10 Aralık 2020 Perşembe

Mantı Tarifi

 

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç harcı için:

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Sosu için:

  • Tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Yoğurtlu sos için de:

  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için yumurta bir kaba kırılır.
  2. Ardından tuz ve su eklenir un eklenir yoğurulur ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olacak.
  3. Kıymalı harç için ise 1 tane soğan rendelenir suyu sıkılır kıymaya eklenir tuz karabiber pulbiber eklenip yoğurulur.
  4. Hamurdan bezeler yapılır ve bezeler yufkadan biraz kalın açılır.
  5. Açılan hamur mantı merdanesiyle kesilir kıymalı harç koyulur hamurların 4 köşesi bir araya getirilir. Kaynayan suya mantılar atılır 15-20dk kadar pişirilir.
  6. Küçük bir tavaya tereyağı eritilip salça kavrulur.
  7. Mantılar tabaklara koyulur tereyağlı sos mantının her yerine gelecek şekilde gezdirilir.
  8. Daha sonra ortasına sarmısaklı yoğurt dökülür.
  9. Son olarak yoğurdun üstüne bir tatlı kaşığı tereyağ gezdirilir.

Antep Usulü Nar Ekşili Köfte Tarifi

 

Antep Usulü Nar Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ince bulgur (Simit)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Bir demet maydanoz
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 adet sarımsak
  • Tuz, pul biber, karabiber, kimyon isot
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Antep Usulü Nar Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur, salça, baharatlar leğene alınıp yoğurulur.
  2. Maydanoz ince ince doğranır.
  3. Soğan, sarımsak küçük küçük kıyılır.
  4. Köfteye yarım çay bardağı soğuk su dökülüp yoğurulur, fazla suyla yoğurmayın.
  5. Köftenin yeşilliği üzerine dökülür.
  6. Tavaya yağı koyulur ve iyice ısıtılır.
  7. Yanan yağ leğendeki yeşilliğin üzerine gezdirilir.
  8. Daha sonra 5 dakika yoğurup köfte sıkılıp servis edilir.

Ton Balıklı Brokoli Salatası Tarifi

 

Ton Balıklı Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy brokoli
  • 1 küçük paket ton balığı
  • Sarımsak 1 diş
  • Zeytinyağ
  • Yarım limon
  • Tuz bir tutam

Ton Balıklı Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle brokilileri güzelce temizleyelim.
  2. Sonra yıkayalım ve bir tencereye şu koyup haşlayalım.
  3. 15 dk yeterli olur çatal batırıp pişip pişmediğine bakalım.
  4. Sarımsağı tuzla havanda dövelim bir kaba 2 kaşık zeytinyağ ,yarım limon sıkalım.
  5. Sarımsağı da içine koyup güzelce ezelim macun gibi olana kadar daha sonra pişen brokolileri tabağa alıp bu sosla karıştıralım üstüne ton balığı gezdirelim afiyet olsun.

Çilekli Browni Tarifi

 

Çilekli Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 gram bitter çikolata
  • 1 cimdik tuz
  • 1 su bardağı un
  • İsteğe göre;
  • Çilek, frambuaz, vişne, beyaz çikolata

Çilekli Browni Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı eritilip ocaktan alınır çikolatalar içinde eritilir.
  2. Yumurta, şeker ve vanilin az çırpılır.
  3. Çikolata karışımı yavaş, yavaş karıştırılarak hamura eklenir.
  4. Tuz ve un eklenerek karıştırıp bırakılır.
  5. Üzerine beyaz çikolata, çilek, frambuaz, vişne ne isterseniz koyulur hepsini denedim hepsi çok yakışıyor.
  6. Beyaz çikolatayı kesinlikle koyunuz ayrı bi güzel oluyor.
  7. 150° önceden ısıtılmış fırında nemli seviyorsanız 30 dakika ıslak seviyorsanız 19 dakika pişirilir. 20 dakika dinlendirilir servis edilir. Afiyet olsun. 🤗.

Mısır Unu İle Tavada Hamsi Tarifi

 

Mısır Unu İle Tavada Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Mısır Unu İle Tavada Hamsi Tarifi Yapılışı

  1. Çukur bir tabağa mısır ununu ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
  2. Yıkanmış hamsilerin suyu süzülünce una bulayıp sıvı yağı koyduğumuz tavaya diziyoruz.
  3. Altı kızaran hamsileri bir tabak yardımı ile ters düz yapıp diğer tarafını da pişiriyoruz. ( ben balık tavası kullandım. ).
  4. Limonlayıp servis edebilirsiniz. 🤗 Afiyet olsun 👌🏻.

Köz Biber Yoğurtlusu Tarifi

 

Köz Biber Yoğurtlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Göz kararı tuz
  • Yarım çay bardağı konserve yada dondurulmuş mısır

Köz Biber Yoğurtlusu Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle közlenmiş biberlerimizi doğrayalım.
  2. Daha sonra kasedeki yoğurdumuza tuzu ve mısırı ilave edelim.
  3. Bir diş sarımsağı rendeleyelim ve hepsini karıştıralım. İsteğe bağlı süsleme yapalım.

Arpa Şehriyeli Salata Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Taze soğan
  • Bir küçük kase garnitür
  • Kornişon turşu

Üstüne gezdirmek için;

  • Tuz, limon suyu, sıvı yağ
  • Ölçülerini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz☺

Arpa Şehriyeli Salata Tarifi Yapılışı

  1. 2 yemek kaşığı sıvı yağda arpa şehriyeleri hafif kavuralım.
  2. Sıcak su ve az tuz ekleyerek pilav pişirir gibi pişirelim.
  3. Soğumaya bırakalım.
  4. Yeşillikleri ince ince kıyalım.
  5. Turşuları ufak doğrayalım garnitürüde ekleyelim.
  6. Soğuyan pilavı tüm malzemelerle birlikte soslarını da gezdirerek(tuz, limonsuyu, sıvı yağ) harmanlayalım. Dilediğimizce süsleyelim. Afiyet olsun. ☺.

Pratık Rulo Kek (Çatlama Olmaz) Tarifi

 

Pratık Rulo Kek (Çatlama Olmaz) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 5 yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz

Kreması için

  • 2 su bardak süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek nişasta
  • 5 yemek şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek şeker krema yoksa
  • Tereyağı olur

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Pratık Rulo Kek (Çatlama Olmaz) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker bi fiske tuz koyup iyice çırpılır rengi değişir.
  2. Sıvı yağ un kakao vanilya kabartma tozu ilave edip iyice çırpılır.
  3. Bu arada fırın 170 derecede alt üst ayar ısıtılır.
  4. Fırın tepsisini ıslatıp, yağlı kağıt serelim iyice elimizle düzeltelim.
  5. Kek harcını dökelim iyice yaydıralım.
  6. Isıtılmış, fırında 10 dk pişirip fırını kapatalım.
  7. Pişen kek tezgaha mutfak bezi serip ters çevirip,yağlı kağıt üste olacak.
  8. Ve kağıdı çıkaralım. Sıcağı sıcağına.Bez yardımı ile rulo yapıp 1 saat beklesin.
  9. Krema yapalım.Süt, un, nişasta şeker yumurta sarısı vanilya hepsi tencere koyup muhallebi kıvamında pişirelim.
  10. Krema koyup akışkan hale getirelim yoksa tereyağı yada süt ile akışkan yapabilirsiniz.
  11. Bekleyen rulo keki bez açıp keke yavaşça kremayı güzelce yandıralım ve güzelce tekrar keki rulo yapıp buz dolabına dinlendirin.Dinlen keke pudra şekeri serpip dilimleyip afiyetle yiyelim.

Atom Krokat Tarifi

 

Atom Krokat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı beyaz susam
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı efnan bitkisel karışım

Atom Krokat Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle susamı yapışmaz tavada rengi değişene kadar kavuralım.
  2. Bir kaseye aktarıp aynı tavaya şekeri koyup eriyene kadar karamelleştirelim. Hemen diğer malzemeleri de ekleyip hızlıca karıştıralım ve yağlı kağıdın üzerine dökelim.
  3. 2 dakikadan kısa zaman içinde kaşıkla hafif düzleyip incelterek açalım ve keselim. Hemen donmaya başlayacaktır. Daha sonra tık tık ayırabilirsiniz ve servis edebilirsiniz.

Ispanaklı Gözleme Tarifi

 

Ispanaklı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan

Ispanaklı Gözleme Tarifi Yapılışı

  1. Unumuzu azar azar ilave edelim.
  2. Daha sonra suyumuzu da ekleyelim ve tuzu da ekleyip yoğuralım.
  3. Kalan unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Yoğurduktan sonra küçük bezeler haline getirelim ve sofra bezi arasına koyup dinlendirelim ve tenceremize yağımızı koyup soğanlarımızı küp küp doğrayalım ve kavuralım.
  5. Kavrulan soğana baharatları ekleyelim ve salçalarımızı atıp kavurup doğradığımız ıspanaklara karıştıralım ve ıspanaklar ölene dek karıştıralım ve hamur açıp arasına ıspanak yerleştirip kapatalım ve tavada pişilerim
  6. Pişen gözlemeleri sofra bezine koyalım ve yemeye hazır ben 10 adet yaptım siz isterseniz un miktarını fazla koyarak daha çok yapabilirsiniz.

Sezar Salata Tarifi

 

Sezar Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı küp doğranmış ekmek
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 demet endivyen
  • 4 parça ançuez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı hardal
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Sezar Salata Nasıl Yapılır?

  • Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır?

  • Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe göre hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra, servis esnasında sosu salataya ilave edin. İyice özdeşleşene kadar karıştırın.

Bahar Pilavı Tarifi

 

Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 gr tarçın
  • 5 gr badem
  • 1 taze soğan
  • 5 gr kuru üzüm
  • 1 yaprak bebek pazı
  • 10 gr et bulyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Frenk soğanı
  • Tuz

Bahar Pilavı Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Bir tencerede suyun içine et bulyonu atıp kaynatın. Pirinci yarım saat suda bekletip içine tuz atın.

Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 8 dakika kadar kavurun. Tarçın ve tuzu ilave edin. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın.

Üzerine kuru üzüm, ince doğranmış pazı, badem ve kıyılmış taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. Frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.

Mantarlı Strogonof Tarifi

 

Mantarlı Strogonof Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana strogonof
  • 400 gr mantar
  • 200 gr soya filizi
  • Yarım demet taze soğan
  • 1.5 çorba kaşığı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Strogonof Nasıl Yapılır?

Bu özel yemeği yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Dana strogonofları tenceyere alın. 1.5 çorba kaşığı susamyağı ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Diğer tarafta mantarları dilimleyin. Soğanı 5’er cm uzunluğunda verev doğrayın. Soya filiziyle birlikte tuz, karabiber ilave ederek harmanlayın. Hafif pişen etlere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak tekrar 25 dakika daha pişirin. Son iki dakika kala 1 çorba kaşığı susam ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın. Yemeği servis tabağına aktarıp biberiye ile süsleyerek servis yapın.