22 Aralık 2020 Salı

Ustasından Birebir Tutan Fırında Sütlaç Tarifi

 

Ustasından Birebir Tutan Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo süt
  • 1 çay bardağı pirinç (Pirinci haşlamak için iki su bardağı süt )
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yumurtanın sarısı
  • Vanilya bir tutam tuz
  • 1 paket süt kreması

Ustasından Birebir Tutan Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirincimizi iki su bardağı sütle haşlıyalım.
  2. Pirinçler şişip yumuşadıktan sonra iki litre sütü ekliyelim bi 10 dakika orta ateşte kaynatalım, daha sonra şekerimizi ekliyelim.
  3. Bi 5 dakka kadar da şekerle kaynatalım.
  4. Bir tarafta da nişastayı süt le veya su ile açalım.
  5. Yumurta sarısını vanilyayı ekliyelim bu karışımı sütlacımıza karıştıra katıştıra ilave edelim kıvam alana kadar karıştırmayı bırakmayalım en son aşamadada tuz atalım ve süt kremasını ekliyelim bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
  6. Sütlacımızı fırına dayanıklı kaselere pay edelim ve tepsiye dizelim kaselerin yarısına gelene kadar su koyalım ve üstünün kabuk bağlamasını bekliyelim.
  7. Üstünün iyi kızarması için ve dengeli kızaracaktır her birinin üstüne 1 yemek kaşığı soğuk süt gezdirin veya pudra şekeri serpin buda fırında sütlacın püf noktasıdır.
  8. Fırının üst ızgara fanlı ayarında tepsiyi en üstte koyuyoruz. 200 derecede başından ayrılmayın çabuk kızarıyor afiyetle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder