4 Şubat 2021 Perşembe

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi

 

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça)
  • 30 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurtanın sarısı

Kuzu Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

  • Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin.
  • Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
  • Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Karnabahar Çorbası Tarifi

 

Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 patates
  • 700 ml sebze suyu
  • 400 ml süt
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Tuz

Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  • İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
  • Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pul biber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.

Fit Raffaello Tarifi

 

Fit Raffaello Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı organik rende Hindistan cevizi (250 ml)
  • 2 yemek kaşığı organik agave şurubu
  • 3 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi unu
  • 1 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi yağı (katı halde)
  • 100 g Hindistan cevizi sütü (dolaptan çıktığında üzerindeki kısım-1/2 su bardağından 1 parmak az)

Üzeri için:

  • Organik Hindistan cevizi rendesi

Fit Raffaello Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri karıştırın ve 10 dakika dolapta bekletin.
  • Ardından elinizle yuvarlak şekil verip rende Hindistan cevizine bulayın.

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Tarifi

 

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı organik badem unu
  • 1,5 su bardağı glütensiz un
  • 1 tatlı kaşığı organik psyllium tozu
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 çay kaşığı Himalaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı avokado yağı
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • Susam, biberiye, haşhaş tohumu

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Önce psyllium ile suyu jöle kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Kuru malzemeleri de bir yerde harmanlayıp jöle formundaki harçla karıştırın.
  • Minik yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin. üzerine susam, biberiye, haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Artanları buzlukta muhafaza edip, daha sonra ısıtarak da tüketebilirsiniz.

Kinoa Pilavı Tarifi

 

Kinoa Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı kinoa
  • 3/4 su bardağı su
  • Yarım soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı avokado yağı
  • 3 yemek kaşığı ev yapımı domates sos
  • 3/4 su bardağı su
  • Çeri domates, kapya biber, yeşil biber, havuç, köz patlıcan
  • Tuz, karabiber, dilediğiniz baharatlar

Kinoa Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Kinoayı bir pişirme tenceresine alıp, üzerine su ilave ederek haşlayın.
  • Pişen kinoaları kenara ayırın.
  • Başka bir küçük pişirme tenceresinde soğan ve sarımsakları zeytinyağında karamelize edin.
  • Ardından domates sosu, sebze ve baharatları ilave edin.
  • En son pişen kinoaları ekleyip pilavı biraz karıştırdıktan sonra altını kapatıp demlenmeye bırakın.

Cizleme Tarifi

 

Cizleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
  • 1 adet yumurta

Cizleme Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına ılık su ve kuru mayayı alın. Biraz karıştırdıktan sonra mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.
  • Ardından süt ve yumurtayı ekleyerek güzelce çırpın.
  • Karışımın üzerine unu yavaş yavaş ekleyin ve bu esnada karıştırmaya devam edin.
  • Unu tamamen ekledikten sonra yavaşça karıştırın.
  • Karışım homojen bir hal aldığında üzerini kapatarak 30 dakika ılık bir yerde dinlendirin.
  • Dinlenen harcı tekrar çırpın ve yapışmaz tavaya kepçe yardımıyla dökün.
  • Cizlemenin bir kısmı göz göz olup kuruduktan sonra spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin.
  • Her cizleme de toplam 2 dakika pişirmek yeterlidir.
  • Tüm harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız cizlemelerin üzerine tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.
  • Cizlemeyi taze incir reçeli ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Cizleme Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanılan maya 5-6 gramdır. Kuru maya yerine 10 gram yaş maya veya 3 gram instant maya kullanabilirsiniz.
  • Unu çok fazla koyarsanız, harcın tavada yayılması zorlaşır. Bu yüzden tarif ölçülerini değiştirmeden uygulamanızı öneririz.
  • Tarif ölçülerinden ortalama 10 adet cizleme yapılmaktadır.
  • Un oranı sıvı olursa cizlemeler ince, katı olursa kalın olacaktır.

Bolonez Sos Tarifi

 

Bolonez Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bolonez Sos Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri ve soğanı küp küp doğrayın. Havucu küçük kısımda rendeleyin.
  • Tavanın içerisine zeytinyağı koyarak kızdırın. Tavanın içerisine önce soğanı ardından havucu koyarak kavurun.
  • Kavrulan sebzelerin üzerine ise kıymayı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
  • Kavrulan kıymanın üzerine salça ve domatesi ekleyerek pişirin.
  • Sosun içerisine et suyu veya haşlanmış makarna suyu ekleyin.
  • Ardından karabiber ve tuz ekleyerek sos kıvamını alana kadar karıştırın.
  • Sos kıvamını alınca ocağın altını kapatın.
  • Hazırladığınız bolonez sosu, makarna yapımında kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Türkmen Pilavı Tarifi

 Türkmen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

250 gram kuşbaşı et

3 adet havuç

1 adet soğan

1.5 su bardağı pirinç

Tuz

Sıvıyağ

Türkmen Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak etleri tencerede veya düdüklüde kavurun.

Soğan ve havuçları ince ince dilimleyin. Etlerin üzerine soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.

Birkaç dakika sonra havuçları da ekleyerek karıştırın. 

Kavurma işleminin ardından 1 buçuk su bardağı su ekleyin. Etler suyunu çekene kadar pişirin.

Pirinçleri su ile yıkayın ve suyunu süzün. Mümkünse pirinçleri 20 dakika suyun içerisinde bekletin. Bu sayede nişastaları akacaktır.

Ardından pirinçleri pilav tenceresine alın ve üzerine tuz ekleyerek yayın.

Pirinçleri güzelce karıştırdıktan sonra üzerine 2 cm geçecek şekilde su ekleyin. Pirinci üst kısımdan hafifçe karıştırın ve pişmeye bırakın.

Pirinçler suyunu çektiğinde yumuşaklığını kontrol edin. Eğer dirilik kaldıysa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.

Pilav hazır olduğunda ocağın altını kısarak 10 dakika demlenmeye bırakın.

Daha sonra ocağın altını kapatın ve 10 dakika daha dinlendirin.

Hazırladığınız pilavı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine etli karışımı ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Sürpriz Kek Tarifi

 

Sürpriz Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un ( yinede kontrollü koyun )
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

Sürprizi için;

  • 2 adet yumurta akı
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • 100 gram beyaz çikolata

    Sürpriz Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak iki yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz .
  • Hindistan cevizi ,pudra şekerini ekleyip bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz .
  • Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp top haline getiriyoruz buzdolabında 10 dk dinlendiriyoruz.
  • Kek için; Yumurta şekeri 5-6 dk mikserle çırpıyoruz .
  • Sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar çırpıyoruz .
  • Un ,kakao ,kabartma tozu vanilyayı eleyerek kek harcımıza ekliyoruz tekrar çırpıyoruz .
  • Yağlamış olduğumuz kek kalıbına kek harcımızı yarısından biraz fazlasını döküyoruz .
  • Dinlenen hindistan cevizli toplarımızı sırayla diziyoruz .
  • Üzerine geri kalan kek harcımızı döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 55-60 dk pişiriyoruz .
  • Üzerine benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayla süslüyoruz .
  • Dilerseniz çilek yada başka meyveyle süsleyebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun.

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 tane kırmızı soğan
  • 1 avuç eriste
  • 1 su bardağı bulgur köftesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber

Bulgur köfteleri için:

  • 1 çay bardağı bulgur
  • Sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça1 yumurta
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Önce bulgur köftelerini hazırlayın.
  • Derin bir kaba bulguru tuzu koyup üzerine şişmesi için su koyun 10 dakika bekletin.
  • Şişince yumurta, salça, tuz, karabiber azar azar un ekleyip kıvam aldırın. Kıvam aldığında minik minik köfteler yapın.
  • Tencereye yeşil mercimeği alıp haşlayın.
  • Haşlanan mercimekleri bir kenara alıp, tencereye yağı ekleyin eridiğinde soğanı minik minik doğrayıp kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine salça ilave edin ve kavurun.
  • Üzerine şu ekleyip mercimekleri ilave edin.
  • Kaynadığında enişteyi ilave edin, üzerine bulgur köftelerini ilave edip bulgurlar pişinceye kadar kaynatın.
  • En son baharatları ilave edin. 1 taşım daha kaynatın.
  • Küçük bir tavada tereyağ eritin üzerine nane ekleyip kızdırın ve çorbanın üzerine servis yapın.
    (ben bulgur köftelerini buzluktan kullandım) yapacak olanlara afiyet olsun.

Dereotlu Patatesli Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayırın)
  • 80 gram yoğurt
  • 1 adet patates
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ele yapışmayacak kadar un (3- 4 su bardağı kadar)

Arasına koymak için;

  • Beyaz peynir

    Dereotlu Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Patatesi minik küpler halinde doğrayın ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  • Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ve elinizle biraz açıp içine peynir koyun.
  • Yuvarlayıp tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin ve 180° ısıtılmış fırında pişirin.

Orjinal Tarifi İle İsveç Köftesi (İkea)

 

Orjinal Tarifi İle İsveç Köftesi (İkea) İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu galeta unu
  • 4 yemek kaşığı süt
  • Tuz ve karabiber

Sosu için,

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 kutu krema
  • 300 ml et ya da kemik suyu
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Karabiber
  • (Soya sosunuz yoksa tuz ilave etmelisiniz)

    Orjinal Tarifi İle İsveç Köftesi (İkea) Yapılışı

  • Köfteler için bütün malzemeyi güzelce karıştırıp yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Sosu için: tereyağında unu mis gibi kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ardından krema ve diğer malzemeleri ekleyip bir taşım kaynatıp, altını kapatın.
  • İsterseniz sosu köftenin üzerine gezdirebilir ya da tamamen sosa bulayabilirsiniz. Ben bulayarak tercih ediyorum.

Kolay Ve Hesaplı Tiramisu Tarifi

 

Kolay Ve Hesaplı Tiramisu Tarifi  İçin Malzemeler

Kreması için

  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kedidili bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Üzerine

  • Kakao

    Kolay Ve Hesaplı Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Sütü tencere koyalım. İçersine tozşeker ve yumurtayı sarısı ilave edip iyice karıştırın.
  • Unu ilave edin iyice topaklanma kalmıycak şekilde karıştırın.
  • Ocağın altını açın karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocağın altını kapatıp vanilya. Labne peyniri ve tereyağ ilave edip iyice karıştırmaya devam edin.
  • Ayrı bir kabının içine sütü boşaltın üzerine nescafe süt ve su koyup karıştırın.
  • Kare borcamın içine kedi dili bisküvileri nescafeli süte bandırıp dizin.
  • Üzerine dizme işlemi bitince bir sıra olduktan sonra kremayı gezdirin.
  • Tekrar kedi dili bisküvileri nescafeye bandırıp üzerine dizin dizme işlemi bitince kalan kremayı da üzerine iyice yayın.
  • Üzerine kakao serpip buzdolabına kaldırın. Çok lezzetli bir tarif bayılacaksınız.