Bublle Bread (Baloncuk Baloncuk Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 5,5 su bardağı un(sonunda elimizden hamuru kurtarmak için bir tatlı kaşığı yumuşamış tereyağ)
İçi malzeme olarak ;
- Dilim kaşar peyniri
Üzerinin sosu için:
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 iki dal dereotu
- 1 iki dal maydanoz
- 1 kaç dal frenk soğanı (o anda elimde mevcut değildi kullanmadım)
- 1 diş sarımsak(artırabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine serpmek için:
- 1 su bardağı kadar rende kaşar peyniri
Bublle Bread (Baloncuk Baloncuk Ekmek) Tarifi Yapılışı
- Yarım su bardağı ılık su ile maya karıştırılır 5 dk aktifleşmesi için bekletilir.
- Sonrasında sırayla süt, sıvı yağ, yoğurt, tuz, yumurta ilave ederek yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
- Hamuru elinizden kurtarmak için biraz elinize yumuşamış tereyağı koyun ,sonra yoğurarak elinizi hamurdan kurtarın.
- Üzerini kapatarak 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
- Mayası gelen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın beze yapın ve içine dilim kaşar peyniri koyarak yuvarlayın ve tepsiye dizin bütün hamur bitince üzerini örterek 15-20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
- Üzerinin sosu için dereotu, maydanoz, frenk soğanı, sarımsağı ve tereyağını rondodan geçirin sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
- Bu sosu poğaçaların üzerine sürün ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda 35-40 dakika pişirin.
Deneyecekler arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder