Demir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 2 parmak az yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Demir Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğuması için şerbeti hazırlayalım.
- Şerbet için tencereye şeker, su ve limonu alıp kaynatalım.
- Yoğun bir şerbet olmalı. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Çırpma kaşesine un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
- Unu ilave edip çırpalım.
- Ocağa tencereye alıp sıvı yağ dökelim.
- Sıvı yağı ısıtıp demir tatlısı aparatını ısınması için tencereye bırakalım.
- Isınan aparatı hamura batırıp ardından orta ateşte ısınan yağa batıralım.
- Kalıptan çıkması için çatal yada çöp şişten yardım alabilirsiniz.
- İki taraflı pişirip havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alalım.
- Bütün hamuru bu şekilde pişirip ardından soğuttuğumuz şerbet batıralım.
- 3-4 saniye bekletip servis tabağına alalım.
- Dilerseniz şerbet hazırlamadan sadece hamurun üzerine pudra şekeride serpip servis edebilirsiniz. İki türlü de nefis oluyor.