Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuklu buğu kebabı için gerekli malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 kg kemiksiz tavuk
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 kavanoz garnitür
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı sıcak su
Beşamel sos için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı
- Ocaktaki tencereye sıvı yağı alıyoruz.
- Üzerine doğradığınız soğanı alıp yağda biraz çeviriyoruz.
- Daha sonra kemiksiz ızgaralık tavuğu tencereye alıyoruz.
- Tavukların rengi dönünceye kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Üzerine doğradığınız kırmızı biberi ve salçayı alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra domates püresini ekliyoruz.
- Garnitürü de ilave edip karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve suyu da ekleyip bu şekilde 5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
- Beşamel sosu için tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
- Üzerine unu ekleyip biraz (2-3 dk) kavuruyoruz.
- Kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz.
- Kıvam alan beşamel sosunu ocaktan alıyoruz.
- Son olarak tuz ve karabiber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Fırın kabına hazırladığımız tavuğu alıyoruz, üzerine beşamel sosunu döküp üstünü düzeltiyoruz.
- Üzerini kaşar peynir ile kaplayıp 190° derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Fırından aldıktan sonra en az 10 dk dinlendirip dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder