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin.
  • Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pulbiber ekleyin.
  • Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serpiştirin.
  • Kabak çorbasını, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kabak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın içerisine çok fazla un koymak istemiyorsanız, bir adet patates ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Kabak çorbasının içerisine süt yerine krema ilave ederek, koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Biberli sosu hazırlarken, biberlerin çok fazla yanmamasına özen gösterin.
  • Kullanacağınız kabakların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Çorbanın kıvamı koyu olursa, azar azar süt ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık kabak çorbası yaklaşık 20, bir kase çorba ise ortalama 30 kaloridir. Kalori değeri oldukça düşük olan bu tarifi, diyet listelerinize ekleyebilirsiniz.

Brigadeiro Tarifi

 

Brigadeiro Tarifi İçin Malzemeler

Tatlı için:

  • 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bitter kakao

Yoğunlaştırılmış süt için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı tam yağlı süt

Brigadeiro Nasıl Yapılır?

  • Yoğunlaştırılmış süt için; 5 su bardağı sütü tencereye alın ve kaynatın.
  • Kaynamaya başladığı anda ocağın en küçük gözüne ve en düşük ısısına alın.
  • Süt 1 buçuk saat boyunca tıkırdayarak pişmeli ve bir daha kaynamamalı.
  • Ayrıca süt miktarı da 1/4 oranında azalmalı. Süt pişerken üzerinde oluşan kaymakları mutlaka alın.
  • Azalan sütü ocaktan alın ve kaymak kalmaması için süzün.
  • İçerisine toz şekeri ekleyin ve tekrar kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynayan sütün altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bu sütü, buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Tatlı için; Yoğunlaştırılmış süt, tereyağı ve kakaoyu yapışmaz bir tavaya alın.
  • Karışımı 10-15 dakika boyunca hiç durmadan karıştırın.
  • Spatulayla karıştırdığınızda tavadaki malzemelerin ortasından geçirin. Eğer malzeme hemen birleşmeyip ayrı kalıyorsa, pişmiş demektir.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra soğuması için 20 dakika bekletin.
  • Isısı normale döndüğünde elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın yuvarlayın.
  • Çikolata topları hindistan cevizine veya çikolata parçalarına bulayarak servis edin. Afiyet olsun.

Süt Kreması Tarifi

 

Süt Kreması Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram süt kaymağı

Süt Kreması Nasıl Yapılır?

  • Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın.
  • Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin.
  • İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin.
  • Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Her süt kaynatışınızda bu kaymakları aynı kapta toplayın.
  • Biriktirdiğiniz kaymakları bir kabın içine alın.
  • Çırpıcı yardımıyla orta derecede çırpın.
  • Krema hafif akışkan ve pürüzsüz bir kıvam aldığında çırpma işlemini bırakın.
  • Elde ettiğiniz süt kremasını ağzı kapalı bir kaba koyun ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Süt kremasını magnolia ve farklı tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Süt Kreması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Süt kaymağını, her süt kaynatışınızda elde edebilirsiniz.
  • Bu kaymakları yeterli miktara gelene kadar biriktirin.
  • Süt kremasını çok fazla çırparsanız, tereyağı olur.
  • Süt kremasını 2-3 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.

Volovan Tarifi

 

Volovan Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 10 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı yeşil zeytin (dilimlenmiş)
  • 1 adet küçük soğan
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket süt kreması
  • Tavuk parçaları (isteğe göre)
  • 1 adet salatalık
  • Karabiber
  • Tuz

Volovan Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyun ve soğanları renk değiştirene kadar kavurun.
  • Mantarları da ufak ufak doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun.
  • Sırasıyla zeytin, mısır ve süt kremasını ekleyerek karıştırın.
  • İç harcının sulu olmasını isterseniz, 1 buçuk paket krema da kullanabilirsiniz.
  • Baharat ve tuzunu ekledikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • 8 adet milföyün orta kısmını bardak ağzı veya volovan kalıbıyla keserek çıkartın.
  • Çıkardığınız parçaları, hava almayan kaplara koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • İçlerini çıkarttığınız milföyleri 2'şer 2'şer üst üste koyun. Ardından diğer 4 adet milföyün üzerine yerleştirin.
  • Sonunda 4 adet üç katlı milföy elde etmiş olacaksınız.
  • Milföyleri fırında pişirin. Ortaları piştiğinde, sadece bıçakla orta kısımlarına delikler açın.
  • Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
  • Milföyler kızardığında fırından çıkartın. Soğuyan mantarlı harcı içlerine doldurun.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Fırında 1 dakika daha pişirip kaşarın erimesini bekleyin. 
  • Salatayı çok ince bir şekilde dilimleyin ve rulo şeklinde sarın. Milföylerin ortasına bu rulolardan koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Risotto Sarma Tarifi

 

Risotto Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak pirinç (risotto pirinci)
  • 2,5 su bardağı su (pişirmek için)
  • Tuz
  • Tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Havuç
  • Kırmızı biber
  • Salatalık
  • Turp

Risotto Sarma Nasıl Yapılır?

  • Pirinci suda yarım saat bekletiyoruz.
  • 2,5 su bardağı suyu tencereye ekliyoruz ve pirinç ile tuzu ilave edip pişiriyoruz.
  • Tavuk göğsünü ince bir şekilde kesip iki yağlı kağıt arasına alıyoruz. Üzerine tuz ve karabiber serpip döverek inceltiyoruz.
  • Az yağlı tavada tavuk göğsünün parçasını pişiriyoruz.
  • Soyacak yardımıyla salatalık ve havuçları ince bir şekilde doğruyoruz. Kırmızı biberleri ve turpları da ince kesiyoruz.
  • Risottoyu streç filme dikdörtgen bir şekilde yayıyoruz ve üzerine tavuk, havuç, salatalık, biber ve turpu koyuyoruz. Yuvarlayarak sarıyoruz. AFİYET OLSUN!