Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça)
- 30 gr tereyağı
- 2 soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 2 yumurtanın sarısı
Kuzu Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır?
- Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin.
- Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
- Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
- Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.