5 Mart 2021 Cuma

Demir Tatlısı Tarifi

 

Demir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 2 parmak az yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Demir Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğuması için şerbeti hazırlayalım.
  • Şerbet için tencereye şeker, su ve limonu alıp kaynatalım.
  • Yoğun bir şerbet olmalı. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Çırpma kaşesine un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Unu ilave edip çırpalım.
  • Ocağa tencereye alıp sıvı yağ dökelim.
  • Sıvı yağı ısıtıp demir tatlısı aparatını ısınması için tencereye bırakalım.
  • Isınan aparatı hamura batırıp ardından orta ateşte ısınan yağa batıralım.
  • Kalıptan çıkması için çatal yada çöp şişten yardım alabilirsiniz.
  • İki taraflı pişirip havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alalım.
  • Bütün hamuru bu şekilde pişirip ardından soğuttuğumuz şerbet batıralım.
  • 3-4 saniye bekletip servis tabağına alalım.
  • Dilerseniz şerbet hazırlamadan sadece hamurun üzerine pudra şekeride serpip servis edebilirsiniz. İki türlü de nefis oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder