Ustasından Birebir Tutan Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo süt
- 1 çay bardağı pirinç (Pirinci haşlamak için iki su bardağı süt )
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yumurtanın sarısı
- Vanilya bir tutam tuz
- 1 paket süt kreması
Ustasından Birebir Tutan Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Pirincimizi iki su bardağı sütle haşlıyalım.
- Pirinçler şişip yumuşadıktan sonra iki litre sütü ekliyelim bi 10 dakika orta ateşte kaynatalım, daha sonra şekerimizi ekliyelim.
- Bi 5 dakka kadar da şekerle kaynatalım.
- Bir tarafta da nişastayı süt le veya su ile açalım.
- Yumurta sarısını vanilyayı ekliyelim bu karışımı sütlacımıza karıştıra katıştıra ilave edelim kıvam alana kadar karıştırmayı bırakmayalım en son aşamadada tuz atalım ve süt kremasını ekliyelim bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
- Sütlacımızı fırına dayanıklı kaselere pay edelim ve tepsiye dizelim kaselerin yarısına gelene kadar su koyalım ve üstünün kabuk bağlamasını bekliyelim.
- Üstünün iyi kızarması için ve dengeli kızaracaktır her birinin üstüne 1 yemek kaşığı soğuk süt gezdirin veya pudra şekeri serpin buda fırında sütlacın püf noktasıdır.
- Fırının üst ızgara fanlı ayarında tepsiyi en üstte koyuyoruz. 200 derecede başından ayrılmayın çabuk kızarıyor afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder