4 Mart 2021 Perşembe

Bublle Bread (Baloncuk Baloncuk Ekmek) Tarifi

 

Bublle Bread (Baloncuk Baloncuk Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 5,5 su bardağı un(sonunda elimizden hamuru kurtarmak için bir tatlı kaşığı yumuşamış tereyağ)

İçi malzeme olarak ;

  • Dilim kaşar peyniri

Üzerinin sosu için:

  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 iki dal dereotu
  • 1 iki dal maydanoz
  • 1 kaç dal frenk soğanı (o anda elimde mevcut değildi kullanmadım)
  • 1 diş sarımsak(artırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine serpmek için:

  • 1 su bardağı kadar rende kaşar peyniri

    Bublle Bread (Baloncuk Baloncuk Ekmek) Tarifi Yapılışı

  • Yarım su bardağı ılık su ile maya karıştırılır 5 dk aktifleşmesi için bekletilir.
  • Sonrasında sırayla süt, sıvı yağ, yoğurt, tuz, yumurta ilave ederek yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
  • Hamuru elinizden kurtarmak için biraz elinize yumuşamış tereyağı koyun ,sonra yoğurarak elinizi hamurdan kurtarın.
  • Üzerini kapatarak 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
  • Mayası gelen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın beze yapın ve içine dilim kaşar peyniri koyarak yuvarlayın ve tepsiye dizin bütün hamur bitince üzerini örterek 15-20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
  • Üzerinin sosu için dereotu, maydanoz, frenk soğanı, sarımsağı ve tereyağını rondodan geçirin sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
  • Bu sosu poğaçaların üzerine sürün ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda 35-40 dakika pişirin.
  • Deneyecekler arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder