4 Mart 2021 Perşembe

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuklu buğu kebabı için gerekli malzemeler
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar

    Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Ocaktaki tencereye sıvı yağı alıyoruz.
  • Üzerine doğradığınız soğanı alıp yağda biraz çeviriyoruz.
  • Daha sonra kemiksiz ızgaralık tavuğu tencereye alıyoruz.
  • Tavukların rengi dönünceye kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Üzerine doğradığınız kırmızı biberi ve salçayı alıp güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra domates püresini ekliyoruz.
  •  Garnitürü de ilave edip karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve suyu da ekleyip bu şekilde 5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sosu için tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Üzerine unu ekleyip biraz (2-3 dk) kavuruyoruz.
  • Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan beşamel sosunu ocaktan alıyoruz.
  • Son olarak tuz ve karabiber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  •  Fırın kabına hazırladığımız tavuğu alıyoruz, üzerine beşamel sosunu döküp üstünü düzeltiyoruz.
  •  Üzerini kaşar peynir ile kaplayıp 190° derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Fırından aldıktan sonra en az 10 dk dinlendirip dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder