5 Mart 2021 Cuma

Demir Tatlısı Tarifi

 

Demir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 2 parmak az yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Demir Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğuması için şerbeti hazırlayalım.
  • Şerbet için tencereye şeker, su ve limonu alıp kaynatalım.
  • Yoğun bir şerbet olmalı. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Çırpma kaşesine un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Unu ilave edip çırpalım.
  • Ocağa tencereye alıp sıvı yağ dökelim.
  • Sıvı yağı ısıtıp demir tatlısı aparatını ısınması için tencereye bırakalım.
  • Isınan aparatı hamura batırıp ardından orta ateşte ısınan yağa batıralım.
  • Kalıptan çıkması için çatal yada çöp şişten yardım alabilirsiniz.
  • İki taraflı pişirip havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alalım.
  • Bütün hamuru bu şekilde pişirip ardından soğuttuğumuz şerbet batıralım.
  • 3-4 saniye bekletip servis tabağına alalım.
  • Dilerseniz şerbet hazırlamadan sadece hamurun üzerine pudra şekeride serpip servis edebilirsiniz. İki türlü de nefis oluyor.

4 Mart 2021 Perşembe

Kahvaltılık Yeşil Zeytin Salatası Tarifi

 

Kahvaltılık Yeşil Zeytin Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 14-15 tane yeşil zeytin
  • 2 tane kırmızı köz biber
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 5-6 tane ceviz içi
  • Lor veya tulum peyniri, çörekotu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Limon

    Kahvaltılık Yeşil Zeytin Salatası Tarifi Yapılışı

  • Yeşillikler, ceviz, köz biber, zeytin doğranır.
  • Mısır eklenir ve tuz, zeytinyağı, nar ekşisi, limon damak zevkinize göre eklenir karıştırılır.
  • Tabağımın kenarına ben tulum peyniri eklemeyi tercih ettim.
  • Sizin isteğinize kalmış. Sade de bırakabilirsiniz.
  • Bu kadar kolay 🤷‍♀️ afiyet olsun ☺.

Közlenmiş Kırmızı Biberli Patates Salatası Tarifi

 

Közlenmiş Kırmızı Biberli Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 14 adet küçük patates
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı közlenmiş kırmızı biber
  • 1 su bardağı mayonez
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 8-9 adet kornişon turşu
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 2 dış sarımsak ( ben turşunun sarımsağını ekledim)

    Közlenmiş Kırmızı Biberli Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patateslerimizi haşlayalım ve soğusun küçük küçük doğrayalım.
  • İçine haşlanmış bezelye, mısır, közlenmiş kırmızı biber, tuzu ilave edelim turşuyu, sarımsağı, yeşil soğanda ince ince doğrayın patatesli harcın içine ilave edelim.
  • Yoğurt ve mayonezi ilave edelim ve karıştıralım.
  • Harika bir patates salatası tarifi deneyecek olan herkese afiyet olsun 

Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi

 

Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  •  700 gram tavuk göğsü
  •  Yarım su bardağı mısır nişastası
  •  2 yumurta
  •  4 yemek kaşığı ketçap
  •  2 yemek kaşığı soya sosu
  •  2 yemek kaşığı elma sirkesi
  •  1 adet kırmızı biber
  •  1 adet yeşil biber
  •  1 adet sarı biber
  •  Yarım su bardağı esmer şeker
  •  1 adet soğan
  •  3 diş sarımsak ya da 2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  •  1 su bardağı ananas (ben kullanmadım)

Üzerine dökmek için;

  •  Doğranmış taze soğan
  •  Susam

    Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir kabın içerisine soya sosu, sirke, esmer şeker, ketçap ve sarımsaklarımızı ekleyip sosumuzu oluşturalım.
  • Tavuklarımızı küp küp doğrayıp bir kaba alalım.
  • Üzerine nişasta ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Çırpılmış yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım.
  • Yağ koyduğumuz tavada tavukları önlü arkalı kızartıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize çıkaralım.
  • Aynı tavaya doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip karamelize olmasını sağlayalım.
  • Üzerine sosu ilave edip 1-2 dk karıştıralım.
  • Son olarak kızaran tavuklarımızı da ekleyip karıştırıp malzemelerle özdeşlesmesini sağlayalım.
  • Servis tabağına aldığımız yemeğimizin üzerine taze soğan ve susam ekleyerek servis edelim.
  • Tatlı eksi soslu tavuğumuz hazır.(ben altında nudulla servis ettim siz dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. ).
  • Afiyet olsun🤗.

Bublle Bread (Baloncuk Baloncuk Ekmek) Tarifi

 

Bublle Bread (Baloncuk Baloncuk Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 5,5 su bardağı un(sonunda elimizden hamuru kurtarmak için bir tatlı kaşığı yumuşamış tereyağ)

İçi malzeme olarak ;

  • Dilim kaşar peyniri

Üzerinin sosu için:

  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 iki dal dereotu
  • 1 iki dal maydanoz
  • 1 kaç dal frenk soğanı (o anda elimde mevcut değildi kullanmadım)
  • 1 diş sarımsak(artırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine serpmek için:

  • 1 su bardağı kadar rende kaşar peyniri

    Bublle Bread (Baloncuk Baloncuk Ekmek) Tarifi Yapılışı

  • Yarım su bardağı ılık su ile maya karıştırılır 5 dk aktifleşmesi için bekletilir.
  • Sonrasında sırayla süt, sıvı yağ, yoğurt, tuz, yumurta ilave ederek yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
  • Hamuru elinizden kurtarmak için biraz elinize yumuşamış tereyağı koyun ,sonra yoğurarak elinizi hamurdan kurtarın.
  • Üzerini kapatarak 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
  • Mayası gelen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın beze yapın ve içine dilim kaşar peyniri koyarak yuvarlayın ve tepsiye dizin bütün hamur bitince üzerini örterek 15-20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
  • Üzerinin sosu için dereotu, maydanoz, frenk soğanı, sarımsağı ve tereyağını rondodan geçirin sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
  • Bu sosu poğaçaların üzerine sürün ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda 35-40 dakika pişirin.
  • Deneyecekler arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tarifi

 

Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Üzeri için;

  • 4-5 adet patates
  • 5 adet domates
  • 3 tane yeşil biber

Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tepsi Kebabı( Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  • Derin bir kaseye kıyma, maydanoz, kapya biber, yeşil biber, soğan, baharatlar, tuz ve sarımsağı alarak yoğuralım.
  • Güzel bir şekilde yoğurduğumuz harcımızı kenara alalım.
  • Patateslerimizi yuvarlak dilimler şeklinde keselim.
  • Kıymalı harcımızı fırın tepsisine alarak elimizle, her yeri eşit olacak şekilde güzelce yayalım.
  • Yaklaşık 1 cm kalınlığında yaydığımız kıymalı harcımızın üzerine dilimlediğimiz patatesleri orta kısmı boş kalacak şekilde dizelim.
  • Ortasında bıraktığımız boşluğa dilimlediğimiz domates ve yeşil biberleri yerleştirelim.
  • Sosu için uygun bir karıştırma kabına salça, su ve tuzu alarak salça eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Salçamız eridikten sonra sıvı yağı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu yemeğimizin her yerine gelecek şekilde üzerine gezdirelim.
  • Ardından yağlı kağıdı ıslatıp tepsinin üzerine kapatalım.
  • Bu şekilde yemeğimiz kendi buharı ile pişecek ve daha lezzetli olacaktır.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  • Ardından fırını açıp üzerindeki yağlı kağıdı alıp tekrar fırına sürelim. Bu şekilde üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuklu buğu kebabı için gerekli malzemeler
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar

    Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Ocaktaki tencereye sıvı yağı alıyoruz.
  • Üzerine doğradığınız soğanı alıp yağda biraz çeviriyoruz.
  • Daha sonra kemiksiz ızgaralık tavuğu tencereye alıyoruz.
  • Tavukların rengi dönünceye kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Üzerine doğradığınız kırmızı biberi ve salçayı alıp güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra domates püresini ekliyoruz.
  •  Garnitürü de ilave edip karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve suyu da ekleyip bu şekilde 5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sosu için tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Üzerine unu ekleyip biraz (2-3 dk) kavuruyoruz.
  • Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan beşamel sosunu ocaktan alıyoruz.
  • Son olarak tuz ve karabiber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  •  Fırın kabına hazırladığımız tavuğu alıyoruz, üzerine beşamel sosunu döküp üstünü düzeltiyoruz.
  •  Üzerini kaşar peynir ile kaplayıp 190° derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Fırından aldıktan sonra en az 10 dk dinlendirip dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 grm tereyağı yada margarin
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un yaklaşık 450 -500 grm

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı tarçın

    Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra un ile birlikte kabartma tozunu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve küçük küçük parçalar alarak yuvarlıyoruz .
  • Pişirme tepsisine dizip 180 derecelik fırında yaklaşık 20 ila 25 dk pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri ilk sıcağını alıyoruz ılık olan kurabiyeleri toz şeker ve tarçın karışımına batırıp servis yapıyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Patates Kızartmasından Muhteşem Tost (Çocuklarınız Bu Lezzeti Her Gün İsteyecek) Tarifi

 

Patates Kızartmasından Muhteşem Tost (Çocuklarınız Bu Lezzeti Her Gün İsteyecek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk adet yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 100 gr kadar rendelenmiş kasar
  • 30 dilim yuvarlak dilimlenmiş sucuk
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Tuz
  • Pul biber ( çok az ekliyorum. çocuklara koymuyorum)
  • Tereyağı (tostların dış kısmına sürmek için.)
  • Sıvıyağ (patatesleri kızartmak için )

    Patates Kızartmasından Muhteşem Tost (Çocuklarınız Bu Lezzeti Her Gün İsteyecek) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikler patatesleri soyup kızartmalık şekilde doğrayalım ve kızartalım.
  •  Patatesler kızarırken diğer malzemeleri hazırlayalım.
  •  Kızarttığımız patatesleri biraz soğuması için bekleyelim.
  •  Bir yufkayı ortadan ikiye bölelim.
  • Böldüğümüz kısmına yan yana gelecek şekilde 5 tane sucuk dilimini koyalım.
  •  Sırasıyla sucukların üzerine,” biraz kaşar peynir +patates kızartması+ kaşar +ketçap +mayonez + patates kızarması+kaşar+5 tane sucuk” koyalım.
  • Bu şekilde yapmamın sebebi bütün lezzetler birbirine geçsin. Sizler istediğiniz şekilde de koyabilirsiniz.
  • En son biraz biraz tuz ve pul biber ekleyip kenarlarını katlayıp sigara böreği sarar gibi saralım.
  • Diğerleri için de aynı işlemi uygulayalım.
  • Tost makinesinde bir 10 dakika kadar pişirelim, üzerini bastırmayalım.
  •  Tost makinesinden almadan önce altına üstüne tereyağı sürüp 15-20 saniye kadar daha tutalım ve tost makinesinden alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi

 

Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı rende domates ya da konserve
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • Yarım çay bardağı makarnanın haşlama suyundan
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Rende parmesan

    Acılı Makarna (Arrabbiatta Sos) Tarifi Yapılışı

  • Makarna suyu kaynaması için tencereye alınır.
  • Su kaynayana kadar derin bir tavada tereyağı eritilir ve iki diş sarımsak eklenir.
  • Salçalar eklenir, kavrulur ardından rende domates eklenir.
  • Yada yazdan hazırlanan domates sosu da olur. (Ben öyle kullandım.) 4-5 dk bu şekilde kaynatılır.
  • Bir yandan da kaynayan suya makarnalar ve tuz eklenir.
  • Haşlanırken suyundan yarım çay bardağı alınır ve domates sosuna ilave edilir.
  • Sos bu şekilde de 7-8 dk kaynar.
  • Haşlanan makarnalar süzgece alınır ama üzerine su tutulmadan sosun içerisine ilave edilir.
  • Baharat olarak damak zevkinize göre kekik, karabiber ve tuz eklenir.
  • Son olarak maydanoz vr servis ederken de üzerine parmesan rendelenir.
  • Bence çook iyi. 😋🥳.