Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İç harcı için:
- 200 gram dana kıyma
- 1 tane soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Sosu için:
- Tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Yoğurtlu sos için de:
- Yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Mantı Tarifi Yapılışı
- Hamuru için yumurta bir kaba kırılır.
- Ardından tuz ve su eklenir un eklenir yoğurulur ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olacak.
- Kıymalı harç için ise 1 tane soğan rendelenir suyu sıkılır kıymaya eklenir tuz karabiber pulbiber eklenip yoğurulur.
- Hamurdan bezeler yapılır ve bezeler yufkadan biraz kalın açılır.
- Açılan hamur mantı merdanesiyle kesilir kıymalı harç koyulur hamurların 4 köşesi bir araya getirilir. Kaynayan suya mantılar atılır 15-20dk kadar pişirilir.
- Küçük bir tavaya tereyağı eritilip salça kavrulur.
- Mantılar tabaklara koyulur tereyağlı sos mantının her yerine gelecek şekilde gezdirilir.
- Daha sonra ortasına sarmısaklı yoğurt dökülür.
- Son olarak yoğurdun üstüne bir tatlı kaşığı tereyağ gezdirilir.