22 Aralık 2020 Salı

Sade Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı (et suyu, tavuk suyu yada kaynar su)
  • 50 gram tereyağ yada margarin
  • 2 tatlı kaşığı tuz (azaltılabilir yada artırılabilir )

Sade Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Oldukça pratik ve de lezzetli bu pilavı herkese öneririm:)

  1. Tencerenin içinde yağı eritip kızdırın.
  2. İçine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
  3. Suyunu ve tuzunu ekleyip orta dereceli ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin.
  4. Bulgurdan bulgura fark olacağı için pişirme süresi kısalıp çoğalacağı gibi suyunda da farklılık olabilir.
  5. Su az gelirse ilave edin.
  6. Tencereye peçete koyarak 20 dakika dinlenmesini sağlayın. Afiyet olsun :)

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi

 

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • Orta büyüklükte bir mor lahananın yarısı
  • 5-6 dolu kaşık süzme yoğurt
  • 3 kaşık mayonez (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlar ve mor lahana rendelenir.
  2. Ayrı ayrı 1 kaşık zeytinyağında 4-5 dakika kadar sotelenir.
  3. Tekrar ayrı kaplara alınır, soğutulur.
  4. Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz karıştırılır. Havuç ve lahanayla birleştirilir.
  5. Servis tabağına bir kaşık havuçlu, bir kaşık lahanalı karışımdan koyarak servis yaptım.
  6. Üzerine ceviz ve dereotu ekledim.
  7. İsteğe göre ceviz ve dereotu içine de eklenebilir ☺

Görünüşü Ve Tadıyla Mükemmel Lezzet Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

 

Görünüşü Ve Tadıyla Mükemmel Lezzet Beşamel Soslu Tavuk  Tarifi İçin Malzemeler

Yemeğimiz için gereken malzemeler:

  • 2 adet patates
  • 1 tam tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Beşamel sos için malzemeler;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı süt
  • Yemeğimizin en üstüne koymak için miktarı size kalmış rendelenmiş kaşar

Görünüşü Ve Tadıyla Mükemmel Lezzet Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle patatesleri önceden fırına atacağımız için, borcamın dibine zeytinyağı sürüyoruz.
  2. Ardından soymuş olduğumuz patatesleri ince ince dilimliyoruz.
  3. Dilimlemiş olduğumuz patatesleri borcama diziyoruz ve üzerine tuz, karabiber ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
  4. Patatesleri 200 derece fırında 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
  5. Patatesler fırında pişerken biz de diğer malzemelerin kesme işlemine geçebiliriz.
  6. Soğan, kırmızı ve yeşil biberler ile sarımsağı küçük küçük doğrayarak bir kaba alıyoruz.
  7. Sıra tavukları kesme işleminde, tavukları da boyutu sizin tercihinize kalacak şekilde ufaltabilirsiniz.
  8. Ben küp küp doğramayı tercih ediyorum.
  9. Tavukları da kestikten sonra bir kabın içine alıyorum.
  10. Fırında 10 dakika boyunca pişen patatesler hazır.
  11. Patatesleri fırından alarak yemeğimizi pişireceğimiz kabımızın zeminine diziyoruz.
  12. Bu yemek güzel olduğu kadar bir çok aşamadan geçtiği için zahmetli bir yemektir.
  13. Fırınlama işlemini birkaç kez yapacağımız gibi ocakta da pişirme işlemleri yapacağız.
  14. İnce ince doğradığımız soğanları içine zeytinyağı gezdirdiğimiz tavada pişirmeye başlıyoruz.
  15. Soğanlar istediğimiz ölçüde piştikten sonra tavaya tavukları ekleyerek pişirme işlemine devam ediyoruz.
  16. Biberleri de tavaya ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
  17. Tavadaki malzemeler yeterince piştikten sonra salçayı ekleyerek pişirme işlemine karıştırarak devam ediyoruz.
  18. Salça da yeterince kavrulduktan sonra tavada ki pişirme işlemimizi tamamlıyoruz.
  19. Tavadaki malzemeleri daha önceden dizmiş olduğumuz patateslerin üzerine döküyoruz ve beşamel sosunu hazırlamak için tekrar ocağa geri dönüyoruz.
  20. Beşamel sos için tavada tereyağını eritiyoruz.
  21. Gerek et yemeklerinde gerek ise sebze yemeklerinin üzerinde beşamel sos oldukça lezzetli bir uyum yakalamaktadır. Süt, tereyağı ve unla hazırlanan bu sosun yapımı çok kolay görünse bile aceleyle ve bazı püf noktalarına dikkat edilmemesi halinde çok koyu, çok sulu veya topaklı olabilir.
  22. Tereyağı eridikten sonra unu da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  23. Beşamel için, uzun süre pişirilmiş beyaz un olması da gerekiyor ki un tadı olmasın.
  24. Kuru görününceye kadar yağ ve un kavurmasını en az 5 dakika pişirin, un kokmaya başladığında sütü ekleyin.
  25. Sütü hemen kavrulmuş yağ ve una eklemek, beşamel oluşturmak için en hızlı yol olabilir. Ancak özellikle süt soğuksa şoklama yapar ve bu da topaklanmayı beraberinde getirir. Sürekli çırparak topakları gidermeye çalışırsınız. O yüzden sütü yavaş yavaş dökün ve çırpmaya devam edin yağ ve un kavurması gevşedikten sonra kalan sütü dökerek karıştırın.
  26. Sütü ekledikten sonra biraz pişirin. Eğer uzun süre pişirirseniz sos kalın olur.
  27. Beşamel sosu istediğiniz kıvama gelmeden pişirmeyi durdurun ve 2 dakika daha sosu çırpın.
  28. Hazırladığımız beşameli tavukların üstüne güzelce gezdiriyoruz.
  29. Ardından beşamel sosun tamamını rendelenmiş kaşar ile kaplıyoruz.
  30. Kaşarların erimesi için fırınlama işlemini tekrar yapıyoruz.
  31. Yemeğimizi 200 derece fırında rendelenmiş kaşar kızarana kadar pişiriyoruz.
  32. Görünüşü ve lezzetiyle mükemmel olan, davet sofralarınıza çok yakışacağını düşündüğümüz beşamel soslu tavuğumuz hazır.

Hepinize afiyet olsun. 

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi

 

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış tavuk budu
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı ucuyla tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla  pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla  karabiber
  • Tuz
  • Üzeri için ince kıyılmış maydanoz

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk budu haşlanır ve tiftiklenir.
  2. Uygun bir tencereye yağlar eritilir yemeklik doğranmış soğan 2 dk kavurulur.
  3. Daha sonra un eklenir ve kokusu çıkana dek kavrulmaya devam edilir.
  4. Salça eklenir az daha kavrulur. Yıkanmış suyu süzülmüş mercimek de eklendikten sonra biraz daha kavrulur ve üzerine tavuk suyu dökülür.
  5. Bı şekilde mercimek yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır.
  6. Yumuşayan mercimekler blenderden pürüzsüz olana dek çekilir.
  7. Daha sonra tel şehriye, didilmiş tavuk ve küçük küçük doğranmış domates eklenir.
  8. Şehriye ve domates yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir.
  9. Eğer kıvamı koyu geldiyse sıcak su ilavesi yapılabilir.
  10. Son olarak damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip 2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
  11. Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 su bardağı un
  • 2 yek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu

Sosu için

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 kaşık kakao
  • 2 kaşık şeker
  • 1 vanilya
  • 2 parça kurvetür çikolata yoksa tablet çikolatada olur
  • 1 kaşı tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.
  2. Ardından iki kaşık sıcak su süt ve sıvı yağıda ekleyip çırpalım un ve kabartma tozu kakaoyu da eleyerek katıp bir supatula yardımıyla karıştıralım.
  3. Yağlanmış unlanmış dik dörtgen borcama dökelim.
  4. 180 derecede pişirelim keki fırından çıkarıp 5 dk bekleyip üzerine bir kürdanla delikler açalım
  5. Hazırladığımız süt sosunu üzerine dökelim.
  6. En en az 3 saat dinlendirelim 1gün beklerse daha da lezzetli oluyor.
  7. Sosun hazırlanması bir tencereye sütü, şekeri kakaoyu ve çikolatayı sıvı yağı tereyağını koyup karıştırarak bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
  8. 1 paket vanilya koyup karıştırıp sıcakken pişmiş kekemizin üzerine dökelim.
  9. Dinlendikten sonra rende istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz Ben rendelenmiş çikolata kullandım kolay gelsin yapacaklara🥰.

Maraş Kömbesi (Patatesli) Tarifi

 

Maraş Kömbesi (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2su bardağı ılık su
  • 4,5 su bardağı un (Unun kalitesine göre değişir az veya çok olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı silme kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2yemek kaşığı zeytinyağı (Hamuru toparlamak için)

İç Harcı

  • 4 -5 tane orta boy patates (Haşlanmış)
  • 4tane kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı salça(Domates ve biber karışık)
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber

Sosu

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Maraş Kömbesi (Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için soğanlar küçük küp doğranır ve yağda kavrulur salça eklenir kavrulur baharatlar eklenir ve haşlanmış püre halinde patates eklenip kavrulur ateşten alınıp soğumaya bırakılır.
  2. Hamuru için suyu konur tuz eklenir unumuz eleyerekten yavaşça eklenir mayası konur karıştırılır ve yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
  3. Toparlamak için elimiz yağa batırarak hamur yoğurulur ve bekletir (10 dakika)mayası gelen hamur 2 ye bölünür ve tepsi büyüklüğünde oklava ile açılır yağlanmış tepsiye serilir.
  4. Üzerine harcı konur diğer pazımızda açılır ve harcın üzerine serilir üzerine sosu konur bıçakla kesilir veçatalla delikler yapılır 250 derecede ısınmış fırında pişirilir (Fırınınız harlı ise 200 derece).
  5. Afiyet olsun🤗🤗.

Gelin Pastası Tarifi

 

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı tepeleme şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin

  • 2 su bardağı süt

Muhallebi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle keki için yumurtayı iyice çırpıp şekeri ilave ediyoruz. Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip margarinle yağladığımız dikdörtgen borcama döküyoruz.
  2. 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz kekimiz fırında pişe dursun muhallebimizi hazırlayalım.
  3. Kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemelerimizi alıp ocakta çırpıcıyla karıştırıyoruz. Fokurdayınca vanilya ekleyip altını kapatalım.
  4. Kremşantiyide ekleyip mikser ile 2 dakika çırpalım fırından çıkardığımız keki ılımaya bırakalım. 2 bardak soğuk sütü dökelim üzerine muhallebiyi eşit şekilde döküp hindistan cevizi veya fındık ceviz ile süsleyelim.
  5. Afiyet olsun ❤️.

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram margarin veya tereyağ
  • Yarım su bardağı fındık

Kreması için:

  • 300 gram labne
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane vanilya
  • 1 limon suyu ve rendesi

Limon Sosu İçin

  • 2 adet limon suyu ve bir limon rendesi
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal ( isteğe bağlı)

Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tart kalıbının ortasına yağlı kağıt serelim kalanları kenarları için keselim ve yağ ile yapıştıralım. En altını alüminyum folyo ile kaplayalım.
  2. Taban için yağı eritelim. Bisküvileri robotta çekelim içine fındıkları da ekleyip biraz daha çekelim. Daha sonra içine erimiş yağı ekleyelim ve karıştıralım. Bisküvi harcını kalıbımızın alt tabanına dökelim ve bir bardak yardımı ile iyice bastırarak düzleştirelim. Kremasını yapana kadar buzdolabından dinlendirelim.
  3. Kremamız için bir kaba labneyi ve şekeri koyalım ve çırpalım. Daha sonra krema, un ve nişastayı ekleyim ve tekrar çırpalım. Yumurtaları tek tek ekleyerek onları da iyice çırpalım. Son olarak limon suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da ekleyip çırpalım ve kalıbımızın içine dökelim.
  4. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirelim. Tepsiyi fırına koymadan önce tepsinin içine küçük bir kap ile su koyalım.
  5. Cheesecake pişince fırının ağzını açalım ve yarım saat o şekilde dinlendirelim. Daha sonra dışarı alıp bekledikten sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
  6. Limon sosu için sos malzemelerini bir kaba alalım ve karıştıralım ocağa alıp kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim. Sosumuz kaynayınca bir kenara alalım ve ılımasını bekleyelim.
  7. Ilımış olan sosumuzu buzdolabında dinlendirdiğimiz kekimizin üzerine dökelim. Tekrar dolaba koyup dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
  8. Cheesecakemiz 1 gece dolapta beklerse daha lezzetti olacaktır.
  9. Afiyet olsun. ☺️.

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta akı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yarım demet dereotu (Yaprakları sadece, arzuya göre çoğaltabilirsiniz)
  • 1 küçük havuç rendenin ince tarafıyla rendelenecek
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Beyaz peynir

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Mavi haşhaş

Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt ve suyu ılıtalım şeker maya ile birlikte bir kapta karıştıralım.
  2. Maya eridikten sonra on dk bekleyelim.
  3. Ardından yumurta beyazlarını (sarısı üzerine) yağı tuzu dereotu ve havucu ekleyip karıştıralım. Azar azar unu ekleyelim yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
  4. Üzerine hafif yağ damlatıp bir iki kere daha yoğurup üzerine poşet geçirip sofra bezine saralım.Mayalanmasını bekleyelim. Oda ısısına göre değişiklik gösterebilir ama bir saatten önce dokunmayalım.
  5. Mayalanan hamur kabaracaktır zaten. Mayalanma işleminden sonra elimizle hamurun havasını alalım bir iki tür yoğuralım ve bezeler alalım.
  6. Yağladığımız elimizle tezgahta açalım arasına peynir koyalım. Ben hem ay şeklinde hemde yuvarlak yaptım.
  7. Yuvarlak için elimizdeki bezeyi yağlamadan hafif açalım peynir koyalım ve ortada toplayıp yuvarlayıp üzerine bastıralım tepsiye koyalım.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı haşhaş ve 200 derecelik fırında pişirelim.
    Afiyet olsun arkadaşlar 👩‍🍳😋

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Dış kabuğu için:

  • 1 kilo köftelik ince bulgur
  • 1 çay bardağı un (Galeta unu koyacaksanız 1 yemek kaşığı buğday unu 1 çay bardağı galeta unu)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber
  • Yarım kaşık tuz

İçi için:

  • Yarım kilo kıyma et
  • Yarım kilo parça et
  • 4 orta boy soğan
  • 1 yemek tereyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kuru nane

 İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye biraz sıvı yağ alalım.
  2. Ocağın üstüne koyup parça eti kavuralım.
  3. Kıyma eti ilave edip kavurmaya devam edelim.
  4. Sonra tereyağı ekleyelim iyice kavuralım. Soğanları ekleyip karıştıralım 10 dk pişirelim.
  5. Üzerine salça, isot, tuz ekleyip karıştıralım. Sonra 10 dk pişirmeye bırakalım.
  6. En son kuru nane ekleyip pişince kapatalım.
  7. Daha sonra çiğköfte leğenine köftelik bulguru alalım.
  8. Sıcak suyla ıslatıp 15 dk üzerini kapatıp bekleyelim. Sonra salça, isot ve tuzu ekleyip yoğuralım. Unu azar azar ekleyip su ilave edip yoğurmaya devam edelim.
  9. Kıvamı alınca parmağınızla açıp içine kavurduğumuz eti koyup kapatalım. Hepsi oluncaya kadar bu işleme devam edelim.
  10. Sonra kızartma yağında pişirelim. Haşlanmış sevenler tencere su koyup biraz da tuz ekleyip pişirelim. Afiyet olsun. 🧡

Tart Kalıbında Pasta Tarifi

 

Tart Kalıbında Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin

  • 1 paket çilekli puding
  • 2 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (Süsleme için kullandım, kullanmayadabilirsiniz)

Tart Kalıbında Pasta Tarifi Yapılışı


  1. Keki için yumurta ve şeker çırpılır.
  2. Kalan tüm malzemeler de eklenerek karıştırmaya devam edilir.
  3. Hazırlanan hamur yağlanmış tart kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-22 dakika pişirilir.
  4. Pişen kekin ilk sıcaklığı geçince ters çevrilerek 1 çay bardağı süt ile ıslatılır ve soğumaya bırakılır.
  5. Krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanarak dolaba kaldırılır.
  6. Kreması için çilekli puding 2 su bardağı süt ile pişirilerek soğuyan kekin üzerine eşit şekilde yayılır ve 1 saat soğumaya bırakılır.
  7. Tamamen soğuyan kek krem şanti ile süslenir ve 3-4 saat dinlendirilmek üzere dolaba kaldırılır.

Ustasından Birebir Tutan Fırında Sütlaç Tarifi

 

Ustasından Birebir Tutan Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo süt
  • 1 çay bardağı pirinç (Pirinci haşlamak için iki su bardağı süt )
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yumurtanın sarısı
  • Vanilya bir tutam tuz
  • 1 paket süt kreması

Ustasından Birebir Tutan Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirincimizi iki su bardağı sütle haşlıyalım.
  2. Pirinçler şişip yumuşadıktan sonra iki litre sütü ekliyelim bi 10 dakika orta ateşte kaynatalım, daha sonra şekerimizi ekliyelim.
  3. Bi 5 dakka kadar da şekerle kaynatalım.
  4. Bir tarafta da nişastayı süt le veya su ile açalım.
  5. Yumurta sarısını vanilyayı ekliyelim bu karışımı sütlacımıza karıştıra katıştıra ilave edelim kıvam alana kadar karıştırmayı bırakmayalım en son aşamadada tuz atalım ve süt kremasını ekliyelim bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
  6. Sütlacımızı fırına dayanıklı kaselere pay edelim ve tepsiye dizelim kaselerin yarısına gelene kadar su koyalım ve üstünün kabuk bağlamasını bekliyelim.
  7. Üstünün iyi kızarması için ve dengeli kızaracaktır her birinin üstüne 1 yemek kaşığı soğuk süt gezdirin veya pudra şekeri serpin buda fırında sütlacın püf noktasıdır.
  8. Fırının üst ızgara fanlı ayarında tepsiyi en üstte koyuyoruz. 200 derecede başından ayrılmayın çabuk kızarıyor afiyetle kalın.